,
Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Grijs gebied” as Want to Read:
Grijs gebied
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Grijs gebied

2.74  ·  Rating details ·  837 ratings  ·  106 reviews
Naomi fietst in het nachtelijke Amsterdam van haar werk naar huis, wanneer ze onder een viaduct vanachter wordt vastgegrepen. De dader, een man met ijzingwekkend lichte ogen, randt haar op een verschrikkelijke en gewelddadige manier aan. Er is één getuige: een man, die vanaf zijn balkon toekijkt. Waarom grijpt hij niet in? Grijs gebied vertelt niet alleen over de jacht naa ...more
Paperback, Geschenkboek maand van het spannende boek 2015, 96 pages
Published April 2015 by Ambo|Anthos / CPNB
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Grijs gebied, please sign up.

Be the first to ask a question about Grijs gebied

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 2.74  · 
Rating details
 ·  837 ratings  ·  106 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Grijs gebied
Jelmer
Jun 24, 2015 rated it it was ok
Shelves: read-in-2015
Het enige spannende aan dit verhaal was of het nog een goed verhaal zou worden
Samantha
Jun 23, 2015 rated it liked it
Shelves: owned-ebooks
Grijs gebied, het boekje dat je gratis krijgt als je meer dan 12,50 aan Nederlandse boeken besteedt tijdens de maand van het spannende boek.
Van zo'n boekje kun je dan natuurlijk ook geen hoge verwachtingen hebben, maar verrassend genoeg vond ik dit boekje eigenlijk best goed!

Dit boekje was niet mijn eerste kennismaking met Marion Pauw, want een tijdje terug heb ik ook zo'n kort boekje van haar gelezen, Lolliepop. Dat boekje vond ik echt verschrikkelijk, gelukkig heeft Pauw het met dit boekje go
...more
Ina
Feb 21, 2021 rated it liked it
Een leuk tussendoortje
Wanneer Noami na het werk via het viaduct naar huis rijdt wordt ze op een gruwelijke manier aangevallen door een man. Albert die rechtover het viaduct woont en zoals vele nachten weer niet kan slapen is getuige van dit geweld maar onderneemt niets.
Het verhaal wordt enerzijds vertelt door de getuige, het slachtoffer en de dader maar dit is een kortverhaal wat wel jammer is want het verhaal kon nog meer uitgewerkt worden en konden de gevoelens van de personages meer uitgediep
...more
Annemieke / A Dance with Books
Initially I found the writing captivating. The scenes with the victim were well written. However there was no real twist as the story trudged on, and my interest started wavering which is never a good thing in a story that isn't even a 100 pages. The scenes with the witness/coward thoughts became repetitive, boring even. What a selfish asshole. The decisions he made were so wrong. I also missed a bit of a recap at the ending. Things were left up in the air like consequences or what happened to t ...more
weaverannie
Jul 11, 2015 rated it really liked it
Dit geschenk in de maand van het spannende boek was zeer de moeite waard. In mijn ziekenhuisbed las ik het in een dag uit.
Een jonge vrouw wordt op een vreselijke manier aangerand als ze naar huis fietst. Op zijn balkon ziet een man dit gebeuren. Hij doet niets. Waarom niet? Waarom grijpt een passerende man wel in?
Wat was de drijfveer van de dader? Waarom komt de getuige later toch in actie en hoe?
Knap om binnen de toch beperkte omvang van zo'n geschenkje zoveel aan de orde te stellen op zo'n b
...more
Kyrie
Jun 08, 2015 rated it liked it
Her verhaal zit goed in elkaar en Pauw weet je bij de eerste zin te grijpen. Een kort verhaal zoals het hoort te zijn. Verfrissend dat ze weinig schrijft vanuit het oogpunt van de politie maar juist vanuit de ogen van het slachtoffer en de getuige. Vooral het karakter van de buschauffeur (de getuige) is sterk neer gezet. Ik heb weinig op het boek aan te merken, maar ik geef het drie sterren omdat het geen boek is dat me voor een lange tijd zal bij blijven.
Cynthia Schultz
Jun 13, 2015 rated it liked it
Vond hem niet heel erg spannend, maar wel vermakelijk om een crime vanuit drie verschillende standpunten te lezen - toeschouwer (getuige), slachtoffer en dader. Ik las hier ergens dat het een open einde had, maar ik vind dit juist een vrij gesloten einde. Geen mega aanrader, wel een leuk dun boekje voor tussendoor.
Sarina (livethebooklife)
Het einde was een beetje abrupt
Eline
Jul 25, 2022 rated it did not like it
Dit boekje kreeg je geloof ik ooit gratis in de maand van het Spannende boek. ‘Een gegeven paard moet je niet in de bek kijken,’ zei mijn vader altijd. Het verhaal van ‘Grijs gebied’ is flinterdun en barst van de clichés. Zo heb ik me geërgerd aan een personage dat werkelijk alle kenmerken van autisme heeft zoals de DSM-5 die beschrijft. Ik heb betere boeken van Marion Pauw gelezen.
Marieke Veen
Feb 05, 2022 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Leuk en spannend kort verhaal
Lyda Van Den Bos
Mar 15, 2022 rated it liked it
Hoe een onsympathiek persoon toch nog een held wordt. Leuk verhaal.
Linda
Jun 07, 2015 rated it really liked it
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Melissa Charitos
Jun 12, 2015 rated it it was ok
Het gratis boekje voor de 'maand van het spanende boek' is totaal niet spannend. Het verhaal eindigt te abrupt, ik kan me met geen van de personages identificeren en erg geloofwaardig vond ik het ook niet (oude man probeert de held uit te hangen). Het boekje las gelukkig heel snel weg. Het enige leuke vond ik de verschillende zienswijzen (slachtoffer, getuige en dader), maar verder.. ...more
Mariska Snijders
Jun 16, 2015 rated it it was amazing
Heel mooi opgebouwd, heerlijke schrijfstijl zonder franjes. Ik heb nog nooit eerder iets van haar gelezen, maar ik ga toch eens kijken wat er meer is van haar.
Max
Oct 31, 2015 rated it liked it
I got this one for free a while ago and it was ok. The scenes with the eyewitness got a little boring though but the writing was good.
Trisha
review volgt, maar heerlijk om over Amsterdam te lezen. bekende straten en een bekende buslijn.
Bert van der Vaart
Jul 22, 2022 rated it really liked it
Maybe because this is a smallish book and was written as the "free book" for the Dutch book day a few years ago, my expectations were not high when I picked it up after it languished on my shelf. I was quite impressed--at how the author brings these unpleasant events close to us. She describes people who are in a sense very ordinary in Dutch middle class society--a pretty, young girl who shines forth the self-confidence and assuredness only the young can who have (until now) been protected from ...more
Yoy
Jan 14, 2022 rated it it was ok
Als dit een lokkertje moet zijn om spannende boeken te kopen, dan koop ik nooit een spannend boek. Want spannend was dit verhaal allesbehalve, behalve begin en finale. Verder is de stijl monotoon, saai, onnodig arrogant en brutaal. Ik kon ook niet waarderen dat een buschauffeur als zo'n lomperik wordt getekend. Ik ken zelf twéé buschauffeurs en die zijn verdraaid leuk. En ze houden nog eens van hun beroep ook. Toegegeven, ze werken niet in Amsterdam.

Misschien komt het door het cultuurverschil d
...more
Jasper Oostveen
Deze thriller-novella was van begin tot eind verrassend en op twee punten zeer spannend. De horror van de misdaad drong echt tot me door, en benam me meermaals de adem terwijl zich lichte tranen vormden in mijn ooghoeken. De maatschappelijke vragen die centraal staan worden ook krachtig aangesneden: Wat zou jíj doen als je getuige was van een misdaad? Wat is nou echt het juiste om te doen? En kun je leven met je rol, wat die ook is?

Dit gezegd hebbende, het tempo van het verhaal was niet goed geb
...more
Clannad
Jun 03, 2021 rated it it was ok
Ik vond het boek eigenlijk heel erg tegenvallen. Ik had het leuker/interessanter gevonden als we meer werden meegenomen in de hoofden en de achtergrondverhalen van o.a Naomi, Albert, die leraar en de dader. Nu kwam heel veel op hetzelfde neer. Ik had het interessanter gevonden als de hoofdpersonen meer uitgewerkt zouden worden.
Ik vind het thema wel erg interessant, maar ik vind het niet geschikt voor zo’n kort verhaal. Ook vond ik het niet echt een literaire thriller. Ik heb niet met spanning h
...more
Laura
Oct 14, 2022 rated it liked it
Het is een klein boekje en persoonlijk vind ik dat heerlijk voor tussendoor. De schrijfstijl is prettig en vlot. In dit boek leef je mee met de persoon en heb ik meermaals gedacht: "waarom doe je dit nou zo?" tot aan frustratie toe en heb ik zitten gruwelen van de details. Mijns inziens legt dit boek wel bloot waar we in de samenleving vaak bang voor zijn en wat we vaak horen; meisjes moeten niet alleen in het donker onder een viaduct door fietsen. Marion legt de beweegredenen van de mens in de ...more
Dymphy
May 31, 2017 rated it it was ok
Shelves: dutch, fiction
Deze kleine novelle heb ik in een keer uitgelezen. Het gaat over een verkrachting en hoe iedereen dit beleefd, en nog interessanter: de nasleep hiervan.

Het boek was zeer toegankelijk geschreve nen wat echt een grote pluspunt is, is dat er in zo'n kort verhaal de personages uitgediept werden. Het verhaal was boeiend en spoorde aan om het in een ruk uit te lezen maar het einde vond ik vrij onrealistisch. Het ruïneerde eigenlijk het verhaal.

Mocht je het tegenkomen is het prima om de tijd te verdr
...more
Mark Maliepaard
Het is een novelle, want een boek dat werd gegeven i.h.k.v. De Maand van het Spannende Boek. Het is echter niet heel diep uitgewerkt, en toont op bijna clichématige wijze de identiteitsworsteling van de mannelijke hoofdpersoon. Het vrouwelijke slachtoffer komt er bijna nog bekaaider vanaf, want haar verhaal eindigt eigenlijk in het niets. Dat doet je dan wel weer meerdere vragen stellen, dus in die zin is het wel weer een eindje dat echt open is.
Bregje
Mar 06, 2018 rated it liked it
Niet een heel spannend boek. Het is wel interessant om een misdaad mee te krijgen vanuit drie perspectieven: de dader, het slachtoffer en de omstander. Ik vond alleen dat deze personages psychologisch gezien niet heel goed waren uitgewerkt en dat is jammer, want dat maakt dat ik het boek niet perse zou aanraden. Het is een leuk boek voor tussendoor, maar niet echt spannend.
Jolanda de Jong
Jan 31, 2020 rated it it was ok
🇳🇱 Dit had volgens mij een heel interessant boek kunnen zijn als het wat dikker was geweest. Tot halverwege het boek vond ik het echt spannend, maar daarna valt het volledig weg alsof er snel een einde aan gebreid moest worden. Jammer, maar ik wil wel meer van haar lezen!
Cara Jacobs
Sep 17, 2018 rated it it was ok
Shelves: books-i-own, thriller
Leuk om tussendoor in het vliegtuig te lezen en dergelijke, diepgaande personages ontbreken echter. Het plot is vrij simpel, al laat het een interessant - en relatief nieuw - perspectief van criminaliteit zien. Schrijfstijl is in orde. Noch betreurenswaardig zwak, noch verbazend indrukwekkend.
Rebecca
May 17, 2021 rated it really liked it
prima
Manon Kouters
Jan 23, 2019 rated it did not like it
Shelves: 2019
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Berniek
Nov 07, 2017 rated it liked it
Prima verhaal, het had mijn aandacht tijdens het luisteren. Het einde van het verhaal vond ik erg kort en onbevredigend. Daar had nog zeker een hoofdstuk aan gewijd mogen worden.
Wilma Krom
Feb 19, 2017 rated it liked it
Lekker, spannend, niet te moeilijk, ideaal boek voor op vakantie
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
topics  posts  views  last activity   
Netherlands & Fla...: Geschenkboek Maand van het Spannende Boek 2015 3 35 Jun 07, 2015 01:18PM  

Readers also enjoyed

 • De jaloezieman
 • Leon & Juliette
 • Monterosso mon amour
 • De ooggetuige
 • Amalia
 • The Woman in the Blue Cloak (Benny Griesel, #5.5)
 • Onmacht
 • Grand Hotel Europa
 • Broer
 • Huidpijn
 • The Last Magician (The Last Magician, #1)
 • The Girl on the Cliff
 • Roadtrip
 • Ciao Bella
 • Taal is zeg maar echt mijn ding
 • Ik volg je
 • When We Meet Again
 • The Lavender Garden
See similar books…
104 followers
Copywriter, journalist and author. Currently lives and works in Amsterdam, Netherlands.

Related Articles

Here at Goodreads World Headquarters, we like to encourage an informal, lateral-thinking approach to reading. If you’ve never tried it, themed...
151 likes · 21 comments