Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Cinta Si Wedding Planner” as Want to Read:
Cinta Si Wedding Planner
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Cinta Si Wedding Planner

by
3.91  ·  Rating details ·  277 ratings  ·  38 reviews
Perebutan tempat parkir kereta menjadi permulaan peristiwa kisah Zara si wedding planner dengan Fariz, bekas tentera laut yang berhati batu.

Dalam hati Zara ketika itu, hanya ada Bazli, sepupunya sendiri. Namun Zara dan Bazli tidak pernah menyangka bahawa jodoh sebenarnya bukan milik mereka berdua. Kasih mereka yang selama ini dirahsiakan daripada pengetahuan mak lang dan
...more
Paperback, 755 pages
Published February 2015 by Penulisan2u
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Cinta Si Wedding Planner, please sign up.

Be the first to ask a question about Cinta Si Wedding Planner

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.91  · 
Rating details
 ·  277 ratings  ·  38 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Cinta Si Wedding Planner
Yuni
Nov 23, 2015 rated it it was ok
Shelves: 2015, novel-melayu
Beli sudah. Buka sampul plastik pun sudah. Baca pun sudah. So masa untuk memberi komen tulus ikhlas dari hati nurani.

Cerita dia oklah. So-so. Tapi ada berapa part yang merosakkan mood orang, yakni yuni sendiri untuk membaca. Tapi sebab dah start so layan ajelah sampai habis.

Beli buku ni sebab ternampak buku sambungan keduanya. Cerita si Bazli pula. Yang tu nanti masa dia akan tiba yek.

1. Zara dan Bazli supposed to be adalah sepupu, dan mereka bercinta dalam diam. Bercinta je pun. Bukan bernikah
...more
Ms. Firda
Mar 03, 2015 rated it really liked it
#review #cintasiweddingplanner by #dhiyana .

Fuh lega, bila sampai ke perkataan tamat. Lagak mcm aku je yg menulis hehe.. Kisah cinta zara si wedding planner dan fariz si senior engineer. Kisahnya bermula di tempat parking dan berterusan sehingga ke wedding mikail &aliya... Walaupun pd mulanya si fariz tu agk kasar & stone tapi tak sangka dalam hati tu ada taman..dan siapa sangka lelako ug kasar macm fariz tu blh jadi sesweet habis dan segatal habis...haila, bukan zara je blh cair dgn
...more
nilam
Mar 14, 2015 rated it it was amazing
best3..cerita ni best.suka gandingan Zara & Fariz..

sebab penulis guna POV1 kot, tu sebab x boleh nk berhenti baca sbb nk tau apa yg berlaku..x rasa tebal n meleret pun..

Fariz ni sgtlahh sweett..suka2..agak dah yg Fariz ni x kan curang..n x mungkin!!

so recommended pada sape2 yg suka cerita suwit2..santai2 n x beratkan kepala..
Maslina Omar
Mar 15, 2015 rated it really liked it
Shelves: karyasenu-p2u

Izara Batrisya (Zara), si wedding planner, tidak menduga cinta yg disulam bersama sepupunya, Bazli selama 4 tahun musnah kerana sebuah hakikat.

Fariz Adryan (Fariz), si ex navy pula pernah dicurangi Shirah, kekasih yg hampir menjadi tunangannya, sehingga tertutup pintu hati utk sebarang wanita.

Keperibadian Zara memikat hati Puan Marina, salah seorang pelanggannya. Memandangkan Zara sebatang kara di KL, lantas Zara dijadikan anak angkat oleh Puan Marina yg telah mempunyai 4 org anak.

Pertemuan
...more
Jumay
Feb 22, 2015 rated it it was amazing
percubaan yg bagus drpd seorg penulis baru….citer yg mudah utk dihadam….olahan yg bgs di mn conflict yg diketghkn x membt kn kita serabut kepala utk berfikir….pd sy, citer ni best dan mmg blh dilayan….
Nonieღserenity2bliss
Jan 27, 2015 rated it really liked it
Shelves: malay-novel
Announcement before review: N nak jual buku ni for RM19. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :)

I like! Suka dengan chemistry antara Fariz dengan Zara. Perangai Fariz yang beku tu, for some, reason, I find it very charming, hahaha!
 Kak Zie
Apr 16, 2015 rated it really liked it
Shelves: koleksi-peribadi
Tak sia-sia aku swap buku aku dengan buku ini.. Sebabnya, buku yang ini lagi best daripada buku aku tu.. hehh.. Best layan citer ni.. Ada certain part yang buat aku sedih dan terasa sangat.. Kesian Zara.. huhuhu.. Part Fariz dengan Bazli bergumpal dalam petak sawah tu aku suka.. hahaha.. Boleh bayangkan bagaimana rupa dorang yang penuh dengan lumpur..
.
Aku suka pada ketegasan si Fariz.. Kenapalah dia berhenti jadi navy.. aisshh.. hehe.. Cuma baran dia tu sangatlah tak menahan..
.
Aku loya dengan
...more
Sakura Lina
Feb 28, 2017 rated it really liked it
Bagi aku novel ini tidak mengecewakan walaupun ni novel pertama penulis. Cukup dengan rempah ratusnya. Ada suka duka percintaan,konflik rumah tangga dan kekeluargaan. Memang sesuai jadi drama petang pukul 7 tu. Hahahaha...
Rina
Mar 16, 2015 rated it liked it
Membaca sinopsis mcm best,..mula mula ok..tapi lepas tu mood down..part beli cincin kawin teringat sweet sour.huh ! So mood nak baca sweet sour lak yg dtg. Anyway..benci part pegang tangan belai belai b4 kawin..so 2.5 stars
Don ツ
Nov 24, 2016 rated it did not like it
Shelves: 2016
RM15 if anyone wants it.

Saya baca tak ikhlas. Ada komen drpd kwn, "Awak baca novel ni? I'm judging you" Lulz...i'm judging you. wtf.
Intan
Apr 08, 2015 rated it really liked it
Beli sebab tertarik dengan cover novel
Mula-mula ragu-ragu dengan novel ni
Lepas dah baca 2-3 bab wahhh not bad

Tahniah penulis sebab berjaya buat saya marathon baca

Moga terus berkarya
Ogy Yusof
Mar 12, 2015 rated it liked it
si wedding planner, yg frust bercinta kerana kekasih sebenar abang kembar sendiri menerima saja saranan mak saudara utk menerima lamaran yg datang. rupanya lamaran dari ibu bapa angkat utk anak lelaki mereka, fariz yg si zara kenal ketika berebut parking.. kemudian start happily bercinta dan tiba2 datang si kekasih lama, nadia yang mengugut zara si wedding planner utk meninggalkan suaminya supaya tiada perkara buruk berlaku... ending? as usual, happily ever after...
gaya penceritaan yang agak
...more
Azlan
Dec 27, 2016 added it
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Que Razali
Dec 30, 2015 rated it liked it
Shelves: wadah16
2
Kisah ini bertunjangkan perjalanan cerita yang saya kira sama sahaja daripada penulis yang lain. Tiada yang luar biasa. Tapi... apa-apa pun percubaan pertama penulis dengan memperkenalkan naskhah setebal 700+ sedikit sebanyak mampu membuatkan saya terus membaca sehingga berjumpa perkataan TAMAT.
NORASIKIN
Sep 10, 2018 rated it really liked it
Dah lama beli buku ini. Sejak drama di tayangkan. Sudahnya.. Drama pun tak sempat tgok. Novel pun tak sempat nak baca. Hari tu terbaca review cerita ini.. Tergerak hati nak buka plastik buku ini.. Ambil masa beberapa hari juga nak habiskan. Bukan sebab tak best tapi kekangan masa. Buku ni tak lah berat jalan ceritanya.. . Senang dibaca. 755 muka surat utk penulis baru seperti Dhiyana membuktikan idea dia mencurah-curah.
Cerita yang mengisahkan Zara dan Fariz. Pertama kali mereka bertemu ketika
...more
Nisa
Jan 12, 2016 rated it it was ok
Pendapat : Syabas kepada penulis...kerana novel ni telah diadaptasikan..dan maaf cakap, sampai sekarang saya masih konfius, kenapa Bazli diserahkan kepada pak lang dan mak lang, kalau dalam drama.. sebab Bazli ni anak tak sah taraf, tapi..dalam novel, Bazli kembar Zara..jadi tak kan atas sebab yang sama kot... Dan yang kedua, saya kurang puas hati bila..Fariz mengaku Shira tu kekasihya pada Zara dan melukakan hati Zara sebagai seorang isteri... alasannya, untuk keselamatan Zara..sebab Shira tu ...more
Anis Raihana
Jan 29, 2016 rated it really liked it
Light reading. I finished reading this in less than 24 hours time. Siapa la tak suka, tak jatuh hati, tak jatuh sayang kalau lelaki mcm Fariz Adryan yg cukup serba serbi lagi lagi part Agama muncul dalam hidup sebagai suami yang mahu bersusah senang sampai hujung nyawa, sampai Syurga ? Every girls' dream to have that kind of husband. Sayang dia ditunjuk dengan perbuatan - Action speaks louder than words. Tapi masih ada ke lelaki seperti Fariz Adryan ? Mungkin satu dalam sejuta. Entah lah. Dan ...more
Wanshazat
Sep 27, 2015 rated it liked it
3.5

jalan cerita menarik. cumanya ada beberapa perkara yang jadi spoil mood saya:

1. perkataan "kan". rasanya dalam beberapa ayat dia, "kang" lebih sesuai.
2. rasa macam izara ni blur je tempat2 menarik macam lake toba tu. supposed dia as wedding planner, kena la expert tempat2 romantikus utk bercuti ni...
3. tak berapa menghayati watak zara. rasa watak jiwa zara ni tak berapa mendalam. boleh bagi jiwa lagi ni.
4. izara ni macam senang je mengalah nak bagi suami kat nadia. hampeh betol! suami hot
...more
Myadamya
Jun 16, 2015 rated it really liked it
done reading dlm masa 2 hari ni... best sgt.. cerita yg menarik.. wah kan best dpt suami mcm si fariz tu cuma x suka sikap panas baran tu.. tp ok la.. pastu cerita pasal si nadia yg ada split personality tu teringat pulak drama korea hyde, jeckyl and me.. kesian2.. and lastly just nak comment knp cik penulis tulis kan instead of karang tp sy still baca karang.. kalau org lain yg dah baca novel ni mesti perasan kan.. haha.. well for author, keep it up.. hoping for your next novel ;)
Aliza Nai
Feb 20, 2015 rated it really liked it
I suka dengan jalan cerita dia. Not too heavy yet not that santai. The flow of the story juga not bad. I suka dengan watak Fariz yg sukar utk meluahkan rasa cinta dia terhadap Zara tetapi setiap yg Fariz lakukan memnag sweet sangat!
Aziyah Salleh
The ending tho. So typical Malay drama. SOOOOOO typical.
Naira2975
Jan 29, 2015 rated it it was ok
Shelves: 2015, did-not-finish
Book #22 - 2015

I tried and keep trying but I failed.entah tak berkenan dengan saya.didn't finish it.sorry
WaNie Jud
Nov 07, 2015 rated it it was amazing
suka sgt2! dgn fariz yg sgt baran,sweet,manja,mengataiiii n sgt sygkn isteri..senyuman yg mahal utk isteri tercinta..tp kesian dkt bazli..huhuhu..best2!!!
Rosniyati Othman
Apr 13, 2015 rated it really liked it
ok done..nak kata best sgt takderla. .tapi I enjoy the book and actually best sgt watak fariz ni walau kadang kadang tu nak ajer rasa tampar laju laju bila baran dia datang. hahhaa...
Fiqamd
Apr 30, 2015 rated it really liked it
best sangat. saya suka jalan cerita dia.
Zarinah Ahmad
Feb 11, 2015 rated it it was amazing
Tahniah Dhiyana, memang ada kelas novel nie,
jalan cerita yang menarik dan simple.
Suka sangat..

Keep it up dear
SyaSya Syed Nasir
May 11, 2016 rated it it was amazing
Lagi best daripada drama!
Nur Adlina
Apr 22, 2018 rated it liked it
Saya beli buku ni tahun 2015, tahun 2018 baru baca sebab tak sempat. Bagi saya jalan ceritanya untuk tahun 2018 ni tersangatlah cliche dan mudah dijangka. Tetapi kredit juga harus diberi sebab macam banyak jugala part2 yang mendebarkan dan psiko sikit. Agak menyampah dengan Fariz tu tapi saya suka watak Zara, independent woman katakan. kadang-kadang saya rasa dia deserve karakter lelaki yang lebih.. well... matured? saya menyesal sebab tak baca tahun 2015 sebab tak boleh nak feel sangat. But, ...more
Izz
Nov 09, 2019 rated it really liked it
Okay. Best. Cuma kurang berkenan skit dengan gaya penyampaian, sebab penulis gunakan "aku" untuk ceritakan. Sis kurang berkenan novel penyampaian yang macam ni.
Inn Auni
Jan 17, 2017 rated it really liked it
Zara seorang wedding planner yang terpaksa melupakan cinta hatinya Bazli selepas mengetahui bahawa mereka bukanlah ditakdirkan untuk hidup sebagai suami isteri. Bazli sukar untuk menerima kenyataan yang bahawa Zara tidak akan menjadi miliknya tapi bakal menjadi milik orang lain.

Zara terpaksa menerima Fariz bekas tentera yang berhati batu sebagai suami selepas mendapat pinangan dari Puan Marina iaitu mama Fariz yang sangat menginginkan Zara menjadi menantunya walau dalam hatinya tiada rasa cinta
...more
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 10 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

  • Suamiku Paling Sweet
  • Isteri Tuan Ihsan
  • Pemburu
  • Ungu Langit Ghaze
  • 7 Hari Mencintaiku
  • Sayang Awak, Sayang
  • Kau Marah Aku Suka
  • Bagaikan Puteri (Bagaikan Puteri, #1)
  • PUAKA
  • Hiatus
  • Dean & Jean
  • Cinta Kau dan Aku
  • Klik! Pengantin Musim Salju
  • The Misadventures of Cik Reen & En. Ngok Ngek
  • Vila Puaka
  • Kau yang Satu
  • Margasatwa
  • Ti Amo, Sweetheart 100 Hari
See similar books…