Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Skyggernes bog (Dæmonherskerens arving, #1)” as Want to Read:
Skyggernes bog (Dæmonherskerens arving, #1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Skyggernes bog

(Dæmonherskerens arving #1)

by
3.22  ·  Rating details ·  168 ratings  ·  30 reviews
17-årige Ally flytter ind på kostskolen Larchwood.
I nærheden af skolen ligger en gammel, faldefærdig kirke,
hvor hun ved et tilfælde opdager en hemmelig indgang i væggen, som fører ned til et rum under kirken.
Ifølge overleveringerne blev det brugt til
praktisering af sort magi tilbage i 1800-tallet.

Larchwoods afdøde frue, Catherine Larchin, opsøger Ally
og insisterer på at
...more
Hardcover, 288 pages
Published March 7th 2015 by Tellerup
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Skyggernes bog, please sign up.

Be the first to ask a question about Skyggernes bog

Community Reviews

Showing 1-30
3.22  · 
Rating details
 ·  168 ratings  ·  30 reviews


More filters
 | 
Sort order
Simone Hagemann
Jan 22, 2015 rated it it was amazing
Rating: 4,5.

Jeg havde ikke rigtig nogle forventninger til denne bog, da jeg endnu ikke har læst nogle anmeldelser af den, og det er forfatterens første bog. Beskrivelsen af den lød dog ret god, så da jeg så, at den allerede var udgivet som e-bog, så blev jeg nødt til at læse den med det samme.

Lad mig starte med at sige, at bogen er virkelig fantastisk! Historien er ultra spændende, og en smule creepy til tider. Desuden synes jeg, den virkede meget original - den virkede i hvert fald ikke som n
...more
Eva Lucia
Dec 27, 2015 rated it really liked it
Also posted on Eva Lucias blog

Læs interview med Haidi Wigger Klaris her

Mit første bekendtskab med forfatteren Haidi Wigger Klaris var til Bookeater Convention i 2015, hvor jeg hørte oplægget om hendes fantasy-paranormal-triologi ”Dæmonherskerens arving”. Efterfølgende fik jeg en snak med hende og hun var åben, imødekommende og venlig, og brugte tid til at svare på spørgsmål om litteratur. På dette tidspunkt havde jeg ikke læst serien, men besluttede mig straks at gå hjem for at læse serien. Sel
...more
Rikke Simonsen
Denne bog sendte mig ud på et natligt eventyr, som gav mig kuldegysninger, og jeg havde en konstant lyst til at læse videre, og finde ud af, hvad det hele var for noget. Jeg slugte bogen i løbet af et par timer, og var overvældet over, hvor meget en pageturner den var! Jeg udsatte endda aftensmaden for at læse den færdig. Den har et herligt tempo, og man keder sig aldrig som læser - hvilket var fantastisk. Hvert kapitel formåede at have en lille cliffhanger, så man simpelthen blev nødt til at læ ...more
Kathrine Pachniuk
Oct 31, 2015 rated it it was ok
Jeg startede med at give denne serie 3 stjerner, men jo mere jeg tænkte over det, var jeg nødt til at ændre det til 2. Den er for kort og går for hurtigt frem til at jeg når at lære personerne og miljøet at kende og den er fyldt med transportsætninger, der bare fører os videre i handlingen (som er spændende nok) fremfor noget beskrivelse, der giver os en følelse af karaktererne, deres indbyrdes forhold og stemningen.
Jeg gav den 3 fordi selvom den ikke er YA (hovedpersonen er 17, men den er for u
...more
Luna Mørup
Mar 09, 2016 rated it it was amazing
Hvor er den vild altså! Fantastisk og mega spændende jo! Jeg glæder mig til at læse den næste!!
Sofie Christensen
Nov 03, 2016 rated it it was amazing
Elsker ❤❤❤❤ ...more
Susbogblog
Jan 22, 2015 rated it it was ok
Shelves: own
Jeg var OK underholdt gennem visse dele af bogen, men jeg fandt Tom en af de værste, mest creepy og ulækre fyre, og jeg synes det er meget forstyrrende med hovedpersonens tiltrækning af ham. Han er praktisk taget en voldtægtsforbryder, og alligevel vil hun have ham? Det er simpelthen sygt.
Sanne
Nov 07, 2015 rated it it was amazing
En flytning gjorde desværre at jeg måtte stoppe lige midt i forklaring af kredsen(!), ellers havde jeg da godt nok slugt den i et hug! Wauw! Glæder mig til fortsættelsen

Genlæst 23.1.2017
Irene
Feb 28, 2015 rated it did not like it
Likes:

• Af de danske udgivelser, jeg kender til, var dette nok den, jeg havde glæder mit allermest til i år. Jeg vidste med det samme, at dette var en bog, jeg måtte læse. Coveret tiltrak mig utrolig meget, og selvom bagsideteksten lød som noget, man har hørt før, så var jeg fuld af optimisme omkring denne bog. Desværre skete der så bare det, der ikke må ske: Jeg forventede for meget.

• Allys tanker om Tom virker realistiske; det der med, at man som ung pige ikke har en fuldstændig fri vilje, men
...more
LineDalbro
Jan 26, 2015 rated it it was amazing
Ally har ikke lyst til at starte på efterskole, hun kan godt tage vare på sig selv, selvom hendes mor ikke så ofte er hjemme pga. arbejde - faren har hun ikke noget særlig godt forhold til, hun har ikke hørt meget til ham i de to år der er gået siden skilsmissen.

Heldigvis bliver Ally hurtigt gode veninder med Susannah, så dagene føles ikke nær så grå som hun havde frygtet. Sammen med Susannah begynder hun at hænge ud med nogle af de andre elever og bl.a. drengen Jay fanger Allys opmærksomhed. Ha
...more
Birgitte Bach
Mar 09, 2015 rated it did not like it
Det var desværre ikke rigtig en bog for mig.

http://bachsbooks.blogspot.dk/2015/03...
Jette Petersen
Aug 19, 2015 rated it really liked it
Spændende bog med gode beskrivelser. Var godt underholdt og sikke da en slutning. Man bliver da næsten nødt til at læse den næste også :-)
Bogstoetten Elfie Else Flamsted
Holy cow, den er spændende - en rigtig pageturner. Jeg er vild med, at man ikke kan finde ud af, hvem der er de gode, og hvem der er de onde. Trekantsdramaet mellem Jay, Ally og Tom er spændende at følge. Den forbindelse Ally har til Cathrine er fascinerende, men også skræmmende. Den slægtsforskning skal nok give nogle spændende svar, tror jeg. Men det er godt nok en ond cliffhanger, at den ender med.
Malene
Jan 22, 2015 rated it liked it
Jeg var lettere nervøs for at læse denne bog, for selvom jeg havde prøvet på at undgå at læse anmeldelser af bogen, var det svært ikke at lægge mærke til de vidt forskellige holdninger til den.
Jeg læste dog bogen med stor nydelse og lukkede den også med et lettet suk - den var jo god!

Vi følger Ally der så tit fik mig til at grynte af grin - ja jeg mener seriøst grynte, som en sand Fedtmule fan. Det var ikke fordi hun var en vildt sjov karakter, men mere fordi jeg så godt kan huske mine sene tee
...more
Josefine May
Feb 20, 2018 rated it liked it
Shelves: audiobooks, 2018
Jeg lyttede til denne bog som lydbog og var meget glad for oplæseren, der læste højt med samme hastighed som jeg selv (ca.) læser i - så det var super lækkert. Plottet var ret fedt, havde meget potientiale... Dog synes jeg historien mindede meget om “Hex Hall”...

Kærligheden i denne bog forvirrede mig en del. Meget instant love og så et trekants drama... ikke helt hvad jeg havde håbet på.

Der var mange karaktere der blev introduceret på samme tid og da ingen af dem havde noget “iøjenfalende” ved
...more
Ida (IG: PleaseJustLetMeRead)
Jeg kan sagtens sætte mig ind i, hvorfor nogen må blive grebet af denne fortælling, men den ramte mig ikke rent.
Mam bliver hurtigt kastet ind i et univers, der nok er interessant, men det går også lige stærkt nok. Det er svært at finde rundt i de mange navne, der hurtigt bliver kastet ud, og der kunne også sagtens være brugt mere spalteplads på atmosfæren og miljøet på kostskolen.
På plussiden rummer fortællingen et plot, der er svært at lægge fra sig og glemme igen, og den 17 årige hovedperson,
...more
Bitten Andreasen
Apr 24, 2019 rated it it was ok
Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal synes om denne bog. Det er som kan den ikke helt finde ud af, om den er en børnebog eller ungdomsbog. Jeg kan egentlig godt lide, at man kommer så tæt ind på hende ved hjælp af hendes tankemylder, men til tider bliver det også for meget, især er der en del klichéer og billeder, der bare ikke virker. Jeg tror, at havde man skrællet måske 10% af historien, de rigtige 10% naturligvis, så kunne den have været meget bedre. Jeg har endnu ikke bestemt mig for, om jeg fo ...more
Mette Christensen
Jan 25, 2019 rated it did not like it
Jeg brød mig ikke rigtig om denne bog. Hovedpersonen var lidt for hurtig til at acceptere tingene- f.eks. Hun gik tilbage til sin kæreste efter hun blev til en vigtig person og at han så ville have hende tilbage. Dette syntes jeg bare gør mig irreteret at hun ikke kan se at hun bliver groft udnyttet og er for naiv.
Amanda Andersson
Mar 03, 2019 rated it liked it
Jeg kunne rigtig godt lide plottet, men starten var forvirrende og personer blev ikke præsenteret så godt. Dog elskede jeg kærligheden, selvom denne også var ret forvirrende. Jeg kunne rigtig godt lide plottet og jeg kunne derfor heller ikke lægge bogen fra mig.
Anna
*1.5 stjerner*
Anne
Oct 05, 2017 rated it really liked it
Den var rigtig god. Det som jeg rigtigt godt kunne lide ved den var at bogen kom lige til sagen og var ikke langtrukken.
Clara
Apr 11, 2019 rated it it was amazing
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Sabrina
Jan 25, 2015 rated it liked it
3.5 stars

Jeg havde glædet mig rigtig meget til Skyggernes Bog fordi den lyder spændende, coveret er rigtig smukt og forfatteren super flink. Jeg blev nok en anelse skuffet over bogen, selvom jeg ikke hadede den. Jeg havde nok bare forventet mere.

Det der irriterede mig mest under læsningen var skrivestilen. Den fangede mig aldrig helt, og dialogerne mellem personerne føltes ind i mellem en smule anstrengt og falsk. Jeg tror skrivestilen sagtens kan blive bedre med tiden, men lige nu fangede den m
...more
Steffy
Jul 12, 2015 rated it liked it
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Gabriella Saaby
Feb 12, 2015 rated it really liked it
Den her bog var slut alt for hurtigt!
Jeg ville gerne have givet den 5 stjerner, men det blev kun til 4, da jeg synes historien har alt for meget fart på.

Konceptet er godt, jeg kan godt lide måden plottet bliver lagt op på, men selve historien kører alt for stærkt til min smag. Der bliver ikke kælet nok for detaljerne, karakterene udvikler sig ikke fordi det bare sige handling, handling, handling. Og det er synd for jeg fornemmer så meget potientiale bag den her historie.

Sproget er let læsligt og
...more
Bjørg Motzfeldt
Feb 05, 2016 rated it really liked it
Shelves: read-2016
Det er en rigtig lækker på bog, på alle måder. Forside, forfatter og indhold i bogen :D Den er super dejlig at læse, så hvis du mangler noget let læsning med indhold, så er den her bog helt klart den, du skal læse. Den har et fantastisk persongalleri, som er meget tydeligt - virkelig god bog :D
Silja
May 05, 2015 rated it really liked it
Shelves: 2015
Rating 3,5 stjerne

Okay, ja... altså... øh... jeg var da lidt bekymret, her på de sidst sider om hvordan bogen ville slutte... og jeg er ret sikker på at jeg mangler flere kapitler...

Virkelig god bog, nem at læse og meget spændende. Et fantastisk flot cover!
Maja Jensen
Apr 09, 2016 rated it did not like it
Det er længe siden jeg har læst en bog der skuffede mig så meget. Jeg vaklede mellem 1 og 2 stjerner, men måtte nøjes med 1.
Sproget var ualmindelig altødelæggende og man fik på intet tidspunkt et forhold til nogen af karaktererne i bogen
Liv Johnsen
Jan 19, 2016 rated it did not like it
Jeg forstår at det er en fantasy bog, men den måde Ally reagere på rigtig mange ting i bogen er så urealistisk at det blev en kamp at læse bogen til ende.
Nanna
Feb 18, 2015 rated it it was amazing
Læs anmeldelse på denne hjemmeside :) Kunne rigtig godt lide bogen og glæder mig til de næste :)
https://bogverden.wordpress.com/2015/...
« previous 1 3 4 5 6 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
Ever since I learned how to read, books have been a part of my life.

YA books involving paranormal romance have always been my favorites. It is therefore no coincidence that this is the genre that I like to write.

I often get ideas for new stories and friends and family have gotten used to the fact that I have to stop up and write down a few notes.

When I don't write, I think about writing.
Other books in the series

Dæmonherskerens arving (3 books)
  • Skæbnens kald (Dæmonherskerens arving, #2)
  • Sjælens pris (Dæmonherskerens arving, #3)