Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Slåttekar i himmelen” as Want to Read:
Slåttekar i himmelen
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Slåttekar i himmelen

(Slåttekar i himmelen #1)

4.26  ·  Rating details ·  474 ratings  ·  33 reviews
Året er 1874 og Knut Hansen Nesje arbeider som slåttekar i Reknes-lia utanfor Molde. Han er enkemann på andre året då Serianna brått dukker opp. Ho er ei spesiell kvinne, ho røyker pipe og tar Nesje med seg på seifiske. Snart giftar dei to seg og får barn. Nesje og Serianna lev, som mange andre, eit liv i hardt arbeid. Men stadig fleire sel unna det dei eig for å satse på ...more
Hardcover, Første opplag. , 351 pages
Published 2014 by Forlaget Oktober
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 4.26  · 
Rating details
 ·  474 ratings  ·  33 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Slåttekar i himmelen
Ronny Kjelsberg
May 13, 2018 rated it it was amazing
Etter å ha gjort megferdig med Ferrante var jeg litt i tvil om et nytt firebindsprosjekt var det jeg skulle prioritere nå, men skitt au. Jeg hadde nå ønska meg dette til jul i fjor og det lå nå og venta. Men ville det slå an?

Å jo da. Det er vanskelig å sette foten på men det er noe med dette harde og nøkterne bygdalivet i Norge fra tiden man slo for hand med ljå som har en dragning på meg. Kanskje har det med at man har vokst opp på gård å gjøre. Jorda som gir liv. Slekt som følger slekters gang
...more
Marite Juul
Jan 16, 2017 rated it really liked it
Jeg var spent på om denne kunne leve opp til nydelige Mors og fars historie, og det gjør den, langt på vei. Hoem har diktet fram kropper og sjeler basert på de sparsomme opplysningene han har om forfedrene. Det er sterke og hele mennesker vi blir presentert for: først og fremst Gjertine, konfirmanten som sa presten i mot, og arbeidsomme Nesje (Hoems oldefar), som i en drøm på sine eldre dager ser seg selv som slåttekar i himmelen. Hoem skildring av Nesjes sorg når han blir skilt fra sønnene en e ...more
Marie Lund Alveberg
Jun 12, 2018 rated it really liked it
Shelves: lydbok, humaniora
Å, som jeg elsker å fortape meg i disse slektskrønikene! Beretningen om familien til den sympatiske og hardtarbeidende slåttekaren Hans Nesje er intet unntak. Hoem balanserer det personlige og historiske på engasjerende måter, med et troverdig språk. «Slåttekar i himmelen» fører tankene mine tilbake til Trygve Gulbrandssens «Og bakom synger skogene», romanen som skapte min interesse for denne type litteratur. Etter jeg har lest ferdig historien om Hans Nesjes familie, skal den mektige slektssaga ...more
Ingvild Røkke
Utrolig bra bok, og et magisk språk!
Elin Sofie
Jan 04, 2019 rated it really liked it
En fin skildring av livet til Hoems forfedre. Velskrevet og fengslende lesing.
Anja
Jan 17, 2016 rated it it was amazing
I absolutely loved this book and wish it would be published in America, as it is an American story just as much as a Norwegian one.

It's a heartbreaking story about love and sacrifice - about how life doesn't turn out the way we expect.
Christian
Dec 30, 2016 rated it liked it
Dette er en god historiefortelling om enkeltmenneskene og familiene i Norge og Amerika på slutten av 1800-tallet. Flott skildring av hvordan livet var i bygde-Norge og på prærien i Dakota. Dette handler om en hard tid og om immigrasjonen til den nye verden. Gleder meg stort til bok nr. 2
Anne-Lise
Jul 29, 2017 rated it it was amazing
Fantasisk bok!
Nina Rossing
Jan 07, 2017 rated it really liked it
Shelves: 2017, historical, nordic
Ei herleg bok - framifrå skrivekunst!
Kjersti Børve skjelbreid
Jul 19, 2016 rated it it was amazing
Ei rørande og interessant bok som skildrar kor hardt livet var før. Fantastisk språk, nydelig avslutning. Gler meg til fortsettelsen!
Lars
Aug 10, 2017 rated it it was amazing
Flott historie og nydelig språk. Anbefalast på det sterkaste!
N
Aug 14, 2015 rated it really liked it
Shelves: romaner-norske
Fin fortelling om småkårsfolk i Romsdal på slutten av 1800-tallet og opplevelsene flere av dem hadde da de emigrerte til Dakota. Knapt og effektivt språk.
Astrid Terese
Apr 10, 2019 rated it really liked it
Edvard Hoem har et så vakkert språk. Det er nydelig å lese og gir et fint innblikk i livet både i Norge og i Amerika i siste halvdel av 1800-tallet. Det var et hardt liv. Både å jobbe for andre mens en prøvde å dyrke sin egen jord, og å komme til Amerika uten noe mer enn det en hadde klart å karre med seg. Men menneskene i denne boken er utrolig arbeidsomme og flinke i det praktiske. Jeg tenkte litt på hvordan dette livet hadde vært for meg og er glad for at jeg er født da jeg er født. Jeg er od ...more
Martha
Apr 19, 2020 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Eg har høyrd "slåttekar i himmelen" på ljudbok, lesen av Hoem sjølv, og det har vore heilt fantastisk! Eg kan godt forstå at dette ikkje er ein bok for alle. Den går på ein måte veldig sakte, og ein følgjer livet til familie og slekt i vanskelige kår, og det er ikkje for alle - historier der det ikkje skjer så mykje - men eg, eg elska det. Eg kan ikkje heilt sette fingeren på kva det er som appelarer til meg, men det er det ved det nostaligiske over den tida då ein arbeite for føa, og kåra var h ...more
Rebecka
I enjoyed this book, but not enough to want to continue with the series. The way it jumped between different characters was a bit unfortunate for the audiobook format; sometimes it took a while to know what continent you were on. I do want to read more about the Scandinavian emigration to the US though.
Patricia Bendixen
Oct 15, 2017 rated it really liked it
Interessant hvordan livet var for de som hadde lite i Norge- og hvordan for noen de var lite å velge slik ar de utvandret til Amerika. Kan sammenlignes med de som reiste ut fra Irland over til Amerika.
Tankekors mot dagens migrasjon av mennesker som ønsker et bedre liv
Martin Eidhammer
May 11, 2018 rated it it was amazing
Jeg kjenner Edvard Hoems forfatterskap. Denne boken hørtes spennende ut fordi jeg bor i Molde og kjenner stedene som blir omtalt.
Boken forteller realistisk om husmannslivet. Personene virker ekte og deres skjebner gripende.
Eilef Ausland
Interesting book about Norwegian search of the Canadian Dream in the Western Canadian Province of Alberta. Such a Canadian and Norwegian story. The Norwegians in search of the Canadian Dream, immigrating to Canada, becoming good British subjects, and new Canadians.
Anna D'Alberto
Jan 01, 2019 rated it it was amazing
Kjønnslitteratur mesterverk. Denne historien glemmer man ikke så lett. Nesje, Gjertine og Serianna vil være med meg så lenge jeg lever. De er mennesker, de lever, de er oss. Anbefales.

Wenche Johre
Oct 06, 2019 rated it really liked it
Dette var en bok som fenget meg! Har aldri lest Hoem før, men får lyst til å lese mer :-)
Tarje
Oct 06, 2020 rated it it was amazing
Flott prosa om en tid som er nærere enn det virker. Han skildrer karakterer som en mester, Herr Hoem.
Hilde Normark
Mar 15, 2020 rated it it was amazing
Fantastisk familiekrønike, alle 4 bøkene gikk unna i en fei...
Nina Grove
Nov 11, 2018 rated it liked it
This did not captivate me, too spurious – wish it was written only from the perspectives of Serianna and Gjertine, great characters I would have wanted to spend more time with, whose challenges we could have felt more intensely.

Marte Haga
Denne boka ble bare bedre og bedre dess mer jeg leste. En litt annerledes bok fra det j eg normalt velger, og det visste seg å være en god type annerledes. Oppfølgeren ligger allerede klar på nattbordet

Likte godt språket her, fargerikt og ikke fullt av "overfladiske" /unødvendige skildringer. Likte også at vi om lesere fikk følge to av karakterene ikke bare en. Å i tillegg lære mer om livet på slutten av 1800-tallet gav meg også veldig mye glede da boka er lærerik uten å være belærende.

Fouten hi
...more
Jan Arne Nygaard
Jan 19, 2016 rated it it was amazing
En fantastisk bok, rørende og opplysende. For meg som bor i Molde, er det spesielt underholdende å lese om steder/plasser i byen og nærområdet på den tiden oldefar til Edvard Hoem levde. Også veldig interessant (og ikke minst lærerikt) å lese om folket som dro over til Amerika, de nøyaktige beskrivelsene av reisene og etableringen i Sør-Dakota. En stor leseropplevelse, og gleder meg til å lese oppfølgeren (Bror din på prærien)!
Tanja Berg
Feb 07, 2016 rated it really liked it
En historie løst basert på forfatterens oldefar, Knut Hansen Nesje, sitt liv. En flott historie om livet i Molde i slutten av 1800-tallet. Jordbruket var hardt og det var mange som dro til Amerika - for å finne ut at livet der ikke var noe lettere. En godt fortalt og fengende historie, i all sin enkelhet.
Karine
Dec 28, 2014 rated it liked it
Shelves: audiobooks
Denne boka fortjener nok egentlig 4 stjerner. Utrolig fin. Men jeg var kanskje ikke helt i målgruppen. Den ble litt treig og lang for meg der og da, men den har evnen til å gi meg skikkelig gode assosiasjoner når jeg tenker tilbake :-)
Btw, Edvard Hoem leser selv lydboka; det var virkelig fint!
Cathrine
Dec 01, 2016 rated it it was amazing
Shelves: 2017
Så utrolig koselig
Cecilie
Nov 27, 2015 rated it really liked it
Nydelig
Bjørnebok
Jan 18, 2017 rated it really liked it
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Full spredning - en legeroman
 • The Bell in the Lake (Hekne, #1)
 • Byens Spor: Ewald og Maj (Byens Spor #1)
 • Leksikon om lys og mørke
 • Så mye hadde jeg
 • Dei sju dørene
 • Tante Ulrikkes vei
 • Byens Spor: Skyggebogen (Byens Spor #3)
 • Nei og atter nei
 • Tung tids tale
 • Byens Spor: Maj (Byens Spor #2)
 • Gul bok
 • Ekko av en venn
 • Bli hvis du kan. Reis hvis du må.
 • Svøm med dem som drukner
 • Growth of the Soil
 • Datteren
 • Fugletribunalet
See similar books…

Other books in the series

Slåttekar i himmelen (4 books)
 • Bror din på prærien
 • Land ingen har sett
 • Liv andre har levd

News & Interviews

You know the saying: There's no time like the present...unless you're looking for a distraction from the current moment. In that case, we can't...
3 likes · 1 comments
“Gjertine lærte, under overfarten til Amerika, det som ho ikkje hadde forstått, eller ikkje brydd seg om å forstå medan ho enno var i gamlelandet: At den fryd som ikkje får anna mæle enn stille sukk, kan vera like stor som den som kunngjer seg sjølv med høge rop og gledesskrik for all verda.” 0 likes
“Så da morgonen var komen og Serianna slo auga opp, sa han til henne: – I natt har eg drøymt at eg skal vera slåttekar i himmelen også, sa han, – og da er det ingen fare for at han Eilert ikkje skal kjenne meg igjen.” 0 likes
More quotes…