Jump to ratings and reviews
Rate this book

Half Face

Rate this book
Librarian's note: ALternate cover edition of ASIN B00JFAW86A.

Nineteen-year-old Juliet has been suffering from nightmares ever since she survived a brutal attack on the Fallhallow National Bank. But she hopes to put those terrifying memories behind her on the day of the court trial. After all, with the criminal known as the Half-Face locked in chains, she will be perfectly safe…Until he manages to break free, that is, and grab the nearest hostage he can get his hands on.

What follows for Juliet is a long, exhausting journey through the harsh and unknown plains of Mongolia, forced to accompany a man who is as unreasonably violent as he is obsessively searching for his redemption.
Is the Half-Face insane and beyond hopes of rehabilitation? Or should she believe his own words, supported by the traditional shamans that this tattooed man seeks to consult, and accept that he is possessed by a dangerous spirit?

162 pages, Kindle Edition

First published February 16, 2014

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Mara Li

13 books45 followers

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
16 (28%)
4 stars
27 (47%)
3 stars
11 (19%)
2 stars
2 (3%)
1 star
1 (1%)
Displaying 1 - 28 of 28 reviews
Profile Image for Floor Flawless .
450 reviews56 followers
February 25, 2019
Ahhh all the feels! Ik heb onwijs genoten van dit boek. De schrijfstijl van Mara Li zuigt je makkelijk in het verhaal en je kunt gewoon niet stoppen met lezen. Ik heb tussendoor even het boek weggelegd, omdat mijn lichaam een dipje kreeg, maar anders had ik het aan een stuk doorgelezen!

Mijn uitgebreide recensie kun je lezen op mijn blog: https://www.floorflawless.com/recensi...
Profile Image for Elsa Bakker.
413 reviews9 followers
February 19, 2019
Omdat ik al eerder een boek van Mara Li heb mogen lezen voor Dutch Venture Publishing (DVP) en daar toen erg van genoten heb was ik zeer benieuwd naar haar nieuwste werk. Met ‘Half face’ heeft ze, voor zover ik weet, een standalone verhaal geschreven en is het deze keer een Young Adult thriller.

De flaptekst geeft ook te kennen dat het verhaal zich deels afspeelt in Mongolië, een land wat ik nog niet eerder ben tegenkomen in alle boeken die ik lees en mij dan ook meer dan nieuwsgierig maakte naar hoe dit in het verhaal uit zou pakken.

Ik schreef me dan ook met veel enthousiasme in voor de blogtour van DVP rondom ‘Half face’, het nieuwste boek van Mara Li.

Het verhaal gaat gelijk van start in de rechtbank, geschreven vanuit het ik-personage Juliette. Zij is in het gehele boek het hoofdpersonage en de lezer leest vanuit haar beleving en gedachtegang alle gebeurtenissen. Daardoor is het gemakkelijk om je als lezer zijnde in te leven en vooral mee te leven met wat zij allemaal moet doorstaan. Toch had ik het persoonlijk heel tof gevonden om ook de gedachtegang of belevingswereld van Half face mee te krijgen. Dit krijg je wel enigszins door Juliette te weten maar toch is het dan niet direct vanuit zijn hoofd. Ach, je kan niet alles hebben denk ik dan maar.

“Soms houden de dingen geleidelijk op. Ze slingeren naar het einde toe, waar ze uiteindelijk opdrogen of uitblussen.”

De schrijfstijl van Mara Li zorgt er vanaf het eerste moment dat ik begon met lezen duidelijk en zonder haperingen voor dat ik het geheel letterlijk verslond en binnen een hele korte tijd het boek dichtsloeg omdat ik het uit had. Door haar omgevingsbeschrijving van Mongolië voelt het alsof de schrijfster er zelf geweest is en absoluut weet waarover ze schrijft. Dit geeft realiteitszin aan de reis die Juliette noodgedwongen ondergaat. Het geeft de lezer tegelijkertijd een kijkje in een geheel ander stukje wereld dan het geen wij dagelijks zien en meemaken.

“Zowel in de laagtes als in de hoogten rijzen er stukken bosgrond op en daar balanceren donkere pijnbomen en ranke, zilverachtige berken als ballerina’s op het heuvelige landschap.”

Juist door de reis in het Mongolische land doet het verhaal origineel aan. De personages die onderweg een rol spelen en de omgeving waarin de hoofdpersonages zich bevinden zorgen ervoor dat er bij mij absoluut een groot leesplezier aanwezig was. Het plot doet door de setting verrassender aan voor veelvuldige lezers zoals ik en het einde laat gelukkig nog genoeg ruimte over om verder te dromen…
Profile Image for ✿kawehi.reviews.
1,453 reviews410 followers
September 6, 2016
3.5-4 stars!!

Going into this read, I had no expectations whatsoever. But boy was it something great!!

My first initial thoughts of this book before beginning it were, “is this s a forbidden romance of Stockholm syndrome?”. But no, it turned out not to be.

No, it was a story of absolution and redemption and finding yourself.

I liked how even through the harshest of situations and realities that both Juliet and “Half Face” were able to find a medium where they were able to bring out the best in each other and teach each other life's woes and whims.

I thought that they were a great balance as Juliet makes Half Face want to cling to the good and see the “small victories” in things and changes him for the better (and he for her).

My only complaint though in regards to this book is that I would have liked an even longer epilogue with more insight as to their physical and mental state of beings as there is a time gap between the epilogue and the chapter before. I mean, I get why the ending turned out that way but at the same time I would have loved to see a glimpse of more instead of feeling unfulfilled and unsatisfied and letting my mind wonder as to what was going on in the characters' minds at that point.

So over all, a great and well developed read but I just wish that the ending wasn't so conclusive and abrupt. I will absolutely be keeping an eye out more from this author as she makes a terrific entrée to the writing world! Great debut Ms. Li!

*I was provided an ARC courtesy of Jen Minkman to help promote her fellow Dutch writer, Mara Li. Thank you.*
Profile Image for Ivette.
187 reviews12 followers
February 21, 2019
Soms heb je van die boeken waar je een haat-liefdeverhouding mee hebt, in positieve zin. Dit was zo'n boek voor mij.
Ik heb het nu al een tijdje uit, heb het een en ander mogen horen tijdens de boekpresentatie, en ik ben nog steeds diep onder de indruk van het schrijven en de vertelstijl van auteur Mara Li. Het verhaal zweeft nog steeds in mijn gedachten rond, en ik voel de energie die Half Face heet nog altijd lichtjes om mij heen hangen, om het zo maar te zeggen. Zo… Wat een verhaal!

Het boek Half Face is psychisch sterk, de pen van de auteur laat de personages tot leven komen en het enige wat ik na de eerste pagina’s nog wilde doen was doorlezen. Dat was tegelijkertijd ook de muur waar ik op stuitte. Het hoofdpersonage Half Face ging zo enorm onder mijn huid zitten dat ik gruwelde als hij weer ter sprake kwam, al was het alleen maar zijn naam of de gedachte dat hij in de buurt was. Niet alleen zijn daden zijn schrikwekkend, maar zijn hele gedrag, gedachtengang, manipulatie en hoe hij overkomt vielen als een afschuwelijke strakke deken over mij heen. Hij komt veel te dichtbij. Hij laat de alarmbellen in mijn hoofd en lijf keer op keer afgaan en het enige wat ik wil is gerechtigheid. Net als Juliette dat wilt, wat ik heel goed kon en kan begrijpen. Brrr…

En Juliette? Zij is een jonge vrouw die er alles aan doet om Half Face te laten stoppen met wat hij doet en hem te laten boeten voor wat hij gedaan heeft. Zij is echt zo enorm sterk, al denkt ze er in eerste instantie niet zo over. Toch vond ik haar heel moedig: ze zet een heel grote stap om tegen de dader van die vreselijke dag in de bank, te getuigen. Als zij vervolgens opnieuw met hem wordt geconfronteerd, samen met hem afreist naar Mongolië (een plek waar ze hem misschien kunnen helpen), en hem op een andere manier leert kennen, voel je met haar mee als de twijfels af en toe toeslaan. Ik denk dat iedereen dit namelijk wel heeft in zo’n situatie met een persoon als hij. Maar ze blijft dicht bij zichzelf. Ze leert kanten van zichzelf inzien die ze eerder nooit zo had ervaren, en waar ze in eerste instantie van schrikt, maar die ze alsnog naar haar eigen hand weet te zetten waardoor ze opnieuw vrede in haar hart kan vinden met deze ontwikkelingen. En dat kun je in mijn ogen alleen maar doen als je heel eerlijk tegenover jezelf durft te zijn, iets waar je soms heel veel moed voor nodig hebt, maar waar ze wat mij betreft heel goed in is geslaagd.

Hoewel ik het boek echt supergoed vond en vind, en de auteur hier een groot compliment voor wil geven, zal ik het boek niet (snel) nog eens oppakken. Eigenlijk alleen maar omdat Half Face is wie hij is en ik hem liever uit de weg ga dan ooit nog tegen wil komen.
De levendige, gedetailleerde en filmische manier van schrijven van Mara Li neemt de lezer mee in de wereld van Juliette en haar belager, laat beide kanten van het verhaal zien en zet de lezer op scherp. Het feit dat ik mij af en toe enorm ‘getriggerd’ voelde vanwege enkele gebeurtenissen die beschreven werden, benam mij vanwege de onderhuidse spanning in het verhaal op bepaalde stukken de adem, maar het heeft mijn eindbeoordeling absoluut niet in de weg gestaan. Sterker nog: het boek heeft de volle 5-sterren gekregen waar ik die geven kon, puur omdat Mara Li in mijn ogen een staaltje vakwerk heeft afgeleverd door het vertellen van dit verhaal.

Dus bij deze kan ik alleen nog maar zeggen: lezen dit boek. Het is een absolute aanrader!
February 28, 2019
“Is Half face echt bezeten door een demon, of wordt hij belaagd door zijn eigen geest?”

Half Face is een Ierse crimineel die terecht staat voor een zeer gewelddadige overval op de Valenburgse Bank, hier heeft hij meerdere moorden op zijn geweten staan. Een zeer apart verschijnsel kun je hem wel noemen, zijn volledige gezicht is getatoeëerd met een groot yin/yang teken. Hij praat raar en zet bijvoorbeeld achter zinnen “áh” en is zwaar agressief , maar is dit omdat hij van nature zo slecht is of wordt dit aangezet door een geest of demon die in zijn lichaam huist?

Juliette is getuige geweest van de bankoverval, ze heeft dit ternauwernood weten te overleven door zichzelf voor dood te houden op de grond en wordt sindsdien achtervolgd door verschrikkelijke nachtmerries van die heftige ervaring. Ze hoopt daar dan ook verlost van te zijn als ze gaat getuigen tegen Half Face. Juliette was alleen absoluut niet voorbereid dat Half Face vele malen slimmer was dan men dacht en overal contacten heeft. Hij weet dan ook op de dag dat de rechtszaak plaats vind, kort na de getuigenis van Juliette te ontsnappen en houdt Juliette vast als zijn gijzelaar. Hier begint dan ook de hel van Juliette. Half Face weet van alles te eisen en neemt Juliette mee in zijn vlucht naar Mongolië. Al snel blijkt dit niet zomaar een vlucht te zijn om onder zijn straf vandaan te komen, Half Face is op zoek naar verlossing en is er dan ook heilig van overtuigd dat hij dat kan vinden zolang Juliette maar bij hem is. Hij ziet in haar de heilige Madonna. Half Face denkt dat hij in wezen juist een heel goed persoon is en dat al het slechte wat hij gedaan heeft hem niet kwalijk genomen kan worden, hij is er van overtuigd dat er een kwade geest in hem schuilt en is op zoek naar een sjamaan die hem daarvan kan bevrijden. Maar gaat dit lukken en is dit überhaupt het geval wel bij Half Face?

Mara Li heeft met “Half Face” zeker een heel eigen en apart verhaal neer weten te zetten, het is een goede combinatie tussen Young Adult en Thriller. Echt eng kan ik het absoluut niet noemen, daarvoor heb ik waarschijnlijk teveel Stephen King en alles gelezen, maar voor deze combinatie zit er wel degelijk een goede dosis spanning in. Ik heb echt genoten van dit verhaal. Mara Li heeft een prettige, vlotte en beeldende schrijfstijl waardoor je lekker rap door het verhaal heen gaat. Ze weet hiermee ook je aandacht van begin tot het eind goed vast te houden. Ook zit er een psychologische rode draad door het verhaal heen, de wisselende gevoelens van Juliette naar haar ontvoerder toe en het trieste levensverhaal van Half Face zet men echt wel aan het denken. Dit vind ik echt heel erg goed gedaan en geeft het verhaal een behoorlijke diepgang. Al met al kan ik dit boek zeker wel aanraden om te gaan lezen 😀

Happy reading!!!

Liefs,

Bren

voor meer reviews en leuke bookish items ga naar : https://thebookdragonsnook.home.blog en volg mijn blog :) zo blijf je altijd op de hoogte
Profile Image for Marijke de Zwaan-Jansen.
Author 10 books17 followers
February 27, 2019
Young adultthriller Half Face van Mara Li wist me te verrassen; vooral door de chemie tussen de ijzersterke karakters en de prachtige omschrijvingen van zowel de cultuur als het landschap van Mongolië. Dit alles wist de schrijver te vatten in een prettig leesbare schrijfstijl met fijne dialogen, poëtische omschrijvingen en vlotte actiemomenten. Het verhaal greep me bij mijn lurven en wilde me pas weer loslaten toen ik de laatste punt voorbij zag komen. Ik kan dan ook niet anders dan vijf sterren toekennen aan dit bijzondere verhaal.

De volledige recensie kun je lezen op frecadelik.wordpress.com
Profile Image for Joany Vries.
Author 3 books89 followers
May 4, 2020
Dit is een boek waarvan ik vrees dat het nog lang door mijn hoofd blijft spoken. Superspannend, goed afgerond, maar ik blijf nieuwsgierig naar hoe het nu verder gaat terwijl het een standalone is.
Profile Image for Kimberly.
692 reviews
March 4, 2015
I was given this eBook by the editor to read for review. I relish opportunities to read works by the not-quite-known authors and the not-yet-established authors. Even so, I was asked for an honest review and that is what I am here providing.

This is a good story; a novella that is well written and well developed. It is a stand-alone story without a cliffhanger (thank goodness!!!). Even with a conclusion provided, the author has allowed for the possibility for a follow-up story. Black Face, White Face is not a romance. It is a hostage-captor story in which the hostage maintains her fear and anger throughout -- more authentic to an actual hostage situation than romances where the hostage and her captor develop a love-interest. This story held my attention from the first chapter to the end - despite the interruptions, commitments and obligations being a mom of three kids entails. I read this in a day, which speaks for the story, as I am not usually able to muster the time to read a book in a day.

So why only a three-star rating? I'd like the ability to give it a three-and-a-half stars. It is better than "okay" (better than 3-star) and I liked it very much, but the ending felt rushed, lacking the detail and descriptions were found in the first 90% of the book and I felt the writer didn't really know herself how to describe the final courtroom scene or the intervening three years (so, just short of a 4-star). The author does provide a chapter "three years later" and an epilogue, but the story does not feel concluded to this reader -- I want more information, more insight to their emotions, a better understanding of both Juliet's and Black's states-of-being.

Even with this, I recommend this story; it is well done and I am left wanting more. That, itself, may be recommendation enough... I read her book and the author left me wanting more!

Profile Image for Oana D. L..
454 reviews74 followers
April 27, 2014

Honestly,i was intrigued by the description and after a while i had the pleasure to read the book.
It was something new for me,but i can say that i liked the idea.Well,i wasn't exactly happy about how a few scenes happened,but the story was good.

This book was about a young woman whose life turns upside down when she's kidnapped by a man who claims that he's possesed by an evil spirit.
Despite those crazy moments i wanted to know what will happen with Juliet and if what Half Face said about the evil spirit was true.

I liked Juliet.She was smart and she knew what to do when she was told.Although i wanted her to fight a little harder,i knew she was smart enough to know that fighting won't help her at all.

Half-Face- Well,about him i can't say much because i don't really like too much characters like him.His desire to get rid of that "spirit" made him do terrible things and that's what i disliked about him.In my opinion he was crazy.But he got what he desrved in the end.

Well,i wasn't shocked when i read how things turned out to be,but i was a little dissapointed that it ended like that.
Yes,i'm that kind of person who wants a happy ending for everyone,including Half Face..

There were a few characters i liked but i won't write about them.The entire book was about Juliet,Half Face and their journey.
Profile Image for Jen Minkman.
Author 108 books487 followers
March 30, 2014
I absolutely LOVED this book. It reeled me in and didn't let go before I finished it. Of course, there are lots of so-called 'hostage romances' out there, but this is not just a story of an abducted girl opening up to her captor - it's a story of redemption, personal demons, and humanity, all wrapped up in a narrative set on the wild steppes of Mongolia, complete with native rituals and a sprinkling of folklore that was never 'too much'. The relationship developing between Juliet and her captor was just very believable and realistic. I highly recommend this book!
Profile Image for Evelyn Evertsen-Romp.
1,192 reviews58 followers
February 5, 2019
Hm. Hmmmm. Dit boek is uniek, laat ik daarmee beginnen. Het past werkelijk waar in geen enkel hokje zoals 'voor liefhebbers van ...'. De sfeer is weird, en spannend, en onvoorspelbaar. Er is geen moment geweest waarop ik kon raden hoe het verhaal zou aflopen.
Afhankelijk van iemands smaak zouden mensen dit boek met gemak 5* of 1* kunnen geven - en dat maakt het voor mij al goed geschreven: het doet wat met je.
Voor nu voel ik vooral bewilderment, en heb ik geen idee wat ik er precies van vond.
Profile Image for Amelia.
1,504 reviews119 followers
March 3, 2017
Half Face is precisely what I wanted - but didn't get - from Stolen: A Letter to My Captor. It's... brutal yet ambiguous. A search for redemption in a beautiful but bleak setting. Incredibly thought provoking and well worth a look.

I have but two criticisms. It needs a little proofreading and I wish that there were a sequel - which is not much of a criticism at all!

One of my favourite parts:

'You've been born blessed, haven't you? Clever. Pretty. Privi- leged.' He smiles. 'I bet your mommy and your daddy still love each other very much.'

‘No, they don’t,’ I say. I don’t know why I feel inclined to tell him something so personal. ‘My dad left my mom to care for me and my sister on her own after they’d been shouting at each other for three years. You’re not the only one with a sob story.’

To my surprise, he lets out another rasping laugh that quickly dies down. ‘Nobody has cried over my story, Juliet. But maybe you will. What do you think? You can be my Crying Madonna.’

‘I’m too angry for that.’

‘Maybe one day you will be sad for me.’

I look at him, long and hard. ‘And be your messiah?’
Profile Image for Céline.
431 reviews23 followers
March 7, 2019
Half Face is een boek waarbij je de ene pagina verslindt na de ander. Het blijft je in de greep houden en laat je niet meer los. Dit verhaal bevat een hoge dosis spanning en door de beeldende schrijfstijl verkrijg je een haarscherp beeld van de wereld die Mara Li heeft proberen weergeven.
Dit boek is geschikt voor iedereen die houdt van een ferme dosis spanning en een origineel verhaal met tal van achterliggende boodschappen.

http://www.celinezoalszeis.be/2019/02...
23 reviews2 followers
August 2, 2014
This novella was a surprise and a treasure from the first page to the last. Author Mara Li has written a psychological suspense/romance/young adult story that will cause the reader to ponder what he or she would do in certain situations. The protagonist, Juliet Cunningham, is put into one bad situation after another by Half Face, the hardened criminal, including murder. However, by the time Mara Li brings the reader to the end of the plot, the reader may be rethinking everything that he or she had previously believed about the world, criminals, and what makes a person good or evil. Can a tormented and tortured soul find redemption? Li obviously is a student of human nature, watching and dissecting the whys and wherefores of human beings and their interactions. And it shows--this novella gripped me and didn't let go until I knew what happened at the end. I did not put it down until I was finished and I'm still not sure how I feel about the ending. Very, very good story!!!
Profile Image for Rianne Werring.
Author 10 books13 followers
May 6, 2014
Black Face, White Face proves to be an addictive read: once you start, it's rather difficult to lay aside. Juliet may not be the world most psychologically wrought character, or the Half-Face the most complicated criminal mind in the history of literature - they are really rather gripping. The travel they make is unexpected, the people they meet prove interesting. And: you'll finish reading this story in one good evening or afternoon.
Profile Image for Sandra Hutchison.
87 reviews2 followers
February 21, 2019
Soms lees je een boek waarvan je baalt dat het uit is, Half Face is zo’n boek.

Auteur Mara Li maakt diepe indruk met de Young Adult thriller Half Face. In dit verhaal is Juliette precies op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Kort nadat ze een bank inloopt om postzegels aan te schaffen wordt de bank overvallen. Ze overleeft het voorval en neemt daarna de dappere beslissing om tegen een van de overvallers te getuigen. Hij noemt zichzelf Half Face. Ze heeft oogcontact met de man gehad en kan hem dan ook goed beschrijven.

Deze Ierse man weet echter op slinkse wijze de rechtbank te ontvluchten en neemt Juliette, kort na haar getuigenis tegen hem, mee als zijn gijzelaar. Hij blijkt ervan overtuigd te zijn dat er iets kwaads in hem schuilt, een demon wellicht. Half Face dwingt Juliette met hem mee te reizen naar het verre Mongolië waar hij hoopt eindelijk verlost te kunnen worden van zijn kwelgeest. Zij moet mee, want hij ziet Juliette min of meer als zijn reddende engel. Wat volgt is een pakkend verhaal, een survivaltocht dat zich afspeelt in een fascinerend land.

Mara Li heeft een verrassend goede, ietwat filmische, schrijfstijl. Vanaf het begin tot het einde weet ze de aandacht van lezer vast te houden. De personages zijn intrigerend en het verhaal grijpt je als het ware bij de keel. Het hele verhaal is geschreven in de ik-vorm, je kijkt als lezer continu mee over de schouders van Juliette en maakt zo de gijzeling van begin tot het eind vanuit haar belevingswereld mee.

In het verhaal wordt het stockholmsyndroom niet vergeten. Juliette is bang voor Half Face en walgt echt van hem, maar ze krijgt tegen wil en dank toch ook sympathie voor haar ontvoerder. Het boek heeft hierdoor een psychologisch tintje gekregen en wordt daardoor alleen maar extra boeiend. De strijd in hun zelf, maar ook tussen Half Face en Juliette komt geloofwaardig over. Het is fascinerend te lezen hoe de twee elkaar afwisselend aantrekken en afstoten. Het proces dat ze doormaken en hoe ze zo nu en dan in tweestrijd zijn met hun gevoelens en gedachten is interessant. Natuurlijk dragen ze allebei een verleden met zich mee en dit komt in het verhaal goed naar voren. Zo leef je als lezer met Juliette mee en hoop je dat ze weet te ontsnappen, maar krijg je als lezer ook bijna begrip voor het agressieve gedrag van Half Face. Kortom Half Face is een aanrader voor jongeren, maar zeker ook aan te bevelen als je al wat ouder bent.
Profile Image for Bianca.
116 reviews
February 23, 2019
Het meest bijzondere aan dit boek vind ik de karakters. Deze hebben erg veel diepgang. Juliette haat Half Face hartgrondig, maar op sommige punten schemert er toch wat begrip of zelfs sympathie door in haar verhaal. Dit is heel subtiel gedaan, zelfs wanneer ze zegt dat ze hem haat, lees je tussen de regels door soms dat dit niet helemaal waar is. Half Face is grotendeels een mysterie en het blijft tot op het laatst onzeker of hij een monster is, zoals Juliette hem noemt, of dat hij daadwerkelijk bezeten is door een demon.

Wat ik ook bijzonder vond is dat het verhaal geschreven is vanuit het gezichtspunt van Juliette, maar dat dit je er als lezer niet van weerhoudt om Half Face te leren kennen. Zijn gedrag en de dingen die hij aan Juliette vertelt, zeggen erg veel over hem. Af en toe had ik echter wel willen weten wat hij precies dacht.

Er zit wel spanning in het verhaal, met name over de vraag of Half Face Juliette iets aan gaat doen en of ze de barre tocht door Mongolië gaan overleven. En ook is er spanning over hoe ver Juliette wil gaan om te overleven. Ze komt meerdere malen voor morele keuzes te staan. Dit is voornamelijk psychologische spanning, echte actie komt pas tegen het einde in het boek voor. Ik hou persoonlijk wel van dit soort verhalen, maar ik weet niet of dit een echte thriller is. Het is wel erg interessant.

Opvallend is ook de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. Je krijgt aardig wat mee van de omgeving en de cultuur in Mongolië. Dit maakt het boek anders dan andere boeken. Je merkt ook dat Juliette van het land gaat houden, ondanks hetgene wat ze er meemaakt.

Ik vond dit een bijzonder verhaal. Het deed me meer denken aan een spannende roman dan een echte thriller, maar ik vond het erg fijn om te lezen. De psychologische spanning hield me als lezer zeker bij de les. Het is geschreven als YA- thriller, maar is voor oudere lezers zeker ook aan te raden.
Profile Image for Annette.
2,414 reviews107 followers
February 21, 2019
Het is altijd spannend om jezelf in te schrijven voor een blogtour. Het is NOG spannender als het boek in kwestie een thriller is. Ik heb namelijk een haat-liefde verhouding met thrillers. Ik vind ze geweldig, zeker als ze goed geschreven zijn, maar als ze heel goed geschreven zijn dan kan ik er ook nachten van wakker liggen, bang om me heen kijkend bij het minste of geringste geluid.

Het was dan ook met licht angst en beven dat ik begon aan “Half Face” van Mara Li, een YA thriller met driedimensionale karakters en een interessant uitgangspunt.

Dat angst en beven was niet echt nodig geweest. Ik heb tijdens het lezen van dit boek eigenlijk geen enkel moment echt spanning of angst gevoeld. Dat is wellicht ook mijn belangrijkste kanttekening in deze review. Ik durf niet met zekerheid te zeggen of ik dit zelf echt een thriller zou noemen. Hoewel de elementen voor een thriller zeker aanwezig zijn, vind ik het thriller aspect eigenlijk nergens echt tot zijn recht komen. Daarvoor is de voorspelbaarheid te groot en daarvoor is de daadwerkelijke spanning en dreiging niet aanwezig genoeg.

Maar de andere belofte die mij werd gedaan maakt het boek wel ongelooflijk waar. De karakters, zowel Juliette als Half Face, zijn allebei heel levendig, realistisch en gelaagd. Al vanaf het begin wordt aan hen allebei een bepaalde diepgang gegeven waardoor ze tot leven komen en hun verhaal, dat het niet per definitie van de actie moet hebben, eigenlijk van de eerste tot de laatste pagina interessant houdt. Het was niet moeilijk je als lezer in Juliette in te leven, maar ook Half Face was zodanig menselijk dat het mogelijk was om een band met hem te voelen.

Daarnaast is het boek ongelooflijk vlot geschreven en leest het heerlijk weg. Ik had al eerder kennisgemaakt met de schrijfstijl van Mara Li en had ook toen al opgemerkt hoe makkelijk haar boeken lezen. Zeker bij dit boek is dat wel zo fijn, want het is het perfecte boek om in één zit op een regenachtige avond te lezen.

Als je echt een thriller liefhebber bent en op zoek bent naar een bepaald soort spanning, dan is dit wellicht niet jouw boek. Maar, als je net als ik, wel heel erg houdt van interessante en gelaagde karakters en graag leest over waarom mensen worden wie ze zijn, dan is dit wel een boek om aan je collectie toe te voegen. En hoewel er nog wel meer kleine dingen waren waar ik persoonlijk wat meer moeite mee had, vond ik dit boek wel een masterclass als het gaat om het creëren van boeiende karakters.
Profile Image for Anja de Rijk .
173 reviews4 followers
February 20, 2019
Het boek is vrij dun maar bevat toch 179 pagina's
Half Face trok mij aan en stootte me af. Maffia Romance is toch best nieuw voor me. En hoewel dat het hier officieel niet het geval is met een Young Adult Thriller. Kwam er toch een redelijk slechte bad guy in voor.
Het plakkaat thriller vind ik persoonlijk iet wat overdreven. Er komt genoeg ik voor, maar het leverde voor mij geen spanning op, van gaat ze het overleven of niet....
Er waren een paar kleine dingetjes, die niet fijn waren. Als ik het boek zou proeflezen had ik er zeker over hebben gemekkert.( wil je meer inhoud hierover? Lees dan de recensie op mijn blog. FollowMeMove.com_
Nuja. Dit zijn kleine dingen. Die mij laten prakkiseren, in een detective is dat goed. Nu haalt het mij uit het verhaal.
Wat ik jammer vind! Het leest lekker weg, en verder in het verhaal valt mij ook niks meer op waar ik uit ritme raak.

Je leeft mee met Juultje en eigenlijk ook met Half Face. De wisseling van emoties in Juultje is zo raak beschreven. Het voelde bijna of ik het zelf beleefde. De ik-vorm maakt dat natuurlijk ook makkelijker.
Het einde kwam eigenlijk nog best onverwacht! De volgende bladzijdes tot aan het einde geeft ook de ontgoocheling goed weer die Juultje voelt. Hoewel einde best als gesloten kan gezien worden. Vind ik het eigenlijk een enorme cliffhanger en wil ik weten hoe dat ging en hoe het dan verder gaat. Ik houd niet van cliffhangers.

De personages zijn levendig en geloofwaardig neergezet vind ik. Half Face was in het begin best op t randje. Maar ergens paste het ook allemaal. Ik kan het jullie het boek aanraden als een heerlijk tussendoortje!
Profile Image for Vanessa.
Author 24 books115 followers
March 31, 2019
Wat een enorm speciaal boek! Ik kan haast iedereen garanderen: zoiets heb je nog nooit gelezen. Half-face was voor mij een soort van duik in het onbekende en vanwege de aparte setting en atmosferische schrijfstijl was dat hoofdstuk na hoofdstuk nog steeds zo. De Stockholm Syndrom-vibes gaven me serieus de creeps en zorgden her en der wel voor een dubbel gevoel. Maar dat hoort ook weer bij de unieke leeservaring! Het is wel een erg kort boekje dus keep in mind dat het eerder de dikte van een jeugdboek dan een YA-boek heeft als je deze bestelt. Voort wel een aanrader als je even iets helemaal anders wilt lezen!
Profile Image for Ursula Visser.
Author 20 books76 followers
March 18, 2021
Half Face heb ik verslonden. Tjonge, het zou je maar overkomen... echt knettergoed boek van Mara Li.

Het personage van Half Face deed me een beetje denken aan de spreekwijze van acteur Bill Nighy, met name door manier waarop hij zinnen uitspreekt-ah...

Juliette is een belangrijke getuige in een roofoverval, en dan ga je als politie geen groot risico nemen om deze te verliezen, in een grote reddingsactie. Dan maar subtiel te werk gaan. Ondertussen ondergaat Juliette een spannende tijd met Half Face, die een ziekelijke affectie voor haar heeft.
Profile Image for Nakita's library.
73 reviews11 followers
March 1, 2019
Het verhaal begint in de rechtszaal, waar je alles vanuit Juultje leest. Het verhaal is van haar en je kijkt mee vanuit haar emoties en gedrag. Soms moet ik bekennen dat ik moest stoppen aangezien het soms te voorspelbaar werd.

Een crime verhaal met een ontvoering. De grote lijnen kan ik je vanaf het begin aan geven. De man/vrouw verhouding is ook duidelijk zichtbaar. Toch leg ik het boek niet opzij, want een stem in mijn hoofd vertelt mij om door te lezen.
Profile Image for Gina Stamper.
494 reviews13 followers
January 20, 2021
This YA was a pleasant surprise. I loved the characterization, the plot, and the pace of this read. The author paints a world in great detail along with giving so much life to her characters. It’s fascinating to say the least. I loved the setup and the execution. It’s a great YA read that also serves to have underlying themes that will teach life lessons.
Profile Image for Ally.
111 reviews
May 13, 2014

Black Face, White Face is as much an internal journey as an external one. Half-Face sees Juliet as his savior, while Juliet shifts between anger at him and compassion. There’s a lot of push and pull in their relationship, naturally, but I found their relationship to be believable and fascinating.

The pacing is perfect, which is impressive because it would have been easy for the traveling part of the narrative to drag. Li manages to work in enough drama, both internal and external, that this is not a problem. Her writing is beautiful, at once evocative and simple. Even in translation, it flows beautifully. I was impressed with her execution of Half-Face’s signature speech pattern. It gave a unique color to his character, without being used often enough to be distracting.

This book never takes the easy way out. Li doesn’t cut corners in her character development or in the relationship between Juliet and Half-Face. It would have been easy to fall into the familiar tropes of kidnappings: Stockholm Syndrome, a tragically misunderstood captor, or even “fated” love. Li gracefully sidesteps all these pitfalls, presenting us with a complex, all-too-human dance of good and evil, hatred and compassion.
Profile Image for Serenity.
652 reviews42 followers
July 12, 2014
Many things can happen after an attack, and in Juliet's case, she gets nightmares. Now all she has to do is face the Half-Face guy. Which will end up bringing some twists and turns. Like whats the deal with this evil that Half -Face was going on about. Real or fake?

Already I wasn't going to like that character. Half-Face guy was already giving me reasons not to like him, and doubt I'm gonna change my mind, unless something major happens to change that. This spirit made him do things and well what he got in return was his own fault and deserved it.

Then I had Juliet, who I did end up liking. She is smart and knows how to act. She doesnt go crazy to push her luck, like a lot of girls would try now a days, which is a decent change for me to read about.

The pace of the book was perfect for this story and the characters were written very nicely. There were times where I would have liked more details, but then again this book had more good than bad, so I still loved reading this book. I would def read more books by this author!

I give this book 4 stars!
Profile Image for Liz DivaBooks.
317 reviews
February 28, 2020
Het is een zeer vlot geschreven verhaal wat mij meteen pakte vanaf de eerste bladzijde. Wanneer het verhaal je niet ligt of je houd er niet van, kan het zijn dat je het boek heel langzaam op gang vind komen omdat je gaandeweg informatie krijgt over Half Face. Het einde is alleen niet wat ik zou hebben verwacht, stiekem hoop ik dat er nog een vervolg gaat komen. Wat ook erg leuk is ook is dat het boek totaal niet te voorspellen is waardoor je wilt blijven lezen over hoe het verder gaat, je kan het gewoon niet wegleggen!

De rest van de recensie lees je hier:
https://divabooks.nl/2019/02/20/blogt...
Displaying 1 - 28 of 28 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.