Jump to ratings and reviews
Rate this book

Thin positive : Μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής

Rate this book
O καταξιωμένος διαιτολόγος και συγγραφέας Ευάγγελος Ζουμπανέας παρουσιάζει στο νέο του βιβλίο όσα συνέλεξε χάρη στην εμπειρία δεκαετιών. Στις σελίδες του βιβλίου:
- επισημαίνεται η ανάγκη για πρόσληψη τροφών με υψηλή θρεπτική αξία, ποιες είναι αυτές και πώς μπορεί κανείς να χτίσει μια υγιεινή διατροφή.
- δίνονται με πρακτικό τρόπο οι ιδιότητες κάθε κατηγορίας τροφών
και εξηγείται γιατί είναι απαραίτητο να τις καταναλώνουμε, κι όχι μόνο επειδή το συστήνουν οι γιατροί, οι διατροφολόγοι ή κάποια αυθεντία.
- είναι ένα χρήσιμο εργαλείο και για το κοινό αλλά και για τους διατροφολόγους. Οι τελευταίοι θα λάβουν την εμπειρία δεκαετιών
και χιλιάδων περιστατικών ως απόσταγμα όσων δεδομένων λειτουργούν και φέρνουν αποτελέσματα.
- εκπαιδεύει στη χρήση της τροφής μέσα από την κατανόηση των διατροφικών επιλογών και μας καθιστά ικανούς να το πράξουμε με τρόπο εύκολο και κατανοητό.
- και, τέλος, απαντάει στο βασικό ερώτημα: «Τι πρέπει να τρώμε για να είμαστε υγιείς και λεπτοί;», καθώς η ίδια η υγεία εμπεριέχει στις ιδιότητές της την έννοια του φυσιολογικού σωματικού βάρους.
Η προσέγγιση καλύπτει το σημαντικότερο μέρος του πληθυσμού και θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να κάνουν ένα τεράστιο άλμα στην ποιότητα ζωής τους με την εφαρμογή των πιο πρόσφατων επιστημονικών εξελίξεων στους τομείς της υγείας και της διατροφής. Πρόκειται για μια δουλειά που συνεισφέρει σημαντικά στην ελληνική και τη διεθνή βιβλιογραφία του χώρου.

Το βιβλίο είναι συνέκδοση με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών – ΚΕΑΔΔ.

160 pages, Paperback

First published October 25, 2013

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Evangelos Zoumbaneas

6 books18 followers
Evangelos Zoumbaneas has been working for many years with clients requiring help meeting their nutritional needs and also overcoming eating disorders.He is a member of the Scientific Committee of the European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M, Evangelos Zoumbaneas is a prominent figure in Greece in the field of nutrition and education. He has actively educated through conferences, seminars and his books thousands of nutritionists, MDs, and the general public on the clinical application of nutrition and the use of nutrition and lifestyle changes in addressing disease and for prevention, within the past years.

He is a certified nutritionist working in Greece since 1993. In 1994 he completed specialization training in nutritional and psychological management in eating disorders (Anorexia Nervosa, Bulimia Nervosa, Obesity, Binge Eating Disorder) at the National Center for Eating Disorders in the UK www.eating-disorders.org.uk

He is the president of the Hellenic Institute for the Study and Research in Nutrition and principle of the Center of Education and Training in Eating Disorders, www.keadd.gr and the exclusive affiliate of the National Center for Eating Disorders of UK in Greece.

From 2006 till 2007 he has worked as the head of the nutritional department for the Adolescent Health Unit (A.H.U.) with Scientific Supervisor. Artemis K. Tsitsika M.D. www.youth-health.gr/en He continues to act in a consulting role as an external associate.
In 1997 he founded the scientific group ”DiatrofI” – Applied Interventions in Nutritional Training and Dieting, www.diatrofi.gr

Since 1999 he is the publisher of the scientific magazine “Diatrofi” Health and Wellness, www.diatrofimagazine.gr which continues to be the most recognized free press magazine about nutrition in Greece.

Other books published by the same author are: “What are you cooking today, mom?”, currently in its 10th edition and “Chef in 5 minutes”, currently in the 2nd edition within the first 6 months of its appearance.

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
37 (69%)
4 stars
7 (13%)
3 stars
5 (9%)
2 stars
4 (7%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 9 of 9 reviews
Profile Image for Kyriaki Apergi Eirini.
1 review1 follower
November 16, 2015
to biblio ayto erxetai na symplirvsei tin trilogia ton prohgoumenon biblion diafotizontas me ton pio ejypno kai grigoro tropo to monopati tis serotoninis oste na organosei o kethenas tin diatrofi tou kai na elegjei to baros tou panta me thetiki diathesi.
Profile Image for Ypatios Varelas.
Author 2 books40 followers
February 1, 2020
Θα πάω λίγο κόντρα στις καλές κριτικές που έχει το βιβλίο, διότι πραγματικά τα προβληματικά στοιχεία είναι αρκετά και σημαντικά. Τα θετικά του βιβλίου είναι ότι είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα, υποστηρίζει τη μεσογειακή διατροφή και γενικότερα την ισορροπημενη διατροφή, είναι σχετικά σύντομο και ευκολοδιάβαστο και αφήνει μία θετική εντύπωση, όμως...
Να δούμε λίγο και τα αρνητικά: Το βιβλίο βρίθει από γενικεύσεις, υπεραπλουστεύσεις σε βαθμό που μπορεί να οδηγήσουν σε λάθη π.χ. το να φας ένα φρούτο πριν την προπόνηση (καθώς δεν είναι όλα τα φρούτα ίδια!) ή το να πίνεις κατά την προπόνηση ένα ρόφημα από οποιοδήποτε (!) βότανο, και πολλά που πραγματικά θα κουραζόμουν να τα αναφέρω εδώ. Δεν θέλω να αμφισβητήσω τις γνώσεις και την πείρα του συγγραφέα, όμως εδώ έχουμε αρκετές πληροφορίες και συμβουλές από οριακά έως κανονικά λανθασμένες!
Επίσης, μου έκανε εντύπωση η πλήρης έλλειψη επιστημονικών παραπομπών και σχετικής βιβλιογραφίας στο τέλος του βιβλίου, παρόλο που γίνονται συχνές αναφορές σε οδηγίες, μελέτες, δημοσιεύσεις. Κάποια στιγμή μάλιστα συνειδητοποίησα κάτι πολύ ανησυχητικό, ότι οι μόνες "παραπομπές" του συγγραφέα είναι εντός του κειμένου σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες! Όχι σε επιστημονικές ιστοσελίδες, αλλά σε ιστοσελίδες για το ευρύ κοινό!
Το άλλο που με χάλασε είναι ο τρόπος και το ύφος επιχειρηματολογίας του συγγραφέα ενάντια σε ό,τι διαφωνεί. Τα απαξιώνει με συνοπτικές διαδικασίες και συχνά χωρίς σοβαρά επιχειρήματα. Για παράδειγμα, στη σελ. 132 ως απάντηση στην ερώτηση "Πάντα άκουγα να λένε ότι πρέπει να τρως σαλάτα με πρωτεΐνη, χωρίς υδατάνθρακες. Γιατί το λέγανε αυτό;" ξεκινάει με τη φράση "Αμερικανικές ιδέες που τους οδήγησαν όλους στην παχυσαρκία."! Αγνοεί εδώ την πληθώρα επιστημονικών δημοσιεύσεων και ερευνών πάνω στην προτιμόμενη κατανάλωση πρωτεϊνών έναντι υδατανθράκων και μάλιστα στην αποφυγή συνδυασμού τους, υποτιμά συναδέλφους του και επιστήμονες που έχουν εργαστεί στο θέμα και χρησιμοποιεί την "εγκυρότητα της αυθεντίας" (του εαυτού του) ως ουσιαστικό επιχείρημα (που το κάνει και σε άλλα σημεία του βιβλίου).
Το κερασάκι είναι η αναφορά σε συγκεκριμένα εμπορικά ονόματα συμπληρωμάτων διατροφής, που είναι βέβαια λογικό αφού εμφανίζονται ως σπόνσορες του βιβλίου εταιρείες που διαθέτουν τέτοια προϊόντα (όπως Isoplus και Solgar). Το θεωρώ κακή πρακτική σε ένα τέτοιο βιβλίο.
Αντιστέκομαι στην πρώτη μου αντίδραση που με οδηγούσε στο να βάλω μόνο ένα αστεράκι στο βιβλίο, δεχόμενος τα θετικά που προανέφερα στο ξεκίνημα της κριτικής μου και βάζω οριακά 2.
Read
November 18, 2015
Ένα εκπληκτικό βιβλίο, εύκολα κατανοητό από όλους. Αυτό που χαρακτηρίζει αυτές τις σελίδες δεν είναι κάτι μαγικό, αλλά η λογική την οποία πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι ξεχνάμε την ύπαρξή της. Αυτή ακριβώς η λογική που χαρακτηρίζει το ανθρώπινο σώμα και τη λειτουργία των τροφίμων, ενισχύει την πίστη των αναγνώστων και τα κίνητρά τους ότι μπορούν να πετύχουν ένα πιο διατροφικά (και όχι μόνο) υγειινό τρόπο ζωής χωρίς υπερβολές που δεν ταιριάζουν στην ανθρώπινη φύση. Το μόνο που έχω να πω, είναι ότι το βιβλίο το έχω δανείσει σε 3 άτομα με διαφόρων τύπων διατροφικά προβλήματα... και το λάτρεψαν, τόσο το βιβλίο όσο και τον συγγραφέα του για τις τόσο χρήσιμες συμβουλές-οδηγίες-πληροφορίες που δίνονται.
1 review
November 18, 2015
Νομίζω ότι η λέξη μυστικά αντικατοπτρίζει πραγματικά την ουσία του βιβλίου. Σου προσφέρει, όμως, εκείνα τα μυστικά που θα έπρεπε όλοι μας να ακολουθούμε για μία πραγματικά υγιεινή διατροφή. Τα μυστικά δεν είναι μαγικά, είναι η απλή αλήθεια του κάθε οργανισμού και αυτό είναι που κάνει το βιβλίο ουσιαστικό οδηγό που διαβάζεις, και ξανα-διαβάζεις και συστήνεις σε οικογένεια και φίλους.
Η δυναμική του δεν κρύβεται μόνο στις πληροφορίες που σου δίνει, αλλά και στην απλότητα και αμεσότητά του.
November 23, 2015
Σε μια εποχή που οι μύθοι σχετικά με τη διατροφή πληθαίνουν το βιβλίο αυτό απλά και κατανοητά μαθαίνει στους ανθρώπους την πραγματικότητα! Ένα βιβλίο που θα μπορούσε να διδαχτεί στα σχολεία!Απαραίτητο βοήθημα για κάθε επαγγελματία υγείας που σέβεται το επάγγελμά του! Κάντε το δώρο στον εαυτό σας και σε όσους αγαπάτε!
Profile Image for Ioanna Kontele.
1 review29 followers
November 17, 2015
Exairetiko vivlio. To dino se olous tous pelates mou. Pragmatika perigrafei ola ta mystika prokeimenou to atomo na energopoihsei tous fysiologikous mhxanismous peinas kai koresmou kai na min xreiazetai na kanei pia diaites.
Profile Image for Anna Vierrou.
5 reviews
September 15, 2020
Με έμαθε να τρεφομαι σωστά και χαίρομαι πολύ για αυτό!!
March 6, 2016
Readings this book it s like you having a conversation with your doctor . It s answered many questions , learned many tips for daily diet and have secrets to control your hunger ! His message is based in science and health . It s make sense the reason you hungry and you can control that with "the magic triad ". It s not like other diet books. I recommend this book !!! Congratulations !
Displaying 1 - 9 of 9 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.