Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “I glimt” as Want to Read:
I glimt
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

I glimt

3.45  ·  Rating details ·  309 ratings  ·  27 reviews
Historien begynder i 1964, hvor den unge bestyrer af radioforretningen i Kuopio, Esko Vuori, er taget hele vejen fra Finland til Tokyo for at overvære de olympiske lege. En begivenhed, der samler hele verden. Fra tilskuerpladserne får Esko en brusende fornemmelse af, at verden er i forandring, og livet venter generøst med alle sine muligheder: "Det hele ligger for øjnene a ...more
ebook, 413 pages
Published 2014 by Lindhardt og Ringhof (first published August 1st 2012)
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about I glimt, please sign up.

Be the first to ask a question about I glimt

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.45  · 
Rating details
 ·  309 ratings  ·  27 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of I glimt
Lea
Apr 20, 2020 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: 2020, read-in-german
A good, sometimes very good novel about a Finnish family, that offers great cultural and psychological insight and little in the way of a gripping story. I especially liked the European view on the USA throughout the decades, from the glorification of the US capitalism and the American Dream to the disenchantment in the 00s. At times the way the author wrote about child-parent relationships irked me, and later when I read his biography, it made sense the way he wrote about it, almost a little fa ...more
KM
Nov 05, 2013 rated it it was ok  ·  review of another edition
Sukupolvikertomus yhden perheen elämästä läpi vuosikymmenten.

En oikeastaan tiedä, miksi yhä luen Juha Itkosta. Aikanaan pidin todella paljon Myöhempien aikojen pyhistä, mutta jokainen Itkosen kirja sen jälkeen on jäänyt hyvinkin laimeaksi kokemukseksi, etenkin kun niistä alkaa yhä enemmän huomata keskenään samanlaisia kirjoittamisen maneereja ja kerronnassa toistuu aina sama taivasteleva tyyli. Joku tietysti tästäkin tykkää, itse alan jo kyllästyä.

Hetken hohtavassa valossa oli sentään kuitenkin
...more
Susa
May 31, 2020 rated it it was ok  ·  review of another edition
Shelves: 2020
Tykkään tosi paljon tällaisista sukupolvitarinoista, mutta tämä oli jotenkin vaan tylsä eikä tuntunut lähtevän missään vaiheessa käyntiin.
Minni
Oct 23, 2012 rated it really liked it  ·  review of another edition
Jännittää aina aloittaa uusi Itkonen kun taso tuntuu vaihtelevan, mutta tykkäsin enemmän kuin ennakoin. Antaisin 3 ja puoli jos pystyisi. Kodinkonekauppias-Eskon maailmaa varten oli selvästi tehty taustatyötä ja sen kautta peilattiin Suomen muuttumista 50-luvulta tähän päivään. Liisa-vaimon kaltaisia itsensä unohtajia ja piilomarttyyreita löytyy sinunkin tuttavapiiristäsi.
Suketus
May 09, 2013 rated it really liked it  ·  review of another edition
Kuulas tarina perheestä, jonka erilaiset persoonat väistämättä hajottavat. Sukupolvikuvaus, yhden aikakauden mittainen kertomus, joka ahmaisee lukijan mukaansa. Itkosella on kieli hallussa, ja vaikka tarina on kiistämättä "vain tavallista elämää", se on juuri sellaisena aivan parhaimmillaan. ...more
Anni
Aug 14, 2020 rated it liked it  ·  review of another edition
Kiinnostavia ja taidokkaasti rakennettuja sukupolvikerrostumia ja eläväisen oloisia, uskottavia henkilöhahmoja. Hieman teknisen tai ulkokohtaisen oloinen kirjoitustapa, Itkonen ikään kuin kysyy itseltään tarinaan tai henkilöiden ratkaisuihin liittyvän kysymyksen ja vastaa sitten kirjoittamalla. Tekniikan tunnistaminen alkoi hieman ärsyttää.

Kuuntelin Nextoryn kautta äänikirjana, oli ihan ok luenta ja teksti toimi hyvin kävellessä ja matkoilla kuunneltuna.
Runo Verkkapuro
Hetken hohtava valo on turhauttava, mutta koukuttava tarina perheestä joka hajoilee kommunikoinnin puutteeseen ja sukupolvikuiluihin.
Juha Itkonen osaa kirjoittaa, mutta kirjan kompastuskivi on useammin kuin kerran liian maalailevaksi muuttuva ote. Koko ajan vaihtuva aika ja kertoja sekoittaa myös pakkaa vähän liikaakin ja hämmentää.
Pauliina Lassila
Jul 15, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
Hiukan hitaasti lähti liikkeelle, mutta lopulta tarina imaisi mukaansa. Hyvä osoitus siitä, miten tarinan ei tarvitse olla yllättävä tai jännittävä ollakseen hyvä. Sukusaaga ihan tavallisista ihmisistä.
Anna-Maria Tuominen-Reini
Erittäin sujuvaa tekstiä. Mielenkiintoinen, vähän haikea ja surullinen tarina. Kirjassa on jännä rakenne. Jää mieleen. Suosittelen!
Tinssu
Feb 20, 2021 rated it did not like it  ·  review of another edition
Luettu e-kirjana. Meinas tulla kiire tän kanssa (e-kirjan laina-aika 2 viikkoa), to-del-la puuduttavaa jaarittelua. 1,5 tähteä koska sain luettua kokonaan.
Janne
Nov 25, 2018 rated it really liked it  ·  review of another edition
Hienosti kirjoitettu stoori. Itkosen kieli ln nautinnollista. Henkilöhahmot ovat todenmukaisia.
Johanna
Mmm
Anna
Feb 24, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Itkonen osaa kuvata osuvasti hämeenlinnalaista sielunmaisemaa, tällä kertaa hienon sukupolviromaanin keinoin. Kasvua, kaupankäyntiä, jääkiekkoa, Lapin- ja etelänmatkoja, lamaa, valmistuvaa moottoritietä, kaupungin laitamille ilmestyviä jättimarketteja, paikallislehden mainoksia, Hämeenlinnasta lähtemistä ja sinne paluuta, ajan kulumista.

Suosittelen myös Itkosen kaupan murrosta käsittelevää artikkelia, jossa Hämeenlinnassa 90-luvulla asuneiden tunnistama Kelloliike Laine voisi aivan hyvin olla r
...more
Iira
Jul 20, 2012 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: 2012
Melkein 4 tähteä.

Ihan hienoja lauseita, ihan hieno tarinankerrontayritys, ihan mielenkiintoisia hahmoja. Ei jotenkin vaan tullut tarpeeksi iholle. Itkosen Tampere-kuvaus oli paljasjalkaiselle tamperelaiselle vähän hassua luettavaa ja päälle liimattua. Tämähän olisi voinut sijoittua ihan mihin vaan.

Tunnistin Itkosen kerronnasta monia paikkoja ja ehkä jopa tiettyjä todellisia ihmisiä, tai ehkä vain todella yleisiä ajatusmalleja ja sanamuotoja. Kaikista tunnistettavin ja todellisin kohta oli minu
...more
Anna-Maija Tähkävuori
Nov 25, 2014 rated it liked it  ·  review of another edition
Recommends it for: yleispätevä
Recommended to Anna-Maija by: Goodreads
Otsikko ja romaanin sisältö eivät mielestäni oikein luontuneet yhteen. Vai sokeuttiko valtava sivumäärä? Jotenkin kirjan ydin katosi, ja mielenkiinto samalla lässähti
Kolmen sukupolven päämääriä, pyrkimyksiä ja valintoja monikerroksisesti käsittelevä Hetken hohtava valo on hieman arka mutta muodoltaan kaunis kokeilu.
Ajatuksellisessa kerronnassa viehättää kuvannollinen lähestymistapa, retorinen tai suora itsekeskustelu sekä tekstin sulava liikehdintä. Mutta tämä ei ole valitettavasti läheskään par
...more
Heidi
Dec 12, 2012 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: suomi, paksu
Tämä olisi ehkä ansainnut yhden tähden lisää. Itkosen lauseissa oli imua ja teemat ja henkilöt kiinnostavia (ennen kaikkea kiinnostavampia, kuin Itkosen parissa edellisessä). Perhe, muutos, muistot, erot, yksinäisyys, muun muassa näitä aiheita kirja käsitteli. Kesä oli kuitenkin ehkä väärä aika yrittää syventyä näin vakaviin asioihin. En silti pitkästynyt tarinan tasaiseen menoon tai perusteellisiin selvityksiin kodinkoneliikkeen uusista laitteista tai Yhdysvaltojen avaruudenvalloituksesta. Kirj ...more
Katri
Jan 16, 2014 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: read-in-2014
Toinen Itkoselta lukemani kirja, ja mies tosiaan osaa kirjoittaa. Kirjan kieli on huikaisevan hyvää ja pysäyttävää. Minut se pysäytti pitkiksi ajoiksi konkreettisesti, kun halusin makustella tekstiä hitaasti lause kerrallaan.

Kirjassa ei varsinaisesti ole mitään vikaa, mutta viiteen tähteen vaadittaisin kuitenkin jotain vielä enemmän. Jokin juttu. Kirjasta olisi myös voinut ihan vähän karsia sivuja, sillä yli 500 sivuinen hidas teos pikkaisen puudutti viimeisten sivujen kohdalla.
Outi
Aug 20, 2012 rated it really liked it  ·  review of another edition
Tykkäsin tästä paljon, melkeinpä neljä ja puoli tähteä, olkoonkin että kirja laahasi vähän keskivaiheilla, kerronta oli toisinaan suomalaisen synkkää ja henkilöt toisinaan rasittavia. Kuitenkin Itkosen kieli on niin luontevan kaunista ja kirjassa sen avulla maalataan kuva 1960-luvulta nykyaikaan niin taitavasti, että nautintohan tätä oli lukea. Päälimmäiseksi tunteeksi kirjasta jäi pieni surumielisyys.
Johanna
Hetken hohtava valo sai luvan olla Helmet-haasteen olympialaisista kertova kirja. Kyllähän tässä käytiin Tokion olympialaisissa 64. Pidin henkilöiden aitoudesta hyvine ja huonoine ominaisuuksineen, perheen jännitteistä ja elämään vaikuttavista valinnoista. Joku tästä kuitenkin jäi puuttumaan että olisin antanut vähän enemmän tähtiä.
Iina
Aug 14, 2016 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Tulen varmaan aina muistamaan Hetken hohtavan valon teoksena, jota luin minikirjaversiona täpötäyden junan lattialla matkalla Kiinan muurille. Itkosen teksti iski lujaa, enkä tiedä, oliko lukemismiljöölläkin vaikutusta. Useassa kohtaa täytyi pysähtyä, lukea uudestaan, mietiskellä, nieleskellä kyyneliä kaiken sen kauneuden ja tarkkanäköisyyden keskellä. Hieno romaani.
Elina Aaltonen
Nov 13, 2012 rated it really liked it  ·  review of another edition
Itkonen on upea kertoja. Tässä sukupolvitarinassa tapahtumat kerrottiin kolmen eri henkilön näkökulmasta, joiden kaikkien ajatuksiin pääsi sukeltamaan syvälle. Ihmissuhteissa on aina niin monta eri tarinaa kuin on kokijaakin, joten kerrontatapa istui tarinaan erinomaisesti. Kovin melankolissävytteistä teksti oli - sopi hyvin talvilukemiseksi.
Faith
Jan 10, 2015 rated it really liked it  ·  review of another edition
Juha Itkosen tarinat ja henkilöhahmot ovat aina mukaansatempaavia. Paljon realismia ja vähemmän naiivia elämäniloa. Luen mielelläni, koska elämä on... sellaista. Yksi tämänhetkinen suosikkini suomalaisista kirjailijoista.
Tosca
Nov 25, 2014 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: 2014, suomalaista
Teos on taattua Itkosta. Ja yksi surullisimmista kirjoista, joita olen lukenut.
Henna
Jul 11, 2016 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: oivaltavat
Paljon isoja oivalluksia. Vaati kuitenkin panostusta, että jaksoin kahlata läpi. En onnistunut koukuttumaan.
Marja Kauppinen
Dec 29, 2016 rated it did not like it  ·  review of another edition
Shelves: luettu-2013
Itkonen menee koko ajan huonommaksi, olen niin pettynyt.
Kalle
Oct 18, 2012 rated it really liked it  ·  review of another edition
kauan kesti, mutta hyvähän tämä oli. Paljon ajattelimisen aihetta meille varhais- ja myöhäiskeski-ikäisille.
Lechw
Nov 20, 2012 rated it it was ok  ·  review of another edition
Sivuilla oli myös helmiä, mutta kokonaisuus jäi hajanaiseksi.
Arttu
rated it really liked it
Jan 12, 2014
Virpi
rated it liked it
Sep 26, 2013
Merja
rated it liked it
Aug 23, 2018
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Margarita
 • Ei kertonut katuvansa
 • Pintaremontti
 • Kaikki elämästä(ni)
 • Korkeintaan vähän väsynyt
 • Kissani Jugoslavia
 • Rajamaa
 • Bolla
 • Sirkka
 • Westend
 • Sinä päivänä kun synnyin
 • Tritonus
 • Jalat ilmassa
 • Katrina
 • Eerika
 • Crossing
 • Sitten tapasin pehmeän miehen
See similar books…
59 followers
Juha Itkonen (s. 1975 Hämeenlinnassa) kuuluu nuoren kirjailijapolven kärkinimiin. Itkonen asuu Helsingissä, Arabianrannassa vaimonsa Maija Itkosen ja kahden lapsensa kanssa. Maija Itkonen (s. 1977) työskentelee muusikkona ja teollisena muotoilijana.

Itkosen esikoisromaani Myöhempien aikojen pyhiä (2003) oli Finlandia-palkintoehdokkaana ja sai Kalevi Jäntin palkinnon.Romaanista Anna minun rakastaa e
...more

News & Interviews

Care to travel to past times for some serious drama? Check out this season's biggest historical fiction novels and be transported to tales of...
73 likes · 21 comments
“Hänen olisi nimittäin käynyt huonosti, tämän Pavel Ivanovin. Hän olisi katsonut ulos kapselin ikkunasta, nähnyt Australian allaan, alkanut ajatella ja kaikki olisi ollut pilalla sillä samalla hetkellä. Hän olisi saanutr paniikkikohtauksen. Hän olisi muuttunut taakaksi, kuolleeksi painoksi, vaaraksi muille, ja niin luukku olisi avautunutja runoilija viskattu ulos aluksesta, yksin painottomaan avaruuteen omien painavien ajatustensa kanssa.” 1 likes
More quotes…