Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Leoniderne (Spektrum, #1)” as Want to Read:
Leoniderne (Spektrum, #1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Leoniderne

(Spektrum #1)

by
4.13  ·  Rating details ·  684 ratings  ·  112 reviews
Hvornår startede det egentlig?
Med den gamle dame der beskyldte os for verdens undergang?
Med drømmen om de lysende hænder?
Med kompasset der gav os brandsårene?
Eller længe før?


15-årige Emilie tegner en dreng med turkise øjne og et mystisk prismesmykke. Dagen efter får hun et chok, da drengen starter i hendes klasse.

Før Emilie får set sig om, har hun trekantede ar i håndflade
...more
Hardcover, 541 pages
Published October 19th 2014 by Tellerup
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Leoniderne, please sign up.
Popular Answered Questions
Johanne *the biblionaut* Not yet, but I will update if things change. I follow the author, and I expect she will say if the book is sold to English/American publishers. It´s a…moreNot yet, but I will update if things change. I follow the author, and I expect she will say if the book is sold to English/American publishers. It´s a good series, so one can hope :)(less)

Community Reviews

Showing 1-53
Average rating 4.13  · 
Rating details
 ·  684 ratings  ·  112 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Leoniderne (Spektrum, #1)
Regitze
Update 23/8/2019: I can’t believe I haven’t read this since 2016, it is truly a favourite of mine. I’ve been hosting a readalong of this book this month and we’re doing books two and three as well in thr months leading up to the release if the fourth book in November.

Rereading this has been an amazing experience, I’m so caught up in mysteries and timelines but oh how I love the characters as well and their interactions.

Update: 20/5/2016: Read my review on my blog Bookish Love Affair.


"hey Regi
...more
Rikke Simonsen
Aug 24, 2017 rated it really liked it
De fleste danske fantasy-læsere er gået amok over den her serie, og jeg har endelig fået læst den første bog. Det er altid noget farligt noget med forventninger, der skal opfyldes, men Nanna Foss har overrasket mig positivt. Hun skriver enormt fængende, og selvom dette kun er første bind i en serie på planlagte 9, så skaber den en rigtig god grobund for en helt fantastisk serie - og der er vist store ting i vente.

Men det ér den første bog i en lang serie, og det kan man også mærke på handlingsud
...more
Iben
Nøj en fed start, glæder mig meget til at læse mere i serien!!
Sofie
Dec 16, 2014 rated it it was amazing
Shelves: favoritter
Excellent book, with very dynamic characters. Be carefull, when you first start you are bound to read it.
Maria Blønd
Jan 23, 2021 rated it it was amazing
Okay.... så bare wauw...

Velskrevet plot, interessant gruppe dynamik og fede plottwist.

Kan slet ikke vente med at starte på den næste!

Dette er min yndlings bog so far i år! Ja - jeg ved at vi kun er i januar, men jeg har allerede kværnet igennem en del 😅
Safira Savirimuthu
Oct 14, 2015 rated it it was amazing
Fantastisk bog!
Kunne ikke lægge bogen fra mig et eneste sekund! Og det mest "weird thing" var, da jeg sov, hvor jeg drømte konstant om bogen! :'D
Jeg glæder mig allerede til den næste bog! Tusinde tak til Nanna Foss for at have skrevet sådan en fantastisk bog! Kan bare ikke vente til de andre bøger udkommer! Glæder mig sindssygt meget! :)
Kort sagt; Amazing!
...more
Benedicte Eriksen
Så er anmeldelsen af denne fantastiske bog oppe på bloggen!
Følg linket her for at finde den. 👉🏼📚 https://benedictesbogblog.blogspot.co...

“Handlingen i denne bog er simpelhent så spændende, og trods jeg kender den og har læst den flere gange, synes jeg den er lige så velskrevet og spændende hver gang, og jeg kan slet ikke få nok af serien! “

“Nanna er utroligt godt til at stille læseren spørgsmål, for så at svare på dem og skabe endnu flere spørgsmål, hvilket jeg bare oplevede holdt på min nysger
...more
Sofie Amalie
3. læsning
Amen altså, jeg elsker da bare det her univers, Nanna har skabt! Bøgerne bliver mere og mere fantastiske jo flere gange du læser dem og bare -wow! Så mange fine detaljer, så mange forvirrende tanker!
Jeg kom muligvis til at færdiggøre den her en dag før readalonget slutter, men det var altså ikke muligt at stoppe efter dagens kapitler..

2. læsning
Okay jeg ændrer min rating fra 4 til 5 stjerner for holy gracamoly det er altså noget af en bog der skaber så mange mysterier, interessante kar
...more
Susbogblog
Sep 27, 2014 rated it it was amazing
SÅ god!

Update 19/10-15: ligeså god på lydbog!
Christina Ruskjær
Nov 15, 2014 rated it it was amazing
Meget bedre anden gang jeg læste den end første gang
Anita Soelver
Nov 02, 2014 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: 2016
Nanna formår at fastholde sin læser hele bogen igennem, omend i et langt sejt træk gennem den første halvdel af bogen, der mest består af at vi skal lære personerne at kende. Selvom det er er Emilie der er fortæller, føles det som om historien fordeles ligeligt ud mellem alle 6 hovedpersoner (om man kan kalde dem det).

Bog-Noah vil helt sikkert være mere tiltalende end lydbogs-Noah, der lyder som en bøvet bølle, med en uendelig strøm af eder og konstant raseri. Et par enkelte smil gør det ikke op
...more
Irene
Jul 29, 2014 rated it liked it
Shelves: own, 2014, danish
Jeg kunne rigtig godt lide personerne i den her bog, især Alban, han var simpelthen så hyggelig. Adriana var måske lige lovlig kliché til min smag.

Ift. plottet, så kommer der aldrig en egentlig afklaring, hvilket nok skyldes, at der er planlagt en masse bind i serien, men jeg er ret sikker på, at (view spoiler) Der går lidt for lang tid inden handlingen begynder, og indtil da er det "bare" en fortæl
...more
Trine
Nov 14, 2014 rated it it was amazing
Shelves: scandinavian
Min datter slæbte denne her ret tunge bog med op i Himalaya trods protester fra forældrene. Heldigt, for vejret blev dårligt og vi havde en dag i teltet som godt kunne være blevet en dræber. Højtlæsning af Leoniderne reddede dagen. Vi skiftedes til at læse højt, og alle, inklusiv den yngste på snart 9, var helt opslugte. Selvom jeg nok ikke lige er kernepublikum for bogen, var jeg nødt til at læse den færdig efterfølgende (for mig selv - kunne ikke holde til at læse den højt i bidder for yngsteb ...more
Simone
Okay, I’m officially hooked, and I love it!
You.look.like.a.book
Emilie, Alban og Linus' liv bliver forandret for altid. De kommer ud på deres livs mest overraskende, spændende og anderledes eventyr. Der er alt fra skræmmende forvarsler, livagtige mareridt, mørke farlige altopslugende skygger, en creepy gammel dame med drømmedagsprofetier, overnaturlige evner, tidsrejser, mærkelige telefonopkald til mobning, lavt selvværd , diskrimination, identitet, stærke venskaber og sammenhold, store sommerfugle i maven og røde kinder, så blodet pumper rundt i kroppen.

De
...more
Karina Frederiksen
Fantastisk, hæsblæsende, mindblowing & helt igennem awesome genlæsning af 'Leoniderne' & noget af et gensyn med Emilie - lige såvel som resten af tidsrejsebanden.
De små detaljer jeg overså den første gang sprang i øjnene, de søde & sjove øjeblikke der gav et smil på læben & det hæsblæsende eventyr man bliver kastet ud i, er mindst lige så skønt anden gang.

Så hvis du/I endnu ikke har fået startet på denne serie, kan jeg kun anbefale jer det. I vil ikke blive skuffet.
...more
Marie
Oct 24, 2020 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: fantasy, favourites
Wow, bare WOW!

En lille anmeldelse kommer måske senere :P
EvaLovesYA
Nov 24, 2015 rated it liked it
Also posted on Eva Lucias blog (Dansk detaljeret version)

”Leoniderne (Spektrum #1)” er skrevet af den danske forfatter Nanna Foss, og det er da i den grad en roman-serie, som er et godt godt bud at tilføje til den danske youth¬-adult-litteratur. Jeg blev fristet til at læse denne bog, da mange af mine Goodreads-venner begyndte at læse den, og så kunne man da ikke andet end at blive nysgerrig. Jeg synes, det er fantastisk, når danske unge forfattere får et skub i den rigtige retning og derfor vil
...more
Kirsten
Sep 15, 2020 rated it really liked it
3,5
Josefine May
Jan 2021: 3/5 - Der er gået en del år siden jeg sidst har besøgt denne verden. Jeg havde på daværende tidspunkt tænkt mig læs videre i serien men det skete ligesom aldrig. Det håber jeg selvfølgelig jeg kan lave om på nu, da jeg endelig har fået taget mig sammen til at genlæse seriens første bog. Jeg er klart mere begejstret for bogen denne gang, end jeg var første gang, ud fra hvad jeg kan læse fra mit review fra 2017. 😂 jeg elskede Alban, han er klart min yndlings karakter, men havde ikke nogl ...more
Birgitte Bach
Nov 14, 2014 rated it it was amazing
Det er nok en af de bedste begyndelser på en serie jeg længe har læst. WOW, den er velskrevet og fangede mig fuldstændig ind. Dynamikken mellem personerne var fantastisk og venskabet mellem Alban, Linus og Emilie, gav en rigtig god fornemmelse i maven.

Nu har jeg lyttet lydbogen og den er helt klart også til fem stjerner og yderst anbefalelsesværdig. Oplæseren gjorde et rigtig godt arbejde og forfatterens fortællerstil og flydende og billedrige sprog, egner sig utrolig godt til lydbøger.

Nu må j
...more
thebookranter
Oct 15, 2016 rated it liked it
Jeg havde en del problemer med mange af karaktererne, især Noah og Emilie, men alt i alt var det en udemærket bog. Den var meget langtrukken, og det var kun til slut at der virkelig kom gang i den, men slutningen var spændende og efterlader en sulten efter mere. Der er stadig en masse ubesvarede spørgsmål, hvilket betyder at man er nødsaget til at læse 2'eren.

Vil anbefale bogen til 12-14 årige, der er vilde med danske bøger og tidsrejse teorier.
...more
Michella B.
Mar 23, 2016 rated it really liked it
Det var ikke just fordi de 500+ sider gav mig særlig mange svar, og jeg er helt i tvivl om hvad jeg egentligt synes som bogen. Men den holdte mig i spænding fra start til slut, og jeg havde hele tiden lyst til at læse videre. Det faktum kan ikke rigtigt ignoreres.

Nu vil jeg bare gerne læse den næste...
Kristina Larsen
Den her serie er så fantastisk god at jeg ikke kan andet end at anbefale den til alt og alle!

Og hvor er den fed at genlæse. Ikke mindst fordi mange af tingene der sker, ved jeg nu hvorfor sker, men det gør bare det hele endnu bedre. Læs den for helvede! og forelsk dig lige så meget i karakterene som jeg har gjort.
Simone Hagemann
Virkelig god! Jeg glæder mig allerede meget til at læse den næste :)
Sarah Reffstrup
Feb 04, 2021 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Jeg må altså indrømme, at jeg nød den her bog meget mere denne gang, end første gang jeg læste den for 5 år siden.

Dengang var jeg så forvirret, men efter at have læst resten af serien (af hvad der er udkommet ind til videre), er jeg langt mere investeret og endda blæst bagover af Nannas foreshadowing.

Hendes sprog er vidunderligt nemt at forholde sig til. Jeg ser alle karaktererne i et nyt lys med de oplysninger jeg nu har. Og jeg glæder mig til at læse resten af bøgerne igen ❤️
Cecilie Birkshøj
Oct 18, 2020 rated it really liked it
Hovsa.
Marlene Bentsen (Boggrippen)
Nanna Foss er en forfatter jeg længe har villet læse og jeg har haft tårnhøje forventninger til hendes populære Spektrum serie, der pt. består af fire bøger.

Den første bog hedder Leoniderne og handler om 15-årige Emilie, der hænger ud med de to brødre Alban, der er blind og lillebroderen Linus.

En nat får Emilie et voldsomt mareridt, der får hende til at stå op og skitsere en tegning af en ukendt dreng med et sært smykke og dagen efter, starter han i klassen med sin tvillingesøster.

Efter en sær h
...more
Xenia
Sep 27, 2014 rated it it was amazing
Shelves: own, favorites
En fantastisk fortælling! Geniale karakterer, fantastisk plot og proppet med det bedste fra fantasy/Sci-fi genren!
jeg kan slet ikke vente med at læse den næste bog i rækken! Det er uden tvivl en af de bedste bøger, jeg har læst!
Didde
marked it as to-read
Sep 15, 2014
Louise
added it
Sep 27, 2014
Ajnat
added it
Sep 28, 2014
Sanne
added it
Oct 01, 2014
Sissi Andersen
marked it as to-read
Oct 01, 2014
Laura
added it
Oct 07, 2014
Lea
marked it as to-read
Oct 09, 2014
Anna
added it
Oct 21, 2014
Anne
marked it as to-read
Nov 07, 2014
Anna
added it
Nov 08, 2014
Marie
added it
Nov 12, 2014
Adele
added it
Nov 13, 2014
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Den hvide enkes død (Rød og blå #2)
 • Den sorte enkes by (Rød og blå, #1)
 • Ravnenes hvisken (Ravnenes hvisken, #1)
 • Tvilling Yndling Grævling - en selvhjælpsbiografi
 • Meter i sekundet
 • Ravnenes hvisken (Ravnenes hvisken, #2)
 • Og så drukner jeg ...
 • Ravnenes hvisken (Ravnenes hvisken #3)
 • Vejen til Panteon (Panteon-sagaen #1)
 • Kvantespring
 • Livets blod: En Ravnenes hvisken-fortælling
 • Roser og violer (Rosenholm-trilogien #1)
 • Større end os
 • Verden styrter: En Ravnenes hvisken-fortælling (Ravnenes hvisken, #2.5)
 • Viridians blod (Vildheks #2)
 • Ingeborgs fortælling (Asgårds døtre #1)
 • Tour de chambre
 • Lugnasad
See similar books…
193 followers
Danish YA writer.

I make up stories about time travel, friendship, love, and mysterious adventures.

I like to read books that make me cry or laugh or both.

Danish Social Media:
Instagram: www.instagram.com/nannafoss
Facebook: www.facebook.com/nannafoss
Blog: www.nannafoss.dk

English Social Media:
Tumblr: www.nannafoss.tumblr.com

YouTube playlists for my books:
www.youtube.com/channel/UCUL5UmL4QUSP...
...more

Other books in the series

Spektrum (4 books)
 • Geminiderne (Spektrum #2)
 • Ursiderne (Spektrum #3)
 • Kvadrantiderne (Spektrum #4)

Related Articles

Thanks to the COVID-19 pandemic, 2020 will be long remembered as a Dumpster fire of a year. But the nice thing about time is that it...
497 likes · 237 comments