Jump to ratings and reviews
Rate this book

Blogboek

Rate this book
Velen voelen zich geroepen om een blog te beginnen, weinigen houden het langer dan enkele maanden vol. Of je nu plannen hebt om jouw droomblog uit de grond te stampen of vindt dat jouw bloggoesting een serieuze boost kan gebruiken: het blogboek bundelt alle kennis die longtime blogster Kelly Deriemaeker de afgelopen tien jaar verzamelde, en laat je achter met een hoop inspiratie, tips en tricks van andere succesvolle bloggers, frisse ideeën en vooral veel goesting om zelf aan de slag te gaan.

240 pages, Paperback

First published August 28, 2014

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Kelly Deriemaeker

3 books690 followers

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
70 (32%)
4 stars
112 (51%)
3 stars
31 (14%)
2 stars
3 (1%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 30 of 52 reviews
Profile Image for Marieke | Marieke's Books.
537 reviews116 followers
June 21, 2018
Een uitgebreidere recensie vind je op Marieke's Books
Ik vond dit een leuk boek om even tussendoor te lezen. Er stonden een paar dingen in die ik nog niet wist, dus daar ga ik mee aan de slag :) Voor een beginnende blogger is dit boek echt zo fijn! 'Helaas' heb ik al eerder een blog gehad, dus ik weet daardoor al relatief veel over het bloggen en daardoor was dit boek niet echt vernieuwend.

Kelly heeft wel echt een super fijne schrijfstijl. Ondanks dat dit non-fictie was, las dit boek echt als een trein!

Vooral de eigen ervaringen en de bloggers die aan het woord kwamen vond ik leuk. Ik ga ze zeker allemaal een keertje opzoeken. En hups, ik ga weer door met bloggen, want daar heb ik wel heel veel zin in na het lezen van dit boek :D
Profile Image for Kathleen.
579 reviews76 followers
December 19, 2014
Na bijna dertien jaar bloggen toch nog het een en het ander van opgestoken. Ik vermoed dat ik het boek de komende tijd nog wel een paar keer ga vastnemen om bepaalde hoofdstukken terug door te nemen en verder te gaan met de tips. Daarnaast heb ik er massa's inspiratie door gekregen, dus dat is ook zeer fijn. Ik moest voor die inspiratie zelfs niet eens naast een stinkende vuilnisbak op de trein gaan zitten.
Profile Image for Anouck.
15 reviews29 followers
August 31, 2014
Kelly Deriemaecker is, naast een hele fijne madam, dé geknipte persoon om dit boek bijeen te schrijven. Een must read voor iedereen met serieuze of minder serieuze ambities in de blogosfeer. Voor mij persoonlijk de spreekwoordelijke schop onder mijn kont om zelf van mijn hooi te komen. Bedankt, Kelly!
Profile Image for Eline.
188 reviews29 followers
September 22, 2014
Jup, ik ben onder de indruk. Ik verwachtte eigenlijk een boek dat een samenraapsel was van allerlei tips die ik al een miljoen keer online gezien had, maar dit boek is zoveel meer dan dat. Kelly's schrijfstijl werkt aanstekelijk, het enthousiasme en de liefde voor the blog druipt van de pagina's. Het boek is lekker down to earth & grappig geschreven en er staan heel wat tips in waar je als blogger (zelfs als je al een tijdje bezig bent) ook echt iets aan hebt (die spark file, daar wordt aan gewerkt).
Profile Image for Tim.
6 reviews
September 6, 2014
Ook al blog ik al vele jaren, dit boek was heel erg leuke lectuur die me per direct zin gaf om te bloggen, om de tips toe te passen en om de links na te gaan. Ik las het in een keer uit, maar ik weet nu al dat ik nog regelmatig zal teruggrijpen naar Kelly haar werk.

Dikke vette aanrader dus!
Profile Image for Mips.
597 reviews18 followers
September 14, 2016
Joehoe! Ik won dit boek op goodreads!:)
Een fris ogend, erg overzichtelijk, mooi gestructureerd mini naslagwerkje met tussendoor verkwikkende getuigenissen van echte 'experts'!Het enthousiasme druipt er af.
Maar laten we eerlijk zijn: nee, ik ben zelf géén blogger en heb eigenlijk ook niet onmiddellijk de ambitie om me er snel tot eentje te ontpoppen.
Daarom ter inspiratie voor de echte bloggers mijn eigen 'lijstje' als 'stille' bloglezer:
- in al die jaren sprokkelde ik de feeds van zo'n 75 verschillende blogs bij elkaar;
- een 15-tal blogs hiervan stierf intussen een ongewisse dood of dompelde zich in hardnekkig stilzwijgen;
- een kleine 20-tal gaat toevallig over boeken & lezen;
- zelf heb ik een voorkeur voor blogs die net iets meer te bieden hebben: ik leer graag inhoudelijk wat bij of word graag verrast door een mooi beeld, een aparte foto, illustratie ... (dankjewel Camilla Engman)
- én humor, vooral harde humor is een troef. Waar is die 'Disfunctionele Huisvrouw' eigenlijk naartoe?
- of anderzijds : zachte, poëtische stukjes met mooi taalgebruik (dankjewel Kruimel)
- ben na al die jaren wel zo'n verfoeilijke 'diagonaal lezer': binnen de 10 seconden bepaal ik of een onderwerp me boeit en of ik verder lees...
- én reclame of promotie van gekregen artikelen worden hoedanook onmiddellijk weggeklikt.
- maar desondanks blijf ik een die-hard fan van het geschreven woord.
Blogt u dus allemaal maar lustig verder! Ik lees in stilte mee!:)

Profile Image for Kruimel.
456 reviews49 followers
September 11, 2014
Bijzonder geestig geschreven!
Heb je nog geen blog, dan ruimt Kelly alle redenen om er niet aan te beginnen uit de weg. Heb je wel al een blog, dan wakkert ze het enthousiasme verder aan. Denk je dat je al lang genoeg blogt en dat dit boek niets nieuws te vertellen heeft, dan ben je helemaal mis.
Een enthousiasmerend en mooi vormgegeven boek. Ik moet mezelf bedwingen om de mooie quotes er niet uit te scheuren en in te kaderen.
Profile Image for Mafaldine.
39 reviews1 follower
November 1, 2014
Mijn eerste kennismaking met het blogboek viel tegen. Het lag namelijk nog niet in de winkel toen ik er om ging. Mijn tweede kennismaking met het blogboek viel ook tegen: om één of andere reden had ik verwacht dat het groter van formaat zou zijn. Gewoon, omdat de meeste boeken met prentjes dat zijn, denk ik. Ik vond 25 euro ook best veel. Ik bladerde er even door en besloot het niet te kopen. Drie dagen later ging ik terug en kocht het toch.

Ik begon vooraan, las vervolgens Je Stem En Onderwerp Vinden, Lezers Gezocht en Jezelf Organiseren, in die volgorde. Ik las hier en daar nog wat, legde het boek weg en kroop in een hoekje van de zetel onder een dekentje. Ik bedacht dat wie na het lezen van dit boek een blog wou beginnen, het nu wel ferm gemakkelijk had en meteen op het goede spoor zou zitten.
Voor mijn eigen blog was het te laat, dacht ik. Ik had niet nagedacht over mijn Stem en Onderwerp en ik was Allesbehalve Georganiseerd. Ik had de fouten gemaakt die Kelly beschreef: een uithangbord met 'een beetje van alles' spreekt niet echt aan, en stond daar nu niet het woordje 'vanalles' op mijn about page?

En dag later besloot ik die pagina eens onder de loep te nemen. Als ik het woordje 'vanalles' kon wegwerken, dan was de 25 euro toch niet helemaal voor niets uitgegeven. Ik herlas en veranderde enkele zinnen…. then the magic happened! (subtiele hint naar de tagline op mijn blog, goed bezig ik!)
Ineens vond ik een Stem (een klein, voorzichtig stemmetje wel, maar toch) en een Onderwerp!
Hoe dat zo gekomen is kan je lezen op mijn blog, mafaldine.wordpress.com

Ik twijfel tussen 4 en 5 sterren. 4 sterren omwille van de prijs, 25 euro is toch wel genoeg, vind ik. 5 sterren om de redenen die hier al genoemd zijn, de inspiratie, het feit dat Kelly haar keukengeheimen deelt. Ook de inhoudstafel verdient een pluim, de titels zijn goed gekozen en maken het makkelijk om het boek als naslagwerk te gebruiken.
Profile Image for Leen.
649 reviews35 followers
October 3, 2014
Mijn eerste en waarschijnlijk enige non-fictieboek van dit jaar. En ongetwijfeld ook één van de weinige non-ficties dat leest gelijk een trein. Ik heb geen bladzijde overgeslagen maar alles gulzig opgeslorpt. Verrassend om te lezen dat ik veel van haar tips al automatisch toepaste, maar ook de nieuwe dingen klonken erg logisch en van “ah ja, eigenlijk wel ja!” dus voilà, de blogwereld kan er alleen rijker van worden. En met rijker bedoel ik niet op gebied van geld maar wel op gebied van schrijfervaringen ;-)

Een aanrader voor alle mensen die bloggen, geblogd hebben of willen gaan bloggen.
Profile Image for Elisse.
78 reviews17 followers
August 23, 2015
Ja jongens, ik had dit boek gewoon zelf moeten kopen in plaats van het te lenen uit de bib. Ik overdrijf niet als ik zeg dat er tientallen post-itjes en paginamarkeerders tussen de papieren geplakt zaten. (Dan maar alles proberen onthouden en het boek op mijn wishlist zetten!) Mijn hoofd borrelde over van verse blogideeën en ik pluk nu nog altijd de vruchten van de blogtips. Een must voor elke (hobby)blogger die een boost aan inspiratie weet te waarderen! Merci, Kelly!
Profile Image for DeWereldvanKaat.
178 reviews2 followers
January 3, 2015
Voor iedereen die met een blog wil beginnen of in een dipje zit. Deriemaker legt de lat hoog maar blijft realistisch. Je krijgt er tonnen goesting en inspiratie van ! Vol praktische tips waar je iets kan mee doen ! Facebookend Vlaanderen : begin met bloggen !
Profile Image for Sammie.
3 reviews1 follower
January 5, 2015
Ik vond het een heerlijk boek om te lezen, was er zo door heen, staan leuke tips in en het gaf me het duwtje in de rug om over te gaan naar een eigen domein.
Profile Image for Katrien.
460 reviews1 follower
January 29, 2021
Ik heb een paar notities gemaakt.... food for thought en ik bedenk nog wel wat ik ermee ga doen...
Profile Image for Elke Spinnewyn.
43 reviews5 followers
May 17, 2016
Het blogboek belicht via een aangename vertelstijl de vele praktische aspecten omtrent bloggen. Tijdens het lezen hield ik een notitieboekje bij, want ik werd overladen door heel veel inspiratie. Al wie nog geen inspiratie heeft om een blog te starten, zal dit zeker hebben na het lezen van dit boek. Dit gaat van het vinden van nieuwe blogonderwerpen, tot heel wat nuttige tips zoals het bijhouden van de sparkfile, het schrijven van een blogmanifesto, ... Het enthousiasme dat Kelly uitstraalt in haar boek en op haar blog werkt aanstekelijk, want ik ben er de laatste 2 maanden in geslaagd om zo goed als iedere week een blogpost te plaatsen op mijn zakelijke blog. Weg met die drempelvrees. Dit boek is een must-read voor elke blogger.
Profile Image for Ilse.
3 reviews
December 27, 2014
Dit is zo'n boek waarvan je stiekem wou dat je het zelf geschreven had. Dat Kelly kan schrijven, hoefde ze allang niet meer te bewijzen. Mijn verwachtingen lagen daardoor echter torenhoog en ik moet zeggen: ze heeft ze méér dan ingelost. Geen algemene schrijfsels of egotripperij over haar eigen blog maar honderden praktische "ga-nu-aan-de-slag-tips" over hoe en waarover je kan bloggen en waar je inspiratie haalt. Mijn blog lag al even stil en de ideetjes waren er maar dit was de papieren shot onder mijn gat waardoor ik plots weer goesting én bakken inspiratie heb om te beginnen. Een dikke aanrader dus! Merci Lilith :-)
Profile Image for Jeroen.
10 reviews
January 21, 2016
Het leest vlot en de illustraties, tips en quotes tussendoor maken het boek nog net iets aangenamer. Als blogger heb ik toch nog enkele leuke tips ontdekt die ik zeker zal gebruiken bij het bloggen. Kelly Deriemaeker is er in geslaagd om een fris boek over bloggen te schrijven dat ook niet bloggers eens moeten lezen. Maar ook bloggers die bv in een blogdip zitten kunnen de tips en tricks in dit boek zeker gebruiken. Zo is bv een vriendin terug beginnen bloggen na het lezen van dit boek. Het Blogboek is in mijn ogen dan toch een must-have in je collectie.

Mijn ervaring met het Blogboek welke reeds eerder verschenen is op mijn website herrie.be
Profile Image for Annelies Baudonck.
14 reviews3 followers
September 24, 2014
Een geweldig boek, in alle opzichten... Mooie vormgeving, lekkere geur, en bovenal een ijzersterke inhoud. Het heeft me ertoe aangezet om vandaag nog een blog op te zetten - nu nog durven schrijven. :-)
Een (klein) minpuntje is de inbinding. Ik vind dat het iets te stroef openvouwt. Maar dat mag de pret helemaal niet bederven, ik wens dit boek een bestsellerstatus toe!
Profile Image for Elke Klink.
3 reviews
June 19, 2015
Bloggen is veel meer dan enkel je spinsels opschrijven. Kellie blogt al jaren, is journalist en een dappere mama. Met haar boek helpt ze je op weg naar een professionele blog. In klare taal en met handige checklists. Voor inspiratie kijk ik het nu nog vaak in. Ik ben blij dat dit boek op mijn plank staat.
54 reviews
December 19, 2014
Het boek ligt altijd naast me als ik voor de computer zit om een nieuwe blog te schrijven... voor inspiratie, tips, voor de lay-out, de koddige zinnen die je soms moet luidop lezen waarop je dan in lachen uitbarst. En dat voor een non-fictie boek.
Kelly is in 't echt ook gewoon zoals ze schrijft: sprankelend, happy, ervaren, empathisch en vol coole tips die ze graag met iedereen deelt.
Profile Image for Peter Blanckaert.
44 reviews3 followers
January 4, 2015
Als een boek een koppigaard als mezelf kan overtuigen om bepaalde dingen anders te doen dan is het een super boek! Heel veel bruikbare tips voor mensen die willen starten en mensen die al een tijdje bezig zijn. Het boek heeft me heel erg geïnspireerd en de twijfels weggenomen. Gewoon aan het bloggen slaan mensen!
Profile Image for Nina Vincx.
57 reviews4 followers
January 3, 2015
Het Blogboek staat boordevol tips en tricks voor mensen die een blog willen starten of er al ééntje hebben.

Ik ben al jaren fan van de blog van Kelly Deriemaeker, en vind haar blogboek ook een aanrader! Ik hou van haar schrijfstijl en heb dankzij het Blogboek ook enkele andere interessante blogs leren kennen.

Na het lezen van dit boek heb ik zelfs besloten om zelf een blog te starten.
Profile Image for Saar Steverlinck.
295 reviews45 followers
March 6, 2016
Gelezen met mijn pasgeboren mensenkind op de arm nadat ik eerst het hele archief van tales from the crib las. Het boek is in dezelfde stijl geschreven dus ik moest regelmatig lachen. Om een boek over bloggen godbetert!
Intussen zelf mijn blog begonnen dus binnenkort de tips eens testen in de praktijk.
Profile Image for Caroline Dhont.
60 reviews2 followers
November 14, 2015
Perfect boek voor beginnende bloggers, maar ook voor 'oldies in het vak' nog steeds een geweldige bron aan informatie en inspiratie.
Profile Image for Fie.
80 reviews8 followers
April 10, 2015
Heerlijk leuk boek, gelezen met een lach op mijn gezicht en vooral heel veel goesting gekregen om verder te bloggen en om van sommige dingen nu eens echt deftig werk te maken.
Een aanrader
Profile Image for Mieke.
15 reviews1 follower
September 6, 2014
Supervlot geschreven, boordevol zeer bruikbare tips, en een realistische kijk op de zaak. Eerst nog een paar werk-bergen verzetten, maar daarna: bloggen here I come!
Profile Image for Lindsay.
293 reviews40 followers
June 23, 2019
Leuk klein boekje en een must-read voor de beginnende blogger! Leest als een trein en veel inspiratie opgedaan. De vormgeving en haar gevoel voor humor maken het extra leuk.
Profile Image for Rebecca Durnez.
16 reviews
May 3, 2017
Leuk en aangenaam boekje met heel veel info. Voorlopig nog niet aan het bloggen geslaan wegens veel te veel andere bezigheden maar ik zal het boek bijhouden. Ooit komt het wel van pas ...

Mei 2017: de verwerkte uitgave gelezen en blijft top! Morgen start ik 😀!
3 reviews
June 3, 2015
Heel erg genoten van dit boek, niet alleen voor mensen die willen bloggen.
Displaying 1 - 30 of 52 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.