Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Tuulen vihat (Vihat, #1)” as Want to Read:
Tuulen vihat (Vihat, #1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Tuulen vihat

(Vihat #1)

3.64  ·  Rating details ·  121 Ratings  ·  15 Reviews
Paimion tuvan tytär, Kertte, kasvaa äidittä. Rauni-ema meni tuulen vihoihin: hän kutsui kevättä liian aikaisin, talven tuuli tuli mustasukkaiseksi ja puri syvälle. Henkien tapoja ja loitsuja opetellessaan Kertte ymmärtää, että hänellä on pian käsissään avaimet niin hyvään kuin pahaan.

Kertte oppii, että ihmisessä on kaksi henkeä. Toinen painuu heti manalaan, mutta toinen ei
...more
Hardcover, 383 pages
Published August 2014 by Gummerus
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Tuulen vihat, please sign up.

Be the first to ask a question about Tuulen vihat

Community Reviews

Showing 1-30
Rating details
Sort: Default
|
Filter
Sonja Ring
Dec 17, 2017 rated it really liked it
Yksi parhaimmista lukemastani kotimaisista kirjoista pitkään aikaan. Olin ennakkoluuloinen ja kuvittelin kirjaa toisenlaiseksi mutta se tempaisi mukaan heti alusta ja luin kirjan muutamassa päivässä. Tuttu tarina on kirjan takana mutta en tiennyt sitä aluksi joten loppu oli yllätys.
Tiina Mahlamäki
Dec 18, 2017 rated it liked it
Tarina antaa hyvin uskottavan kuvan muinaisten suomalaisten elämästä kristinuskon saapumisen aikoihin, kansanomainen uskonnollisuus on teoksessa vahvasti läsnä. Tarina nuoren tytön kasvusta ja perheen perustamisesta etenee verkkaisesti, mutta lopussa on yllätyskäänne.
Pauliina Sopanen
Aug 23, 2018 rated it really liked it
Olin iloisesti yllättynyt siitä, kuinka hyvä kirja tämä oli. Vanhat tavat, taiat ja uskot ovat aina olleet lähellä sydäntä, ja tämä kirja tuntui siltä kuin tarina kumpuaisi jostain oman suvun historiasta. Odotan innolla jatko-osia.
Jasmin
Oct 15, 2018 rated it liked it
Shelves: 2018
Mietin, että päähenkilö tuntui niin kovin nähdyltä. Nuori nainen, jota tympii sama vanha arki ja jolla olisi potentiaalia muuhunkin. Kuinkakohan monessa tällaisessa historiallisessa kirjassa on sama hahmo vain pienin lisämaustein?
Elviira
Dec 17, 2017 rated it really liked it
Vanhan ajan taikoja ja noituutta.
Peony
Viihdyttävä mielenkiintoinen kirja. Vaikka tarina itsessään ei ollut mitenkään vauhdikas, niin niille, jotka ovat kiinnostuneet suomalaisesta muinaisuskosta ja arjen töistä ja selviytymisestä, tämä kirja on rattoisaa luettavaa. Työn kuvauksissa oli muutamaan otteeseen hieman toistoa ja tarina olisi ollut vielä parempi, jos työn ja loitsujen kuvaaminen olisi jouhevammin istunut tarinaan - tuntui, että muutamaan otteeseen ne kerrottiin, jotta ne tulisivat kerrotuiksi. Havaste osaa kirjoittaa sujuv ...more
Erja Tuhkanen
Aug 02, 2016 rated it really liked it
Hyvä historiallinen romaani. Hiukan toistoa juonessa, ei kuitenkaan haitaksi asti. Elävät henkilöhahmot ja erityisen kiinnostava miljöö. Myöhäinen rautakausi ja kristinuskon tulon aiheuttama kulttuurinen muutos heräävät hienosti eloon Havasteen teoksessa, kun Kertten ja muiden varsinais-suomalaisten kalevalainen maailmankuva loitsuineen ja taikoineen törmää uusiin ristiloitsuihin. Naisten ja miesten asema yhteisössä tulee tarinassa hyvin esille, samoin elämän ja toimeentulon rankkuus, nälkä ja t ...more
Tuula
Sep 08, 2014 rated it liked it
Havasteelta ihan mielenkiintoinen uusi kirja. Kaksi rakkautta ja varsinkin Yhden toivon tie olivat häneltä aika rankkojakin aiheeltaan, ja samanlaista elämänmakua on tässäkin kirjassa, ja myös todella mielenkiintoista kansanperinnettä, enteitä ja uskomuksia. Erityisesti varsinaissuomalaisten kannattaa lukea tämä 1100-luvulle sijoittuva erikoinen historiallinen romaani!
Mintti
Sep 11, 2014 rated it really liked it
Shelves: escapism, history
Ihana 1100-luvulle Suomeen sijoittuva uutuus Havastelta. Tykkäsin tosi paljon ja kutkuttavasti jäi tarina kesken. Hienosti oli punottu juoneen tuttua historiaa ja elävästi kerrottu talonväestä ja loitsuista ja töistä ja kaikesta mikä elämään liittyi muinaisina aikoina. Suosittelen historian ystäville!
Raisu
Melko sujuvasti kirjoitettu ja mielenkiintoinen sukellus varsinaissuomalaisten elämään 1100-luvulla. Pari asiaa jäi vain tökkimään: 1. juoni lähtee kunnolla liikkelle vasta kirjan loppupuolella ja 2. teksti toistaa itseään, mikä on aina rasittavaa.
Adelein
Odotukset olivat kovat, mutta ne myös täyttyivät. Kirja oli alkupuolella hieman liian hitaasti etenevä, mutta vanha kansanperinne oli kivasti saatu mukaan juoneen ja loppu oli oikein mielenkiintoinen.
Annmari Dannebey
Nov 06, 2015 rated it really liked it
Loistava sarjan aloitus. Lisää!
Hanna Morre
Sep 07, 2014 rated it it was amazing
Nyt paukahti! Lisää Havasteen kirjoja. Kiitos!
KatRi
Jun 30, 2014 rated it it was amazing
Shelves: history
Huolella rakennettu keskiaikainen Suomi vakuutti. Pieni miinus vähän turhan leppoisasta vauhdista. Jatkoa odotellessa!
E.E. Leivo
rated it did not like it
Aug 15, 2017
Susi
rated it really liked it
Jul 15, 2015
Kati
rated it really liked it
Dec 06, 2017
Tiude
rated it really liked it
Jun 06, 2015
Essi
rated it liked it
Jul 20, 2018
Helka Kärkinen
rated it really liked it
Nov 28, 2017
Nalice
rated it liked it
Jun 19, 2016
Essi
Jun 17, 2018 rated it really liked it
Tarinassa on outo vetovoima, vaikka juonenkulku ei säväytäkään vauhdikkuudellaan. Kirja antaa tarkan kuvan 1100-luvulla elävän Kerten arkipäivästä syrjäisellä tuvalla. Elämä on paljolti kotitöitä, talveen varautumista, markkinoiden odottelua, sairaan veljen parantajalle viemistä ja jumalten lepyttelyä. Suuressa osassa kerrontaa onkin suomalainen muinaisusko, kuolleiden henget ja erilaiset taiat. Vasta aivan teoksen loppumetreillä tasainen paahto muuttuu yllättäviksi juonenkäänteiksi. "Tuulen vih ...more
Henna Mehto
rated it really liked it
Nov 20, 2017
Ahmu
rated it really liked it
Nov 12, 2014
Harjuka
rated it it was amazing
Feb 23, 2015
Virpi
rated it liked it
Jun 12, 2018
Terhi
rated it really liked it
Jun 20, 2018
Jaakko Tahkokallio
rated it it was ok
Dec 14, 2017
Mirva
rated it really liked it
Dec 14, 2016
« previous 1 3 4 5 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Other books in the series

Vihat (4 books)
  • Maan vihat (Vihat, #2)
  • Veden vihat (Vihat, #3)
  • Lumen armo (Vihat, #4)