Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Tuulen vihat (Vihat, #1)” as Want to Read:
Tuulen vihat (Vihat, #1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Tuulen vihat

(Vihat #1)

3.64  ·  Rating details ·  177 ratings  ·  18 reviews
Paimion tuvan tytär, Kertte, kasvaa äidittä. Rauni-ema meni tuulen vihoihin: hän kutsui kevättä liian aikaisin, talven tuuli tuli mustasukkaiseksi ja puri syvälle. Henkien tapoja ja loitsuja opetellessaan Kertte ymmärtää, että hänellä on pian käsissään avaimet niin hyvään kuin pahaan.

Kertte oppii, että ihmisessä on kaksi henkeä. Toinen painuu heti manalaan, mutta toinen ei
...more
Hardcover, 383 pages
Published August 2014 by Gummerus
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Tuulen vihat, please sign up.

Be the first to ask a question about Tuulen vihat

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.64  · 
Rating details
 ·  177 ratings  ·  18 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Tuulen vihat (Vihat, #1)
Ilona
Sep 22, 2019 rated it really liked it
Olen etsiskellyt historiallista romaania jossa aikalaisten maailmankuva tuntuu uskottavalta ja kiinnostavalta, ja nyt sellainen löytyi. Havasteen 1100-luvun hahmot on eläviä ja heidän vaiheensa koukuttavia. Tahti on verkkainen, mutta sopii kirjan tyyliin.

Muinaisten ihmisten elämänkatsomus ja uskomukset esitellään todella kiinnostavasti: on "nykyjärjellä" käsitettäviä ilmiöitä jotka muinaismaailmassa selitetään haltijoiden, muinaisjumalien ja vainajien kautta, mutta mukana on myös joitakin moder
...more
E
Apr 04, 2020 rated it it was ok
Halusin pitää tästä kirjasta enemmän, olin odottanut tarinan lukemista jonkun aikaa ja aloitin sen positiivisin mielin. Tarina ei kuitenkaan napannut minua mukaan, en erityisemmin pitänyt Kertestä missään vaiheessa, kerronta ei oikein sopinut omaan makuuni ja tarina oli viimeisille sivuille asti itseään toistava ja pitkästyttävä. Historiallisen maailmankuvan luomisesta ei voi moittia, siitä huomasi, että taustatutkimukset oli tehty huolella ja se olikin tarinan kiinnostavin puoli, vanhojen taika ...more
Terhi Piispa-Helisten
Feb 07, 2019 rated it really liked it
Tykkäsin! Aika verkkaista alkuun, mutta toisaalta mielenkiintoista ajankuvaa. Loppua kohti lähtee lentoon ja yllättääkin. Olen aikaa sitten lukenut Havasteen Kaksi Rakkautta ja pari muutakin, mutta tästä tykkäsin kyllä vielä enemmän ja piti heti ottaa lukuun myös sarjan seuraavat osat. Neljä tähteä siitä, että kirja yllätti ja koukutti niin, että toisen osan kimppuun piti heti päästä.
Sonja Ring
Dec 17, 2017 rated it really liked it
Yksi parhaimmista lukemastani kotimaisista kirjoista pitkään aikaan. Olin ennakkoluuloinen ja kuvittelin kirjaa toisenlaiseksi mutta se tempaisi mukaan heti alusta ja luin kirjan muutamassa päivässä. Tuttu tarina on kirjan takana mutta en tiennyt sitä aluksi joten loppu oli yllätys.
Tiina Mahlamäki
Dec 18, 2017 rated it liked it
Tarina antaa hyvin uskottavan kuvan muinaisten suomalaisten elämästä kristinuskon saapumisen aikoihin, kansanomainen uskonnollisuus on teoksessa vahvasti läsnä. Tarina nuoren tytön kasvusta ja perheen perustamisesta etenee verkkaisesti, mutta lopussa on yllätyskäänne.
Pauliina Sopanen
Aug 23, 2018 rated it really liked it
Olin iloisesti yllättynyt siitä, kuinka hyvä kirja tämä oli. Vanhat tavat, taiat ja uskot ovat aina olleet lähellä sydäntä, ja tämä kirja tuntui siltä kuin tarina kumpuaisi jostain oman suvun historiasta. Odotan innolla jatko-osia.
Jasmin
Oct 15, 2018 rated it liked it
Shelves: 2018
Mietin, että päähenkilö tuntui niin kovin nähdyltä. Nuori nainen, jota tympii sama vanha arki ja jolla olisi potentiaalia muuhunkin. Kuinkakohan monessa tällaisessa historiallisessa kirjassa on sama hahmo vain pienin lisämaustein?
Milla
Jul 28, 2019 rated it really liked it
Mukaansatempaava tarina, joka ei perustu vanhaan legendaan, mutta kertoo sen uudella ja oivaltavalla tavalla. Ripaus fantasiaa ja muinaisuskontoa, roppakaupalla uskottavaa ajankuvausta ja samaistuttavia henkilöhahmoja. Täydellinen kirja kesälomalle! Mielelläni luen pian seuraavan osan.
Elviira
Dec 17, 2017 rated it really liked it
Vanhan ajan taikoja ja noituutta.
Peony
Viihdyttävä mielenkiintoinen kirja. Vaikka tarina itsessään ei ollut mitenkään vauhdikas, niin niille, jotka ovat kiinnostuneet suomalaisesta muinaisuskosta ja arjen töistä ja selviytymisestä, tämä kirja on rattoisaa luettavaa. Työn kuvauksissa oli muutamaan otteeseen hieman toistoa ja tarina olisi ollut vielä parempi, jos työn ja loitsujen kuvaaminen olisi jouhevammin istunut tarinaan - tuntui, että muutamaan otteeseen ne kerrottiin, jotta ne tulisivat kerrotuiksi. Havaste osaa kirjoittaa sujuv ...more
Erja Tuhkanen
Aug 02, 2016 rated it really liked it
Hyvä historiallinen romaani. Hiukan toistoa juonessa, ei kuitenkaan haitaksi asti. Elävät henkilöhahmot ja erityisen kiinnostava miljöö. Myöhäinen rautakausi ja kristinuskon tulon aiheuttama kulttuurinen muutos heräävät hienosti eloon Havasteen teoksessa, kun Kertten ja muiden varsinais-suomalaisten kalevalainen maailmankuva loitsuineen ja taikoineen törmää uusiin ristiloitsuihin. Naisten ja miesten asema yhteisössä tulee tarinassa hyvin esille, samoin elämän ja toimeentulon rankkuus, nälkä ja t ...more
Tuula
Sep 08, 2014 rated it liked it
Havasteelta ihan mielenkiintoinen uusi kirja. Kaksi rakkautta ja varsinkin Yhden toivon tie olivat häneltä aika rankkojakin aiheeltaan, ja samanlaista elämänmakua on tässäkin kirjassa, ja myös todella mielenkiintoista kansanperinnettä, enteitä ja uskomuksia. Erityisesti varsinaissuomalaisten kannattaa lukea tämä 1100-luvulle sijoittuva erikoinen historiallinen romaani!
Mintti
Sep 11, 2014 rated it really liked it
Shelves: escapism, history
Ihana 1100-luvulle Suomeen sijoittuva uutuus Havastelta. Tykkäsin tosi paljon ja kutkuttavasti jäi tarina kesken. Hienosti oli punottu juoneen tuttua historiaa ja elävästi kerrottu talonväestä ja loitsuista ja töistä ja kaikesta mikä elämään liittyi muinaisina aikoina. Suosittelen historian ystäville!
Raisu
Melko sujuvasti kirjoitettu ja mielenkiintoinen sukellus varsinaissuomalaisten elämään 1100-luvulla. Pari asiaa jäi vain tökkimään: 1. juoni lähtee kunnolla liikkelle vasta kirjan loppupuolella ja 2. teksti toistaa itseään, mikä on aina rasittavaa.
Adelein
Odotukset olivat kovat, mutta ne myös täyttyivät. Kirja oli alkupuolella hieman liian hitaasti etenevä, mutta vanha kansanperinne oli kivasti saatu mukaan juoneen ja loppu oli oikein mielenkiintoinen.
Annmari Dannebey
Nov 06, 2015 rated it really liked it
Loistava sarjan aloitus. Lisää!
Hanna Morre
Sep 07, 2014 rated it it was amazing
Nyt paukahti! Lisää Havasteen kirjoja. Kiitos!
KatRi
Jun 30, 2014 rated it it was amazing
Shelves: history
Huolella rakennettu keskiaikainen Suomi vakuutti. Pieni miinus vähän turhan leppoisasta vauhdista. Jatkoa odotellessa!
Roosa
rated it liked it
Aug 19, 2020
E.E. Leivo
rated it did not like it
Aug 15, 2017
Emmi Lyyria
rated it it was amazing
Feb 16, 2020
Susi
rated it really liked it
Jul 15, 2015
Kati
rated it really liked it
Dec 06, 2017
mina hanse
rated it liked it
Sep 05, 2020
Tiude
rated it really liked it
Jun 06, 2015
Katja
rated it really liked it
Mar 12, 2020
Essi
rated it liked it
Jul 20, 2018
Helka Kärkinen
rated it really liked it
Nov 28, 2017
Helmi
rated it really liked it
Feb 01, 2020
« previous 1 3 4 5 6 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Itämeren Auri (Metsän ja meren suku, #1)
 • Sirkka
 • Tarhapäivä (Antti ja Paavo Pasanen #2)
 • Bolla
 • Melkein geisha: hurmaava ja hullu Japani
 • Taivaanpallo (Angus, #1)
 • Paimentyttö (Syrjästäkatsojan tarinoita, #1)
 • Paperilla toinen
 • Sää joka muutti maailmaa
 • Pimeä aika: Kymmenen myyttiä keskiajasta
 • Ei kertonut katuvansa
 • Ronia, the Robber's Daughter
 • Ruiskukkaseppele
 • Unikkoja ikkunassa
 • En sax i hjärtat
 • Kielon jäähyväiset
 • Skuggjägaren
 • Neljäntienristeys
See similar books…

Other books in the series

Vihat (4 books)
 • Maan vihat (Vihat, #2)
 • Veden vihat (Vihat, #3)
 • Lumen armo (Vihat, #4)

News & Interviews

Are you having a difficult time reading these days? If so, you're not alone. Since the pandemic began, I've found it harder to concentrate on...
69 likes · 33 comments