Jump to ratings and reviews
Rate this book

Gebroken

Rate this book
Anna’s zestiende verjaardag loopt uit op een ramp.
Tijdens haar feest wordt ze verkracht.

Ze probeert de dader te vinden, maar iedereen in haar omgeving lijkt verdacht.

Zodra ze een spoor heeft gevonden, wordt ze overmeesterd en ontvoerd. Maandenlang zit ze opgesloten in een pikdonkere ruimte.

Als ze eindelijk weet te ontsnappen, heeft ze nog maar één doel: wraak.

215 pages, Hardcover

First published June 1, 2014

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Jennefer Mellink

11 books7 followers

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
5 (6%)
4 stars
40 (49%)
3 stars
22 (27%)
2 stars
10 (12%)
1 star
4 (4%)
Displaying 1 - 22 of 22 reviews
Profile Image for alaska.
235 reviews437 followers
March 22, 2020
Ik vond Jennefer Mellink haar andere boek, Kwaad bloed, echt zoveel beter! Best wel teleurgesteld in deze...

Het is natuurlijk wel heftig wat Anna meemaakt, maar het grootste deel van dit boek ergerde ik me aan hoe onrealistisch het allemaal verliep. Het ging allemaal te makkelijk, haast in een vingerknip.

Ik heb niet het idee dat dit boek zo goed doordacht is als Kwaad bloed. Waar het psychologische aspect daar geweldig was gelukt, zitten er nogal veel gaten in dit boek. Zo spreekt het zich vaak tegen, bijvoorbeeld het motief van de dader.

Maar iets waart ik me altijd aan erger bij boeken is wanneer het einde een grote blok met uitleg is. Helaas was dat hier dus zo. Op het einde wordt het verhaal eigenlijk helemaal ontrafeld, maar ik werd ook net echt weggeblazen.

En ik vind het persoonlijk altijd heel slap wanneer de dader van alles niet eens aan ons is voorgesteld. Tuurlijk is het dan niet voorspelbaar, maar je kunt het ook bijna onmogelijk weten.
Profile Image for Thyrze.
155 reviews13 followers
December 23, 2014
3.5 sterren.

Pff wat vind ik het moeilijk om dit boek te beoordelen zeg! De proloog begon heel veelbelovend, maar de eerste hoofdstukken daarna wisten me totaal niet te pakken. Zo was bijvoorbeeld de schrijfstijl niet echt mijn ding (waarom moeten nou alle kledingstukken van een persoon beschreven worden? Zo houd je niks over om erbij te fantaseren.. en het haalt de vaart uit het verhaal), en kon (nog steeds niet trouwens) ik me totaal niet identificeren met Anna. Ik vind haar behoorlijk kinderachtig en naïef overkomen. Naarmate het verhaal vorderde vond ik het echter steeds interessanter worden, zeker toen de ommekeer kwam (iedereen die het boek gelezen heeft, weet wel waar ik t over heb). Toen las ik het echt in één ruk uit! Ik had de uiteindelijke uitkomst echt nooit verwacht! Helaas vond ik Anna's actie op het einde een beetje onrealistisch. En welke vriendin moedigt dat nou aan? Kortom, ik vond het een spannend verhaal met echt hele goede stukken erin. Ook vind ik het knap van Jennefer Mellink me steeds weer op het verkeerde spoor wist te zetten wat betreft de dader. Ik had echter ook wat irritatiepuntjes bij dit boek. Ik heb heel lang getwijfeld tussen 3 en 4 sterren, dus daarom geef ik dit boek 3.5 sterren (al laat Goodreads dat helaas niet toe).
Profile Image for Vivian.
Author 8 books73 followers
May 24, 2015
Ik weet niet zo goed wat ik hier nou moet vinden. Had er eerlijk gezegd iets heel anders van verwacht en het sprak me ook gewoon niet zo aan. Ik ergerde me behoorlijk aan de sterk oppervlakkige schrijfstijl - veel te veel beschrijvingen van kleren, onbelangrijke handelingen en droge situaties - en de nogal ongeloofwaardige hoofdpersoon, die in mijn ogen echt te cliché was en bovendien ook geen ontwikkeling doormaakte. Het leest vlot weg en ik heb bewondering voor de ontknoping en de huiveringwekkende sfeer, maar de schrijfstijl vind ik gewoon een gemiste kans.
March 10, 2022
Spannend op het laatst, met de bevestiging van de dader die ik halverwege al op het oog had. En soms ook wel wat ongeloofwaardig hier en daar
Profile Image for Mieke Schepens.
1,176 reviews35 followers
July 15, 2014
Een goede cover voor een boek met een indrukwekkende inhoud.

De proloog is wit op zwart gedrukt. Het geeft goed het gevoel van onmacht en wanhoop weer van de hoofdpersoon Anna.
Het verhaal wordt afwisselend door twee personen verteld. Dat heel persoonlijke iets wat van je afgepakt wordt en waarvan je niet weet wat er mee gebeurd is. Dat maakte het een onheilspellend verhaal. Dat gevoel bleef ik gedurende het lezen houden, bijna tot het einde toe.
Wat ik heel bijzonder vind is dat er geen details worden prijsgegeven van de verkrachting. Dat is ook niet nodig omdat het zo ook al spannend genoeg is. Less is more in dit geval. Goed gedaan!

De auteur weet de spanning goed vast te houden, terwijl op zoek gegaan wordt naar de dader.
Het einde heeft me enorm verrast. Ik was totaal op het verkeerde been gezet.
Een echte aanrader. Een heel spannende young-adult.

Ik waardeer dit debuut op 4/5 sterren ****
Profile Image for Madelon.
151 reviews16 followers
November 13, 2016
Dit boek? Nee, dit was het voor mij niet. Toen het uit kwam, waren enkele vrienden er razend enthousiast over. Ik besloot dat ik het toch moest hebben, maar lezen deed ik het niet. Tot nu, en eigenlijk kan ik nou niet echt zeggen dat ik het iets vond. Het eind had ik niet voorzien en hoewel in de plotwending ook zeker een sterk punt zit, erger ik me eigenlijk dood aan het gevoel dat ik ervan krijg, dat het bijna normaal is wat er gebeurd en om op zon gruwelijke wijze wraak te nemen.
Een uitgebreide recensie volgt binnenkort op www.thebookdiaries.nl.
177 reviews42 followers
October 16, 2014
Twee sterren of een heeeeele kleine drie sterren, ik weet het nog altijd niet. Iets in dit boek zorgde ervoor dat ik mezelf er gewoon niet in kon interesseren en ook de personages gingen mij totaal niet aan het hart. Er zal binnenkort een recensie online komen op mijn blog!
Profile Image for Annelyn.
15 reviews
April 2, 2021
Het is geen slecht boek, maar echt goed vond ik het ook niet. Er zit te weinig spanning doorheen het boek, zeker voor een boek onder het thema thriller.

Het boek heeft ook een verschrikkelijk stom einde, alsof de schrijver geen zin had om zijn boek verder af te schrijven en dan maar rap rap alles een niet doordacht einde gaf.
Profile Image for Miriam.
12 reviews
July 14, 2014
Waar ben ik? Ik knipper nog een paar keer met mijn ogen, het zicht verandert echter niet. Alles is pikzwart. Met mijn pijnlijke, koude handen tast ik over de grond. Het voelt zacht aan. Ik wil me bewegen. Met pijn en moeite strek ik voorzichtig mijn armen. Ik voel aan mijn gezicht. Alles zit er nog aan. Pas als ik mijn benen wil bewegen, merk ik dat ik vastzit. Shit. Waar ben ik in hemelsnaam?

Anna is een echte geluksvogel. Ze is populair bij haar vrienden, heeft een goede relatie met haar ouders en ook op school gaat het haar voor de wind. Aan het begin van de zomervakantie geeft Anna een groot feest voor haar zestiende verjaardag. Wat begint als een vrolijke avond, eindigt voor Anna in een nachtmerrie. Als ze zich even in het donker afzondert, komt er plots een man met een bivakmuts haar kamer binnen. Hij verkracht haar en laat haar in shock achter. Anna zegt niets tegen haar vrienden en gaat de volgende dag helemaal alleen op onderzoek uit. Alle mensen in haar omgeving lijken verdacht. Algauw komt Anna de dader op het spoor. Maar heeft ze het wel bij het rechte eind? Of zal er voorgoed een einde komen aan haar geluk?

Jennefer Mellink schrijft boekrecensies, columns, Engelstalige songteksten, korte (spannende) verhalen en hedendaagse artikelen. ‘Gebroken’ is haar eerste boek en verschijnt in juni 2014.

De proloog zet meteen de toon : er zit iemand opgesloten in een donkere ruimte. Wie dit is en waarom zij wordt vastgehouden wordt niet duidelijk en is iets wat ook pas aan het einde van het boek duidelijk wordt.
In hoofdstuk 1 maken we kennis met Anna. Het is tien minuten voor het einde van de les en het begin van de zomervakantie. Ze is aan het dagdromen. Haar ouders vertrekken diezelfde avond/nacht voor drie weken naar Frankrijk en zij zal alleen met haar broer (die er overigens vrijwel nooit is) thuis blijven. Geheel tegen de regels van haar ouders in geeft ze een groot feest voor haar zestiende verjaardag bij haar thuis voor al haar vrienden. Het feest is een groot succes en er komen een heleboel mensen op af, ook mensen die ze niet heeft uitgenodigd.. Als Anna, na iets teveel wijntjes, heel even alleen wil zijn op haar kamer, wordt ze aangevallen en verkracht. Uit angst dat haar ouders erachter zullen komen dat zij een feest heeft gegeven, besluit zij haar mond te houden. Ze neemt zelfs haar beste vriendin Sylvie niet in vertrouwen. De enige aan wie Anna vertelt wat er gebeurd is, is haar mentor. Anna is vastberaden de dader te vinden en ze richt zich op iedereen in haar directe omgeving. Al snel komt ze tot de conclusie dat diegene die haar verkracht heeft, maar één iemand kan zijn. Ze is overtuigd van haar gelijk en gaat verder op onderzoek uit om het ultieme bewijs te vinden van zijn schuld. De dader heeft namelijk iets persoonlijks van haar meegenomen na de aanval en als ze dat kan terugvinden, heeft ze het bewijs dat ze nodig heeft om hem bij de politie aan te geven. En dan gaat het mis….Anna wordt betrapt en als ze op de vlucht gaat, wordt ze door iemand overmeesterd en opgesloten. Na een hele tijd weet ze te ontsnappen en zint ze op wraak..

Het verhaal wordt door twee mensen verteld. Aan de ene kant heb je Anna. Anna wordt goed neergezet, je leert haar kennen als een mooie, populaire en gelukkige jonge meid (en een wandelende horoscoop). Alles gaat haar voor de wind: ouders die alles voor haar over hebben, een vriendin (Sylvie) waar ze alles mee doet en kan delen, goede cijfers op school. Anna is gelukkig en tot aan haar zestiende verjaardag kon niets daar verandering in brengen. Tot de avond van haar ‘sweet sixteen’. De verkrachting zet haar leven (hoe kan het ook anders) compleet op z’n kop. Wie heeft dit gedaan en waarom? Is het een van haar vrienden geweest? Of toch die ene die onuitgenodigd op het feest was? Anna gaat heel ver om erachter te komen wie de dader is….te ver, met alle gevolgen van dien.

Ik ben de schrijver, de regisseur en de hoofdrolspeler. De verhaallijn ligt volledig in mijn handen. Zelfs de duur van de film bepaal ik. Het einde is onbekend, maar hangt volledig af van mijn eigen planning en acteerkwaliteiten.

De dader komt ook aan het woord. In dagboek-vorm vertelt hij over zijn obsessie met Anna. Zijn grote fantasie, zijn droom die uitkomt op het moment dat hij Anna te pakken krijgt en gevangen houdt. Het hoe is al snel duidelijk, het waarom blijft tot de laatste bladzijde bewaard!

Het verhaal wordt op een vlotte en prettige manier verteld. De personages en hun karakters komen goed tot leven en er zijn wat mij betreft geen personages overbodig of niet voldoende uitgewerkt.
Het enige waar ik me soms aan stoorde, is de manier waarop alles ‘ondertiteld’ werd. Sommige stukjes zijn iets te lang en te gedetailleerd beschreven, terwijl het in mijn ogen op dat moment niet iets toevoegt aan het verhaal. Jennefer Mellink weet vanaf het begin de spanning goed op te bouwen en de lezer tot het laatste moment op het verkeerde been te zetten. Het plot is goed uitgewerkt en verrassend. Een debuut om trots op te zijn en een aanrader!

Vier sterren.
Profile Image for Annabel.
797 reviews17 followers
May 25, 2015
Al een hele tijd was ik ontzettend nieuwsgierig naar dit boek, ik zag het op verschillende blogs voorbij komen en meerdere malen heb ik het boek in mijn handen gehad. Maar tot de Young-Adult week heb ik het nooit meegenomen.

Ik ben blij dat ik het nu eindelijk gelezen heb, ik vond het verhaal spannend, soms frustrerend en dat einde……. Wow!

Ik lees niet zo heel veel boeken van Nederlandse auteurs maar dat zou ik echt wel vaker mogen doen. Het verhaal begint al spannend met de proloog en sluit af met een epiloog die je dus echt niet ziet aankomen. Dat is ook de kracht van dit verhaal, je leest het verhaal van Anna maar een aantal hoofdstukken kreeg je ook de kans om het verhaal vanuit de dader te lezen. Ik wist niet wie het had gedaan, ik was echt volledig verrast. Telkens als ik weer las over de dader ging ik in mijn hoofd na wie het zou kunnen zijn maar ik had nooit verwacht dat diegene de dader zou zijn.

Ik ben geen fan van Anna, ik vind haar naïef en het feit dat ze alles alleen op probeert te lossen vond ik soms tenenkrommend. Gelukkig heb ik zelf nooit in haar schoenen gestaan maar ik vond haar keuzes soms moeilijk te volgen. De rest van de personages krijg je maar een klein beetje informatie van. In ieder geval niet genoeg om echt een mening over ze te hebben.

Ondanks dat ik Anna niet zo leuk vond belemmerde dit me niet in het lezen van het verhaal, ik wilde wel graag weten hoe het af zou lopen.


De schrijfstijl is heel prettig, het is vlot geschreven met de taal die past bij de doelgroep. Het feit dat je tot op het einde niet weet wie de dader is vind ik echt geweldig! Ik hou van dit soort boeken het houd je als lezer ook alert. Je probeert zelf op te lossen wie nu de dader is.


Een spannend boek, hoewel ik geen fan ben van Anna bleef het me vasthouden. Ik kon telkens ook niet wachten tot ik weer kon gaan lezen. De epiloog heeft me echt een beetje omver geblazen, dat was zo onverwacht! Ik kan niet wachten om meer te lezen van Jennefer Mellink.
Author 21 books10 followers
February 6, 2015
‘Gebroken’ is het debuut van Jennefer Mellink (1985). Het gaat over de populaire Anna, die alles voor de wind lijkt te gaan. Als haar ouders drie weken op vakantie gaan naar Frankrijk gaan Anna en haar broer Tobias niet mee. Omdat ze zestien wordt, geeft ze een groot feest, hoewel dit van haar ouders niet mocht. Omdat ze iets teveel drinkt, gaat ze even in haar kamer op bed liggen. Ineens is er een man met een bivakmuts op, die haar verkracht. Anna vertelt dat aan niemand, maar gaat wel op zoek naar de dader. Een spannende zoektocht, waarbij iedereen op den duur verdacht lijkt. Anna wordt overmeesterd en ontvoerd.

‘Gebroken’ is een YA-thriller met een mooie harde cover. Het boek begint met een spannende proloog. Het verhaal wordt door Anna in de ik-vorm verteld en afgewisseld met haar verhalen in haar dagboek. Na de verkrachting heeft de dader haar dagboek meegenomen en vertelt hij er zijn verhaal. Ik vind de schrijfstijl van Jennefer Mellink te netjes. Een paar voorbeelden: ‘Ik spoed mij naar de voordeur’ en ‘hij draagt een brilletje van een dergelijk formaat vanaf de dag dat hij merkte dat hij niet goed kon lezen met het blote oog” en ‘mijn nichtje en neefje bezoeken ons regelmatig en hebben veel plezier van het speeltoestel’.
Profile Image for Anne-Jan.
231 reviews10 followers
July 25, 2014
Anna, viert haar 16e verjaardag met haar familie. Hierna gaan haar ouders op vakantie en doet ze het feest nog eens dunnetjes over voor haar vrienden. Dit feestje loopt anders dan gedacht en loopt uit op een drama. Anna wordt verkracht, ze heeft de dader echter niet gezien omdat hij een bivakmuts ophad. Maar ze is vastbesloten om hoe dan ook de dader te vinden.

Gebroken is het in juni uitgebrachte debuut van Jennefer Mellink. Een spannende thriller voor lezers vanaf 16 jaar. Het boek begint met een spannende proloog waarna we overgaan naar het begin van de Zomer(vakantie).
Dat Jennefer kan schrijven is een ding wat zeker is, dat bewijst ze met haar zeer vlotte en plezierige schrijfstijl die je aan het boek gekluisterd houdt. Je hebt niet het idee dat je een debuut in handen hebt.
Anna haar spannende zoektocht naar degene die haar dit vreselijks heeft aangedaan, dit lezen we in 35 hoofdstukken die steeds spannender worden en hierna volgt nog een heftige epiloog.

Een enorm sterk debuut waarmee Jennefer laat zien dat ze nog veel voor ons in petto heeft als thrillerschrijfster.
Een absolute aanrader voor de nodige uren spanning en leesplezier!

★★★★
Profile Image for Sarah.
17 reviews2 followers
March 30, 2015
Dit boek heb ik met veel plezier (en de nodige op-het-puntje-van-je-stoel spanning) op 2 dagen uitgelezen. De schrijfstijl van Jennefer is zo vlot dat je van de ene pagina naar de andere lijkt te zweven. Desalniettemin worden spannende momenten in het boek zegmaar in slow motion geschreven, zodat je de spannende momenten zelf ten volle mee beleefd met Anna.

Het boek beschrijft een verschrikkelijke gebeurtenis die jammer genoeg nog te vaak gebeurd in de wereld. Anna wordt brutaal verkracht tijdens haar eigen Sweet-Sixteen feestje. Als je dit boek leest heb je gegarandeerd even tijd nodig om alles te laten bezinken. Voor mij persoonlijk was het einde de klap op de vuurpijl, iets wat je alles behalve ziet aankomen! Verder ga ik niets verklappen; deze thriller moet je gewoon zelf gelezen hebben als je houdt van spanning, mooi uitgeschreven emoties en een onvoorspelbaar einde!

De thriller waar je het einde nooit van verwacht had.
Http://BooksAndTeaCorner.wordpress.com
Profile Image for E..
498 reviews43 followers
March 1, 2015
Brrrr. Gruwelen dit boek! Hoewel het in het begin leest als een teenflick, verandert het gaandeweg in een angstaanjagend verhaal. Epiloog is echt om te bibberen, héél gruwelijk.
Profile Image for Robin.
42 reviews
January 7, 2015
Heftig en boeiend verhaal, helaas vond ik de schrijfstijl tien keer niks..
Profile Image for lille ♡.
306 reviews
July 25, 2022
heel sterk geschreven, het verhaal zat goed in elkaar. het enige kleine minpuntje was dat ik al vrij vroeg een echte verdachte had - en diegene het ook bleek te zijn.
Displaying 1 - 22 of 22 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.