Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Ombak Rindu (Ombak Rindu, #1)” as Want to Read:
Ombak Rindu (Ombak Rindu, #1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Ombak Rindu (Ombak Rindu #1)

4.12  ·  Rating details ·  1,707 Ratings  ·  79 Reviews
' Rinduku umpama ombak yang tak berhenti..
Kasihmu bagai pantai yang setia menanti... '

Sinopsis : Ombak Rindu
Izzah adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pa
...more
paperback, 563 pages
Published March 6th 2003 by Alaf 21 Sendirian Berhad (276419-A)
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
cheryna27
Nov 30, 2011 rated it it was ok
It is very hypocrite of me to say that I love this book tremendously. Yes, I like books. Yes, I read this book. But I can't say I read this book and I like it. Sorry. I hate cliches.

I have finished this book long time ago when I was still a student. I remember borrowing it from a friend who mentioned, "Idah nak percintaan Idah nanti macam Izzah!"

Well, I'm sorry but that might be the reason why I thought that the book was not having a good influence. We loved Nur Kasih when it was in TV3 because
...more
Joy (Cheery♡Reads)
Best giler novel ni..I orang cina tapi I suka baca novel-novel melayu..kawan I pinjam novel ni kat I semasa I tingkatan dua...addicted giler I kat buku ni..and few months ago I masih ingat novel ni dan desperate until beli online kat website publisher..I love it so much...I bukan pandai sangat cari novel melayu yang tebal dan best seperti Ombak Rindu. So, I will really appreciate it kalau kawan-kawan sini boleh recommend I novel-novel lain?? Thanks.
Nur Fathiah Zahri
Apr 28, 2011 rated it really liked it
Recommends it for: Everyone
Recommended to Nur Fathiah by: Rose
IZZAH adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.

Di situlah dia telah berk
...more
raindropsandroses
Apr 25, 2013 rated it it was ok
WARNING! IRRELEVANT COMPLAINTS/RANTINGS ABOUND!

I don't even know why I bother to read malay novels. I won't like it, I tell you! Mostly because the books themselves go on FOREVER with the most boring scenes thrown in here and there and the book itself weighs roughly the size of Antarctica because apparently they've never heard of lighter materials.

My main problem though is always with the characters because their behaviour is, I believe to be, so incredibly asinine and childish. I read this wh
...more
Artha Reizha
Jan 28, 2010 rated it liked it
ok jgak nie ceta... kta hrus kuat dlm mnjalani khdupan kta.. Allah xkn prnh brhti mnduga kta dan Dia xkn menguji kta melebihi kmampuan kta... so,mmg kta kna ajr diri kta r tuk jdi kuat... klu x..mmg kondem ma...
Farahana
Dec 16, 2008 rated it it was amazing
i love this book very much...it teach me how to appreciate love and it is hard to win someone's heart...this book is very special to me because when i started reading it,a lot of miracle in love happened to me...
Khairunnisa Ranam
Dec 08, 2010 rated it really liked it
Best giller! Best giller! Best giller! A must read one! Though ada some parts yang saya macam nak gigit2 buku nie sebab tak puas hati... But don't worry. Cite nie best. Gerenti best. Ke'best'an nye terjamin best! Lol!
Ain
Jul 31, 2012 rated it it was ok
Tajuk buku : Ombak Rindu
Penulis : Fauziah Ashari
Keluaran : Alaf 21
Halaman : 563 m/s


Ulasan Ain Sabrina :

Ombak Rindu mengisahkan tentang Izzah , gadis yang dijaga oleh Pak cik Taha setelah kematian ibu dan ayahnya. Disebabkan hutang Pak cik Taha , dia sanggup menjualkan anak saudaranya kepada seorang tauke kelab malam.

Di situ , dia bertemu dengan Hariz. Atas permintaan Izzah , Hariz akhirnya membeli Izzah dan akhirnya mengahwini Izzah. Namun kehidupan perkahwinan Izzah tak seindah yang lain. Walau
...more
Diya Nordin
Mar 06, 2014 rated it really liked it
Kalau dulu; zaman ketika saya masih lagi anak-anak; saat buku ini saya ladeni; saya tak akan pernah teragak-agak untuk memberikan 5 bintang ke atas buku ini.

Tapi sekarang; pada usia dan kematangan seperti sekarang; saya sudah mulai menilai satu perkara dari satu nilai yang lain. Pandangan saya sudah mulai berlainan.

Saya mencari kesan pada sesuatu penulisan itu.
Dalam ombak rindu ini; ada kesannya tersendiri. Saya dulu pernah tersenyum membaca kisah ini. Dan saya akui; penulis novel masa kini seka
...more
Sharah
Jan 29, 2012 rated it it was ok
Memilih 2.5 bintang sebagai tanda diantara 'it was ok' dan 'i like it'. Baca buku ni ketika Darjah 6, tatkala menunggu keputusan UPSR keluar.

Ketika itu saya tak suka sangat buku ni, tak suka dengan hakikat bahawa Izah sebenarnya telah 'dirogol' oleh Hariz. Terasa itu sangat teruk dan lelaki seperti itu tak mungkin akan jadi baik di pengakhirannya. Itu komen kanak-kanak yang berusia 11 tahun ketika itu.

Namun pandangan sekarang, buku ini menggunakan susunan bahasa yang teratur, puitis dan watakny
...more
Je Dayana
Aug 19, 2011 rated it it was amazing
Cinta Izzah setinggi gunung Himalaya, dan cinta Hariz seluas lautan. Kedua-duanya saling mencintai namun, dalam setiap novel, dalam setiap cerita sudah tentu ada konflik yang mengukir sesebuah cerita itu menjadi lebih menarik. Bila ibu sendiri membantah dan mengongkong anak tanpa toleransi sesiapapun akan hilang kesabaran. Datuk Sufiah, sekiranya seorang yang baik sudah tentu sesebuah cerita itu bertambah seri. Kasihan Izzah. sentiasa menahan rindu, membutakan mata. Selalu menangis gara-gara cin ...more
Theplain
Aug 04, 2014 rated it did not like it
before it is aired into a film, this book has stress me up.
when it become film..i become more stressful.
seriously? should you lowered the women dignity like that?

the kind of book that i dislike is a woman with bad luck, and hope for a prince or some miracle to save her. like the cliche indonesia sinetron.

another thing is,the woman are the one who suffered a lot..i mean REALLY LOT of bullshit so that she can have a happy ending with her prince.

what? are we living in the Cinderella century? pftt
Marfazila
Jan 24, 2012 rated it liked it
Memulakan tahun 2012 dengan bacaan ringan ini...mengambil keputusan membaca novel ini kerana mendapati filem yang ditayangkan agak longgar dari segi jalan cerita. Ternyata filem dan novel jauh berbeza memandangkan filem mempunyai kekangan waktu dan novel ini pula agak tebal. Banyak babak romantis dalam novel ini...hmm tak sesuai untuk diwayangkan:-)
Syahira Sharif
May 28, 2011 rated it it was ok
Fairly original for the malay genre itself and unique story on its own. Both of the main characters are flawed and the story flowed rather easily for the readers. Secret marriage, family secrets, fear, rape, love, jealousy, envy and etc. The book does very well but the sequel are sadly not up to par. Ombak Rindu was magnificent on its own, a good read for those who wants something different.
Plainqoma
Apr 16, 2011 rated it really liked it
cerita tentang izzah yg hidupnyer amatlah terlalu byk konflik sebelum dan selepas bertemu dgn hariz. soon, there's a movie adaptation from this novel. that's how good it is i think so. but this book it's not something that i will read for a second time. it's way too long. too much conflict. but still a really good reading lah.
Nur Suriana
love
carrying
relationship
Lau King Hua
May 05, 2012 rated it liked it
read this years ago..i remembered quite liking the book..but still a rapist turn to a hero is too far fetch for me..
Noorain
Nov 16, 2009 added it
Shelves: favourite
buku ni memberi pengajaran yg baik utk semua dan sesuai dibaca oleh semua terutamanya suami isteri
Zulaikha Sizarifalina
Dec 12, 2011 rated it it was amazing
Bila tgk wayang....rasa geram , sebab tak sama ngan buku....huhuhuhuhuhu
Chemah_ismah
Nov 20, 2011 rated it it was amazing
teramat best... dh nk d filemkn pon..xsbar nk tgk versi filem
Keke Sutoyo
Feb 16, 2017 is currently reading it
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Linda
Dec 20, 2016 added it
the best
Far
Aug 14, 2014 rated it really liked it
This book is cliche and all and I remember myself loving it (plus menjaja the book some more to some friends, saying this is so romantic, this is so *insert positive adjectives here*)

However, I tend to agree to disagree that rape is fine, or spiking someone's drink is fine as long as you married her afterward. Which is WRONG kids, VERY WRONG.

As the story, because I picked this up in a time period where Ahadiat Akashah and the likes are reigning (at least among my peers at that moment of time), t
...more
SyaSya Syed Nasir
Oct 12, 2015 rated it really liked it
Shelves: malay-novels
This is my first novel in my life and the one that makes me wants to read and search for more novel. Banyak halangan yang mereka tempuhi dan Izzah. I'll never forget her characters. Selalu jer sabar dengan karenah Hariz yang panas baran. But selepas membeli dan menikahi Izzah, nasib baik sikap clubbing Hariz dah dibuangnya jauh2. Kalau tak, alahai...tapi Izzah tetap bersabar walaupun Hariz menikahi perempuan lain. bini nombor 2, dalam terpaksa dan Hariz dibomohkan oleh ibunya sendiri. Where can ...more
Yvonne Siow Yoong
Jul 06, 2016 rated it did not like it
I can't bring myself to finish this book. I can stand the way the female protagonist was portrayed by the author. Izzah was portrayed as dumb lowly woman who can't even differentiate a brocolli & a cauliflower, can't talk / express herself properly & would always cries for the slightest reason. Hariz , on the other hand is a hot headed ,egoistic man who refused to accept his own feeling towards Izzah & would abused Izzah mentally & physically whenever things doesn't go his way. I ...more
Kataklicik
Dec 15, 2011 rated it it was amazing
I watched the movie first and then read the book.

The movie was a girlfriends-day-out thing, and I hadn't expected to be wow-ed. But - lemme say this. I loved the movie. I lurrrrve the book.

The movie was a simplified version of the book. The book is meatier. Whatever one may say about how fantastical the plot may be (and these things seem only to happen in Malay dramas that it has become a cultural stereotype), well, stranger things have happened, beb. I'm jaded. I'm cynical. I've been round the
...more
Nanadhoi
Jan 30, 2013 rated it really liked it
walaupun novel ni dah diadaptasi ke layar perak,
tapi novel still the best.

baca waktu form 3.
pinjam kawan.
bila ingat balik
definitely tak sama bila kau tengok dekat panggung wayang.
(oh aku tengok kat youtube je)
percayalah.
kau akan lagi feel baca novel ni.

bila tengok dalam bentuk filem,
aku macam :

"eh apsal macam lain je.eh apsal bila jadi filem dia jadi tak best"


so kesimpulannya baca novel ni lagi bagus dari tengok kat
panggung wayang, youtube .


sha. {"go book yourself"}
Ombak Rindu garnered a huge hype when the movie based on the novel was released in 2011, and in my weakest moment I succumbed to my curiosity and picked the book.

Gosh, I wished I didn't though.

'Clichés overload' was what I would love to describe this book. Stick to the movie (which was the simpler, more pleasant pace of storytelling compare to the book)
Qiling Liang
Jan 05, 2013 rated it it was ok
Shelves: malay-fiction
Special thanks to my classmate and Dewan Siswa who introduced Malay fictions into my life. It makes my secondary school life bearable. Ombak Rindu is one of the earliest Malay novels that I read. Like the typical Malay novels or dramas, it is a story about heartbreak, love, family problems, third party and many more.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
topics  posts  views  last activity   
GOOD STORY LINE 1 28 Dec 23, 2011 06:01PM  
  • Bicara Hati
  • Jendela Hati
  • Suara Hati
  • Cinta Pertama
  • Kau yang Satu
  • Sweet Sour
  • Jaja & Din
  • Cinta Kau dan Aku
  • Baju Melayu Hijau Serindit
  • Kau Sayangku
  • Hijab Sang Pencinta (Bagaikan Puteri, #3)
  • Aku Yang Kau Tinggalkan
  • Tak Seindah Mimpi
  • aA+bB
  • Awak Suka Saya Tak?
1007755
Famous novelist become a phenomenon in Malaysia with his "Ombak Rindu" which was adapted to the screen.
More about Fauziah Ashari...

Other Books in the Series

Ombak Rindu (3 books)
  • Cinta... Tiada Akhirnya (Ombak Rindu, #2)
  • Rindu Cintaku (Ombak Rindu, #3)

Share This Book

No trivia or quizzes yet. Add some now »