Jump to ratings and reviews
Rate this book

Allemaal beestjes

Rate this book
Ons lichaam bevat zo’n 1,5 kilo beestjes. En dat is maar goed ook: ze reguleren onze spijsvertering, maken deel uit van ons immuunsysteem, verzorgen onze huid, produceren vitamines en beïnvloeden zelfs ons gedrag.

In Allemaal Beestjes gaat Jop de Vrieze op safari langs de miljarden bacteriën van het menselijk lichaam. Op heldere wijze beschrijft hij hoe lichaam en micro-organismen vanaf de geboorte met elkaar samenwerken en hoezeer onze gezondheid van deze samenwerking afhangt. Het onderzoek op dit gebied bevindt zich in een stroomversnelling: er zijn opzienbarende wetenschappelijke ontdekkingen gedaan over hoe voeding, sport, medicijnen, leefomgeving en probiotica de gezondheid van ons microbioom beïnvloeden. De Vrieze brengt deze nieuwe ontwikkelingen in beeld en vertaalt ze naar inzichten voor het dagelijks leven. Het zal je kijk op je lichaam voorgoed veranderen.

334 pages, Paperback

First published May 1, 2014

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Jop de Vrieze

3 books13 followers

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
14 (32%)
4 stars
23 (53%)
3 stars
5 (11%)
2 stars
1 (2%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 3 of 3 reviews
Profile Image for Krijn.
Author 5 books2 followers
December 15, 2014
belangrijk boek over alle 'beestjes' in en op ons lichaam. Breed, uitgebreid en brede wetenschappelijke onderbouwing, maar ook de belangrijke wetenschappelijke twijfel.
De eigen zoektocht van de auteur naar zijn eigen microbioom maakt het onderwerp menselijk. Vooral het kijkje in het leven van een Afrikaanse stam de Hadza is erg bijzonder, het verst buiten 'onze' comfortzone.
Profile Image for Liesbet.
21 reviews16 followers
October 24, 2015
Heerlijk boek, ik heb het verslonden. Het bevestigt alles wat ik denk over bacteriën ed. Beste boek dat ik ooit las qua populair wetenschappelijke boeken. Als het je interesseert: niet laten staan. En anders ook niet ;-) Dikke vijf op vijf.
Displaying 1 - 3 of 3 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.