Jump to ratings and reviews
Rate this book

ההתחלה של כל הדברים

Rate this book
באמצע שנות השמונים אלישע שטרן הוא כבר סופר נודע, אולי סופר השואה החשוב של זמנו. רגע לפני שהוא עומד לזכות בפרס נובל (לשלום, לא לספרות) מתייצבים בדירתו המפוארת בפריז בלום ואדלר, שני חברי נעוריו שלא פגש זה ארבעים שנה, מאז שעולמם התרסק לרסיסים. עכשיו, עם כל משקעי העבר, השניים גוררים את שטרן למסע בעקבות טוני, האישה ששלושתם אהבו ורק אחד מהם נשא לאישה; הם בדרכם להתחלה של כל הדברים.

ההתחלה של כל הדברים הוא ספר עשיר, סוער ויפהפה, על זהות, אהבה ותעתוע, על חברויות ששורדות ואלה שאינן שורדות במסע השנים. בספר זה איצקוביץ‘ בא חשבון אמיץ עם הסיפור הגדול, עם אגדות ומיתוסים על מה שהיה באמת ומה שיכול היה להיות. זהו מסע ספרותי שגורם לנו לתהות אם המנצחים הם אלו שבאמת כותבים את הסיפור.

זהו הרומן החמישי של יניב איצקוביץ‘, שספריו הקודמים ובהם תיקון אחר חצות ואף אחד לא עוזב את פאלו אלטו תורגמו לשפות רבות, היו לרבי־מכר וזכו בפרסים ספרותיים. איצקוביץ‘ הוא מהסופרים החשובים של דורו, וכאן הוא מעפיל לאחת מפסגות יצירתו.

383 pages, Paperback

Published January 1, 2024

2 people are currently reading
35 people want to read

About the author

Yaniv Iczkovits

14 books54 followers
Yaniv Iczkovits (Hebrew: יניב איצקוביץ') is an Israeli writer known for his novels, essays and philosophical work. His 2015 fantasy-historical adventure novel The Slaughterman's Daughter has been translated into several European languages and gained critical acclaim.

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
21 (51%)
4 stars
10 (24%)
3 stars
6 (14%)
2 stars
4 (9%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 7 of 7 reviews
Profile Image for Lila Porat.
230 reviews23 followers
October 27, 2025
ספר שלא ייצא מהראש הרבה זמן, אם בכלל.
לקח לי המון זמן להתחיל לקרוא אותו, גם בגלל הנושא ואני שמחה שלא ויתרתי.
ספר חכם, בועט, בלי גיבורים טובים וגיבורים רעים. בלי רומנטיקה או גבורה פוטוגניים.
החוזקה של הספר בשאלות שהוא שואל. שאלות שקשה לענות עליהם, במיוחד עכשיו, אחרי 7.10. שאלות שמהדהדות בראש, מחפשות תשובה שלא קיימת.
18 reviews4 followers
June 6, 2024
ספר שפשוט אי אפשר להניח אותו לרגע
70 reviews
November 21, 2025
יניב איצקוביץ כבר בתיקון עדה עלי רושם של סופר גדול שיש מעט כמוהו בעברית. ואז הגיע ההתחלה של כל הדברים. שלושה חברים (חברים?) ונערה אחת בעיירה קרט ברומניה/הונגריה טרום מלחמת העולם השניה, קורותיהם בשואה וכל מה שקרה להם אחריה. איך האהבה והקנאה מעצבות מציאות, כל העולם שנעלם בשואה, היהודים שסרבו להאמין ואלו שהאמינו ועדיין לא הצליחו להימלט מגורלם.
שטרן זוכה פרס הנובל על העדות שחבריו בזים לה, טוני אהובתו שאוהבת את סטפן הגוי ונישאת ליעקב אדלר כדי שינקום במי שרצח את אמא שלה ובסוף גם אם ימצא, יחד עם בלום, את אהובה. סטפן שאהב אותה וניסה לנסוע איתה למחנות. וכל האובדן והרוע והסבל והכאב של התקופה ההיא.
איצקוביץ כותב בצורה אמינה, עמוקה, מרתקת וחדה.
ספר מהמעולים
This entire review has been hidden because of spoilers.
Profile Image for Gal.
463 reviews
October 30, 2024
זה היה ספר אפוס על השואה?
Profile Image for Shahar.
566 reviews
May 18, 2025
3.4 Though well written and plotted, I felt distanced from the book
Displaying 1 - 7 of 7 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.