Eflâl serisinin çok satan yazarından spor ve romantizm temalı yepyeni bir gençlik kitabı!
Sayın sen, ben Deva. Deva Çetinceviz.
Adımdan da anlayacağın üzere ben kolay lokma değilim. Evet, babam beni erkek gibi büyüttü ama öyle olmasaydı da ben tuttuğunu koparan bir kadın olurdum.
Benim hikâyem, kardeşimin başımıza açtığı işler yüzünden babamın benden yardım istemesiyle başladı. Ama bu sandığın kadar küçük bir yardım değildi. Yardımcı antrenörlük yaptığı bir basketbol takımında iki aylığına onun yerine bakmamı istiyordu.
Bu benim için çocuk oyuncağıydı. İşi yerine getirebilecek kabiliyete sahiptim. Kolaylıkla üstesinden gelebilirdim.
Lakin küçük bir sorunumuz vardı.
Bu işi erkek kılığına girerek yapmak zorundaydım.
Hem de bir erkek basketbol takımında.
Anlayacağın üzere olaylar karışık, yolumuz engebeli. Ve ben agresif bir şoförüm. Erkek gibi büyümekle erkek olmak arasındaki farkı göreceğim bu yolda bana eşlik edersen kendimi daha az yalnız hissederim.
Cidden bu kadar “erkek gibi” “kiz gibi” muhabbetine gerek var miydi bilmiyorum bi seyden sonra beni asiri rahatsiz ve sinir etti sacimi basimi yolcaktim yani yeter diye. Basar’in hoslanmaya baslama seyi degisik geldi bi de hani kiz mi erkek mi anlamadigin boyle garip davranan birinden nasil hoslanabilirsin 2 ay da bi de ciddi hoslanma hani. Neyse cok sorgulamicam simdi gece gece saat 3 olmus basar icin overthink yapamam hic. Bunlar disinda cok keyifli eglenceliydi hele su basketbol takimi… antrenor olasim geldi yemin ederim o kadar eglencelilerdi ki cok kiskandim ben sanirim spor yapmaya baslicam bunun tadi bi baska ya. Asiri samimi ve safe hissettirdi o kisimlar LUTFEN BENI DE ARANIZA ALIN.
Oyle uyumadan önce okuyim diye baslamistim ama birakamadim ve suan CIGLIKLAR ATIYORUM CUNKU BITTI VE NASI YANI O NASIL BITISTI AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Selamlar, bir Türk yazar okumayalı uzun zaman olmuştu. Her Kimsen bana kalırsa tek günde okunacak, yormayacak, çerezlik ve sizi reading slump'tan çıkaracak bir kitap. Ama sonunun aşırı AŞŞIRI merak ettirerek bittiğini söylemem lazım.
* Kitap bence bir giriş ve gelişme bölümünden ibaretti. İkinci kitapta gelişme bölümünün devamı ve sonucu okuyacağımızı düşünüyorum. Gayet de merak ediyorum ne yalan söyleyeyim. Elbette tahminlerim var ama o tahminlerin gerçeğe dönüşmesini okumak heyecanlı olacak. * Deva'nın karakterini bazı açılardan kendime benzettim ve ikimiz de gereğinden fazla yük yüklendiğimiz için ikimize de ara ara üzüldüm. Bu konuda Deva'nın karakter gelişimini okumayı çok istiyorum. Başkalarına yardım etmek, insanlara koşmak başka şey, kalkıp da bütün yükü sırtlanmak başka şey. Deva'nın kendisi için yaşadığını okumak istiyorum diyelim. * Kitap çok çetrefilli değil ama yan karakterler bol olduğu için akıp gidiyor. Siz çok olaylı kurguları seviyorsanız bu kitap size hitap etmez. * Nedense kitabı okurken bir komedi filmi izliyormuşum gibi hissettim, beni gülümsettiği yerler oldu.
Özetle bu kitapta çalışmak da bu kitabı okumak da benim için keyifli bir deneyimdi, yukarıda bahsettiklerim ilginizi çekiyorsa önerimdir 💓
Kitabı okurken çok eğlendim. Sürekli güldüm resmen aradığım kan buydu. Bana çok Kore dizisi hissi vermişti bu kitap ve gerçekten de öyleydi bence. Aynı tatlılık eğlence aşk ve dostluk.😁Ve Deva için bazı yerlerde kalbim kırıldı !!! Yani bu kadar eğlenceli kitabın benim gözlerimi doldurmaya ne hakkı var ?😂 Aslında aşırı relate edilesi bir karakterdi Deva. Kendini mutlu etmesen kimseyi mutlu edemezsin bu benim de hayatımın mottosu haline getirdiğim bir şey bu yüzden okurken ona daha yakın hissettim kendimi.
Ailesini sevsem de içeri girip onları sarsmak istedim . Çünkü Deva zaten her şeyi yapıyor ama ekstra onların da yardım etmesini isterdim ona bu kadar yüklenmelerini isterdim.
Başar Korkmaz karizması denen bir şey vardı. Vardı işte .
Gerçekten kafayı yedim bu o kadar doğru ki asam mükemmeldi. Aşık olmamamı imkansız.🫠❤️🔥❤️🔥❤️🔥 Deva aşık olmasında ne yapsın ?🫢🙂↔️🙂↔️
Ayrıca takıma bayıldım. Hepsi birbirinden eğlenceliydi. Deva’nın kız olduğunu öğrenince neler yapacaklar çok merak ediyorum. 😁 Ayrıca Ümit ve bir anda şarkı söylemeleri o kadar ben ki 😂
Ben arkadaşlarımın tavsiyeleri üzerine okumuştum kitabı sarıyor ama sonlara doğru hep aynı olaylar dönüp durduğu için beni biraz sıktı ama gayet güzel bir gitar böyle keyfinin yerine gelmesi için al oku tarzında ama içinde benim garibime bir olay oldu erkek karekter kız karekter i erkek olarak biliyordu🤔
+"Sanki seni önceden tanıyormuş gibiyim. Ya da bir önceki hayatımızda yakındık da o yüzden tanıdık geliyorsun, bilmiyorum. Garip bir his." -"Başka bir evrende önceden arkadaştık belki? " +"Belki de öyleydik."
🔗Deva Çetinceviz, doğumuna kadar erkek olacağı sanılmış, kız olmasına rağmen babası yüzünden erkek gibi büyütülmüş.Bir de erkek kardeşi var. Kuzey Çetinceviz, şımartılmış bir tip. Kuzey bir gün motor sevdası yüzünden dolandırılıyor ve borca giriyor, bu yüzden de babaları Sezai Çetinceviz parayı çıkarmak için memleketteki arsayı satmak zorunda kalıyor Kendisi bir basketbol kulübünün antrenörü, işinden izin alıyor memlekete gitmek için ama turnuva öncesi yerinin boş kalmaması da gerektiğinden kızından kendi yerine geçmesini istiyor. Kız kabul ediyor hem de erkek kılığına girerek!
🏀Şimdi mantık hataları yoktu diyemem. Erkek kılığına girmesi ve fark edilememesi birazcık tuhaftı. Ayrıca üstlerden teklif falan alması da tuhafti ama benim için rs dönemine yakın bir zaman olduğu için bu tarz şeyleri umursamadım. Hatta keyif bile aldım diyebilirim. Aralarındaki diyaloglara da bayıldım. Ayy yicem.😭
🏀Karakterler benim için ortalama kaldı ama bu kurguyu daha gerçekçi hala sokmuş. Yani eksi bir durum olmadı benim açımdan. Cinnet geçirdiğim anlar oldu ama genel olarak kitabı kapattığımda yüzümde tebessüm vardı. Yazarın kalemiyle ilk defa tanıştım ama bayıldım. Üslubu ve kurgunun uyumu çok hoşuma gitti. Umarım bu tarzda yazmaya devam eder. Benim sevdiğim ve açıkçası kafa dağıtmak isteyen herkese önerdiğim bir kitap oldu. Şans verinn.💖
10/10 Rukiye'nin kalemini çok özlemiştim ilaç gibi geldi. Bu kadına gerçekten bayılıyorum ve ne yazsa okurum dediğim nadir yazarlardan. Kitap gayet güzeldi. Dili her zamanki gibi akıcıydı, yormayan ve sizi bol bol güldürecek bir kurguya sahipti. Su gibi aktı, gitti kitap. Ana erkek karakterimiz her zamanki gibi çok nahif bir karakterdi 🤤 Rukiye sen bu işi biliyorsun 😉 Kesinlikle çok keyif alarak okudum. Rukiye'nin sürpriz sonlarına alıştığım için çarpıcı bir sonla bitirmesi şaşırtmadı ama devam kitabını da sabırsızlıkla bekliyorum. Aynı zamanda Eflal 4'ü de bekliyorum. Bir an önce çıksın da kavuşalım artık...
Kitabi okurken fena utandim. Baya baya utandim. Cok rezil olduk ya vallahi. Basarin bizi gay sanmasi ayri bir olaydi zaten. Boyle bir ciglik attirdi rexillikler resmen. Yine de yilmadim devam ettim. Bence guzeldi eglenceliydi. Deva'nin annesine acayip ayar oldum. Oyle boyle degil. Bize ne kardesim elalemden yani ya. Ilk basta herkes gibi ben de Ata ile olcaklar sanmistim ama rukiye bir anda surprise bitch dedi. Ama boylesi daha iyi olmus twbrik ediyorum. Ikinci kitabini okumak istiyorum ama hicbir yerde pdfi yok maalesef. Kriz gecirdim bu yuzden. Bekliyfez artik cikana kadar ne yapalim. Neyssss 8/10dan 4 veriyorum ve kaciyoeummm
This entire review has been hidden because of spoilers.
╰┈➤Kötüydü cringe komasıma girdim. Deva babası yerine erkek kılığında basketbol takımına yardımcı antrenör olur. Böylelikle olaylar başlar falan filan da hani nasıl ANLAMAZLAR KIZ OLDUĞUNU kafayo yedim okurken O kadar cringe sahneler var ki insalar nasıl okuyup sevebilir bunu diye düşündüm zor çünkü çok kötü. Regl sahnesi arkadaşını kız arkadaşı olarak tanıttığı sahne hepsi rezaletti maalesef
Uzun süredir rs'den çıkmaya çalışıyordum üç dört saatte bitirdim ara ara fazlaca güldüm xkdkkss eğlenceliydi ya💃🏻 nedense başta ata ile falan olur diye düşünmüştüm neden bilmiyorum 🤔 devamını da merakla bekliyorum ✌🏻
This entire review has been hidden because of spoilers.
She's the man filminin benzeri diyebiliriz. Kız, babasının basketbol koçluğu yaptığı yerde kılık değiştirerek onun yerine geçer. Takıma erkek olduğunu kanıtlamaya çalışırken aşık olduğu çocuğa yakın olmak oldukça zordur.
Genel olarak kurgu itibariyle güzeldi sadece bazi şeylerin (kiz gibi erkek gibi muhabbetleri vs) abartıldığını düşünüyorum ama okumaya değer. Ayrıca takimdaki karakterler cok guzel işlenmişti. Basar ve ata arasinda cok gidip geldim ve şükrünün hanımcılik 🤏
böyle bir spor kurgusu yok! en sevdigim spor kurgularından biri.kesinlikle bir şans verilmeli tam cıtır cerezlik bir kitap!cift uyumu cok iyiydi okurken delirdim!bu kitabı da kesinlikle okuyun okutturun.hatta she is the man filmiyle benziyolar!!