Jump to ratings and reviews
Rate this book

Τελευταίος Κύκνος

Rate this book
Σ’ αγαπώ… θα σε βρω ξανά στην επόμενη ζωή
«Χαμένη.
Τριγυρνάω στο σπίτι καταπονώντας τον εαυτό μου, αρνούμενη να αντιμετωπίσω την αλήθεια, και σκέφτομαι οτιδήποτε άλλο εκτός απ’ αυτό που έρχεται. Από αυτό που πρέπει να κάνω. Πρέπει να το κάνω; Θα έπρεπε να κάνω εισαγωγή στο νοσοκομείο; Γιατί; Τι θα άλλαζε στο τέλος;
Θα με τρυπήσουν παντού και θα χύσουν στις φλέβες μου χημικά που θα κάνουν τι; Θα καθυστερήσουν το δρεπάνι που θα κόψει το νήμα της ζωής μου; Και; Λίγες μέρες μπρος, λίγες πίσω, τι διαφορά μπορεί να έχουν; Είδα τη μάνα μου να τελειώνει με αυτό τον τρόπο. Τίποτα δεν άλλαξε εκτός από την καθημερινότητά της, που έγινε ένα μαρτύριο χωρίς διέξοδο. Πόνοι, ίλιγγοι, αδυναμία, και η λεκάνη της τουαλέτας μόνιμα μπροστά της.
Όχι… δε θα μπορούσα να ξαναπεράσω κάτι τέτοιο.
Αν σβήσω, προτιμώ να σβήσω με τον δικό μου τρόπο κι όχι σαν σκουλήκι που σέρνεται χάμω. Όλοι όσους αγάπησα έγιναν φαντάσματα, αλλά όσο ανάσαινα έλεγα ότι θα παλέψω να κρατήσω την ανάμνησή τους ζωντανή.
Προέρχομαι από έναν κόσμο που ο θάνατος ήταν πάντα στο προσκέφαλό μου τα βράδια, αλλά πάντα είχα στόχο να ξεφύγω, να φτάσω πίσω στο σπίτι. Εδώ στο απάνεμο της Μπριζ· μα κάπου στη διαδρομή έχασα μάλλον την ψυχή μου, κι έμεινε απλά το κουφάρι μου πίσω να μετράει μέρες… Γλοιοβλάστωμα; Ας είναι κι έτσι…»
Πόσες ζωές σου αρκούν να αγαπήσεις τον ίδιο άνθρωπο;
Να τον χάνεις μέσα από τα χέρια σου;
Να τον βρίσκεις ξανά και να τον αγαπάς με δανεικό χρόνο;

304 pages, Paperback

Published April 1, 2024

10 people want to read

About the author

Carmella (Καρμέλα Κατσαμένη)
Η Καρμέλα Κατσαμένη γεννήθηκε στην Αθήνα, από μητέρα Γαλλίδα και πατέρα Έλληνα. Αποφοίτησε από ανώτατη σχολή λογιστικής στη Γαλλία, όπου και εργάστηκε ως το 1992 ως υπεύθυνη ισολογισμών και οικονομικών δεδομένων. Η έρευνά της επικεντρώθηκε στην τηλεπαθητική και τηλεμαγνητική ικανότητα του ανθρώπου. Ταυτόχρονα παρακολούθησε σεμινάρια πρακτικής παραψυχολογίας και μεταφυσικών επιστημών σε πολλές χώρες στις οποίες ταξίδεψε. Από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τα βιβλία της Με τα Μάτια της Μοίρας, Κι αν είναι αλήθεια τολμάς να πεθάνεις, Σκότωσέ με, Απόλυτος έλεγχος, Ζωή μου (που μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη ως σειρά στο Mega Κύπρου και στο Star Ελλάδος με την ίδια τη συγγραφέα ως σεναριογράφο και υπεύθυνη πλοκής και ανάπτυξης του έργου), INDIGO μια μικρή Θεός και Το Χάδι του Αγγέλου.

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
2 (20%)
4 stars
3 (30%)
3 stars
4 (40%)
2 stars
1 (10%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 2 of 2 reviews
Profile Image for Valentini Georgopoulou.
530 reviews12 followers
December 10, 2025
✒️«Ο τελευταίος κύκνος μένει πάντα πίσω. Μόνος, χωρίς ταίρι, να περιμένει να το βρει πάλι στην επόμενη ζωή…» (σελίδα 197)


Μεσαιωνική εποχή, 13ος αιώνας. Μια μάγισσα είναι δεμένη πισθάγκωνα πάνω στον πάσσαλο στο κέντρο της πλατείας. Το πλήθος ζητωκραυγάζει υστερικά ιαχές και γιουχαρίσματα και πετάνε πάνω της πέτρες με λύσσα. Η μεγάλη στιγμή είχε φτάσει. Τα άχυρα πήραν αμέσως φωτιά και η μάγισσα καιγόταν ζωντανή. Ο πολεμιστής που την αγαπούσε έκανε τα πάντα για να την σώσει, αλλά ήταν ήδη αργά. Λίγο πριν ξεψυχήσει, η μάγισσα ψιθύρισε λόγια που προορίζονταν μόνο για κείνον: «Σ’αγαπώ… Θα σε βρω ξανά στην επόμενη ζωή».



Σημερινή εποχή. Λούσιεν & Ιζαντόρα.
Ο 33χρονος Λούσιεν Μάγιερ ζει στις Βρυξέλλες και είναι ρεπόρτερ παγκόσμιου βεληνεκούς. Εδώ και τρία χρόνια είχε κάνει εκτενή έρευνα και είχε συγκεντρώσει άπειρα ενοχοποιητικά στοιχεία για το διαβόητο κακοποιό Βίνι Βασιάνο, που θα τον έστελναν για πάντα στη φυλακή. Λίγο πριν την κατάθεση – καταπέλτη, έξω από το δικαστήριο, ο Λούσιεν πυροβολείται.




Η 24χρονη βοτανολόγος Ιζαντόρα Μονρό ζει στη μεσαιωνική πόλη Μπριζ, εκεί όπου υπάρχει η Γέφυρα των Εραστών και στα νερά της λίμνης Μινεβάτερ κολυμπάει ένας μοναχικός κύκνος. Μένει στο σπίτι της αποθανούσας Μοργκάνας Μάγιερ, γιαγιάς του Λούσιεν και διατηρεί στην πόλη ένα κατάστημα.




Οι δρόμοι του Λούσιεν και της Ιζαντόρα θα συναντηθούν κάτω από άσχημες συνθήκες. Παρά το αρχικό μίσος και αντιπάθεια που τρέφουν ο ένας για τον άλλον, αναγκάζονται να συμβιβαστούν, να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον κοινό τους εχθρό.




Μια ιστορία που επαναλαμβάνεται. Εκείνη ξέρει, έχει το χάρισμα. Εκείνος αρνείται πεισματικά να καταλάβει ότι δεν μπορεί να εξηγηθεί με την τετράγωνη λογική. Μαζί όμως θα παλέψουν, θα προσπαθήσουν να αλλάξουν το πεπρωμένο τους και να γράψουν το δικό τους τέλος στη σχέση τους, όχι αυτό που επαναλαμβανόταν στις προηγούμενες ζωές τους. Θα τα καταφέρουν;




«Τελευταίος κύκνος» είναι μια συναρπαστική ιστορία με κυρίαρχο το μεταφυσικό στοιχείο που θα σας ταξιδέψει. Η γραφή της συγγραφέως είναι γεμάτη ένταση και πάθος. Ήρωες ανθρώπινοι, με τα λάθη, τα πάθη και τις αδυναμίες τους, άψογα σκιαγραφημένοι. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική και οι περιγραφές ολοζώντανες, πλούσιες και παραστατικές.




Μια γλυκόπικρη ιστορία αιώνιας αγάπης μεταξύ της Ιζαντόρα και του Λούσιεν που ανταμώνουν σε κάθε ζωή και αγαπιούνται παράφορα. Κάθε φορά έρχονται αντιμέτωποι με το πεπρωμένο τους και με όσα δεινά τους επιφυλάσσει. Ξέρουν όμως πως ο χρόνος τους είναι σύντομος και το τέλος τους πάντα άδοξο. Εκείνη πεθαίνει και ο άλλος μένει πίσω με τον ανυπόφορο πόνο της απώλειας. Μένει μόνος του σαν τον τελευταίο κύκνο και θρηνεί που έχασε το ταίρι του, φωνάζοντας ξανά και ξανά το όνομά της. «Σ’αγαπώ… Θα σε βρω ξανά στην επόμενη ζωή». Γιατί η ψυχή δεν ξεχνάει, όσες ζωές και αν περάσουν!




❓Πόσες ζωές είναι άραγε αρκετές για να αγαπήσεις τον ίδιο άνθρωπο;
❓Πώς νιώθεις κάθε φορά όταν τον χάνεις μέσα από τα χέρια σου;
❓Και έπειτα, όταν τον ξαναβρείς, να τον αγαπάς το ίδιο δυνατά, αλλά να ξέρεις πως ο χρόνος σου είναι δανεικός;



Θερμά συγχαρητήρια στη συγγραφέα!! 👏👏👏
8,5 / 10!!
Profile Image for Demonica.
98 reviews1 follower
October 13, 2024
Το διάβασα επειδή έμαθα ότι έχει να κάνει με την ιστορία μιας μάγισσας και με επόμενες ζωές στις οποίες πεθαίνει ξανά και ξανά.
Όντως είχε να κάνει με τη μάγισσα, αλλά και με τον αγαπημένο της και το story τους μαζί.
Θα προτιμούσα το κέντρο βάρους να είναι στην ιστορία των επαναλαμβανόμενων αναγεννήσεων και τη μαγεία, αλλά και στο κυνήγι μαγισσών και το φεμινισμό, παρά τόσο έντονα στο love story και στο έντονα σεξουαλικό περιεχόμενο.
Ήλπιζα να μην είναι τόσο κλασικό Silk και να δίνει μια διαφορετική νότα, αλλά τελικά είναι original κλασικό ρομάντζο Silk και απογοητεύτηκα λίγο γιατί περίμενα περισσότερα.
Για τους αναγνώστες του συγκεκριμένου είδους θα είναι σίγουρα ένα πολύ ωραίο βιβλίο που θα απολαύσουν.
Displaying 1 - 2 of 2 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.