Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Een andere wereld” as Want to Read:
Een andere wereld
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Een andere wereld

(Jäljellä & Toisaalla)

by
3.34  ·  Rating details ·  394 ratings  ·  44 reviews
Emmi (15) blijkt in een virtuele wereld beland te zijn. Samuel (18) heeft het spel als therapie gebouwd en probeert via sprookjesaanwijzingen Emmi's gedrag te beïnvloeden.
Hardcover, 168 pages
Published 2013 by Clavis (first published January 1st 2012)
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Een andere wereld, please sign up.

Be the first to ask a question about Een andere wereld

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.34  · 
Rating details
 ·  394 ratings  ·  44 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Een andere wereld
Astrid Langeveld
Dec 19, 2016 rated it liked it
Dit is het tweede deel van een tweedelige serie. Ik zou wel de twee boeken na elkaar lezen. Emmi(15) blijkt in een virtuele wereld beland te zijn. Samuel (18) heeft het spel als therapie gebouwd en probeert via sprookjesaanwijzingen Emmi's gedrag te beïnvloeden. Vanaf 15 jaar. Het is makkelijk leesbaar, maar je moet er niet te veel van verwachten, maar ik vind dit deel wel beter dan het eerste.
Elli
Feb 19, 2013 rated it did not like it  ·  review of another edition
Kirjasarjan idea on loistava. Kakkoskirja töppäsi.

En muista enää, mikä miespäähahmon nimi oli, mutta hänen piti pelastaa "ihana söpö viaton Emminsä", joka avuttomassa tilanteessa. Hän tuntee hengenheimolaisuutta Emmin kanssa, ja kokee tuntevansa hänet, vaikka he eivät ole koskaan tavanneetkaan. Hän tuntee velvollisuudekseen pelastaa Emmi, ja vain Emmi. Koska heillä on, no, yhteys. Niin vissiin joo.

Hyvä ajatushan tässä on pohjalla, mutta Emmin avuttomuus ja päähahmon avuton ihastus ja sankarillin
...more
Ringa
Jul 26, 2020 rated it liked it  ·  review of another edition
Ihan hauska ja kepeä tämä toinenkin puolisko mutta sit myös vähän ehhh.
Vanessa
Jul 28, 2014 rated it liked it
Tgoh ... Wat ben ik in de war door deze duologie ...

Deel 1 vond ik doodsaai en rotslecht uitgewerkt (ben zonet nog stiekem snel even mijn rating gaan aanpassen van 2 naar 1 sterretje omdat ik als ik eraan terugdacht echt zoiets had van "Waaraan zou dat boek een tweede ster verdiend hebben? I hated it.") maar dit tweede deel gaf me - net zoals me beloofd door andere lezers hier op Goodreads - inderdaad wel de nodige antwoorden.

Toch kan ik niet zeggen dat ik er echt van genoten heb, net doordat
...more
Matti Karjalainen
Salla Simukan "Toisaalla" (Tammi, 2012) on odotettu jatko-osa aiemmin tänä vuonna ilmestyneelle ja melkoisen hurjaan cliffhangeriin päättyneelle romaanille "Jäljellä".

Nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu "Toisaalla" tempaisee mukaansa heti ensimmäisiltä sivulta lähtien. Ei liene syytä avata kirjan juonta, ettei tulisi pilanneeksi jännitystä keneltäkään, joten todettakoon vain että romaanissa avataan ensimmäisessä osassa sidotut solmut. Näkökulma ja kertoja vaihtuvat kokonaan toisiksi, mikä
...more
Emmy Ruijven
Jan 10, 2015 rated it liked it
3,5 sterren. Recensie komt deze maand nog online.
Siina
Jul 10, 2020 rated it really liked it  ·  review of another edition
⭐3,5⭐
Parempi kuin edeltävä osa, valoitti mukavasti Jäljellä kirjan maailmaa ja tapahtumia toisesta näkökulmasta. Samuelin ihastuminen oli kyllä aika söpöä luettavaa :3 Atro saa puolestaan haistaa heinän.
Inna
Valaisi hyvin ekan kirjan tapahtumia, vaikka toki tää ei ollut yhtä jännittävä. Mielelläni lukisin tästä kolmannenkin osan jos sellainen olisi.
Lucas
Nov 12, 2019 rated it really liked it
het was een goede boek omdat het verhaal voor mij verslavend was zelfs al ben ik geen boeken liefhebber ik raad dit boek zeer aan
idle
Jul 29, 2018 rated it liked it  ·  review of another edition
Zatímco v prvním dílu čtenář spolu s hrdinkou až do konce nevěděl, která bije, druhý díl to podstatné prokecne už v anotaci. Tohle je totiž pohled z druhé strany. Probírat se stejnými událostmi znovu není zrovna recept na napínavý příběh, ale přiměřené množství prvků to jakžtakž zachraňuje. Finální plán mi teda přišel dost přitažený za vlasy.
Být mi o dvacet míň, četlo by se to pochopitelně trochu jinak. :)
Joost
Oct 19, 2014 rated it really liked it
Waarschuwing: in deze recensie komen er grote spoilers voor over Spoorloos. Mocht je dit boek nog niet hebben gelezen, raad ik je aan om deze eerst te gaan lezen of mocht je toch te nieuwsgierig zijn, kan je alvast mijn recensie van Spoorloos te lezen die gisteren online is gekomen.

Samuel Järvi is een achttienjarige werkloze nerd. Hij speelt vaak games in zijn huis en doet verder erg weinig. Hij heeft weinig contact met de buitenwereld, totdat hij een bericht krijgt waarin wordt verteld dat hij
...more
Linnea
Jan 25, 2015 rated it really liked it  ·  review of another edition
Toisaalla täydentää teospariaan Jäljellä-romaania toimien avaimena sen ratkaisuun. Tällainen kikka toimii, kun kirjat ovat ilmestyneet lähellä toisiaan ja etenkin nyt kun ne voi lukea vaikka putkeen kuten itse tein. Toisaalla ei ole yhtä arvoituksellinen ja painostava kuin edeltäjänsä, mutta se toimii välttämättömänä tukipilarina parinsa rinnalla. Molemmat teokset ovat joka tapauksessa taidolla kirjoitettuja ja vetäviä, sopivan eskapistisia ja kiinnostavia. Hieno kokonaisuus.
Arja-täti
Siis loistavaa. Samalla hämmentävää. Kakkososa yllätti niin puuntakaa, että melkein hävettää. Etten tajunnut, että jotain tällaistahan sen pitää olla. Olisi pitänyt luottaa ja uskoa, että jotain sieltä tulee. Eka osan loputtua kun tuli vähän outo olo, että miten tämä voi jatkua.

Mieletön tarina. Ja siis niin yllättävä.
Mintti
Aug 11, 2012 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: youth, sci-fi
Vihdoinkin sain tämän käsiini! Oli hyvä, en pettynyt valtavista ennakko-odotuksista huolimatta. Salla osasi punoa tarinan toisen puolen ottaen huomioon ensimmäisen puolen. Haluaisin kuulla vielä kolmannen osan verran että mitäs sitten tapahtui... :)
Reetta Saine
May 07, 2012 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: scifi, teinit, yhteiskunta
Huh. Ei spoilauksia, vain "huh".
Doll De Vil
Dec 29, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Pidin sarjan toisesta puolikkaasta paljon ja nyt vihdoin toisen puolikkaan luettuani pidän kummastakin erittäin paljon. Jäljellä ja toisaalla on äärettömän hyvä kirjapari. Teksti on kevyttä nuorisolle suunnattua välillä vähän juustoistakin mutta kokonaisuudessaan todella hyvä! Salla simukka saa aikaan saman fiiliksen näin aikuisiällä kuin nuorena seita parkkolan ja niina revon Jalostamoa lukiessa ja se on kova juttu se! 🖤
Jenny
Oct 17, 2018 rated it really liked it  ·  review of another edition
Salla Simukan Toisaalla -kirjalle annoin neljä tähteä. Se oli huomattavasti ensimmäistä osaa parempi, koska sen avulla Jäljellä -kirjasta tuli ymmärrettävä. Kaksi eri näkökulmaa teki tarinasta antoisan. Kirjan juoni / aihe oli erittäin mielenkiintoinen ja tykkäsin siitä, kuinka realistinen se oli. Kirjassa oli myös monta hyvää teemaa, jotka tulivat tarinan lopussa esiin.
Ayla
Feb 19, 2017 rated it did not like it
Shelves: dnf, dutch, series, sci-fi
DNF

I read the first book, but wasn't feeling this one at all.
Sanna
Dec 09, 2017 rated it liked it  ·  review of another edition
Huomattavasti nautittavampi lukuelämys, kuin "Jäljellä". Molemmat kirjat olisivat hyötyneet yhtiin kansiin yhdistämisestä.
Christina
Review: http://www.hebban.nl/recensies/christ...

* Wat je moet weten
Salla Simukka (1981) is een befaamde Finse ��young adult�� auteur, tevens recensente en uitgeefster van jeugdboeken. Ze werkt bovendien als vertaalster. Haar affiniteit met de wereld van jongeren is groot en dat blijkt uit haar boeken. Zij weet goed de gedachtewereld van jongeren weer te geven. Net als haar eerste boek Spoorloos is het vervolg Een andere wereld bekroond als beste jeugdboek van Finland. Het eerste boek riep zó ve
...more
Alma Q
Kirjan päähenkilö on vähän inhottava ja enemmän kuin vähän häiriintynyt, mutta (tai ehkä siitä syystä) Toisaalla tuntui toimivan paremmin ja olevan... no, en nyt tiedä voiko tätä kuvailla "uskottavammaksi" mutta kuvaillaan nyt kuitenkin. Jäljellän koko tarina näytetään toisesta näkökulmasta. Vaikka tapahtumat juonellisesti pysyvätkin suhteellisen samana, Toisaalla paljastaa dystopiayhteiskunnasta uusia yksityiskohtia ja tuo sen lähemmäs lukijaa kertomalla päähenkilöidensä henkilökohtaisesta eläm ...more
kalmanoudotkirjat
Wow, tämä oli ehdottomasti ehkä eniten tunteita herättävin kirja Simukalta.
Jäljellä ja Toisaalla kirjat olivat melko uskottavia tarinoita, ja miltä lähitulevaisuus näyttää ja miten aikuiset eivät uskalla eikä kykene kohtaamaan nuorten ongelmia.

Ihastuin Samuelin hahmoon - nörtti mikä nörtti mutta silti fiksu ja kehtaan sanoa vielä hyväsydäminen, ei missään nimessä tyypillinen kovanaamainen fuckboy mitä esiintyy liikaakin tietyissä tarinoissa.

Vaikka Simukka kirjoittaa yleensä melko paperinohuita h
...more
Riikka
Erinomainen jatko-osa Jäljellä-kirjalle, oikeastaan ehkä jopa parempi kirja kuin sarjan ensimmäinen osa. Oli jännittävää, miten hyvin tarinnassa pysyi jännite, vaikka tavallaan lopputulos oli selvillä ensimmäiseltä sivulta asti, melkein jo ennen koko kirjan aloittamista. Tässä mielessä olennaista oli tietysti, että keskeisimmät käännekohdat tarinassa olivat asioita, jotka muuttuivat Samuelin ajattelussa, eivät niinkään konkreettisia tapahtumia. Se tietysti oli myös tarinan suola, että tässä oli ...more
Sarri
Dec 17, 2012 rated it really liked it  ·  review of another edition
Toisaalla paljastaa kaiken. Myös sen, kuinka olin ensimmäisen osan myötä aivan huuli pyöreänä, että mitä ihmettä tässä on tulossa. Ei tämän enempää spoilauksia. Toisaalla liittyy kiinteästi Jäljellä-romaaniin. Vaikka se on itsenäinen kirja, se ei toimi, jos sen lukee ennen Jäljellä-romaania. Maksimoi huima lukukokemus yllätyksineen kaikkineen ja lue nämä järjestyksessä.

Plussaa kauniista kansitaiteesta! Miinusta sille, joka oli laittanut kirjaston tarran kansitaiteilijan nimen päälle!
Outi
No enpä tiedä. Kirjaparin idea on mahtava ja Jäljellä-kirjan salaisuuksien paljastuminen sai aikaan "miksi en tajunnut?!" -olon, mutta Samuelin hahmo ärsytti melkoisesti. Olisi ollut hauskempaa jos tällaiseen kuvaukseen ei olisi näin selkeästi ympätty mukaan ihastumisrakastumista ja heikon, pienikokoisen tytön hahmoa. Pelastaminen ilman että haluaa tulla pelastetuksi, onhan se jännä teema miettiä, mutta tässä en siitä tykännyt.
Karoliina
Ensimmäinen kirja esitteli mysteerin ja jännitysnäytelmän, toinen osa selitti sen auki. Mielenkiinto haetaan jännityksen sijaan miesnäkökulmasta, tilaisuudesta nähdä tapahtumat uudessa valossa. Erityisesti annan plussaa ajankohtaisesta aiheesta, pelillistämisestä. Sen tarkemmin en kuitenkaan erittele, koska kirja pärjää parhaiten ilman kummoisia ennakkotietoja ja odotuksia.
Njalla
Jospa kerronkin sitten vähän myöhemmin. Jatko-osa Jäljellä- kirjalle. Sama tarina ihan eri näkökulmasta. Alussa selitetään myös miten edellinen loppui. Oikeestaan tykkäsin aika hurjasti.

Sain tästä sivuja 233.
Reta Anna Maria
May 12, 2014 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: lgbtq
Avaa lähes kaikki kysymykset, joita nousi Jäljellä-kirjassa mieleen. Kirjaa lukiessa oli koko ajan sellainen olo, että tämä kaikki on niin väärin, mutta samaan aikaan idea oli niin kiehtova, että ei voinut lopettaa lukemista.
Emerch
Sep 11, 2013 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: scifi-fantacy
Siitä onkin kotvanen kun viimeksi luin kirjan yhdeltä istumalta, mutta jotenkin aika meni kuin siivillä tekstin parissa. Tykkäsin kovasti tästä Jäljellä kirjan kakkososasta, jossa asiat kerrotaan uudestaan, mutta täysin eri näkökulmasta. Erinomainen idea, helppolukuinen ja nopsa teksti. :)
Mira
Mahtava idea, mutta olisin halunnut tietää miten tarina jatkuu. Miten suunnitelman kävi? Onnistuiko se vai ei? Toisaalla vastasi Jäljellä:n avoimeksi jättämiin kysymyksiin ja siihen, että saiko prinssi prinsessansa, mutta liikaa kysymyksiä jäi jäljelle.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Meat Market
 • Moonrise
 • Kesämyrsky
 • One
 • Itke minulle taivas
 • Tuhatkuolevan kirous
 • Dodo
 • Mielensäpahoittaja (Mielensäpahoittaja, #1)
 • Ilmatilaloukkaus
 • Suomea lohikäärmeille
 • Aistienvartija (Väki, #2)
 • Et kävele yksin
 • Ainoa taivas
 • Taikuri ja taskuvaras (Taikuri ja taskuvaras #1)
 • Part of Your World
 • Somewhere Only We Know
 • Muistojenlukija (Väki, #1)
 • Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu
See similar books…
255 followers
EN: Salla Simukka is Finnish writer and translator who lives in Tampere. She has studied Nordic philology, Finnish language, general literature, creative writing and women's studies at the University of Turku.

Besides books, Simukka writes book reviews for the newspapers Helsinkin Sanomat and Hämeen Sanomat.

FI: Salla Simukka on Tampereella asuva suomalainen kirjailija ja suomentaja. Hän on opiskell
...more

Other books in the series

Jäljellä & Toisaalla (2 books)
 • Jäljellä

Related Articles

Some people love books. Some people fall in love. And some people fall in love with books about falling in love. Every month our team...
57 likes · 13 comments
No trivia or quizzes yet. Add some now »