Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Bukan Kitab Rumi 2 : Dapatkan EX Kembali” as Want to Read:
Bukan Kitab Rumi 2 : Dapatkan EX Kembali
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Bukan Kitab Rumi 2 : Dapatkan EX Kembali

by
3.70  ·  Rating details ·  69 ratings  ·  12 reviews
Hidup kau menjadi gelap bilamana gf kesayangan kau tiba-tiba berubah hati, dan putuskan hubungan korang tanpa sebab.

Berbulan malahan bertahun lamanya korang bercinta, ada yang dah nak bertunang pun, tup tup dia tingalkan kau begitu sahaja.

Aku tahu kau mesti nak tau kan sebab musabab sebenarnya ex girlfriend kau buat macam tu kat kau? Aku berani kerat tangan yang kau mesti
...more
Paperback, 104 pages
Published April 15th 2013 by DuBook Press
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Bukan Kitab Rumi 2 , please sign up.

Be the first to ask a question about Bukan Kitab Rumi 2

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.70  · 
Rating details
 ·  69 ratings  ·  12 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Bukan Kitab Rumi 2 : Dapatkan EX Kembali
SS
Jan 17, 2021 rated it liked it
Bila baca blurb dekat belakang yang perempuan tak boleh baca buku ni. Aku tetap teruskan juga menyelak mukasurat pertama buku ni. Ada aku kisah haha. Aku nak tahu juga apa agaknya perkara yang akan diperkatakan oleh penulis atau tips-tips darinya untuk dapatkan ex semula. Buku ni untuk yang masih single boleh la baca, yang dah kahwin nak baca untuk suka-suka atau nak baca lepastu nak share dengan orang bujang ha takda hal. Tapi kalau kau baca lepas tu kau praktikkan memang pinggan melayang la ja ...more
amnhkm
Jan 10, 2014 rated it really liked it
Banyak yang aku belajar daripada buku ni. Walaupun takda makwe tapi aku dapat jadi jantan selepas membaca buku ini. Akan aku turuti segala arahan yang diberi asalkan tidak melanggar hukum syarak. Aku dah berjaya sebarkan buku ini kepada member aku yang lain. Last but not least, good job bro.
airuZ
Mar 21, 2014 rated it liked it
Inisiatif ini boleh digunapakai bukan saja untuk umat manusia yang retak seribu hatinya akibat ditinggalkan kekasih malah mungkin berpotensi dijadikan panduan untuk menambah keharmonian dalam perhubungan agar tidak hambar dan lusuh. Aku tidak menafikan ikhtiar yang disarankan sedikit sebanyak berupaya membantu para arjuna untuk bertindak balas terhadap situasi-situasi tertentu kerana perempuan adalah hamba Tuhan yang sangat kompleks. Jadi, berusahalah. Kerana usaha itu tangga kejayaan.
Fey Bahram
Mar 18, 2014 rated it really liked it
Satu je aku nak cakap. Aku syak ex aku baca buku ni pasal perangai dia sebijik sama dengan apa yang Rumi suruh buat. Cuma dia masih kekal jadi ex. Tahniah Rumi.

p/s Kes studi buat banyak sikit baru orang yakin dengan cara kau bro.
Shaharuddin
May 09, 2014 rated it it was amazing
Shelves: 5-bintang
Siapa yang tak berapa peduli, dia akan kontrol perhubungan itu.
Pepol
Feb 09, 2014 rated it it was amazing
antara buku yang paling lama aku tunggu nak keluar, dan akhirnya keluar juga, banyak benda betul dalam buku ni, jadi baik korang beli dan baca.
Saera Nour
Mar 19, 2020 rated it really liked it  ·  review of another edition
Ya, aku tahu perempuan diharamkan dari baca buku ni. Aku cuba letak diri aku sebagai seorang lelaki yang cuba pikat balik ex aku. Ternyata, aku tak berhasil. Bukan salah buku, cuma jalan cerita aku tak sama dengan penceritaan buku ini. Ada bahagian yang aku langgar. Mungkin jugak ex aku hati dia sekeras batu. Haha. Aku paling suka quote kat depan tuh. " Andai gula tahu betapa manisnya cinta, nescaya dia akan tertunduk malu kerna manisnya tak seberapa " - Jalaluddin Rumi. ...more
Fur Abid
Sep 27, 2020 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Padu! Penulisam Rumi mengenai peraturan "Jangan Contact " memang aku tabik sepenuhnya.

Bagi mereka yang ingin mendapatkan semula ex, aku sarankan buku yang padu ini. Pelbagai celoteh dan tips yang diberi oleh Rumi boleh diaplikasikan oleh kalian. Selamat membaca!
...more
M. Azhaari Shah Sulaiman
Buku yang mengajar kita bagaimana untuk menjadi alpha male semula setelah mungkin terdorong menjadi beta male.
Iman
Sep 20, 2018 rated it it was ok  ·  review of another edition
Tak sangka buku acah2 men from mars, women from Venus ada dalam penulisan bahasa Melayu. Nice try! Recommended
Hafez Smsdn
rated it it was ok
Dec 16, 2019
Danial Aziz Ahmad
rated it it was amazing
May 01, 2014
Nuruddin Mazlan
rated it it was amazing
Jan 31, 2017
Nadira
Oct 23, 2014 rated it liked it
Kelakarlah tapi ada betulnya dan ada juga poyonya.
Firdaus Abu Bakar
rated it liked it
Jan 01, 2014
Fahmi Khir
rated it really liked it
Jun 23, 2015
Anis Athirah
rated it did not like it
Aug 16, 2018
Mimi Farhana
rated it liked it
Oct 04, 2016
Muiz
rated it it was amazing
Dec 29, 2013
Nazrul Noorzan
rated it liked it
Dec 12, 2020
Izz Wan
rated it did not like it
Aug 28, 2018
Fiqa
rated it liked it
Jan 05, 2018
Afiqah Ariffin
rated it it was ok
Apr 30, 2019
Wildan Azan
rated it it was amazing
Mar 28, 2014
Azlan Musa
rated it really liked it
Apr 08, 2014
broken button
rated it liked it
Mar 04, 2014
Ira Arinza
rated it it was ok
Nov 25, 2020
Al Imran
rated it it was amazing
Feb 05, 2021
Siti Khadijah
rated it liked it
Dec 09, 2014
Nazrul Nasir
rated it really liked it
Sep 05, 2018
« previous 1 3 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

  • Cerpen-Cerpen Patah Hati
  • Burgermpak
  • Malaiur Manikam
  • Terima Kasih Cinta
  • Mantera Papan Puja
  • Puaka Makmal Sains Sekolah
  • Percaya Pada Janji
  • Bangsal Luka
  • Momen² Matluthfi
  • Syarat Yang Ke-3
  • War of Love
  • Wira Kera : Legenda Seorang Raja #1
  • Letters to a Young Poet
  • Malam 1000 Bulan: Kompilasi Cerita-Cerita Manis
  • Perempuan yang Baik-baik Dalam Al-Quran
  • Umar Hatta
  • Puaka Rempit
  • Boba Girl
See similar books…
12,946 followers
Jalāl ad-Dīn Muhammad Rūmī - also known as Jalāl ad-Dīn Muhammad Balkhī, Mevlânâ/Mawlānā (مولانا, "our master"), Mevlevî/Mawlawī (مولوی, "my master") and more popularly simply as Rumi - was a 13th-century Persian poet, jurist, Islamic scholar, theologian and Sufi mystic who lived in Konya, a city of Ottoman Empire (Today's Turkey). His poems have been widely translated into many of the world's lan ...more

News & Interviews

Happy Women's History Month! One of the undisputedly good things about modern scholarship is that women’s history is finally getting its due....
95 likes · 16 comments