Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Juoksuhaudantie” as Want to Read:
Juoksuhaudantie
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Juoksuhaudantie

3.41  ·  Rating details ·  1,650 ratings  ·  60 reviews
Romaani suomalaisesta unelmasta, omasta talosta. Tarina siitä, kuinka kalliiksi voi käydä pakkomielle helsinkiläisellä pientaloalueella ja kuinka sivustakatsojatkin saavat maistaa yksinäisyyden ydinmehua. Romaani kivusta, talosta ja taipumattomuudesta. Kun kujanjuoksun traagisuus on syvimmillään, on komiikkakin kovaa.
Paperback, 334 pages
Published 2006 by WSOY (first published 2002)
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Juoksuhaudantie, please sign up.

Be the first to ask a question about Juoksuhaudantie

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.41  · 
Rating details
 ·  1,650 ratings  ·  60 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Juoksuhaudantie
Reetta Saine
Hotakaisen romaani vahvisti kaikki epäilykseni, joita minulla on urheilua, miehiä ja rakkautta - sekä erityisesti urheilevia rakastuneita miehiä - kohtaan.

Useat ovat pitäneet tätä synkkänä, mutta pikimustan huumorintajun omaaville Juoksuhaudantie ei tuota ongelmia. Hotakaisen verbaalikikkailu luo upeita välähdyksiä, välillä ote harmittavasti löystyy.

Lempisitaattini: "Kun keskiluokkaiselta ihmiseltä menee tolkku, siitä tulee mulkku."
Mikko
Mar 20, 2019 rated it really liked it
Kaunis ja herkkä tarina omakotitaloista.
Mona Kokkonen
Nov 30, 2016 rated it really liked it
Brilliant writer!
Finlandia winner 2002.

I'm on a project to read every Finlandia winner book. A few ones missing!
Татьяна Хотенко
Отличная книга для всех, кто хочет иметь собственный дом.
Читала полночи, не могла оторваться!
Очень неожиданный конец.
Risto
Jan 09, 2019 rated it liked it
Äänikirja ok, samoin elokuva. Sairaskertomus ja vinoa huumoria, osuvaakin. Oikea kirja on vielä lukematta. Hyvä lukija Storytelissä.
Arja-täti
Feb 10, 2020 rated it really liked it
Kirjaa hiukan heikensi se, että kuunteleminen oli katkonaista ja kirjan kokonaisuus ehkä kärsi hiukan.

Loistava silti. Vadelmavenepakolainen tästä tuli ekana mieleen.
Yulya Epifanova
Jul 17, 2018 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Благополучная жизнь давит на людей похлеще полноценной войны.
Улица Окопная.
Финляндия, Хельсинки, 1999 год.
Матти – 45 лет, Хелена – супруга Матти, немного младше, Они – соседи этажом выше, Агент – агент по продаже недвижимости, Другие (Рейо –муж, Кертту - жена) – владельцы дома с красной крышей, который «притянул» Матти), Ветеран – старик-фронтовик, недавно овдовел, сына зовут Рейно.
Все эти люди расскажут о том, чем они живут и что их больше всего тревожит. И за фасадом обыденной благополучной
...more
Samuele Petrangeli
Via della Trincea potrebbe ricordare un po' un romanzo scritto da un Houllebecq meno stronzo (che non significa che sia meglio o peggio, eh, solo meno stronzo). Il protagonista, Matti, è un uomo che si dichiara reduce della Guerra di Liberazione delle Donne (il '68), che fa il casalingo, mentre la moglie lavora. A una certa, litigando, tira un pugno alla moglie, e la donna se ne va. Allora per riconquistarla, decide di comprare la casa dei suoi sogni. Ora, per chiarire un attimo la roba di ...more
vilmabrownie
May 17, 2017 rated it really liked it
I thought I would never like a book about houses, apartments and buying houses but I did... sort of. Juoksuhaudantie isn't actually just about houses but the whole book runs around that topic. More importantly it's about an obsession and wanting something back. It starts with an innocent man doing a mistake and after that... Well he's gonna do a plenty more of them. It's all so well written and I know now why people call this a Finnish classic.
Tuomo Polo
Aug 10, 2012 rated it it was amazing
Uskomaton tarina päähänpinttymästä ja oman kodin unelmasta. Kertoo ison siivun suomalaisesta kulttuurihistoriasta ja suomalaisen miehen sielunmaisemasta. Suosittelen kaikille Suomesta kiinnostuneille.
Tereza Matoušková
May 12, 2016 rated it really liked it
První část je koncetrovaná deprese, ve druhé se to lepší (nebo si člověk zvykne). Dobře a čtivě napsáno, konec malinko do ztracena.
Heidi
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Amu
Dec 27, 2017 rated it liked it
Kuuntelin tämän äänikirjana, mikä vaikutti kokemukseen merkittävästi. Jossain kirjan lopussa aloin miettiä, olisivatko eri kertojahahmot avautuneet eri tavalla, jos kertojaääni ei olisi ollut kaikilla sama. Lukemalla tämän perinteisenä kirjana olisin lukenut sen paljon nopeammin, sekin olisi vaikuttanut kokemukseen.

Juoksuhaudantiestä jäi ristiriitainen olo. Toisaalta en pitänyt siitä, että Hotakainen tuntui suhtautuvan kaikkiin hahmoihinsa vähän pilkallisesti. Toisaalta pidin siitä, että että
...more
Piritta
Sep 16, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
Päähenkilö on omalla erittäin ahdistavalla tavallaan niin johdonmukainen, että sitä alkaa ymmärtää melkein vahingossa. Viiden tähden kirjasta on kuitenkin arvostelussa pakko tiputtaa yksi tähti pois, koska näkökulman vaihtaminen sivuhenkilöiden pään sisään oli poliisin osuuksia lukuunottamatta ihan turhaa. Rumasti sanottu, mutta varsinkin Helena olisi pitänyt pistää alussa ovesta pihalle ja ottaa mukaan vasta loppukohtaukseen. Tarinankehittely kantoi kuitenkin rakenteellisen hedelmäsalaatin yli, ...more
Jonna
Dec 26, 2018 rated it liked it
Sanon 3/5, koska tää kirja vaikutti jännittävältä ja sillä on ollut mulle vähän ''klassikon'' maine, mutta tarina ei kuitenkaan ihan vakuuttanut. Plussaa siitä, että lukujen välillä kertoja vaihteli eri henkilöhahmoihin, menemättä kuitenkaan liian laajaksi. En kuitenkaan odottanut tarinalta sellaista käännettä jonka se sitten sai, enkä oikein pitänyt lopetuksesta. Olisin kaivannut asioille enemmän selitystä, ja viimeinen ''luku'' oli mielestäni hyvin epäselvä. Tiedä sitten onko lukijasta kiinni, ...more
Sisuhukka
Jul 30, 2017 rated it did not like it
Näen mitä Hotakainen halusi rakentaa rinnastuksellaan, mutta ajatusta ei ole saatu vietyä loppuun saakka läpi tarinan. Mielenterveydellisten ongelmien kuvauksena Juoksuhaudantie kantaa paremmin.

Kaikkien hahmojen sisäinen ääni on liian samanlainen kirjoitustyyliltään ja asennoitumiseltaan, ja tarina on lähinnä masentava oivaltavan tai ajatuksia herättävän sijaan.
Mari Moisio
Oct 30, 2019 rated it it was ok
Mies saa pakkomielteen rintamamiestalosta....farssiksi muuttuva kertomus avioerosta ja halusta saada perhe takaisin. Ihan kiinnostava, mutta loppua kohden väsyin sanojen tykitykseen, sanontoihin ja henkilöiden ivaamiseen. Ehkä se on ironiaa, ehkä lakonista huumoria tms mutta ei jaksa kokonaisen romaanin verran.
Aurora
Jul 28, 2018 rated it liked it  ·  review of another edition
Narrata in un modo accattivante, probabilmente è stato lo stile che mi ha fatta andare avanti. È la storia di uno "sfigato" che si prefissa un obbiettivo dopo che tutte le sue certezze son crollate. Un viaggio verso una follia logicamente calcolato, come mai mi era capitato di leggere.
Anju Mai
Jan 14, 2018 rated it liked it
I listened to this as an audiobook one summer when I worked as a cleaner. I think it was ok and interesting to listen to but I'm surprised it won the Finlandia prize. I guess I just didn't understand its greatness. Shame on me.
Tapani Aulu
Mar 24, 2018 rated it really liked it
En edes muistanut tämän kirjan voittaneen Finlandian. Mutta kiva että tällainen on palkittu. Aika mustaa menoa ja vauhdikasta kieltä. Hyvä kirja ja maukasta tekstiä.
Maria Pahlman
Jan 16, 2019 rated it really liked it
Hotakaisen kirjoitustyyli sekä persoona miellyttävät tätä lukijaa. Äänikirjan lukijana toimii muuten Veikko Honkanen! Aivan loistava yhdistelmä.
Elina
Jun 23, 2018 rated it it was ok
Shelves: contemporary
Äänikirja, jäi kesken. Itselleni tämä ei napannut muutamasta hauskasta kohdasta huolimatta.
Sami Eerola
Aug 02, 2017 rated it really liked it
Shelves: read-in-2017
Ihan viihdyttävä, mutta ei mikään mestatireos
Ray
Apr 26, 2019 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: finnish
Niin suomalainen tarina kuin vaan voi olla.
Long
Jul 07, 2019 rated it liked it  ·  review of another edition
Niin suomalainen tarina kuin vaan voi olla.
iitu
Aug 30, 2017 rated it it was ok
Huumori ammentaa hieman kuluneista stereotypioista. Ihan sympaattinen teos Gogolin Päällystakki-viboilla.
Teijo Paananen
May 19, 2017 rated it liked it
Synkeää Hotakaista. Ei naurattanut. Eikä varmaan pitänytkään. Hivenen ahdistavakin.
Joan Owl
Feb 19, 2020 rated it it was ok
Liikaa naturalistista kuvausta minun makuuni. Ihan kaikkea ei olisi tarvinnut kertoa. Kuitenkin hyvin kuvattu päähenkilön päähänpinttymä.
Mika Lamminpää
Sep 22, 2018 rated it it was amazing
Hotakainen on melkein parhaimmillaan tässä pakkomielteisen talonostajan tarinassa. Kieli on kirkasta, kerronta kulmikasta, henkilöt hiukan nyrjähtäneitä mutta tunnistettavia.
Tatu
Feb 27, 2017 rated it liked it
Aluksi ajattelin että nerokas, sitten hieman tylsistyin, lopusta löytyy taas imua kun tapahtumat nivoutuvat yhteen. Tyyli on musta komedia, joka ei ole oma suosikkini. Hahmot karikatyyreja, kaikki ajattelevat ja puhuvat niin kuin hotakainen. Teräviä aforistisia havaintoja suomalaisuudesta ja suomalaisesta elämänmenosta, niistä sain nautintoa. Opin myös rintamamiestalon historiaa.

« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Vadelmavenepakolainen
 • Sirkka
 • Bolla
 • He eivät tiedä mitä tekevät
 • Metsäjätti
 • Mielensäpahoittaja (Mielensäpahoittaja, #1)
 • Taivaanpallo (Angus, #1)
 • Missä kuljimme kerran
 • Jalat ilmassa
 • Hytti nro 6
 • Jää
 • Taivaslaulu
 • Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu
 • Neljäntienristeys
 • Paperilla toinen
 • Kätilö
 • Seven Brothers
 • Kerrostalo
See similar books…
55 followers
Kari Hotakainen is a Finnish writer. Hotakainen started his writing career as a reporter in Pori. In 1986, he moved to Helsinki. He became a full-time writer in 1996. He has two children with his wife, sound technician Tarja Laaksonen, whom he married in 1983. He has also worked as a copywriter and as a columnist for the Helsingin Sanomat.
His father, Keijo Hotakainen, worked as a storekeeper and
...more
“Self-confidence is the expression of stupidity.” 1 likes
More quotes…