Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Kultarinta” as Want to Read:
Kultarinta
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Kultarinta

4.38  ·  Rating details ·  420 ratings  ·  57 reviews
Kultarinta on kertomus miehestä joka asettui kalliolle jäätyäkseen kuoliaaksi. Naisesta joka kirjoitti muuttaakseen maailmaa. Tytöstä joka kasvoi isäänsä rohkeammaksi. Pojasta joka löysi joutsenen pesän ja haistoi mesikämmenen jäljen, taltutti pelon ja kohtasi metsässä villinä kulkevan sydämen.

Kevät 1917. Varakkaan helsinkiläisen metsänomistajan poika Erik Stenfors tapaa
...more
Hardcover, 644 pages
Published February 2014 by Gummerus
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Kultarinta, please sign up.

Be the first to ask a question about Kultarinta

Community Reviews

Showing 1-30
4.38  · 
Rating details
 ·  420 ratings  ·  57 reviews


Filter
 | 
Sort order
Liisa
Aivan täydellinen teos. Kaunista luontokuvausta, Suomen historiaa ja uskomattomia ihmiskohtaloita taidokkaasti kirjoitettuna. Pitkä vaellusretki Suomen erämaassa ei kuulosta nyt ollenkaan hassummalta idealta.
Kirja Vieköön!
Aug 08, 2017 rated it it was amazing
Shelves: favorites
Loistava sekä luontokuvauksellaan että henkilö- ja aikakausikuvauksellaan!
Suketus
Todella hieno kirja, ihan kaikilla tavoin. Kieli, tarina, kaikki. Vau!
Jaana Viskari
Sep 05, 2017 rated it it was amazing
Shelves: read-2017
Kirja, jonka luin toistamiseen, ja nautin vähintään yhtä paljon kuin ensimmäisellä kerralla. Mikä kielen, kauneuden, luonnon ja kertomuksen taju! Tätä romaania rakastan.
Joonas
Aug 02, 2017 rated it it was amazing
Shelves: suomi, favorites
Joskus luin melkein pelkästään kirjoja joiden maailmassa on taikuutta. Kultarinta tuntui samalta, mutta nyt taikuus ei lopu viimeiselle sivulle vaan jatkuu menemällä metsään. Myös tarinan Paha on enemmän kuin olemassa, nyt taisteluun joutuu osallistumaan.
Ulla
Mar 02, 2014 rated it it was amazing
Jos luet yhden kirjan tänä vuonna niin olkoon se Anni Kytömäen Kultarinta!
Linnea
Mar 03, 2014 rated it it was amazing
Tarvitseeko tässä sanoa mitään. Täydellinen.
Mikko Saari
Sep 14, 2017 rated it really liked it
Olipas vaikuttava. Tykkään tällaisesta, missä asiat loksahtelevat paikoilleen ja irrallisten asioiden välille muodostuu lopulta yhteyksiä (jotka ovat niin selviä, että minäkin tajuan). Luonnosta puhuttiin paljon ja kauniisti, kyllähän tässä hyvin viehättävää luontokuvausta on rivitolkulla, mutta sentään sen lisäksi myös mainio tarina. En lainkaan ihmettele, että tästä on pidetty niin suuresti.
S
Jun 29, 2017 rated it it was amazing
Shelves: favourites
This is probably as good as literary fiction can get, as subtle as it was. At first, when approaching the middle point, I was certain that there was no reason why this novel couldn't have been split into two separate titles, the first section seemed like a whole novel on its own. But now I see the reason why the two sections were tied together under one title. The book is massive but rightfully so; it's an entity.

And a really impressive one. (Can't believe anyone could write this as their first
...more
Anastasia aka Taurendil
Wow.

I chose to read this book for my Finnish class because it seemed interesting. And I am truly glad that I didn't pick a shorter novel to be finished quickly, but a novel to be enjoyed.

Books like these make me realize what makes reading such a pleasant hobby. They make the world look a bit shinier and happier, maybe highlighting important details, and tell a story worth remembering.

The writing itself was beautiful. The characters were realistic and I liked how everything was linked to the fore
...more
Amu
Aug 24, 2014 rated it really liked it
Kultarintaa on monessa arvostelussa sanottu ennen kaikkea luontokuvaukseksi. Siksi ajattelin, etten ole kiinnostunut siitä. Kuusisataa sivua luontokuvausta on näin kaupunkilaiselle aika paljon. Sitten tuli syitä, joiden takia halusin lukea sen - ja se oli hyvä. Kirjassa on hienoja ihmissuhdetarinoita, yhteiskunnallisia ajatuksia ja kaunista kieltä.

Kultarinnan rytmi on rauhallinen, mutta tarina eteni koko ajan eikä muuttunut tylsäksi. Tapahtuu paljon voimakkaita ja järkyttäviä asioita, mutta ne
...more
Iina
May 07, 2015 rated it really liked it
Myönnän: meni aikaa, ennen kuin todella kiinnostuin. Alussa oli kankeaa, sillä itse vierastan liian lyyristä kieltä ja luontokuvauksia, ja sitä tässä oli. Lidian ja Erikin tarina kävi kuitenkin pikkuhiljaa niin kiinnostavaksi, että päätin jatkaa. Teos muuttuikin luku lukulta kiinnostavammaksi, ja jännitys kesti loppuun asti. Moni on kehunut Kultarintaa vuoden 2014 parhaaksi kotimaiseksi kirjaksi; omalla listallani se asettuu pronssisijalle Kinnusen ja Valtosen perään.
Tuija K
Oct 21, 2014 rated it it was amazing
Hieno, viipyilevä ja rauhoittava romaani! Tarina on upea, luontokuvaukset vangitsevia ja henkilöhahmot kiinnostavia. Vaikka kirja on todella paksu, tarina pysyy koko ajan kasassa ja lukijan mielenkiinto yllä. Kaikkea ei kirjassa selitetä puhki, vaan lukija voi tehdä myös omia tulkintojaan, mikä on ihanaa. Romaanin pohjavire on surumielinen, mutta lukija ei kuitenkaan ahdistu kokonaan sitä lukiessaan, vaan kirja pitää sisällään myös toivoa ja valon pisaroita.
Aleksi
Mar 13, 2015 rated it it was amazing
Erittäin hieno ja kypsän tuntuinen kirja. Käytetty kieli ja kerronta ovat omassa luokassaan, ja yli 600-sivuisessa teoksessa ei tunnu olevan yhtäkään ylimääräistä sanaa tai ajatusta, vaikka se sisältää kaiken, mitä tarina tarvitsee. 1900-luvun alun Suomen henkiinherättäminen onnistuu käsinkosketeltavan tuntuisesti ja kirja onnistuu puhaltamaan oman mystiikan henkäyksensä suomalaisen kirjallisuuden merkkiteosten hyllylle. Lukemista suositellaan varovaisesti ja ajatuksen kera.
Elisa
Jul 25, 2014 rated it it was amazing
Ihana kirja! Vaikea sanoa mitään näin hienon esikoisteoksen jälkeen, mutta tarina oli kyllä upea, luontokuvaukset imaisivat mukaansa ja tämän jälkeen tekee vain mieli lähteä samoilemaan metsiin ja käpertyä kontion kainaloon.
Alisa
Jun 07, 2015 rated it it was amazing
Ihana kirja, paras lukukokemus pitkiin aikoihin. Ensin oli haikeaa luopua Erikin tarinasta, mutta lopulta Mallan tarina kasvoi jopa huikeammaksi. Luontokuvaukset vailla vertaa. Ja loppu oli ihanan lohdullinen.
Tuula
May 08, 2014 rated it it was amazing
Alku tuntui jotenkin sekavalta, mutta kun pääsi kunnolla kirjaan sisään, ei sitä olisi malttanut jättää käsistään. Parasta oli kuvaus isän ja tyttären suhteesta, mutta luonto oli myös vahvasti läsnä koko ajan. Pidän kunnon tarinoista, ja tässä on hyvä tarina. Suosittelen!
Mira | I Read Like Phoebe Runs
Vuoden ensimmäinen saattoi hyvinkin olla vuoden paras. Osui ja upposi, ai että mikä teos.
Johanna
Sep 10, 2014 rated it it was amazing
Uskomaton. Laaja historiallinen tarina pysyi tiiviinä taitavan näkökulmakerronnan avulla, ja eritoten luontosanasto rikastutti kieltä. Vuoden parhaiden kirjojen joukossa ilman muuta.
Anniliina
Apr 16, 2018 rated it it was amazing
Luin Kultarintaa kauan, mutta jotenkin näiden tiiliskivien lukeminen pitkällä aikavälillä on tuntunut loppujen lopuksi aika mukavalta - samalla tavoin Pohjantähti-trilogiaa luin vuoden verran ja Sinuhessakin meni varmaan se puolisen vuotta. Varsinkin tällaisissa teoksissa, joissa tarinakin kulkee pitkän ajan, hahmoihin tutustuu eri tavalla kuin jos teokset ahmaisisi kerralla.

Kultarinta oli ihanan erilainen historiallinen romaani: Suomen lähihistoria kulki tarinan kanssa, mutta sillä ei mässäilty
...more
Inkeri
Jan 14, 2018 rated it it was amazing
Vaikka tämä oli ensimmäinen tänä vuonna luettu kirja, niin uskon, että on yksi vuoteni parhaista, ellei paras. Tulee olemaan minulle sellainen kirja, jonka voi listata, kun kysytään elämän tärkeimpiä kirjoja.
Susa
Aug 21, 2018 rated it it was amazing
Miten uskomattoman kaunis kirja voikaan olla. Tämän tunnelma vangitsee.
Salla W
Jun 30, 2017 rated it really liked it
Auttamatta liian pitkä opus, jotta mielenkiintoni olisi säilynyt aivan jokaisella sivulla. Mutta luontokuvaukset ja tunnelmoinnit sekä erityisesti draamankaaret - sekä historialliset että hahmojen henkilökohtaiset - saavat kiitosta. Toinen osa, tyttären vaiheiden kuvaus, viehätti minua alkuosaa enemmän. Suomen luonnon kuvauksena tämä myös varmasti ansaitsee paikkansa kirjojen kultajoukossa.
Naava
Sep 15, 2018 rated it it was amazing
Shelves: fiction, 2018, nyyh, favorites
Voi että!

Vaivatta, kauniisti eteenpäin soljuvaa tekstiä. Kyyneliin liikuttavia ihmiskohtaloita. Kertakaikkisen vavisuttava tarina. Kytömäki kirjoittaa aivan uskomattoman kauniisti, herkästi, viipyillen mutta viivyttelemättä, runollisesti mutta ei kryptisesti. Sydän vavisten luin eteenpäin, koska oli pakko saada tietää mitä tapahtuisi vaikka vaikutti siltä, että loppu ei voi olla muuta kuin traaginen.

Spoiler-tägeissä lainaus, joka ei paljasta juonesta varsinaisesti mitään, mutta laitanpa spoileri
...more
Päivi Metsäniemi
Jul 12, 2017 rated it really liked it
Minua ilahdutti kirjassa kovasti se, miten poikkeuksellisen hieno ja viimeistelty se oli. Tarina, keskeiset henkilöhahmot, historialliset tosiasiat ja paljon kiitelty luontokuvaus. Olin kartellut tarttumista kun luontokuvauksen osuutta oli kehuttu niin paljon, ajattelin että en jaksa mitään maalailevaa maisemavärittelyä. Mutta kirja olikin kaikkea muuta - luontokuvauksilla oli oma tärkeä paikkansa joka liittyi keskeisesti siihen miten tarina eteni. Yksi parhaista kansalaissotaa koskevista näköku ...more
Desertorum
Aug 15, 2015 rated it it was amazing
Shelves: 15km-2015
Ihana, surullinen, viipyilevä, haikea. Hitaasti etenevä mutta samalla kauhean voimakas. Sai pidättämään henkeä ja tuntemaan metsän lähellä, kuvittelemaan Lidian koukkuiset kädet. Teksti oli rikasta, joskus jopa liian, kun halusi tarinassa eteenpäin mutta jäi kompastelemaan sanoja täynnä oleviin lauseisiin. Mutta ei siitä voi miinusta oikein antaa, kun kieli oli niin kaunista. Juuri niin hyvä kun uskalsin toivoa.
Maija
Mar 29, 2016 rated it really liked it
Teki mieli vähentää yksi tähti turhan prologin takia, jota en ymmärtänyt aluksi enkä lopuksi. Miksi kaikissa kirjoissa on sellainen?

Muuten tunnelmallinen ja tarttuva teos.
Janne Paananen
"- Vallankumouksia johtavat aina ne, jotka eivät itse koe suurinta puutetta, sanon. -Ei ihminen jaksa edistää muutoksia nälkäisenä ja kylmissään."

Kytömäen esikoisteos on vaikuttava ajankuva Suomen syntyhistoriasta ja sisällissodasta aina toisen maailmansodan kynnykselle asti. Kaupungistumista, luontoa ja luokkajakoa kuvataan hienosti.

Kultarinta on yhdenlainen sukukronikka. Se kertoo kuinka rautateitä ja metsiä haalivan ja hallitsevan miehen pojasta kasvaakin luonnonsuojelija ja väärälle puolelle
...more
Marko Korhonen
Jan 08, 2019 rated it liked it
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Mari
Sep 12, 2017 rated it it was ok
200 ensimmäistä sivua oli nihkeää luettavaa. Luonnonkuvauksella on arvonsa, mutta kiinnostustani se ei jaksanut pitää yllä. Sitten ensimmäinen osa imaisi mukaansa, ja tarina vei. Toinen osa oli minusta tylsempi - mielummin olisin lukenut Erikin tarinaa. Laaja luonnon kuvailu kävi tympimään. Ja loppu, mikä latistus, jotenkin naiivi.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
 • Neljäntienristeys
 • Eurooppalaiset unet
 • Lempi
 • Hotel Sapiens
 • Punainen erokirja
 • Sinun jälkeesi, Max
 • Nälkävuosi
 • Kangastus 38
 • Taivaslaulu
 • Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin
 • Täällä Pohjantähden alla 1–3
 • Graniittimies
 • Kun aika loppuu
 • Jää
 • Alastalon salissa
 • Sudenmorsian
 • Myöhempien aikojen pyhiä
 • Hän sanoi nimekseen Aleia (Kaksosauringot, #1)
No trivia or quizzes yet. Add some now »