Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Tweedehands Vleugels (Vleugels Trilogie, #1)” as Want to Read:
Tweedehands Vleugels (Vleugels Trilogie, #1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Tweedehands Vleugels

(Vleugels Trilogie #1)

by
3.95  ·  Rating details ·  154 ratings  ·  63 reviews
Liefde kan je vleugels geven ... of nemen.

Max heeft nieuwe vleugels nodig. En als Kraai - een wezen dat deels mens, deels monster en deels machine is - kan dat alleen maar door ze te stelen van een ander gevleugeld wezen.
Een Beschermengel bijvoorbeeld.

Iemand zoals Lucy.

Lucy verliest alles met haar vleugels: haar vrijheid, haar carrière en mogelijk zelfs de ziel van haar
...more
ebook, 366 pages
Published December 2013 by Brave New Books
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Tweedehands Vleugels, please sign up.

Be the first to ask a question about Tweedehands Vleugels

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.95  · 
Rating details
 ·  154 ratings  ·  63 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Tweedehands Vleugels (Vleugels Trilogie, #1)
Vanessa
Nov 28, 2013 added it  ·  (Review from the author)
Hey (toekomstige) lezers! Hierbij een woordje van uw sponsor, euh, uw auteur!

M'n eigen boek vijf sterren geven vond ik een beetje pretentieus, dus ben ik voor 4 gegaan. Of dat een eerlijke score is, laat ik graag aan jullie over :) Doe je zegje en rate!

Hoe dan ook, ik denk dat je dit boek misschien wel leuk zou kunnen vinden als je iemand bent die houdt van een stel star-crossed lovers in een wereld die compleet anders is dan de onze.

Ik omschrijf Tweedehands Vleugels zelf misschien nog het lie
...more
Odette Brethouwer
Jul 31, 2016 rated it it was amazing
Shelves: 2016, metevelyn
This review in is Dutch because it is a Dutch book.

Dit was zo'n boek waarvan de titel, de cover én, de achterflap me niet aanspraken. Maar Evelyn zei dat ik het geweldig zou vinden, en oh wat had ze gelijk.

Ik las de twee prologen (ja, twee) en ik zat al helemaal in het verhaal. Voordeel voor jullie: De auteur heeft de prologen op haar site staan! Hier kun je dat vinden. Waarschuwing: gevaar voor een sprint naar de boekhandel omdat je verder wilt lezen! (of de epub voor 4 euro op bol.com, daar is
...more
Rowan
Dec 17, 2015 rated it really liked it
Een heerlijk zwijmelverhaal waar ieder meisje bij kan wegdromen! Zeer benieuwd naar het vervolg, recensie komt maandag op la blog.
Vivian
May 31, 2016 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: owned
Re-read en nog steeds prachtig! Wel wat minder spannend, maar de poëtisch-filosofische schrijfstijl en het o zo mooie Engelenwereldje, de lekker pompeuze humor en het boeiende van Max’ bestaan als Kraai gaan nooit vervelen. Ik verbaas me nog steeds over de vernuftige originaliteit en het prachtige concept! Snel door met de re-read van deel twee zodat ik daarna eein-de-lijk het laatste boek kan gaan verslinden!
Zwaantina van Duren - de Graven
Aangezien de schrijfster a.s. vrijdag op de leesavond van Westerhof komt, moest ik dit boek natuurlijk nog even snel tussendoor lezen. Als ik eerlijk ben dan had ik er meer van verwacht. Het is zeker geen slecht verhaal, maar echt bijzonder is het nu ook niet. De hoofdpersonages doen me eigenlijk niet zo heel veel. Het enige wat ik me nu afvraag is waar mijn vleugels blijven aangezien ik elke dag minstens een halve liter melk drink.
Joost
Jun 04, 2014 rated it liked it
De schrijfster, Vanessa, vroeg mij om uit te vogelen of dit boek wat voor mannelijke boekenwurmen is. Was dit het geval? Lees hier mijn recensie: http://nerdygeekyfanboy.com/recensie/... ...more
Ivette
Dec 18, 2013 rated it it was amazing
De wolken in Tweedehands Vleugels verbergen gevleugelde geheimen…

Die gevleugelde geheimen zijn onder andere personages Lucy en Max. Lucy is een Beschermengel, met een hart van goud en soms een ietwat losbandig karakter, maar dat is wel wie Lucy is. Ze weet wat ze wil, en hoewel haar zus Maria-Clara (Claar) het beste met haar voor heeft, zou Lucy het allerliefst haar eigen leven willen leiden en alle liefde en energie die ze bij zich draagt aan haar Beschermlinge en de kleine Lukas willen schenke
...more
Esther
Nov 05, 2016 rated it liked it
Ik had een haat liefde relatie met dit boek. Ik vond hem op sommige stukken erg langdradig, ondanks dat was het verhaal wel interessant.
Jacoline Maes
Aug 20, 2014 rated it liked it
De schrijfstijl

Het boek is erg prettig geschreven. Ik vloog (pun intended) er doorheen. Je merkt in het boek wel dat de schrijfster Vlaams is, maar het stoort niet, er kwamen vrijwel geen dingen in het boek voor die ik niet begreep. Ook schrijft ze heel beeldend want ik zag alles duidelijk voor me waardoor ik makkelijk in het verhaal kwam.

Het verhaal

Ik vond het verhaal erg leuk en pakkend. Het begint op een crisismoment en daardoor zit je je vanaf het begin van het boek af te vragen hoe het verd
...more
Céline
Jan 06, 2016 rated it really liked it
Gelezen op 29 - 31 mei 2016

Reread op 3 - 9 januari 2017

4*
Kimberly
Jan 12, 2016 rated it really liked it
Ein-de-lijk heb ik het eerste deel van de Vleugel Trilogie gelezen die geschreven is door ja-wel een schrijfster van Belgisch bodem. Genaamd Vanessa Gerrits. Wat voelt het zo goed om dit neer te typen. Belgische bodem…
Tweedehands vleugel was een boek dat ik al tijdje in het oog hield om het te lezen, en nu ik de kans ervoor kreeg, ben ik er dan ook onmiddellijk in begonnen.

Toen ik de eerste hoofdstukken las, viel het wel op dat er aardig wat moeilijk woorden waren gebruikt. Woorden die ik tijden
...more
Chantal
Jun 01, 2016 rated it really liked it
4.5 stars!
Anoeska Nossol
Feb 25, 2019 rated it liked it
Shelves: 3-stars
2.5/5, in dit geval rond ik af naar 3 sterren

Fantasy is een genre dat me wat minder ligt. Ik merk ook wel dat het steeds moeizamer wordt om high-fantasy te lezen. Is mijn visie over dit boek objectief? Deels. Langs de ene kant laat ik me uiteraard beïnvloeden door wat ik zelf als lezer verkies.
Dit boek las ik samen met de Booklantis leesclub. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de meningen van de andere lezers.

Allereerst wil ik benadrukken dat de schrijfstijl ijzersterk was. Hoewel in veel recensi
...more
Boekenfans
GESCHONKEN DOOR VANESSA GERRITS (https://www.facebook.com/groups/Boeke...)


RECENSIES


GESCHREVEN DOOR Xandra Smid

Ik heb beloofd om een recensie te schrijven over mijn gewonnen E-book hier op deze groep. Dus vandaar dat ik dat op de valreep nog even doe, moet eerlijk zeggen dat ik dat best moeilijk vind, daar dit de eerste keer is.
Recensie over Tweedehands vleugels, geschreven door Vanessa Gerrits.
Het eerste dat mij opviel aan dit boek en de reden dat ik ook mijn naam bij de oproep heb vermeld is de
...more
Patty Zuiderwijk

Wow... Weerwolven? Waarbij de huid door middel van een rits bij elkaar gehouden wordt? En o... Vleugels jatten? Van engelen? Whut? O, we noemen ze kraaien...

O, het houd niet op... niet vanzelf; enter onderdanige makkelijk te beïnvloedbare, onzekere tiener engel.

Hoewel grappige momenten en dialogen, nope.

Verhaal: 2/5
Karakters: 2/5
Schrijfstijl: 3/5
Herlezen: Waarschijnlijk niet.
Leen Gilis
Over het algemeen vond ik dit zeker een mooi boek met een ontroerend verhaal. Echter vond ik het op sommige momenten voorspelbaar en onrealistisch. In mijn ogen had de romance dan ook iets langzamer op gang mogen komen. Voor de rest vond ik de relatie tussen Max en Lucy leuk uitgewerkt. Ook de schrijfstijl vond ik creatief en sommige zinnen waren prachtig verwoord. Ondanks dat dit boek soms tegenviel, ben ik wel benieuwd naar het vervolg.
Chiara
Jan 23, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: own
O wat ben ik blij dat ik niet lang moet wachten op het volgende boek.
QueenofDonuts
Een boek van eigen, Nederlandse ( Belgische) bodem, YAY. Als YA-fantasy liefhebber kon ik dat niet aan mij voorbij laten gaan. En het is ook nog eens het eerste boek dat ik op vakantie las. (Vakantieboeken hebben gewoon iets speciaals).
Dan over op de recensie: aangezien ik normaal gesproken heel chaotisch allerlei dingen door elkaar type - mijn gevoelens bij boeken zijn altijd zo verwarrend - heb ik besloten om deze recensie op te breken in kopjes, want daardoor zit er toch een beetje structuur
...more
Nana
Sep 18, 2016 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: nana-s-bookshelf
14333039_1171171716254282_6332902173592890943_n

Mijn mening: 8/10

Ik ga eerlijk zijn, ik werd niet meteen warm toen ik de beschrijving langs de achterkant van het boek las, maar dankzij de Dear Book Nerd Book club ben ik toch aan het boek begonnen. En wow, wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb!

Meestal sta ik niet te springen bij verhalen die uit twee standpunten geschreven worden, maar hier was de afwisseling perfect. Het verhaal ging niet verloren tijdens de p.o.v.-wissel en je kreeg de kans een beter beeld te vormen van de twee personages.

Tw

...more
Monica Haak
May 30, 2016 rated it really liked it
Waar gaat Tweedehands Vleugels over?
Max heeft nieuwe vleugels nodig. En als Kraai – een wezen dat deels mens, deels monster en deels machine is – kan dat alleen maar door ze te stelen van een ander gevleugeld wezen. Een Beschermengel bijvoorbeeld. Iemand zoals Lucy. Lucy verliest alles met haar vleugels: haar vrijheid, haar carrière en mogelijk zelfs de ziel van haar Bestemmeling. Maar één veer blijkt genoeg om haar leven terug in handen te krijgen … Elk met een verborgen agenda, sluiten de Enge
...more
Marjolein Van meel
Jul 14, 2016 rated it it was amazing
wat een klapper van een boek! ik mag van ganser harte hopen dat dit verhaal zijn weg vindt op de internationale markt en Dóórbreekt met hoofdletter D. dit boek ademt de zwakheden en krachten van lucy, een engel, en max, een 'kraai'. Het is en verhaal van diepe schaduwen in het licht en een onverwacht heldere vlam in de duisternis van lucy's bestaan na het kwijtraken van haar vleugels. Het concept van de kraai als samengesteld wezen met gestolen lichaamsdelen en mechanische onderdelen is wat mij ...more
Mara Ness
Sep 07, 2014 rated it really liked it
Heerlijk boek dat ik met veel plezier gelezen heb. De setting, een soort post-apocalyptisch, steampunky België met Engelen en Kraaien, vond ik erg gaaf, en mooi en beeldend beschreven. De personages waren sympathiek en hun onderlinge relaties geloofwaardig. Er zijn nogal wat boeken waarin ik echt totaal niet snap wat de vrouwelijk hoofdpersoon in de (vaak bezitterige, overheersende en generally creepy) mannelijke hoofdpersoon ziet, maar dat was hier absoluut niet het geval. (view spoiler) ...more
Annemieke / A Dance with Books
As I was planning on going to the book release event at bookstore Westerhof in Zwolle for the new books by Jen Minkman and Vanessa Gerrits I figured it would be a good idea to have read at least one book by both authors. As such I purchased Vanessa Gerrits Tweedehands Vleugels.

I will be honest and say that I had low expectations of this book. It is paranormal romance and with angels so I had danced around this book for a while before. Angel books make me a little hesitant. However I have to say
...more
Tamara Van dishoeck
het boek zelf is romantisch maar ook grappig en af en toe best spannend. de omgeving waar het zich plaats vond was erg origineel en leuk gedaan. het hele idee van de kraaien en engelen vond ik erg leuk en je leefde erg met Max en met Lucy mee. de andere personages leerde je ook iets beter kennen maar het draait voornamelijk om Max en Lucy. de hoofdstukken worden ook vanuit hun geschreven en aan het begin van ieder hoofdstuk staat netjes vermeld vanuit wie het geschreven is. er zaten ook een aant ...more
Sigrid
Apr 18, 2017 rated it liked it
Onderweg naar mijn eerste leesclub in Brugge ontmoette ik Vanessa op de trein. Ze vertelde me dat ze ook haar eigen boek geschreven had en dus zette ik dat meteen op mijn to-read list. Even buiten het verhaal beschouwd: hoe cool is het dat een Vlaamse haar eigen YA-boek publiceert?! Echt respect voor dat al alleen, Vanessa! Het verhaal zelf las lekker weg. Soms vond ik het wat braaf en hadden er voor mijn part meer gedurfdere plotwendingen in mogen zitten. De geschetste wereld en de karakters wa ...more
Nessa Luna [October Tune]
Jan 19, 2014 rated it really liked it
Shelves: 2015, ebooks, series
Disclaimer: Ik kreeg een gratis exemplaar van dit boek van de auteur. Dit heeft mijn mening over het boek in geen enkele manier veranderd.

Ik weet niet meer precies wanneer ik dit boek tegenkwam, waarschijnlijk ergens vorig jaar op een van de Nederlandse boekenblogs die ik volg. Ik weet nog wel dat ik gelijk verliefd was op de cover, want kijk nou eens naar die cover, wauw! Het feit dat het een Nederlands boek was, over engelen, maakte me een beetje aan het twijfelen (mede door de opkomst van al
...more
Charlotte (charami)
Jul 27, 2015 rated it really liked it
Dat Vanessa haar boek zelf uitgaf kan je hier en daar wel merken aan de stijl- en schrijffoutjes, maar mij stoorde dit helemaal niet, omdat Vanessa erin slaagt een heel innemend, origineel en meeslepend verhaal te schrijven.

De wereld die wordt geschetst is zowel bekend als volledig nieuw. Dat Vanessa haar inspiratie vond in bestaande Vlaamse steden om haar wereld te benoemen vind ik heel goed gevonden. De post-apocalyptische wereld, waarin mensen samen leven met elk mythisch wezen dat ooit werd
...more
Boekenvlinder
Jan 20, 2015 rated it it was amazing
Recommends it for: Everyone
Shelves: read-in-dutch
Ahhh wat leest dit boek heerlijk weg! Het was veel te snel uit naar mijn zin.

Tweedehands Vleugels vertelt het verhaal van Lucy, een Beschermengel, wiens leven nooit meer hetzelfde zal zijn nadat haar vleugels haar ontnomen worden door een Kraai.
De manier waarop alles beschreven wordt, maakt dat je het verhaal niet alleen leest, maar ook ZIET. Het is een verhaal dat wat mij betreft meteen op het witte doek mag verschijnen en ik zou er meermaals naar gaan kijken.
Vanessa schrijft heel duidelijk, vl
...more
Amy
Feb 10, 2017 rated it it was amazing
Wat een fantastisch boek! Ik werd helemaal meegenomen in de wereld van Lucy en Max. Je leert beide hoofdpersonages heel goed kennen doordat je het verhaal zowel vanuit het perspectief van Lucy als dat van Max beleeft. De schrijfstijl is bovendien zeer goed. Vaak heb ik enkele passages opnieuw gelezen, gewoon omdat ze zo mooi verwoord werden. Gelukkig is het verhaal nog niet ten einde. Een aanrader...
« previous 1 3 4 5 6 next »

Readers also enjoyed

 • Het zusje van
 • Among the Beasts & Briars
 • The Grace Year
 • De offers
 • Il manoscritto perduto della massoneria
 • O Labirinto de São Paulo
 • Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen
 • Doing It!: Let's Talk About Sex
 • A Dangerous Legacy (Empire State, #1)
 • A Daring Venture (Empire State, #2)
 • A Desperate Hope (Empire State, #3)
 • High Witch Next Generation, Book 2 (Generations, #2)
 • The Eighth Life
 • The Dead Sea Scrolls Deception
 • The Spiral Staircase: My Climb Out of Darkness
 • Angelology (Angelology, #1)
 • Divine By Blood (Partholon, #3)
See similar books…
108 followers
Vanessa Gerrits (°1989) is een Vlaamse auteur van feelgood en YA-fantasy. Eén ding hebben al haar verhalen gemeen: zwijmelen is toegestaan! Vanessa werkt als copywriter in een communicatiebureau en klust bij als creatieve freelancer. Verder houdt ze van Netflixen (veel), yoga (een beetje) en haar kat (héél veel).

Other books in the series

Vleugels Trilogie (3 books)
 • Zilveren Vleugels (Vleugels Trilogie, #2)
 • Verstrengelde Vleugels (Vleugels Trilogie, #3)

Related Articles

  Some people love books. Some people fall in love. And some people love books about falling in love. Every month our team sorts through...
37 likes · 8 comments