Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “"Et kuitenkaan usko..." – Ville Haapasalon varhaisvuodet Venäjällä” as Want to Read:
"Et kuitenkaan usko..." – Ville Haapasalon varhaisvuodet Venäjällä
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

"Et kuitenkaan usko..." – Ville Haapasalon varhaisvuodet Venäjällä

3.77  ·  Rating details ·  707 ratings  ·  60 reviews
Näyttelijä Ville Haapasalo on meillä tunnettu televisiosarjoistaan, joissa hän kiertää Venäjää ristiin rastiin. Suomessa hän on toki suosittu, mutta sitä ei voi verrata Haapasalon jättimäiseen suosioon Venäjällä. Arvostettu Forbes-talouslehti on rankannut Haapasalon Venäjän "kolmanneksi arvokkaimmaksi kasvoksi".

Villen uskomattomat seikkailut Venäjällä alkoivat siitä, kun
...more
Hardcover, 1. painos, 216 pages
Published September 2013 by Docendo Oy
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

Be the first to ask a question about "Et kuitenkaan usko..." – Ville Haapasalon varhaisvuodet Venäjällä

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.77  · 
Rating details
 ·  707 ratings  ·  60 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of "Et kuitenkaan usko..." – Ville Haapasalon varhaisvuodet Venäjällä
Arja-täti
Nov 03, 2019 rated it it was amazing
Enpäs olisi tätäkään lukenut ilman lukupiiriä. Haapasalo-ilmiö on aiheuttanut sen, etten hakua katsoa tai lukea mitään hänestä. Kun yhtäkkiä hän oli kaikessa, mikä liittyi hiukankaan Venäjään eikä aina siihenkään.

Mutta kirja yllätti. Loistavasti myös kirjoitettu.
Heidi
Jan 24, 2017 added it
Luin nämä Röyhkä-Metso-Röyhkän Olga -kokoonpanolla kirjoitetut Haapasalo-opukset takaperoisessa järjestyksessä. Nämä ovat pitkiä haastatteluja, joiden kirjallisia arvoja en osaa arvostaa. Enkä oikein ymmärrä tapaa, jolla kudelmoidaan Röyhkien Moskovan matka osaksi teoksen raameja. Hämmentää. Tosin ei yhtä paljon kuin Haapasalon tarinat. Totta tai tarua, mukava niitä on lukea niin elämäkerrallisesti kuin Venäjä-mielessä. Näkisin tämän sarjan arvon (paitsi kustantajan lottosuorana) siinä, että ...more
Teija
Apr 23, 2017 rated it really liked it
Todella mielenkiintoinen kirja, uskomattomia elämänvaiheita. Nopealukuinen, ehkä jotain asioita olisi ollut mukava tietää vähän syvällisemminkin mutta ehdottomasti tämän jälkeen haluaa lukea jatko-osankin.
Jarmo Annunen
Sep 21, 2016 rated it really liked it
Yllättävän hyvä kirja.

Joskus totuus on tarua ihmeellisempää. Jos kirjan seikkailuista puoletkin on totta, onhan tämä aika eeppistä settiä. Itsellänikin on kaveri, jolle sattuu ja tapahtuu, joten en pitäisi näitä mitenkään mahdottomina sattumuksina.

Teksti on varsin nopealukuista, mutta välillä tuntui siltä, että tekisi mieli tietää hieman enemmän ja syvemmin. Mutta koska kirja on tehty haastattelun pohjalta parissa päivässä - minkäs teet.

Opin paljon uusia juttuja Haapasalosta ja Venäjästä.

Pakko
...more
Tytti
A story about a Finnish man who, aged 19, starts studying acting in Leningrad in 1991, without knowing any Russian, while the whole country around him goes through monumental changes. By chance he ends up in the most popular movie in Russia and becomes famous throughout the whole country practically over night and is, according to Forbes, the third most valuable face in Russia who has also been fishing with Putin. This book is basically a collection of anecdotes about living and working in ...more
Mari
Jun 21, 2018 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: read-in-2018
BookBeat Ensimmäinen äänikirja kokemukseni. (Aikuisena). Miehen kanssa yhdessä kuunneltiin.

...more
Johanna
Viihdyttävä ja nopealukuinen kirja Ville Haapasalon varhaisvuosista Venäjällä. Ymmärrän kaiken taannoisen hypetyksen tämän ympärillä.
minna
Luettu e-kirjana puhelimelta ja kai mä tän kokonaan luin, vaikka välillä homma pätkikin sen verran, ettei voinut ihan olla varma jäikö 100 sivua väliin vahingossa. Arvioksi 2 tähteä - oli ok, mutta lähinnähän tää tuntui olevan muutaman haastattelusession litterointi tekstiksi eri otsikoiden alle. Itse tarinat ovat kyllä huimia ja viihdyttäviäkin, joten lukukokemus kyllä piti mukanaan. Jos Haapasalo on näitä päästään keksinyt tai paisutellut niin luova kaveri ainakin on.
Marko
Jan 10, 2015 rated it liked it
Shelves: reviewed
Varsin sujuvaa luettavaa. Aika nopeasti luettu ison fontin, ison rivivälin ja runsaan kuvituksen ansiosta. Haapasalon jutut ovat hurjia, hauskoja ja uskomattomia. Ihan kaikkea en sellaisenaan sentään usko, mutta Haapasalolla on varmasti ollut melkoista elämää 90-luvun Neuvostoliitossa/Venäjällä. Käy myös hyvin ilmi, että televisiominä ei ihan vastaa oikeaa Ville Haapasaloa.

Kuvitus on kautta linjan hienoa ja kirjan rakenne on onnistunut. Tyypillisen muistelmateoksen sijaan Röyhkä on lähtenyt
...more
Heli
Dec 30, 2013 rated it really liked it
Tämä taitaa olla kirja, joka saa paatuneimmatkin lukemisen inhoajat lukemaan teoksen kerralla läpi. (Tutkimuksen otanta: 1 kpl isoveljiä.)

Olisi hauska uskoa kaikki Haapasalon kertomat tarinat. Kirjan kuvat ovat todella hienoja, vaikka lavastetut kuvat esimerkiksi Haapasalosta kaltereitten takana alkavat toistuessaan hieman ärsyttää. Jäin miettimään, olisiko muistelukset ja tarinat voinut kirjoittaa suoraan minäkertojamuotoon ilman dialogia. Kauko Röyhkän repliikkeihin sijoitetut
...more
Matti
Oct 23, 2014 rated it liked it
Ville Haapasalon ja Kauhko Röyhkän sanailua Haapasalon varhaisvuosista (teatterikoulu, läpimurtorooli yms.) Venäjällä. Jutut ovat nimen mukaisesti uskomattomia ja tarinasta toiseen siirrytään vauhdikkaasti. Itse toivoin, että Haapasalo olisi kirjassa jollain tavalla avannut, miten hän näkee tuon rajanaapurin ja sen kansan jotenkin kokonaisuutena, mutta tosiaan pintapuolista huulen heittoa tämä oli lähinnä. Jutut kissoja syövistä hirviörotista yms. olivat hupaisia, mutta pidemmän päälle sisältö ...more
Essi
Dec 28, 2014 rated it liked it
Nopealukuinen kirja, luin yhdeltä istumalta keittiön pöydän ääressä. Villen tarinat olivat mielenkiintoisia, tosin pistivät miettimään värikynän määrää. Metrin mittaiset rotat ja helikopterilla painimaan vuoren huipulle - no niin... Miinuksia ropisee omasta mielestäni kankeasta haastattelumuotoisesta tekstistä ja puhekielisyyksistä - tämä on toki puhtaasti mielipidekysymys. Niin kuin joku osuvasti kuvailikin, kirja oli kuin pitkitetty lehtijuttu.
Aija
Jan 18, 2015 rated it really liked it
Shelves: read-in-2015
Olihan siinä - tarinata. Todella helppolukuinen teos, vaikkakin pitäisin enemmän yhtenäisen tekstin lukemisesta kuin ns. vuorosanoista, joita kirjassa oli käytetty. Tarinoiden todenpitävyydestä voi jokaisella olla omat mielipiteensä, mutta valottihan se Villen menneisyyttä Venäjällä joka tapauksessa. Ei noista asioista paljoa täällä Suomessa ole puhuttu. Jatko-osa sitten seuraavaksi.
Anssi Grekula
Jan 16, 2017 rated it really liked it
Oli niin sopivan lyhkäisiä lukuja ja uskomattomia tarinoita 90-luvun Venäjältä, että luin tämän yön aikana ehkä 2 tunnissa. Nauratti ja hämmästytti, ihmetyttää, miten Haapasalo voi vielä olla hengissä kaiken tuon jälkeen.
Jarkko
Dec 31, 2013 rated it it was amazing
Hauska kirja joka tuli luettua yhdeltä istumalta kirjastossa! Vaikka tarinoista olisi edes puolet totta on siinä enemmän seikkailua ja vaaratilanteita kuin keskimääräisellä suvulla. Nauratti ja ihmetytti: miten tämä mies on vielä hengissä? Voihan Venäjä, totisesti.
Huutavakilpikonna
Oct 24, 2015 rated it really liked it
Mielenkiintoinen teos. Haapasalon tarinointia on kiva lukea. Kirjassa on liikaa kuvia.
Kristiina
Jan 27, 2014 rated it it was ok
Viinaa, puolimetrisiä rottia, ydinsukellusveneilyä, pyöräilevä sirkuskarhu. Ihan uskomattomia juttuja. Voihan Venäjä.
Psylocke
Sep 28, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: my-own-copy
"Fast read" is often used to describe the early adventures of Ville Haapasalo in 1990s Leningrad/S-Petersburg. I totally agree. I found the interview style quite OK and it gave this easy going feel to the whole journey with Ville in crumbling Soviet Union.

There is a lot of speculation online "how much is real and how much bs", but having lived in Russia and studied the language and the culture Im very declined to say more on the plus side of truth than other way around. Russia is a land full of
...more
Mikko
Haapasalo jorisee pehmoisiaan, jotka on napattu suoraan vitsikirjoista. Tarinat viihdyttävät, mutta en ole varma kuuluvatko ne kirjan kansien väliin, erityisesti kun niitä on niin vähän. Muoto olisi sopivampi pitkäksi nettiartikkeliksi.

Kirjailija ei malta pitää egoaan poissa teoksesta, joten rakenne on epäonnistunut. Kehystarina Röyhkän pariskunnan matkasta Moskovaan ei palvele tarkoitusta vaan on löysää kevytgonzoa.

"Et kuitenkaan usko..." on laiska kokonaisuus, josta olisi tullut
...more
Anna
Erittäin mielenkiintoinen. Olisin ehkä tykännyt jostain muusta formaatista enemmän kuin tästä haastattelutyylistä. Ja monesta asiasta olisi ollut mielenkiintoista kuulla enemmänkin. Mulla on ollut aina vähän erilainen suhde Ville Haapasaloon, koska mun ollessa Venäjällä Kukushka oli teattereissa. Ja siinä oli tää suomalainen tyyppi, jota kukaan ei Suomessa tuntenut. Ihan mielettömiä juttuja sekin on tehnyt ja aika onnekas, että on vielä hengissä kaikesta kertomassa. Mutta mielenkiintoista niitä ...more
Tommi Bäckström
Tämä meni yhdellä istumalla. Ja juu, en kuitenkaan usko. Helppolukuinen tuo oli ja jutut monesti sen oloisia että niissä saattaa olla jonkin verran ns. Lapin lisää. Kaikkihan meistä ovat tavanneet sen tyypin jolla on taipumuksena hieman värittää juttujaan kiinnostavammaksi tai muistella aiemmin kuulemansa tarinat itse asiassa itselleen sattuneiksi? Von Münchhausen mainittu takakannessa eikä syyttä. Kiinnostava joka tapauksessa ja kuvat olivat hienoja. Varmaan luen jatko-osatkin jos kirpputorilla ...more
Han_na
Jul 04, 2018 rated it liked it
No huh huh, olihan tarinoita. Villen tarinat olivat aivan loistavia, mutta jotkut Röyhkän kysymykset hämmensivät. "Eikös tähän just vastattu..?" Äänikirjana kuuntelin ja siinä lukija valitettavasti vähän latisti fiilistä. Olisi ehkä pitänyt itse lukemalla lukea, että tarinoihin olisi saanut autenttisen tunnelman.
Jani
Jul 06, 2018 rated it liked it  ·  review of another edition
Kelpo viihdettä: uskomattomia tarinoita, jotka ovat liian kiehtovia ollakseen totta - ainakaan kokonaan. Samalla myös hyvää pohdintaa ja kuvausta Ville Haapasalon uskomattomasta elämästä. Ei klassikko, mutta sopii vihdetarkoitukseen.
Jous
Sep 11, 2018 rated it really liked it
Tarina ryöstöstä syntymäpäivänä oli tässä kirjassa eri versio, kuin tokassa kirjassa. Se antoi toivoa, että muutkin tarinat ovat koristeltuja. Kirja pitää sisällään siis uskomattoman hauskoja tarinoita.
Helena
No olipahan hiukset pystyyn nostattavia juttua, uskomattomia tosiaan! Luin tätä jutustelumuotoista kerrontaa mielelläni ja opin tuntemaan paitsi Ville Haapasaloa, myös -90-luvun itäistä naapurimaata. Jatko-osa pääsi suoraan toivelistalleni!
Sami Siikala
Dec 11, 2017 rated it it was amazing
Jos puoletkin on totta niin huhhuh
Matti Kauppila
Mar 25, 2019 rated it really liked it
Olipas mielenkiintoinen kirja. Pitääpi lukea toiste!
Ville
Jul 21, 2019 rated it it was amazing
Aivan huippuluettavaa, jos osaa suhtautua kirjan tarinaan pieni pilke silmäkulmassa;)
Nti Koskimäki
Nov 10, 2017 rated it really liked it
No en taatusti usko! Kuitenkin todella hauska ja viihdyttävä kirja, jonka ahmaisin yhdessä illassa. Dialogimuotoinen esitystapa tuntui aluksi vähän oudolta, mutta siihen tottui nopeasti.
Helena
Oct 19, 2019 rated it liked it
Hyvin jänniä tarinoita Venäjältä! Suosittelen, jos haluaa näkökulman Venäjälle, jota ei niin usein näe.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Aki Hintsa – Voittamisen Anatomia
 • Tuntematon Kimi Räikkönen
 • Veitola
 • Keisari Aarnio: Huumepoliisi Jari Aarnion uskomaton tarina
 • Stockmann Yard: Myymäläetsivän muistelmat
 • Vankina Venäjällä : suomalaisen huumekuriirin uskomaton tarina
 • Kiira : ehjäksi särkynyt
 • Mielensäpahoittaja (Mielensäpahoittaja, #1)
 • Juurihoito
 • Transforming NOKIA: The Power of Paranoid Optimism to Lead Through Colossal Change
 • Naiset joita ajattelen öisin
 • Kimlandia : Silminnäkijänä Pohjois-Korean kulisseissa
 • Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita
 • Juoksuhaudantie
 • Hammaskeiju (Antti ja Paavo Pasanen #3)
 • Rouva C.
 • Yhden lapsen kansa : Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret
 • Yösyöttö (Antti ja Paavo Pasanen, #1)
See similar books…