Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Burgermpak” as Want to Read:
Burgermpak
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Burgermpak

3.31  ·  Rating details ·  89 ratings  ·  19 reviews
Lelaki sering berfikir mereka telah menjatuhkan wanita, namun mereka tidak terfikir mereka yang telah jatuh sebelumnya – Aloy Paradoks

A happy ending is just a story that hasn’t finished yet – Rayza Mukmin

Macam sial! Tak dapat fikir, tengoklah status-status yang best, ambik je lah! – Bias
Paperback, 128 pages
Published May 2013 by Dubook Ceritera
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.
This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.31  · 
Rating details
 ·  89 ratings  ·  19 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Burgermpak
Juliza
Oct 03, 2013 rated it liked it
“Ini buku gembira.” ~ Mutalib Uthman, penerbit.

Betul, ini buku gembira. Anda tidak akan stress kerana kisah cinta bersegi-segi atau terkucil dek kisah hantu berterbangan, membaca Burgermpak akan membuat anda tergelak atau paling comel pun tersenyum :). Buku ini memuatkan cerita-cerita pendek dari tiga penulis yang setiap seorang punya deria komedia yang bagus.

Hamba suka buku ini pertamanya kerana ia cantik. Warna biru pada kulit buku bertambah elok parasnya apabila setiap helaian dari buku ini
...more
Mutalib Uthman
Dec 28, 2013 rated it it was amazing
Buku ni power sebab aku yang edit dan aku terbitkan.

5 bintang aku bagi.
Sharulnizam Yusof
Bacaan ringan. Kalau membacanya tahun 2013 dahulu, mungkin saya akan berbeza pandangan. Sudah 2017, buku sebegini sudah banyak.
airuZ
Mar 12, 2014 rated it liked it
Jenaka yang telus tak dibuat-buat. Aku pun ketawa tak dipaksa-paksa. Macam bayi mengekek apabila digeletek. Tiada yang berat-berat, semuanya ringan macam kapas. Ketiga-tiga penulisnya barangkali sayang benar sama Amri, Jon dan Sarip kerana memahat abadi nama-nama itu di sini.
SS
Jan 14, 2021 rated it liked it
Cover buku dalam ni dengan yang saya tengah pegang ni lain betul. Adakah ada dua cover buku?. Yang saya pegang ni, ada gambar Rayza Mukmin sebagai model kulit buku dengan matanya mengeluarkan cahaya kuning.Haha. Mulanya, tak perasan gambar Rayza Mukmin ni. Tapi lepas baca baru belek, baru dapat recall mamat ni. Pernah masuk MLM 2016. Pernah la tengok dia buat standup comedy.

Ianya merangkumi cerita yang ditulis oleh 3 orang iaitu Aloy Paradoks, Rayza Mukmin & Bias. Adakalanya, saya rasa cerita A
...more
Nazrul Noorzan
Dec 01, 2013 rated it liked it
Aku suka tulisan Aloy, dia punya kelakar memang bangang. haha.
Dieyana Ayuni
Oct 26, 2018 rated it it was ok  ·  review of another edition
Shelves: indie-my
Rayza MukMin haram tak kelakar
Aminah Jekri
Aug 28, 2020 rated it it was amazing  ·  review of another edition
lite and easy
Hani Suraya
Mar 27, 2014 rated it liked it
Aku suka lawak-lawak dalam buku ni, lebih-lebih lagi melibatkan watak Amri. Ada gak bila aku teringat balik lawak-lawak yang aku suka dalam Burgermpak ni, aku tergelak balik, sorang-sorang.

Sememang Burgermpak adalah sebuah buku gembira untuk semua orang baca time tengah bosan. Bagi happy, ceria balik mood tu :)
Ira Nadhirah
Nov 24, 2013 rated it really liked it
tak plan langsung nak beli buku ni. ter beli masa aloy datang melaka jual buku dari kereta haritu. buku santai. tapi, kalau depa ni macam bertanding, aku akan bagi bias menang. because i'm bias like that. you got what i mean? whatever. ...more
Zetty Khairunisa
Nov 25, 2013 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: dubook
Nak burger McD ke burger KFC ke Burger King hatta Burger Bakar Abang Burn sekalipun,ini lah resepinya. Jangan baca setiap tajuk cerita dalam buku 'satu hari boleh habis baca' ini. Paling senang,buka plastik burger dan makan. Baru gempak. Baru boleh sendawa. Bang,satu lagi burgempak!! Mayonis lebih! ...more
Aimi Sarah Abdullah
koleksi cerpen yang comel.
perbualan sahabat yang menarik yang kadangkala tak pernah terfikir nak buat.
tak semestinya dekat kedai buku tak boleh mengorat aweks kan?
realiti hidup pun ada dalam ni.
fun reading orang kata.
terkekek-kekek gelak dalam library.malu jugak.
Haq Raihah
Dec 20, 2015 rated it really liked it
Shelves: dp-lp-dll
gembira jugaklah baca buku ni. boleh buat hilang stres! ;-) burgermpak!
Ainur
Lagi seronok kalau dapat burger sambil baca ni. Baru Burgermpak!

Nipis. Enjoyable. Rasa nak lagi. Lawak pun kelakar.

Thumbs up to the writers.
Pie Mesnan
Nov 15, 2013 rated it really liked it
Shelves: dubook
mmg santai...mmg ceria je baca buku ni...tp gempak...haha
bulanbintangkejora
lawak sempoi..hahaha
M. Azhaari Shah Sulaiman
Bak kata Ramli M.S, "kelako".

Buku ini ngam dengan tajuk nya. Burgempak. Burger, makanan yang segera tapi rasanya gempak.
...more
Nasih Saifullah
May 30, 2014 rated it liked it
3 bintang sebab lawak yang ada dalam buku ni tak pernah dengar lagi sebelum ni.
Lola
rated it it was ok
Jan 12, 2015
Syahir1412
rated it liked it
Dec 12, 2014
Andi Eshak
rated it really liked it
Oct 16, 2014
ARIF FAHMI HUSSAIN
rated it did not like it
Feb 19, 2017
Imran Halim
rated it liked it
Jun 13, 2015
Hanani Natasya
rated it it was ok
Sep 05, 2014
_baiti
rated it did not like it
Mar 27, 2015
Firdaus Abu Bakar
rated it it was amazing
Oct 05, 2013
Fatinnoralina Affandi
rated it really liked it
Apr 01, 2014
Najibah Ramli
rated it it was ok
May 04, 2017
Daniel
rated it liked it
Dec 06, 2019
Adib
rated it really liked it
May 28, 2017
« previous 1 3 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

  • Dua Rahsia Berjabat
  • Bukan Kitab Rumi 2 : Dapatkan EX Kembali
  • Masuk ke Dalam Cahaya
  • Matahari di atas Gilli
  • #CeritaSeram3: Syaitan
  • Mantera Papan Puja
  • Terima Kasih Cinta
  • Syarat Yang Ke-3
  • GANTUNG
  • Hujan Bulan Juni
  • Diagnosis 2
  • Antologi Gagalis
  • The Worthiest Kiss
  • SUAMI
  • BOLA
  • KLCC
  • PARANORMAL
  • MALAM
See similar books…

News & Interviews

Need another excuse to treat yourself to a new book this week? We've got you covered with the buzziest new releases of the day. To create our...
30 likes · 9 comments
No trivia or quizzes yet. Add some now »