Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Forbandede yngel” as Want to Read:
Forbandede yngel
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Forbandede yngel

3.86  ·  Rating details ·  598 ratings  ·  40 reviews
Vinder af de Gyldne Laurbær. Gribende og barsk læsning om en familie, hvor man gjorde ikke bare ét barn fortræd men alle fire søskende. Riebnitzsky kan skrive, og hun har noget på hjerte.

Vi møder i Anne-Cathrine Riebnitzsky gribende fortælling Lisa, som er på vej hjem fra sin tjeneste som efterretningsofficer i Afghanistan. I flyet sidder hun ved siden af en mand, som hun
...more
Hardcover, 329 pages
Published August 2013 by Politiken
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Forbandede yngel, please sign up.

Be the first to ask a question about Forbandede yngel

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.86  · 
Rating details
 ·  598 ratings  ·  40 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Forbandede yngel
Makis Dionis
Nov 09, 2018 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: copenha
Μια κατα τ' αλλα ζηλευτη κοινωνία έχει κ αυτη τις μαυρες τρύπες όπως παντου στον κόσμο
Η φτώχεια φέρνει μιζέρια κ η ελλειψη αξιών υποδουλωση στα πάθη (μισος/ξυλο/παρανοια/σιωπηρη αποδοχη παθογενειών )
Η Riebnitzsky τα κεντάει στο πετσί σου αλλα είναι λίγο αχώνευτο το γιατι μια τυπισα απο τη Δανία να κατέβει στον πόλεμου του Αφγανιστάν
Πως το κάνει αποδεκτό μια ευρωπαϊκή κοινωνία αυτο??
Ombledroom είναι η θεία Κούλα
Αυτή είναι μια παράξενα διατυπωμένη ιστορία. Αυτή την ιστορία δεν θα μπορούσε να την αφηγηθεί κανείς καλύτερα. Εκτός και αν το δοκίμαζε με χαστούκια αντί για λέξεις.
Μικρές στεγνές προτάσεις. Σλαπ σλαπ. Και ξαφνικά σλαπ.
Ομολογώ ταυτίστηκα αναπάντεχα πολύ εδώ κι εκεί, αλλά με ξάφνιασε εξίσου η διαπίστωση ότι υπάρχουν και στη Δανία δυσλειτουργικές οικογένειες. Danish way of parenting my ass.
Rikke
Jan 27, 2014 rated it really liked it
Shelves: owned-books
"Forbandede yngel" er en forbandet god bog. En bog så medrivende og velskrevet, at jeg befandt mig i et tidsmæssigt tomrum, imens jeg læste den. Ord efter ord, side efter side, blev den slugt og grådigt fortæret. Jeg kunne slet ikke lade være.

Riebnitzsky blander hverdagstragedier med krigskatastrofer, og viderefører barndomstraumer til livsstilvalg. På en meget subtil og egentligt dybt psykologisk måde, fletter hun fortiden sammen med nutiden, således at vi kan forstå karakterernes ud fra den op
...more
Helene Jeppesen
Oct 24, 2014 rated it really liked it
I was very much surprised by this book which I honestly didn't think I was going to like as much as I did. I had never read anything by this author, and I didn't understand much from the synopsis. But I quickly got into this world of a spoilt childhood and cringe-worthy moments that made me want to close my eyes and not read on (but in a good way). I loved how this book dealt with Danish culture and how it reminded me so much of my own life - not the macabre moments, but the fact that they liste ...more
Charlotte Sørensen
Dec 08, 2019 rated it really liked it
Barsk fortælling om at finde mening i livet i en dysfunktionel famile. Om voksne som ikke kan se sig selv udefra og om børn, som klogt klarer sig ved hinandens støtte.
Line
Apr 10, 2014 rated it liked it
I read this book in danish, and I'm not sure if it's yet translated to any other languages. I've chosen to make the review in english eitherway.

The book was overall good. I wasn't sure whether to give et three or four stars.

I liked the characters. They were really well described and I liked them all in different ways. The story was very real, and I really felt like it was a true story, and not made up. I'm not sure if that's the case, I doubt it.

I would recommend this book to everyone who likes
...more
Anna
Aug 06, 2016 rated it liked it
Shelves: contemporary, danish
En stærk og barsk roman om fire søskende, der holder sammen mod alle odds. Man følger jeg-fortælleren, som er udsendt til Afghanistan, men kaldes hjem fordi hendes lillesøster har forsøgt at begå selvmord. I løbet af historien er der flere tilbageblik til barndommen i en meget dysfunktionel familie, hvor børnene udsættes for både fysisk og psykisk vold. Desværre slog jeg mig lidt på romanens form, som var meget springende i tid og kronologi. At jeg hørte romanen som lydbog gjorde det ikke letter ...more
Pieter Oudshoorn
Oct 21, 2020 rated it really liked it
Det er min første bog af Riebnitzsky, men måske ikke min sidste.
Jeg kan godt li’ den måde historien er bygget op på, hvor hovedpersonen beslutter at fortælle hendes livshistorie til sidemanden på flyet på vej hjem til Danmark fra en udsendelse i Afghanistan. Samtidig er der også tilbageblik i historien, så det bliver en slags historie i historien. Det kan godt være lidt forvirrende i starten, men jo mere man lærer personerne at kende, jo mere opslugt bliver man af at lære forhistorierne til de f
...more
Trine
Oct 06, 2019 rated it really liked it
Shelves: 2019, danish, fiction, library
Det er altid svært at læse om en dysfunktionel familie, men Anne-Cathrine formår at gøre det med et fantastisk flot sprog og springene frem og tilbage i tiden er med til at holde interessen og spændingen hele vejen igennem. Især nød jeg at læse om sammenholdet mellem de fire søskende, hvordan de trods forskellige og lejlighedsvise uoverensstemmelser kunne blive ved med at være der for hinanden.
Emilie
Jul 25, 2018 rated it really liked it  ·  review of another edition
It took a while to get into it but once you do the short chapters fly past. The book jumps between current time and the past, at times making it difficult to follow. The book focuses on the relationships and emotions, rather than the physical abuse. I especially liked Lisa, a strong female character despite her difficult childhood.
Ann Catherine Talbro
Mar 15, 2019 rated it really liked it
En flot komponeret roman om en barsk opvækst, stærke søskendebånd og om at komme ud på den anden side. Synsvinklen er barnets og det kan i længden blive lidt begrænsende for dybden i det fortalte stof - men ellers en velskrevet roman.
Maja
Oct 29, 2019 rated it really liked it
Læst som lydbog, glimrende og roligt oplæst af Julie Fabricius.
Barsk historie, flot udført, god struktur, fine karakterer, forrygende sprog.
Mette Caroline
Sep 18, 2019 rated it it was amazing
Umulig at lægge fra sig.
Okidoki
Dec 17, 2017 rated it it was ok  ·  review of another edition
Ingen bra roman hoppar som här i små snuttar hit och dit. Halvvägs förstår vi också vad som hänt och vad som ska ske. Innehållet blir ospännande.
Malene
Feb 19, 2019 rated it it was amazing
Hvorfor tog det mig så lang tid at tage mig sammen til at læse denne bog? Den var så god, at jeg slugte den over få timer. Klart anbefalelsesværdig.
Lars Poulsen
Aug 08, 2015 rated it it was amazing
Lisa er udsendt som soldat til Afghanistan, da hun får besked hjemmefra, om at søsteren har forsøgt at begå selvmord. Lisa bevilges straks orlov, og på den lange flyvetur hjem til Danmark, sidder hun ved siden af lægen Andreas, til hvem hun fortæller sin livshistorie. Det er historien om en landmandsfamile med en manio-depressiv mor, en far for hvem tæsk var det naturlige sprog, og fire børn der forsøgte at overleve.

Hele tiden skifter vi synsvinkel. Det ene øjeblik ser vi barndomshjemmet i al si
...more
Anette
Jun 02, 2014 rated it it was amazing
Shelves: read-in-2014
Forbandede yngel er en bog, som jeg bare ikke kunne slippe. Bogen er yderst velskrevet, og den fangede mig lynhurtigt.
Bogen følger fire søskende, der nu er blevet voksne. I bogen beskrives deres barndom og hvordan en række efterfølgende hændelser påvirkede dem og deres indbyrdes forhold. De fires forældre og deres problemer fik stor betydning for børnenes opvækst. Forfatteren beskriver denne opvækst på en utroligt hverdagsagtig og nøgen måde, hvor faderens tæsk og uforudsigelige sind og moderen
...more
Stina
Jul 18, 2014 rated it really liked it
Shelves: romaner
Denne roman er på alle områder grænseoverskridende, tankevækkende - spækket med kærlighed og svigt.

Den er utrolig velskrevet, de indre følelser er så spillevende, at det nærmest gør ondt mens jeg følger Lisa.
Og der er nok at have ondt af: Den ene forælder benytter fysisk vold - den anden psykisk. Dette er historien
om en familie, der er så gennemsyret voldens mange ansigter, at de fire børn allerede fra livets begyndelse,
kastes ind i en spiral, der ikke synes nogen vej ud af... Det er også histo
...more
Simone Hagemann
Mar 26, 2014 rated it really liked it
Wow! Den var ikke rigtig, som jeg forventede, men alligevel kunne jeg virkelig godt lide den. Den var virkelig barsk, og det er forfærdeligt at tænke på, at nogle oplever sådan en barndom, men samtidig var den virkelig også fantastisk.

Bogens sprog var simpelthen så fint, og der er ingen tvivl om, at det er gennemtænkt. I starten kludrede det lidt for mig, og min læsning gik virkelig langsomt, men jo længere ind i bogen jeg kom, jo lettere flød sproget for mig, og jo mere elskede jeg det.

Jeg hav
...more
Mie K.
Feb 08, 2015 rated it really liked it
Det er virkelig en rørende historie. Den rammer mig rigtig dybt med de barske emner, som der bliver beskrevet. Den er rigtig barsk og detaljerende beskrevet, nogle vil sikkert også fælde en tåre eller to til denne bog.

Historien skifter rigtig meget i tiden. Det var selv lige noget, som jeg skulle vænne mig til. Nogle vil måske synes det er forvirrende. Med mig blev jeg bare endnu mere grebet og nysgerrig. Så jeg synes faktisk at det fungerer rigtig godt.

Jeg har hørt at flere hader bogens slutnin
...more
Laila
Sep 05, 2014 rated it really liked it
En virkelig fantastisk velskrevet bog om et uhyggeligt men evig aktuelt emne. Grunden til at jeg ikke rater den fem stjerner - hvilket store dele af bogen ellers begrunder, og jeg kunne ikke slippe de første 260 sider- er at sidste del, som foregår i Rusland, virker helt overflødig i en historie, der i sig selv er mættet af stof. Det kunne muligvis være et emne for en selvstændig bog, men her synes jeg, at det virker urealistisk og trækker resten lidt ned.
Lise
Dec 23, 2014 rated it it was amazing
Shelves: goodreads
I found this book very appealing and never once did I not think about what the end was going to be like. Well I never like the end of a good book. This will come out in February in my country (in Norwegian) and I swear I will make customers buy this book! One of the best things about the book was the way it was being told, jumping between several situations in her past, and at the same time I was able to follow the stories without being confused. Well done riebnetzsky!
Gitte
Jan 25, 2014 rated it liked it
Shelves: skønlitteratur
Skrivemåden var for mig direkte forfærdelig at læse, meget forvirrende med hvor fortællingen fandt sted, og til hvem. Historien derimod var god og fængende, opvækst vilkårene taget i betragtning var sammenholdet mellem børnene bemærkelsesværdig, selvom begge forældre gjorde mange forsøg på at skabe splid imellem dem med deres forskelsbehandling.
Birgitte Bach
Oct 25, 2014 rated it really liked it
Hurtigt læst historie om en dysfunktionel familie, med en voldelig far og en beregnende og manipulerende mor. Om fire børn, der må være stærke og støtte hinanden, når de ikke kan stole på de voksne. Imponerende at man kan fortælle så meget, med så få ord.
Jane
Sep 08, 2013 rated it really liked it
En meget medrivende roman om 4 børns forfærdelige opvækst. Jeg var med hele vejen og kunne dufte, smage og mærke det samme som hovedpersonen. Lidt flere sprogblomster og den kunne meget vel have fået fuldt hus på stjerner - De Gyldne Laurbær er fuldt fortjent!
Þóra
Aug 14, 2015 rated it really liked it
Áhugaverð en nokkuð brútal frásögn. Ekki fullkomin en þess virði að lesa. Hefði kannski átt að gefa þrjár stjörnur en fær fjórar að því ég er enn að hugsa um bókina, nokkrum dögum eftir að ég kláraði hana.
Lone Damgaard
Sep 02, 2014 rated it liked it
Shelves: står-i-min-reol
En god bog, men jeg havde forventet mere med de strålende anmeldelser
Janne Tornvig
Feb 19, 2015 rated it really liked it
Fantastisk vedkommende bog om en barndom med svigt, om en barndom på landet, søskendeforhold og "sandhed" som har flere vinkler. Den bedste danske roman i mange år.
Anette Petersen
Feb 22, 2014 rated it it was amazing
Fantastisk fortælling skrevet på en meget levende måde.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Dødevaskeren
 • En lykkelig slutning
 • Skyggedanseren
 • Den, der lever stille
 • Ser du månen, Daniel
 • Frank vender hjem
 • Vi kunne alt
 • En dag vil vi grine af det
 • Folkets skønhed
 • Hvis der skulle komme et menneske forbi
 • Harpiks
 • Hvor der er fugle
 • Haabet
 • Blækhat
 • The Exception
 • Hvor solen græder: En fortælling fra Syrien
 • Guds bedste børn
 • Tour de chambre
See similar books…
Anne-Cathrine Riebnitzsky, born 1974, was educated at the Danish School of Creative Writing in 1998. She is a Language Officer, specialized in Russian (trained in 2003). She worked among other places at the Danish Embassy in Moscow before being sent to Afghanistan in 2007, first as a soldier and later as the advisor to The Danish Foreign Ministry.

Anne-Cathrine Riebnitzsky debuted in 2010 with the
...more

News & Interviews

November is the time for aspiring writers to get serious about writing that book! It's National Novel Writing Month, the annual event designed to...
32 likes · 8 comments