Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Kellopelikuningas (Gigi ja Henry, #2)” as Want to Read:
Kellopelikuningas (Gigi ja Henry, #2)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Kellopelikuningas

(Gigi ja Henry #2)

by
3.96  ·  Rating details ·  68 ratings  ·  16 reviews
Pakolaisprinsessa Gigin perhe on jättänyt rähjäisen Alhaiston taakseen ja solahtanut osaksi Keloburgin yläluokkaa. Gigin isästä on tullut arvostettu keksijä, joka rakentaa jättiläismäistä ilmalaivaa Keloburgin mahtimiehelle. Mutta kun suosiotaan kasvattava fanaattinen uskonlahko Sokean Jumalan veljeskunta alkaa saarnata, että muukalaiset ja ilmalaivat pitäisi hävittää, on ...more
Hardcover, 330 pages
Published June 2013 by Karisto (first published 2013)
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Kellopelikuningas, please sign up.

Be the first to ask a question about Kellopelikuningas

Community Reviews

Showing 1-30
Rating details
Sort: Default
|
Filter
Emilie
Jun 11, 2016 rated it liked it
Shelves: scifi
Herttainen seikkailu ja sopivasti henkilökehitystä. Pieni suuri maailma, jossa tapahtumat tempaisevat lukijan mukavasti mukaan!
Matti Karjalainen
Jul 07, 2013 rated it really liked it
Recommends it for: Kaikille hyvistä seikkailuista pitäville, ikään tai sukupuoleen tuijottamatta
"Kellopelikuningas" (Karisto, 2013) on keskimmäinen osa Gigin ja Henryn seikkailuista kertovassa steampunk-trilogiassa, joka sijoittuu vaihtoehtohistorialliselle 1800-luvulle. Seikkailussa on mukana ilmalaivoja, ihmissusia, merkillisiä keksintöjä, lapsista koostuvan katujengin, kaikkeen valmiita uskonnollisia fanaatikkoja ja kaikkea muutakin mitä hyvä seikkailuromaani tarvitsee.

Sarjan avausosa "Kerjäläisprinsessa" oli jo sekin kiinnostava tapaus, mutta nyt tarina tuntuu hyrähtävän täydellä tehol
...more
Taru Luojola
Aug 12, 2017 rated it liked it
Shelves: ihan-luettavia
Iltalukemisena nuorimmaiselle. Sujuvasti etenevää tekstiä, minun makuuni ehkä vähän liikaa ”kyllä tytötkin pystyy” -toistelua. Kahdeksanvuotiaan kommentti taas oli, kun kirjasta viisi kuudesosaa oli jo luettu, että tämäpä tuntuu etenevän nopeasti, mitään ei tapahdu kun vain puhutaan ja puhutaan ja kirja on jo melkein loppu.
Katri Alatalo
Jul 31, 2013 rated it really liked it
Olipa mukavaa päästä lukemaan Gigin seikkailujen jatkoa! Ja kiinnostavaa on seurata, miten prinsessa Gigi kasvaa ja muuttuu. Minusta hahmon kasvu tuodaan ilahduttavan hyvin esille: edellisessä osassa tapahtuneita, hurjiakin asioita ei ohiteta olankohautuksella, vaan Gigille tapahtuneet asiat oikeasti myös muuttavat häntä. Tässä kirjassa myös syvenee Gigin suhde siskoihinsa, äitiin ja isäänkin. Kaiken kaikkiaan sarjan hahmot ovat loistavia. Ja Mussovits ei ole mikään lälly söpöläinen, vaan Oikea ...more
Janne Paananen
Mar 20, 2014 rated it really liked it
Kellopelikuningas lähtee trilogian ensimmäiseen osaan verrattuna huomattavasti rauhallisemmin liikkeelle ja itse asiassa varsinainen tämän kirjan juoni tuntuu hieman päälleliimatulle verrattuna trilogian kokonaisuuteen (tai oletettettuun sellaiseen, kolmatta osaahan ei ole vielä julkaistu). Koko kamppailu Sokean Jumalan Veljeskunnan kanssa tuntuu kuitenkin vähäpätöisemmältä asialta kuin henkilöhahmojen syventäminen. Maanalaiset katulapset tuovat hyvän lisän tarinaan. Itse tarina ei siis tällä ke ...more
Arja-täti
Jul 17, 2013 rated it really liked it
Kirja oli mun makuun hirvittävän monimutkainen, mutta minähän luinkin tämän työkseni, en itseni takia.

Nyt kuitenkin törmään vinkkausongelmaan. Eka osa oli selkeästi lyhyempi ja jollain tavalla helpompi. Aihepiiri sopi pienemmille. Mutta eihän tämä nyt enää ole mikään lastenkirja. Eli siis, otanko tämän yläkoulupakettiin, jossa esittelen eri genrejä vai onko tämä kuitenkin eka osaa ajatellen enemmän 4-6-luokan kirja? Koska eka osaahan minä vinkkaan. Kas siinä pulma.

Joka tapauksessa kirja vaatii l
...more
Linnea
Jul 25, 2013 rated it really liked it
Hai kirjoittaa mainiota tarinaa, jonka parissa viihtyy ja jännittää. Seikkailu on vauhdikas, henkilöhahmojen taustoja avataan ja nuoret joutuvat pakostakin siirtymään lähemmäs aikuisuutta ja sen velvollisuuksia. Kirja ei ehkä sovi helposti pelästyville (lapsille), mutta hurjista seikkailuista ja jännittävistä juonenkäänteistä pitäville tämä on ehdoton luettava.

Seikkalijaprinsessa Gigi on ehdottomasti uusi idolini.
Reetta Saine
Onneksi ensimmäisen osan pääkohdat kerrattiin suhteellisen alussa, sillä Magdalena Hai ei päästä lukijaansa ihan simppelillä toiminnalla eteenpäin.

Monimutkaiset juonikuviot selkenevät kuitenkin hienosti, yksityiskohtia piisaa ja kirjasarjan toinen osa saa jo dystooppisia sävyjä. Henkilöihin tulee lisää sävyjä, eikä tämä mene ihan lapsille vinkkauksiin enää - lähinnä ideologisista ja ahdistavista syistä.
J.S. Meresmaa
Aug 12, 2013 rated it it was amazing
Gigi ja Henry -sarjan toisessa osassa, Kellopelikuninkaassa, Magdalena Hain kertojankyvyt pääsevät oikeuksiinsa. Kerjäläisprinsessan aloittama tarina jatkuu ja syvenee, kun Gigin ymmärrys häntä ympäröivästä maailmasta kasvaa. Nautinnollinen ja jännittävä lukukokemus, jota entisestään parantaa onnistunut vaihtoehtohistoriallinen miljöö. Onneksi tälle on luvassa jatkoa!
Johanna
Tämä oli parempi kuin edellinen osa, kun henkilöhahmot syventyvät. Myös kirjan juoni oli parempi.
Jen Juniper
Hain luoma maailma on valloittava!
Reta Anna Maria
Jul 07, 2013 rated it it was amazing
Shelves: own, favorites
Jos pidit edes pikkuriikkisen Kerjäläisprinsessasta, kannattaa lukea sen jatko-osakin! Kellopelikuningas oli erittäin kiinnostava ja viihdyttävä lukukokemus.
Markku Kesti
Oikeastaan ainoa kummastuttava asia oli lopun liitteet, jotka olivat sekä tyylin että sisällön puolesta kirjoitettu aikuislukijalle. Pakko kitistä liitteistä kun tarinasta ei voi.
Julia
Mar 20, 2014 rated it it was amazing
Isin lukemana.
Anu
Mar 05, 2014 rated it really liked it
Shelves: nuoret
Ei ihan itsestäänselviä ratkaisuja tässä kirjassa... kolmatta osaa odotellessa :).
Scarlett
rated it really liked it
Feb 08, 2015
Pauline von Dahl
rated it really liked it
Apr 27, 2016
Maria
rated it really liked it
Jul 14, 2014
Mari
rated it really liked it
Feb 15, 2016
Anna-Pieta
rated it really liked it
Dec 26, 2015
Oona
rated it liked it
Aug 14, 2014
Calvin Bo
rated it it was amazing
Feb 17, 2014
KatRi
rated it really liked it
Nov 23, 2014
Ria Z
rated it it was amazing
Jun 24, 2015
Raija
rated it really liked it
Jan 08, 2017
Anni-Mari
rated it really liked it
Mar 21, 2014
Han_na
rated it liked it
Feb 10, 2014
Paula Silvonen
rated it really liked it
May 31, 2016
Mia Myllymäki
rated it really liked it
Jul 15, 2016
Shamira
rated it it was amazing
Jul 26, 2015
« previous 1 3 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
70 followers
Magdalena Hai is a Finnish author of SF&F and children’s tales. Hai’s prose, long and short, has been nominated for several awards (Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia, LukuVarkaus, Atorox, Topelius, Arvid Lydecken, Runeberg Junior) and has won the Kirjava Kettu Award, Stalker Award, the Atorox Award and the Finnish Literary Export Prize (Tulenkantaja). Her latest novel, Kolmas sisar (T ...more

Other books in the series

Gigi ja Henry (3 books)
  • Kerjäläisprinsessa (Gigi ja Henry, #1)
  • Susikuningatar (Gigi ja Henry, #3)