كتاب مُكرر بطريقة مملة لدرجة إني خلصته كله في ساعة ونص!
أنا مش عارفة دكتور أكرم وماحضرتش أي دورات له، سمعت عن دوراته فقررت إني اقرأ الكتاب وكنت متحمسة، ولكن التكرار في الكتاب ممل جداً ولا أعلم لو كانت دورات الدكتور بنفس الأسلوب ولا لأ ولكن أكيد هتكون حاجة سيئة جداً لو كانت كده، الفصل الواحد متكرر فيه الحديث الشريف مش اقل من ٤ مرات من غير سبب، لأنه في كل مرة بيكرره بنفس الكلام ونفس الشرح، أسلوب الكتابة استفزني وحسيت فيه بتقليل من شأن المرأة زي تفضيله مثلاً للمرأة الولود ونُصحه بعدم اختيار العقيم، وعدم تطرقه لنفس النقطة بالنسبة للرجل! مع إن الاتنين في النقطة دي واحد وماحدش اختار يكون ولود أو عقيم عشان نرفع كفة الولود ونقلل كفة العقيم!
و زي ذكره للرأي الفقهي إن المرأة من حق أي حد في اوليائها إنه يفسخ عقد زواجها حتى لو هي وولي أمرها الأول موافقين! وكأنها طفل ماتقدرش تختار لنفسها ف أي حد ممكن يختار مكانها ويلغي اختيارها الشخصي!
مش متأكدة هل اعتراضي الحقيقي في النقاط دي على الكاتب والكتاب ولا الآراء الفقهية نفسها لكن اللي متأكدة منه إني انتهيت من الكتاب وأنا غضبانة ومُحبطة.
ربما الكتاب وقت نشره في ٢٠٠٧ كانت دي الأفكار المنتشرة والمقبولة، لكنها بكل حال غير مقبولة حالياً تماماً ولا أعلم الأسرة اللي ممكن تكون دي معايير اختيار الزوج والزوجة فيها هيكون شكلها إزاي.