Jump to ratings and reviews
Rate this book

Näin tehtiin Iron Sky – eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan internetiä

Rate this book
Iron Sky oli jo ennen ensi-iltaansa kansainvälisesti näkyvin ja rohkein suomalainen elokuvahanke kautta aikain. Tällaiseksi Iron Sky kasvoi erityisesti yhteisöllisen tuotantotapansa vuoksi. Tekemisessä yhdistyivät independent-ajattelu, luova joukkovoima ja internetin kokonaisvaltainen hyödyntäminen tuotantoprosessissa sekä suuret unelmat ja tavoitteet.

Nettimaailmassa alkunsa saaneen ja siellä katsotuimmaksi suomalaiseksi elokuvaksi nousseen Star Wreckin tekijät yhdistivät voimansa Blind Spot Picturesin kanssa ja alkoivat yhteisvoimin juosta kasaan kunnianhimoista elokuvahanketta.
Kansainväliseen levitykseen yli 70 maassa yltänyt tieteiselokuvaIron Sky vaati valmistuakseen paljon muutakin kuin selkärankaa. Alusta lähtien oli selvää, että onnistuakseen hankkeessa työryhmän oli kehitettävä täysin uudenlaisia tekotapoja, jotka ovat mahdollisia vain internetissä.Kirja hyppää Iron Skyn tuotantoon heti alkumetreiltä, ja elokuvan tekijät kertovat havainnollisesti, miten tämä hullu idea kuunatseista tuli todeksi.

Hardcover

First published April 1, 2012

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
0 (0%)
4 stars
2 (40%)
3 stars
2 (40%)
2 stars
1 (20%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 of 1 review
Profile Image for Mika Auramo.
792 reviews29 followers
December 16, 2014
Tyylikäs, särmikäs, rosoinen, visuaalinen ja erittäin mielenkiintoinen ovat adjektiiveja, joilla kirjaa luonnehtisin.

Pidin kovasti lukemastani, ja katsoin uudelleen Netflixistä leffan (directors cut), ja moni asia avautui ensimmäistä katselukertaa paremmin.

Esipuheen lisäksi teos on jaoteltu 10 lukuun, jossa niin tuottaja, ohjaaja, tiedotusvastaava kuin muutkin avainhenkilöt kirjoittavat omasta näkökulmastaan upeasta saavutuksesta.

Jonkin verran taustoitetaan myös tätä projektia käsittelemällä Star Wreckiä, mikä tuokin hyvän lisän kirjaan. Toisaalta aloittelevat elokuva-ammattilaiset saavat tätä lukiessa hyviä vinkkejä ja testattuja käytänteitä, miten brändiä voidaan rakentaa ja massoja hyödyntää niin taustamusiikissa, statistien roolituksissa jne.

On oivaltavaa huomata, kuinka tekijät arvostavat faniensa työpanosta. Tämä olisi erinomaista luettavaa itse kullekin oman organisaationsa besserwisserille, joka luulee itse tietävänsä asioista parhaiten ja joka ei osaa avostaa alaistensa tai harrastajien erinomaisia mielipiteitä ja kehitysehdotuksia.

Kirja on helposti lähestyttävissä, taitto erinomainen ja moderni. Sähköinen media on hyvin huomioitu, ja visuaalisuus toimii hyvin. Näyttelijät on esitetty mielenkiintoisesti. Kaiken kaikkiaan tavallista elokuvaharrastajaa hämmästyttänee, kuinka monen vuoden projektista lopulta on kysymys ja kuinka monen eri asiantuntijan panos on ratkaisevaa lopputuloksen kannalta.

Displaying 1 of 1 review

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.