Jump to ratings and reviews
Rate this book

God natt, oktober

Rate this book
Ett revolutionens sköra hjärta.

"De ställer sina kaffekoppar i diskhon. De lämnar lägenheten. De går mot bilen som väntar i garaget. Förmodligen pratar de om vädret och tittar upp mot skyn och möts av det starka solljuset. Mannen som följer mamma genom och ut ur livet fattar för en gångs skull hennes hand och trycker henne mot sig. Han vet vart vägen leder och hon ska följa med honom dit."

Adam flyttar tillsammans med sina föräldrar in i den nybyggda stadsdelen strax söder om centrum. Deras liv utspelar sig på liten yta, men den stora politiska världen är ständigt närvarande, om så endast i tanken. Fast varför är familjens lilla värld så bräcklig? Besöken utifrån går att räkna på ena handens fingrar.

Olyckan är ofrånkomlig. Mormor flyttar in, men också hennes tid är utmätt. Adam förbereder sig på ett alltför tidigt vuxenliv, genom 1980- och 90-talens Göteborg bär han ett revolutionens sköra hjärta i sina händer.

God natt, oktober är en uppväxtskildring om tillhörighet och försoning, om solidaritet och saknad, men också om punk, frigörelse och pepitarutiga kjolar.

259 pages, Hardcover

First published March 1, 2013

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Valle Wigers

6 books4 followers
Valle Wigers was born in the Swedish city of Halmstad and grew up in Gothenburg. His first novel, God natt, oktober, came out in April 2013 to great critical acclaim. Shortly after publication, the film rights were sold. He has also written a book about Berlin which in December 2014 came out in its 3rd edition and translated the Russian-German writer Vladimir Kaminer to Swedish.

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
8 (34%)
4 stars
13 (56%)
3 stars
2 (8%)
2 stars
0 (0%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 2 of 2 reviews
Profile Image for Maria.
137 reviews5 followers
May 4, 2013
Så fin berättelse. En uppväxtskildring med både sorg och humor. Adam bor i Göteborg med sina föräldrar som är politiskt medvetna och bär på hemligheter och blåmärken. De dör i en bilolycka, och hemligheterna med dem, och Adam får klara sig själv med många frågetecken att försöka reda ut. Suveränt skriven med ett levande språk. Skrattade högt och smågrät om vartannat. Rekommenderas varmt!
April 20, 2014
En mycket bra bok om åtrå till livet och allt som hör därtill. Fint beskrivet av Valle Wigers, vår generations Klas Östergren?
Displaying 1 - 2 of 2 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.