Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Di Sisimu Aku” as Want to Read:
Di Sisimu Aku
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Di Sisimu Aku

4.15  ·  Rating details ·  85 ratings  ·  7 reviews
SEJAK kecil Aman dan Qeena rapat ibarat kawan baik. Namun kemunculan Zeyra menggugat kemesraan mereka. Aman bagai terlupakan Qeena dek pesona kecantikan Zeyra. Hati Qeena hangus terbakar. Akhirnya, dia mengalah dan pergi membawa diri. Dia rela dibenci, dia juga sanggup disalah erti.

Aman tercari-cari bayangan Qeena. Dulu ada di depan mata, gadis itu sering disakiti. Kini bi
...more
Paperback, 608 pages
Published September 20th 2012 by Alaf 21 Sdn Bhd
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Di Sisimu Aku, please sign up.

Be the first to ask a question about Di Sisimu Aku

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
4.15  · 
Rating details
 ·  85 ratings  ·  7 reviews


More filters
 | 
Sort order
kuzzeen
Dec 02, 2013 rated it really liked it
Shelves: read-2013, i-owned
Terpandang aku mengelek naskah ni, husband bertanya "kenapa tajuknya DI SISIMU AKU, bukan- Aku Di Sisimu?".... soalan yg x terjawab hinggalah usai aku menutup helaian terakhir.

Ini cerita 'aku'- si Qeena. Qeena tidak pernah 'menempatkan' diri Aman bersama tapi Aman sejak dulu 'meletakkan' Qeena di sisinya. Perjanjian Aman dengan Zeyra - meremukkan hati Qeena. Tatkala Qeena dicemuh dan didera Zeyra, Aman tidak mampu menjadi 'ironman' kerana janjinya. Kerana terluka, Qeena meninggalkan keluarga ang
...more
Nonieღserenity2bliss
Mar 05, 2013 rated it it was amazing
Announcement before review: N nak jual buku ni for RM13. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :)

Bestnyer cerita ni! <3 Ia sangat memenuhi citarasa N. Ada part yang sedih, happy tapi semuanya memang menyentuh perasaan. Tahniah pada penulis kerana berjaya menambat hati N from the first page.
 photo carrieclap.gif

Cerita ni mengisahkan kisah suka duka gadis muda bernama Qeena. Selepas kematian ibu bapanya, Qeena tinggal bersama keluarga Aman. Family Aman bukannya orang senang. Abah bekerja sebagai pengawal kese
...more
Gobokairina
Nov 19, 2013 rated it really liked it
Dari 3.5*, aku genapkan 4* -- hanya kerana si hero kedua yang 'tertinggal'. Puan penulis, ciptalah kebahagiaan untuk si hero ni, dalam naskhah terbaru, mungkin? ;))

Full review: 18/03/2014

Aku setuju dengan review Sis Norazah, cerita ini pada dasarnya biasa-biasa saja. Tapi ada rasa yang tinggal usai membacanya. Rasa yang dekat di hati, ehem... hahaha :P

Aman & Qeena. Sukarnya menjadi kawan baik bila masing-masing gagal mengawal rasa. Indahnya perhubungan mereka bukan hanya atas tiket persahaba
...more
nilam
Sep 02, 2013 rated it it was amazing
Baca novel ni buat saya melelehkan air mata je..kesiannya Qeena..geram kat Aman..lepas 9 tahun jumpa balik berlaku slah faham pulak..

bila dpt tau tentang pengorbanan Aman rasa bertambah sedih lg...so kesian sgt kat watak Qeena dan Aman ni..tp nasib baik hepy ending untuk mereka ini..
Anne
Jan 27, 2015 rated it really liked it
Shelves: yr-2015, karangkraf
Well nothing much 2say......
Family, love, friendship & etc

Qeena si anak yatim yg tinggal dgn keluarga angkat nya sejak berusia 10thn & berkawan
baik dgn Aman sejak di tadika lagi.

Keluarga Aman walaupn miskin sanggup mengambil Qeena as their adopted dghtr sehingga berumur 17thn.

Aman x pernah anggap Qeena as his sister & hoping 4 something more then brother/sister/bestfriends relationship.

Semuanya berubah dgn kehadiran Puteri Zeyra & Hubungan yg rapat makin pudar Ankara Zeyra .....
...more
 Kak Zie
May 28, 2014 rated it really liked it
Shelves: koleksi-peribadi
Merembes-rembes air mata baca kisah ni.. Permulaan yang agak perlahan, pertengahan yang banyak mengundang emosi dan pengakhiran yang manis..


p/s: Terdapat beberapa typo dan part yang agak mengelirukan.. Harap pihak penerbitan alert lebih pada typing error ni..
Norazlina Baharuddin
Jun 14, 2015 rated it really liked it
4.5 ☆
Eh Bbydutdut
rated it it was amazing
Oct 10, 2013
Akbar Mdy
rated it it was ok
Apr 11, 2014
SukaBaca
rated it liked it
Jan 04, 2015
Mohd Ashmunir
rated it it was amazing
Sep 07, 2014
Yayaude
rated it it was amazing
Jun 24, 2013
Sieera
rated it liked it
Feb 10, 2013
Emma
rated it it was ok
Feb 01, 2015
Ain
rated it really liked it
Jan 26, 2019
Farina Selamat
rated it liked it
Dec 17, 2013
Pffpjg
rated it it was amazing
Oct 30, 2013
Nur Athirah
rated it it was amazing
Oct 17, 2013
Nur Hasya
rated it it was amazing
Jun 14, 2014
mQ0717
rated it it was amazing
Mar 07, 2014
Nina
rated it liked it
Mar 27, 2018
Nurul Aien's
rated it really liked it
Jun 28, 2018
Azienamico
rated it liked it
May 07, 2013
Mzesya Aysezm
rated it it was amazing
Sep 12, 2013
Lyna
rated it liked it
Jan 15, 2015
Aziera Aziz
rated it it was ok
Dec 22, 2014
Hanis
rated it really liked it
Jun 01, 2015
Charlotte
rated it it was amazing
Apr 18, 2013
athirah amri
rated it it was ok
Sep 23, 2013
« previous 1 3 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
17 followers
Fatin Nabila dilahirkan pada 27 Februari 1980. Anak pertama daripada dua beradik ini merupakan anak jati Terengganu yang amat meminati bidang penulisan. Sejak sekolah rendah lagi Fatin sudah berjinak-jinak dalam bidang yang digemarinya ini. Begitupun, bekas pelajar Sekolah Menengah Merchang ini tidak pernah menyimpan hasrat untuk bergelar penulis kerana cita-citanya lebih menjurus pada bidang kewa ...more
No trivia or quizzes yet. Add some now »
“Andai ada masa lalu yang menghalang, belajarlah melupainya. Semua orang ada masa lalu. Masa yang mungkin bukan untuk kita.” 1 likes
More quotes…