Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Synnintekijä (Olavi Maununpoika, #1)” as Want to Read:
Synnintekijä (Olavi Maununpoika, #1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Synnintekijä

(Olavi Maununpoika #1)

by
3.19  ·  Rating details ·  200 ratings  ·  21 reviews
Kun Olavi Maununpoika, vastavihitty pappi ja Turun piispa Maunu Tavastin ottopoika, lähestyy Pariisia, hän haistaa ensimmäiseksi kaupungin löyhkän. On vuosi 1425, sydäntalvi, ja Itämaan kirkasotsaiselle nuorukaiselle avautuu uusi maailma houkutuksineen ja hirvittävyyksineen. Sorbonnen yliopiston oppilaana hän muuntaa nimensä komeaan latinankieliseen asuun, hänestä tulee Ol ...more
Hardcover, 308 pages
Published January 2013 by Gummerus
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Synnintekijä, please sign up.

Be the first to ask a question about Synnintekijä

Community Reviews

Showing 1-30
3.19  · 
Rating details
 ·  200 ratings  ·  21 reviews


Filter
 | 
Sort order
Matti Karjalainen
Milja Kauniston "Synnintekijä" (Gummerus, 2013) tapahtumat sijoittuvat 1400-luvun alkupuolelle Ranskaan. Olavi Maununpoika saapuu Pariisiin Sorbonnen yliopistoon opiskelemaan papiksi. Hurskas piispan kasvattipoika kauhistelee aluksi kaupungin syntistä ja rietasta elämää, mutta joutuu itsekin lihan himojen ahdistamaksi kun tutustuu paremmin älykkääseen opiskelutoveriinsa, etelä-ranskalaiseen aatelispoikaan Miracleen, joka kantaa mukanaan suurta salaisuutta.

Milja Kaunisto kuvaa esikoisromaanissaan
...more
Annmari Dannebey
Nov 13, 2015 rated it liked it
Milja Kauniston Synnintekijä herätti monenlaista mietettä. Ensinnäkin ihmisenä kasvamisesta: tärkein oppi lienee se, että vain tyhmät eivät vaihda mielipidettä. Päähenkilö muuttaa radikaalisti mieltä ainakin mitä tulee vastakkaisen sukupuolen edustajiin, mutta siihen vaaditaan kohtaaminen juuri sen oikean henkilön kanssa ja paljon myös rakkautta.
Siitä tässä teoksessa mielestäni on kyse, eli kasvamisesta ja rakkaudesta.
Synnintekijä on myös mehukas historiallinen romaani. Keskiaikaisen Pariisin
...more
Pilvi
Odotin kirjalta paljon. Pitämäni historiaan perustuva fiktiolaji, jossa odotusteni mukaan käytäisiin myös selkeää historiallista faktatarinaa läpi. Historiallisia faktoja oli soviteltu taitavasti fiktion sekaan, ehkä jopa siinä määrin, että raja niiden välillä hämärtyi liikaa. Tämän vuoksi koko ajan kirjaa lukiessa mieltäni hämäsi se, mitä kirja yrittää olla. Kertomus faktoihin perustuen Olavi Maununpojan elämästä vai täysi fiktio, johon repäisty todellinen henkilö. Mielestäni kirjaa on markkino ...more
Mika Auramo
Kesken jäi.

Milja Kauniston Synnitekijä-romaani ei vastannutkaan mainostekstin synnyttämiä odotuksia Olavi Maununpojasta eli Olaus Magnuksesta.

Ensimmäisessä luvussa ollaan Villecomtalissa Etelä-Ranskassa ja päähenkilön Beatrix de la Tour d’Auvergnen matkassa. Hän on nuori, viriili, isätön nainen, joka käyttäytyy ylhäiselle säädylle sopimattomalla tavalla hengailemalla rahvaan kanssa ja muhinoimalla öisessä metsässä englantilaisrakastajarosvon himojen kohteena.

Erotiikkaa tihkuva alkuosa menee pin
...more
Elina
Jun 25, 2015 rated it it was amazing
Kauttaaltaan hyvin kirjoitettu, kieli on nautinnollista lukea.:)
Mari
Jan 28, 2018 rated it it was ok
Pidän historiallisesta fiktiosta, ja uskonnon ja seksuaalisuuden teemat ovat vähintäänkin mielenkiintoisia. Ikävä kyllä kirja jäi jotenkin mitäänsanomattomaksi: juoni oli jokseenkin ennalta-arvattava ja hahmot ja heidän mielipiteensä jotenkin latteita ja tyypillisiä. Kirja sinänsä oli ihan miellyttävää luettavaa, vaikka jotkin sanavalinnat häiritsivätkin, mutta viime kädessä en välttämättä koe saaneeni siitä uusia näkökulmia tai ajatuksia. Ja vaikka seksi ja seksuaalisuus ovatkin valideja teemoj ...more
Annukka
Jul 08, 2018 rated it liked it
Kirja, jonka keskivaiheilla ajattelin, etten varmasti lue mahdollista toista osaa. Kirja, jonka lopuksi ajatteli, että täytyy hankkia toinen osa.

Kirjaa lukiessani jäin miettimään ihmisten elämää 1400-luvulla: oliko se niin "irstasta", seksin ja seksuaalisuuden täyttämää, miehet toteuttivat lähes estottomasti omia himojaan ja halujaan, kuin kirjassa annetaan kuva. Jos näin on ollut, onpa onni, että elän nykyajassa. Se toki on ollut entuudestakin tiedossa, että naisen asema yhteiskunnassa yleensä
...more
Lauri Perkkiö
Jun 07, 2018 rated it liked it
Ihan viihdyttävä, tosin keskittyy n. 90% eri henkilöiden vehkeisiin. Btw miksi ne söi perunamuhennosta 1400-luvun Ranskassa?
Jaana
Jun 08, 2017 rated it it was amazing
WAU! Tosi upeaa kerrontaa! Voin sanoa että rakastan tätä kirjaa. Kertakaikkisen mahtava.
Tiina Susanna
Nov 05, 2018 rated it liked it
Kiinnostavasti kirjoitettu
Maria
Jan 23, 2013 rated it liked it
Shelves: kotimainen
Eletään 1400-lukua. Olavi Maununpoika, vastavihitty pappi, saapuu Pariisiin tarkoituksenaan opiskella Sorbonnen yliopistossa. Olavi on säntillinen ja hyveellinen, uskoo hievahtamatta juuri niin, kuin hänelle on opetettu. Ainakin siihen saakka, kunnes tapaa opiskelutoverinsa, älykkään, kiehtovan ja hyväsukuisen Miracle de Servièresin.

Minä en voinut huonovointisuudeltani edes sulkea silmiäni, kun porton rietas nauru kaikui taas päässäni ja hänen reitensä ja naisenaukkonsa tukkivat tieni.

”Minä”,
...more
Suvi
Helvetillä pelottelun ilmapiirissä ei ole mikään ihme, että Olavi ei uskalla kääntyä synnintuskissaan kenenkään puoleen, vaan rypee niissä omillaan. Olavi ei toki ole niitä kaikkein miellyttävimpiä ihmisiä, mutta itselleni käsitys päähenkilöön samaistumisesta tuntuu niin vieraalta, ettei se ole ikinä kuulunut kirjallisuuden arviointikriteereihini. Olavi vaikuttaa lähinnä epävarmalta itsetuntonsa kanssa kamppailevalta nuorelta, joka heitetään täysin erilaiseen ympäristöön erittäin hämmentävien uu ...more
Kay
Jun 05, 2013 rated it really liked it
1400-luvulla elänyt Olavi Maununpoika on historiallinen henkilö, jonka oppivuosista Sorbonnen yliopistossa Kaunisto kirjoittaa kuvitteellista mutta uskottavaa tarinaa. Papiksi aikova, hurskas nuorukainen näkee Pariisin iljettävänä paheiden pesänä, jonka keskellä on turvapaikka, viisaiden opettajien ja kirkasotsaisten tulevien uskonmiesten tyyssija… paitsi että.

Teoksen vahvuus on ehdottomasti se, miten Kaunisto käyttää kieltä keskiaikaisen tunnelman ja nuotin luomiseen. Hänen Pariisinsa vilisee h
...more
Heli
Jan 29, 2013 rated it liked it
Milja Kauniston esikoisromaanin päähenkilönä on todellinen henkilö piispa Olavi Maununpoika. Synnintekijä keskittyy Olavin tai Olaus Magnuksen opisekluaikaan Sorbonnen yliopistossa. Vielä opintojakin enemmän kirja keskittyy Olauksen ystävyyteen hänen opiskelutoverinsa Miracle de Servieresin kanssa. Kauniston keskiaika on uskonnollisen julkisivun takana rosoinen, haiseva ja irstaileva. Pidin romaanissa paljon sen kielestä ja romaanin yhteiskuntakuvaus oli uskottavaa. Silti loppujen lopuksi jäin m ...more
Tui
May 26, 2016 rated it really liked it
Suhtaudun yleensä hieman varauksella historiallisiin romaaneihin koska pidän kirjoista joissa faktat on oikein eikä näin aina ole historiallisissa romaaneissa. Tätä kuitenkin suositeltiin ja koska aihe kiinnosti, tartuin kirjaan. Ja kirja vei mukanaan aika nopeasti ja tuli luettua nopeasti läpi koska on nopealukuinen.

Tarina on hyvä, teksti menee eteenpäin eikä junnaa paikallaan (asioita joita vihaan kirjoissa). Hyviä käänteitä, sopivasti tapahtumia ettei tylsisty mutta ei liikaa. Tarina on hyvi
...more
Peony
Tykkäsin Kauniston tavasta kirjoittaa. Sanavalinnat ja tekstin rytmi todella saivat aikaan "keskiaika-tunnelman". Luen varmasti sarjan seuraavankin osan. Erotiikkaa oli siinä määrin, että se varasti parrasvalon tarinan etenemiseltä. Toki sillä oli merkittävä osa ajan kuvauksessa ja tarinan kulussa, mutta välillä se "kupeiden/kivesten pakotus" alkoi olla mielestäni jo turhaa ja itseääntoistavaa...muutamat pakotukset olisi voinut karsia merkityksettöminä :D
Marjatta
Aug 10, 2014 rated it liked it
Hairahduksia, himoa ja hirsipuun pelkoa, sanotaan kirjan takakannessa. Sitäpä juuri on tämä kirja, mutta myös 1400-luvun Pariisia, Sorbonnen yliopistoa ja papiksi opiskelevien silloista elämää. Kovaa on ollut opiskelijaelämä silloinkin.
Jen Juniper
Suurin osa kirjasta oli itseinhoisen nuoren miehen panetusta. Tälle yksi tähti. Toinen tulee laajasta historiallisesta annista ja lopusta, joka luo toivetta paremmasta jatkosta.
Marko Rossi
Aug 22, 2016 rated it really liked it
Tykästyin heti Miljan ronskiin tyyliin kirjoittaa. Tylsiä hetkiä ei kirjan parissa ollut ja innolla tartun seuraavaan osaan!
Kristiina
Sep 20, 2015 rated it really liked it
Nautinnollista kieltä, tarkkaa kuvaa. Jostain syystä luulin kirjaan tarttuessani sen olevan trendikäs historiallinen dekkari. Vasta lopetettuani huomasin, ettei se ollutkaan. Eipä haitannut.
Rouva
Apr 07, 2015 rated it it was ok
Nuoren Olavi Maununpojan opinnot Sorbonnen yliopistossa kaukana kotoa koettelevat Olavin uskoa ja tulevaisuudensuunnitelmia. Uskottavan ajankuvauksen ja historiallisen otteen ansiosta kaksi tähteä.
Elina
rated it liked it
Oct 27, 2014
Sirpa
rated it it was ok
Feb 20, 2016
Aletheia//Johanna
rated it really liked it
Jan 23, 2013
Meemi
rated it it was ok
Jul 17, 2018
Harrihei
rated it liked it
Jul 22, 2013
Ansu
rated it liked it
Jan 09, 2015
Riikka
rated it it was ok
Aug 15, 2014
Annika
rated it liked it
Sep 15, 2014
Piia
rated it it was ok
Oct 28, 2014
« previous 1 3 4 5 6 7 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
26 followers
Milja Kaunisto on musiikintekijä, laulaja ja sanoittaja. Hän on myös harhailija, historianrakastaja ja hedonisti, jolle omat lapset ja juuret tuovat rauhan. Hän asui maailman eri kolkissa 15 vuotta, kunnes löysi kodin keskiaikaisesta eteläranskalaisesta kylästä. Vanhan luostarikoulun muurien suojassa hän kasvattaa mausteyrttejä ja kuuntelee muinaisten henkien kuiskintaa.

Other books in the series

Olavi Maununpoika (3 books)
  • Kalmantanssi (Olavi Maununpoika, #2)
  • Piispansormus (Olavi Maununpoika, #3)