Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Sayang Awak, Sayang” as Want to Read:
Sayang Awak, Sayang
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Sayang Awak, Sayang

4.08  ·  Rating details ·  119 Ratings  ·  14 Reviews
SUATU tragedi yang menyayat hati terjadi menyebabkan Junaira dan Haziq yatim piatu, lalu tinggal di rumah Datin Ros yang sangat baik. Tetapi Nazif... menyampah sangat dengan mereka berdua. Asyik menjeling sahaja. Suka cari pasal pulak tu! Bagi Junaira, kalau nak lawan api, mestilah dengan air. Sebelum anak Datin Ros itu kenakan dia, dia mesti kenakan Nazif balik.

Bila Nazif
...more
Paperback, 704 pages
Published 2012 by Alaf 21 Sendirian Berhad
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Sayang Awak, Sayang, please sign up.

Be the first to ask a question about Sayang Awak, Sayang

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Azizah
Jan 10, 2013 rated it liked it
Shelves: grc-2013
Sebab utama beli novel ni sebab cover yang comel. Tergoda aje tengok dua jari yang tertulis muka orang tengah senyum tu.

Belek punya belek. Owh, kahwin paksa lagi pilihan awak ye Cik Jijah. Tapi masih ada yang akan kita dapat dari buku ni jika kita buka mata dan hati. Baru Kakchik rupanya ni pertama kali Kakchik baca karya penulis ni dan pada Kakchik, Kakchik boleh terima bahasa yang ringkas. Tak berat sangat dan plot yang tak ada cilok sana sini, tu yang mudah Kakchik hadam.

Jun dan Haziq terpaks
...more
Ririn
Quite frustrated. Mungkin harapan saya yang terlebih tinggi, sebab saya sukakan buku-buku penulis yang telah saya baca sebelum ini.

Watak dan perwatakan pelaku-pelaku utama agak kebudak-budakan. Kalau umur yang dijadikan alasan, masih bukan alasan yang kukuh. Suka sangat berloyar buruk, penat juga nak membacanya. Dari awal sampai habis, begitulah juga.

Loopholes banyak. Garapan pun longgar, biasanya ditutup dengan sikap loyar buruk Junairalah. Isu cerai taklik yang dikemukakan agak bagus, tapi t
...more
Lagenda
Jan 30, 2013 rated it it was amazing
Novel SAYANG, AWAK SAYANG..Karya Novelis MuRni AqiLa..Pertama kali melihat tajuk & ilustrasi cover ada dua jari yang comel memikat hati tu sy dh dapat bayangkan cite ni mesti best & sweet..trnyata memang sangat menarik.Best gila gelak sorang2 baca novel ni.Ayat2 pun sempoi..

Permulaan cerita yang agak sedih mengisahkan seorang gadis Anis Junaira yang kehilangan ibubapa & adik2nya apabila keluarganya mengalami kemalangan jalan raya yg agak tragis semua meninggal. Jadi tinggallah Junai
...more
Wan  Farahana
Mar 17, 2013 rated it liked it
Shelves: novel
hmm..time to review..

well..cerita nie biasa2 je bg sy..sy ada satu pnyakit..bila ada sesebuah novel itu tersgtla best bagi saya..i just like being dragging into that story and bulu roma akan meremang utk part2 yang sgt menyentuh hati..

Cerita yang ringan, tapi ramai sangat orang jahat. Letih membaca. Mana dengan Fahim, Deana, Badrol dan tiba-tiba datang Rahim yang menjadi cerita nie agak kurang menyeronokkan bagi saya.

Kasih sayang antara Junaira dan Nazif agak tak sampai untuk sy..tapi kasih syg
...more
Intan  Musa
Jan 10, 2013 rated it liked it
Ibu bapa serta dua adik Anis Junaira (Jun) terkorban akibat kemalangan jalanraya dengan sebuah kereta. Sekarang, yang tinggal hanya dia dan adiknya, Haziq. Cinta dan pengertian dari Fahim yang diharap, musnah semuanya. Fahim menghina dirinya kerana takut Jun menyusahkan dirinya. Nasibnya, mula terbela bila dia diambil berkerja sebagai orang gaji untuk seorang Datin yang lumpuh. Jun dan Haziq dapat menyambung sekolah. Datin sangat menyayangi Jun dan Haziq, lalu diambil mereka sebagai anak angkat. ...more
Haryati Abd. Halim
mood layan novel cinta...ada banyak sebab kenapa kita beli sesuatu buku, buku ni sbb ada tawaran t shirt percuma, tapi malangnya pada masa tu t shirt dah habis tapi sbb dah terbeli, layanlah.

masih kisah yg sama, perkhawinan yg diatur keluarga. tapi bagaimana mereka dipertemukan sedikit berbeza. dua keluarga terlibat dlm kemalangan maut, namun atas dasar tanggungjawab, mereka dinikahkan walaupun secara rahsia.

namun, apabila hati dah suka, ada pula halangan dari pihak ketiga. masih bolehkah merek
...more
Faten
Oct 16, 2013 rated it liked it
cerita ni santai aje,ada humor jugalah. maaf cakap, kahwin paksa memang bukan pilihan saya. agak ada jugalah lompat kijang bacanya. konflik yg sy rasa menarik di bahagian hujung2 dah,bila watak2 jahat tu muncul. cuma nak tahu kenapa dan siapa terlibat utk jahanamkan nazif.
 Kak Zie
Feb 13, 2016 rated it it was ok
Shelves: koleksi-peribadi
Nak letgo buku ni. RM15 belum masuk pos. Siapa berminat, boleh la PM. Terima kasih.
Fatin Najwa
Mar 24, 2013 rated it it was amazing
mmg best citer nie...
Que Razali
Dec 28, 2013 rated it really liked it
cerita yang sangat sweet!!!:)
Charlotte
Apr 18, 2013 rated it really liked it
saya suka sgt cte nie.. hehehe
Nurul Syafiqah
rated it it was amazing
Mar 29, 2014
DHIA IRDINA
rated it it was amazing
Dec 02, 2016
Syamim
rated it really liked it
May 28, 2013
Kiruba
rated it it was amazing
Feb 12, 2013
Fiza
rated it really liked it
Jun 13, 2016
Syamimi
rated it liked it
Jun 30, 2015
Nurulizzati
rated it it was amazing
Dec 19, 2016
Nur Asmawati
rated it it was amazing
Nov 13, 2014
Miss Ja
rated it it was ok
Sep 04, 2016
Irna Norfatinasraini
rated it really liked it
Sep 21, 2015
Fiqa Hazri
rated it really liked it
Jan 15, 2015
Siti Raudhah
rated it liked it
Mar 25, 2014
Hani Riza
rated it really liked it
Jun 18, 2014
Syuhada
rated it really liked it
Jan 16, 2017
Novel Annie
rated it it was amazing
Mar 25, 2014
Na Nafisa
rated it it was amazing
Feb 01, 2013
Masz Danryan
rated it liked it
Jul 15, 2014
Muhammad Mohd zaiddy
rated it it was amazing
Sep 13, 2013
Nur Syahmimi
rated it it was amazing
Feb 03, 2014
« previous 1 3 4 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • Sungguh, Aku Gilakan Kau
  • Cik Blur Dan Encik Ikhlas
  • Mama Mia Shaza
  • Bila Hati Kata Sayang
  • Suami Tak KuHadap
  • Doktor Cinta
  • Perempuan Lindungan Kaabah
  • Kontrak Janji Setia Antara Kita
  • Bayangan Rindu
  • Lelaki Versi Dia
  • Hikayat Cinta Si Pematah Hati
  • Mencari Jalan Ke Syurga
  • Kalau Memang Harus Begitu
  • Dekatnya Cinta (Adam & Hawa, #2)
  • Setia Hujung Nyawa
  • Kahwin Ganti
  • Bukan Isteri Sempurna
  • Lazuardi

Share This Book