Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Kamus Inggris-Indonesia (An English-Indonesian Dictionary)” as Want to Read:
Kamus Inggris-Indonesia (An English-Indonesian Dictionary)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Kamus Inggris-Indonesia (An English-Indonesian Dictionary)

3.97  ·  Rating details ·  548 ratings  ·  63 reviews
Disusun oleh dwiahli dari Amerika Serikat, John M. Echols, dan dari Indonesia, Hassan Shadily, KAMUS LENGKAP ini diperkaya dengan:

puluhan ribu entri atau kata kepala,
tulisan fonetis yang mendampingi setiap entri untuk mengetahui cara membaca kata yang bersangkutan,
• penjelasan kelas kata,
• tambahan penjelasan arti kata yang bersangkutan dalam disiplin ilmu tertentu, se
...more
Paperback, 660 pages
Published 1996 by Gramedia Pustaka Utama (first published April 1st 1975)
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.
This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.97  · 
Rating details
 ·  548 ratings  ·  63 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Kamus Inggris-Indonesia (An English-Indonesian Dictionary)
nanto
Feb 22, 2008 rated it liked it
Shelves: rujukan
Bila ada kamus paling banyak dibajak, saya rasa kamus ini minimal masuk nominasi.
Ratno Syswoyo
Oct 08, 2017 rated it it was amazing
sangat membantu
Indah Threez Lestari
Meski tidak masuk list perpustakaan, buku ini sangat membantu dalam masa-sama pengayaan kosa kata bahasa Inggris. Memang tidak begitu lengkap, karena bahasa slang, idiom, peribahasa, dll seringkali tidak ada dalam buku ini, tapi yang tak ada di sini bisa dicari di kamus lain seperti Oxford Dictionary, toh?
Buqu Indonesia
Jun 11, 2013 rated it it was amazing
Pertama kali beli waktu SMP kalau tidak salah. Kamus terlengkap Inggris - Indonesia yang pernah diterbitkan. sampai sekarang masih ada dan masih dalam kondisi sangat baik.

Namun sesuai perkembangan zaman, kamus cetak sangat susah dibawa mobile dan relatif ukurannya besar, sekarang sudah ada google translete yang sangat ringkas dan aplikasi handphone yang mempermudah user.

Legend!
Santi Rahmayanti
Aug 11, 2008 rated it liked it
Aduh maaf Pak Echols dan Sadily...kayaknya punya saya yang bajakan deh..hiks..belinya di Pasar Palasari Bandung waktu SMA. Dulu gak ngerti sih ada buku2 bajakan gitu...Abis harganya jauh banget ama yang asli di Gramedia...
Udah murah pun, masih aja tetep nawar...
André
May 21, 2008 rated it really liked it
Recommended to André by: Jan Wohlgemuth
Good dictionary, I suppose. The little alphabet marks on the site are rather nice. And there's much lexical information and example sentences given, as well as the difference between Indonesian /ə/ () and /e/ (<é>). ...more
Supriadi
Mar 09, 2008 rated it really liked it
Jadi inget waktu pelajaran Bahasa Inggris dulu waktu SMU.. Hmmmmmm...
Tiwik Dw
Jan 25, 2008 rated it really liked it
Shelves: non-fiction
Warisan kakak...
Libas
Mar 27, 2011 rated it liked it
kamus"..
Faries Muchlisin
Apr 30, 2015 rated it really liked it
kurang lengkap.
Ramdani
Jan 04, 2016 marked it as to-read
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Sukma Mase
Nov 13, 2012 rated it it was amazing
Shelves: daily-books
Bukan kamus Inggris - Indonesia pertama buatku, tapi jelas adalah kamus terlengkap pertamaku.
Hasanuddin
Aug 04, 2008 rated it really liked it
Shelves: relasi, paradigma
Navigator setia semasa sekolah ^_^
Femmy
Aug 06, 2007 rated it really liked it
Salah satu senjataku dalam menerjemahkan. Tidak boleh absen dari mejaku! (Meskipun sekarang sudah mulai tersaingi oleh kamus online seperti Babylon...)
Masykur
tes
Saif Alfashli
Jan 15, 2008 rated it really liked it
kamus sejuta umat:P
Lelly
Aug 24, 2009 rated it it was amazing
Duh.....
yang bener aja, mosok "Kamus" abis dibaca sih? palingan juga dibuka kalok lagi butuh.....
Aqsha
Jun 23, 2013 added it
I like that..
Fatimah
business
Adisti
Mar 18, 2008 rated it liked it
Mau nggak mau buku ini gw butuhin biar bisa menaklukan dunia yg dikelola oleh para kapitalis
Poetry
Mar 01, 2008 rated it liked it
haha...ini buku sangat membantu sejak dulu...
apalagi sekarang...dikit2 bahan makalahnya bahasa inggris...walopun berat dibawa ke mana2, tapi sangat lengkap buat aku..thanx ya kamuss...
Rian
Jun 05, 2015 marked it as to-read
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Ayu Zuraidah
teman buat baca harry ku...dan buku lain tentu.
Wendy Nara
Feb 24, 2013 added it
Shelves: musik
book
Julio Hursepuny
shut the fuck up, i wanna read now..!
~Lyn~
Oct 25, 2007 rated it liked it
ini kamus sodara kembarnya kali ya ama yg Indonesia Inggris :p
tapi belum bener2 dictionary yg bagus
Hadi Permana Abadi
Nov 11, 2015 rated it liked it
the dictionary is complete.
Sudarso
Jul 28, 2014 marked it as to-read
very good
Najla Qurratuain
Nov 10, 2015 marked it as to-read
test
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

  • Big Lies in a Small Town
  • The New Drawing on the Right Side of the Brain
  • Ways of Seeing
  • Andy Goldsworthy: A Collaboration with Nature
  • Imagine: How Creativity Works
  • Steal Like an Artist: 10 Things Nobody Told You About Being Creative
  • Just My Type: A Book About Fonts
  • Anatomy for the Artist
  • The Story of Art
  • The Diary of Dajjal
  • Surat Kecil Untuk Tuhan
  • Critical Eleven
  • Manusia Setengah Salmon
  • Rahim: Sebuah Dongeng Kehidupan
  • Bidadari Bermata Bening
  • Dilan Bagian Kedua: Dia Adalah Dilanku Tahun 1991
  • In a Blue Moon
  • Aroma Karsa
See similar books…

News & Interviews

Contemporary young adult literature has often led the way in depicting the real-life issues facing teens from all backgrounds. To delve into ho...
55 likes · 8 comments