Jump to ratings and reviews
Rate this book

Droomvlucht: Het verhaal van astronaut André Kuipers

Rate this book
In Droomvlucht vertelt de Nederlandse astronaut André Kuipers het verhaal van zijn spannende ruimtemissies en jaren van training. Hij spreekt openhartig over de offers die hij bracht om in de ruimte te komen. Over doorzetten, onzekerheid en de voortdurende dreiging van medische keuringen die hem voorgoed aan de grond zouden kunnen houden.

288 pages, Hardcover

First published October 31, 2012

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Sander Koenen

7 books1 follower

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
34 (27%)
4 stars
57 (46%)
3 stars
25 (20%)
2 stars
5 (4%)
1 star
2 (1%)
Displaying 1 - 12 of 12 reviews
April 5, 2023
Een prachtig persoonlijk verhaal van Andre over het mooie en belangrijke werk dat hij in de ruimte heeft gedaan. Ook mooi om te zien hoe hij zoals altijd mensen bewust probeert te maken van de kwetsbaarheid van "ruimteschip Aarde".

De schrijfstijl ben ik wat minder enthousiast over. Het boek wist mij niet echt te grijpen waardoor ik het telkens weer opzij heb gelegd omdat er voor mijn gevoel niet doorheen te komen was. Dat is toch enigszins jammer wanneer je de kans hebt gehad om voor zo'n lange periode zo dicht bij Andre Kuipers te zijn.
February 10, 2018
Prachtig boek! Veel achtergrondinformatie, een mooie beschrijving van de weg naar het astronaut worden. Ook een mooie voorstelling van hoe het leven in het ISS is.

De passage van het terugkeren naar aarde is met zo veel realisme beschreven dat ik het bijna zelf ervaarde, zelfs met kippenvel tot gevolg!
Profile Image for Mitchel Wagner.
11 reviews
January 26, 2022
Een heel mooi boek waarin je door Sander wordt meegenomen in de wereld van André Kuipers. Niet alleen interessant als je in de ruimte geïnteresseerd bent, ook zonder interesse is het een heel mooi boek. Je wordt aan de hand meegenomen en leert hier en daar ook nog wat. Al het astronauten vakjargon wordt goed uitgelegd.
February 28, 2018
It is easy to read and so good that you don't want to stop. Sometimes I felt almost with André in space. Written beautifully about a marvellous person!
Keywords: humour, technique, open and honest
3 reviews
November 4, 2020
Incredible story but poorly told. I think it is hard to make André's adventures tell so spiritless.
Profile Image for Elma Voogdt.
730 reviews10 followers
November 6, 2018
Het boek is persoonlijk en informatief. Een page turner! Vooral het persoonlijke valt op, want André Kuipers beschermt in interviews het persoonlijke vaak.
Door het boek besef je ook hoeveel er bij komt kijken om (a) geselecteerd te worden en (b) om fit zijn en te blijven en het vele leren, oefenen etc voor de missie. Natuurlijk het werk in de ruimte mag je ook niet vergeten, want plezier reisjes zijn het niet. Het is bedoeld voor de wetenschap, zodat men in de toekomst er zijn voordeel mee kan doen. Kortom hard werken!
Profile Image for Jirnsum.
77 reviews
September 26, 2013
Ik heb mijn best gedaan dit een goed boek te vinden. Ik heb de vlucht van Kuipers op de voet gevolgd, en hoopte in dit boek wat achtergrond mee te krijgen. Helaas is het boek geschreven in een stijl die mij totaal niet aanspreekt. Korte staccato zinnen, die mijns inziens afbreuk doen aan het verhaal dat men tracht te vertellen. Erg zonde.
Profile Image for Hans Bouwman.
2 reviews
June 17, 2013
Makkelijk te lezen boek, waarin het verhaal achter de glamour en publiciteit wordt verteld. Wat ontbreekt: hoe Kuipers reageerde toen hij hoorde dat hij langer in de ruimte mocht blijven. Een aanvulling was geweest een opengewerkte tekening van de ISS.
Profile Image for Alice.
49 reviews
January 16, 2013
Mooi boek en interressant om de achtergronden te lezen van alles wat er vooraf gaat aan zo een ruimtereis en de ruimtereis zelf. Tranen om het stukje over Amber, omdat ik dat meisje dus heb gekend.
3 reviews6 followers
March 12, 2013
Heerlijk boek om te lezen! Je wordt echt meegenomen in de wereld achter de ruimtevaart. En dat alles op een inspiredende manier en met humor beschreven. Aanrader!
Displaying 1 - 12 of 12 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.