Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Karikko” as Want to Read:
Karikko
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Karikko

3.62  ·  Rating details ·  127 ratings  ·  26 reviews
”Oletetaan että toinen teistä nyt kuitenkin putoaa sen katon läpi ne kymmenen metriä alhaalla odottavalle asfaltille eikä häntä enää ole. Tähdet eivät silti sammu eivätkä kaupungit luhistu. Ihmiset jatkavat koneiston tavoin pyörimistä. Sen yön jälkeen, niin voidaan sanoa, et halua tulla ulos pimeästä. Sen yön jälkeen sinun täytyy päästäksesi pimeästä kertoa siitä tarina.”< ...more
Hardcover, 357 pages
Published 2012 by WSOY
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Karikko, please sign up.

Be the first to ask a question about Karikko

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.62  · 
Rating details
 ·  127 ratings  ·  26 reviews


More filters
 | 
Sort order
Marika Oksa
Eräs hienoimmista lukemistani nuortenkirjoista. Surun ja menetyksen teemoja käsitellään kauniisti. Kerronta on taidokasta ja tapahtumat arvoituksellisia. Niitä kirjoja, jotka tekisi heti mieli aloittaa uudelleen alusta.
Reetta Saine
Nov 11, 2012 rated it it was amazing
Shelves: fiilis, pojat, teinit
Ei fantasia, ei satu, mutta spefi ja suomikumma.

Anteeksi vaan, Finlandia Jr-raati, mutta tässä te teitte virheen.

"Kerrotaan että on olemassa vesi joka erottaa elävät kuolleista. Sen yli kulkee lautta, jota ohjaa lautturi. Rannalla rajavartijana työskentelee Tuonentyttö. Ei ole merkitystä sillä onko tämä tarina totta, sillä siihen on uskottu ja uskotaan yhä. Ranta on viimeinen pala maata ennen merta.

Leirintäalueelle ajaa perhe, jossa on äiti ja kaksi poikaa ja poissaoleva isä. Matkassa mukana"Kerrotaan
...more
Anni
Jun 24, 2015 rated it really liked it
Todella positiivinen yllätys, tosin hieman ennalta arvattava, mutta pidin silti kovasti.
Sarri
Feb 21, 2013 rated it it was ok
Heti alkuunsa tunnustan, että en päässyt tämän kirjan kanssa samalle aaltopituudelle. Kirja on varmasti annettujen ylistysarvioiden arvoinen, joten älä anna arvioni lannistaa. Ehkäpä vain odotin liikoja tältä kirjalta, joka ei ollutkaan aivan omaa lajiani. Takakansitekstissä luvattiin, että kirjassa on mysteeri, joka avautuu mestarillisesti kerros kerrokselta. En itse kokenut kirjassa olevan mitään mysteeriä, jotakuinkin kaikki kirjassa tapahtuva oli hyvin ennalta luettavissa ja lukijan ennakoit ...more
Arja-täti
Oct 12, 2012 rated it liked it
Shelves: ahdistus, teinit
Jumitin liian suurten odotusten kanssa. Pääsin kyytille vasta kirjan lopussa. Eihän kirjan ole tarkoituskaan olla helppo, mutta miksi mä en päässyt kunnolla edes porstuasta sisälle?
Milja
Jul 26, 2017 rated it liked it
Kauniita/mielenkiintoisia lauseita:


Hän pelkää kuolemaa, ja juuri kuolemaa ihmiset pelkäävät. Kun he lukevat lehdistä tuntemattomille perheille tapahtuneista onnettomuuksista, he tuntevat suurta helpotusta. Tällä kertaa se ohitti heidät. Tällä kertaa se meni ohi eikä lehtien onnettomuuksista tullut heidän onnettomuuksiaan.

He ovat rakastavaisia rajan yli ja se on side, muita vahvempi ja lopullisempi. Se tuo pojan takaisin tai tytön mukanaan, lopulta niin käy.

Valkeiden val/>
...more
Reetta
Tämä oli hyvin koukuttavasti kirjoitettu tarina, joka kieputti mukaansa kohti kuoleman ja elämän loppumatonta arvoitusta. Henkilöihin oli helppo kiintyä, ja heitä halusi ymmärtää, vaikka vastauksia lukuisiin kysymyksiin alkoikin tulla vasta aivan kirjan lopussa. Vuorela on tarttunut vaikeaan aiheeseen, mutta tekee sen raikkaasti ja herkästi.
meri
May 02, 2018 rated it liked it
Shelves: ya
Vuorelalle tyypillinen lievä maaginen realismi on läsnä Karikossa, koskaan ei voi olla varma mikä on totta, unta tai jotain muuta. Tarinaa vie eteenpäin kirjailijan omaleimainen kerronta joka, myös Vuorelalle tyypillisesti, kulkee eri hahmojen nimikkojaksojen kautta.
Ei Vuorelan paras, mutta hieno, surua ainakin itselleni uudella tavalla käsittelevä teos.
Lisa
Sep 11, 2019 rated it it was ok  ·  review of another edition
2,5*
Jasi
Sep 26, 2014 rated it liked it  ·  review of another edition
Mitja fährt mit seinem Bruder Wladimir und seiner Mutter in einem gemieteten Wohnwagen Urlaub. Ohne ihren Vater, den der muss noch arbeiten. Am Strand lernt Mitja ein seltsames aber wunderschönes Mädchen kennen über die er noch mehr heraus finden will. Außerdem trifft er auf eine Bande Jungs, die sich selbst Wracks nennen. Sie erklären ihm dass sie am Strand wohnen und sogar ihr eigenes Camp aufgebaut haben. Mitja spürt dass sie Jungen genauso viele Geheimnisse haben wie das soderbare Mädchen un ...more
Buchdoktor
Nov 13, 2014 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Seita Vuorelas Jugendroman lässt seine Leser zunächst völlig im Unklaren, um was es in ihrer Geschichte geht und wo sie spielen könnte. Mitja und Wladimir sind mit ihrer Mutter im Wohnmobil unterwegs zu einem einsam am Meer gelegenen Campingplatz. Die Handlung muss in der Neuzeit spielen, in der es Spielkonsolen und Graffiti gibt. Unterschiedlicher als die Jungen könnten Brüder nicht sein. Mitja (Dimitri) erkundet gern brachliegende Industrieanlagen und verfügt über die für sein gefährliches Hob ...more
Caroline Thomassen
Jun 26, 2015 rated it it was ok  ·  review of another edition
Shelves: own
Jeg havde utrolig svært ved at sætte mig ned med denne bog, og give mig tid til den. Ikke fordi den som sådan er dårlig, den er bare ret forvirrende. Man springer frem og tilbage i tiden - og så synes jeg den behandler et ømt emne, døden, på en mærkelig måde. Dette behøver dog ikke nødvendigvis være en kritik, da man somme tider har brug for at høre/læse om et sådan emne, på en lidt anden måde.

Vi møder disse to unge mennesker, Mitja og Vladimir, som behandler sorgen på deres egen måd
...more
Barbara
Mitja fährt mit seiner Mutter und seinem älteren Bruder Wladimir auf einen Campinglatz. Ein paar Wochen davor ist sein bester Freund zu Tode gestürzt. Der Vater ist nicht mitgekommen, die Mutter angeschlagen und der 15-jährige Wladimir zieht sich eine DVD nach der andern ein. Unterdessen treibt sich der unternehmungslustige Mitja in der Umgebung herum, wo er ein weißgekleidetes Mädchen trifft, das er faszinierend findet. Am Strand hingegen wird er von einer Gruppe von Jungs "überfallen", wird na ...more
Heidi
Mar 24, 2013 rated it really liked it
Shelves: na, suomi
Tässäpä surumielinen kirjan aihe: liian nuorina itsensä hengiltä töheltävät pojat. Näitä poikia (joita on liian paljon..) jäävät kaipaamaan äidit ja isät, sisarukset ja ystävät. Seita Vuorela on kirjoittanut riipaisevasta aiheesta herkkävivahteisen ja omintakeisen romaanin, joka sopii luettavaksi niin lyhytpinnaiselle nuorisolle kuin paljon lukeneelle aikuisellekin. Teksti toimii hyvin ja lyhyissä kappaleissa ja vaihtuvissa kertojissa on imua -aina jaksaa lukea vielä seuraavan lyhyen kappaleen. ...more
Olivia
Apr 17, 2015 rated it really liked it  ·  review of another edition
Dieses Buch fängt an wie eine ganz normale Geschichte. Doch im Laufe des Buches wird es immer verwirrender. Plötzlich ist dort dieses Mädchen und diese Jungs vom Strand. Dann hät Mitja noch ein komisches Verhältnis zu seiner Mutter und seinem Bruder. Und mann weis das ganze Buch über nicht so genau was eigentlich passiert ist damals. Aber genau deshalb ist die Geschichte auch so spannend. Das Ende ist ( zumindest für mich) völlig unerwartet gewesen. Damit hätte ich nie gerechnet. Ich schreibe da ...more
Njalla
Mar 19, 2013 rated it liked it
Kyllä minä tämän ehkä varovasti fantasiaksi luokittelisin. Olihan tässä aika lailla kummallisia elementtejä. Ja jotenkin tuntui, että tarina muutti suuntaa ja koko olemusta ihan kesken kaiken! Ei noin voi tehdä!
Ensin kuoli kaveri ja sitten se ei ollutkaan kaveri ja sitten homma menikin jo ihan häneksi. En vieläkään oikein ymmärrä mitä tapahtui.

Mutta paidat oli kiva yksityiskohta. Vaikken ensin tajunnutkaan ettei tyttö ole poikien seurassa, ja sitten tyttö olikin poikien viholli
...more
Heidi
Nov 08, 2015 rated it it was amazing
Shelves: yläkoulu, na
Kaunis, koskettava, surumielinen ja rohkea kertomus sellaisesta aiheesta jolle harvoin löytää "oikeita" sanoja. Olin todella vaikuttunut kirjan kauniista kielestä ja siitä maagisesta tunnelmasta jonka kirjailija on onnistunut jotenkin vaivattoman ja teeskentelemättömän oloisesti luomaan. Tyylilajillisesti omaan mieleeni tämä maaginen realismi ja pitkästä aikaa oikein vaikuttava kirja! Niin ja vaikka mukana oli tiettyä ennalta arvattavuutta, niin tarinan etenemisen kannalta se ei ollut mielestäni ...more
Noora
Apr 21, 2013 rated it really liked it
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Taija
Mä olisin niin halunnut antaa tälle neljä tai jopa viisi tähteä, mutta jostain syystä teksti tuntui välillä hankalalta ja perusteettomalta. Taustalla häilyvä tunnelma on ehdottomasti sen viiden tähden arvoinen, mutta itse tarina oli liian vaikea ja jotenkin itselleni liian "romanttinen" sanan gootillisessa mielessä.
Linnea
Jan 01, 2015 rated it liked it
Karikko on erikoinen ja omanlaisensa nuortenkirja. Omituisen oloisen leirintäalueen salaisuudet paljastuvat lukijalle vähitellen, itse kiepuin iloisesti tarinan mukana. Kirjoitustyyli on erilainen, mutta kirjan tunnelmaan hyvin sopiva. Positiivinen yllätys. (3 1/2)
Taru Luojola
Aug 04, 2014 rated it it was ok
Shelves: makkelipino
En toki ole kirjan kohderyhmää, mutta... Vaikea oli pitää mielenkiintoa yllä, mietin välillä jopa kirjan jättämistä kesken, mutta tarvoin silti loppuun. En tiedä, kiehtovia elementtejä, mutta kokonaisuus ei iskenyt.
Greta
Nov 24, 2012 rated it liked it
Olisin voinut antaa vielä puolikkaan tähden lisää. Tässä oli todella paljon hyvää, mutta ei vaan ollut minun kirjani. Hetkittäin nappasi mukaansa, mutta ei kuitenkaan pitänyt otteessaan.
Suvi
Feb 19, 2015 rated it liked it
Väärään aikaan vääristä syistä luin. Vaatii lämpimän kesäyön ja yön kestävän lukumaratonin pihalla yön ääniä kuunnellen.
Tiina
Jan 05, 2013 rated it really liked it
Outo ja upea lukukokemus!
Essielina
rated it it was ok
Oct 08, 2014
Helka Oksanen
rated it liked it
Mar 11, 2016
Elm
rated it liked it
Sep 22, 2018
Vilja
rated it it was amazing
May 05, 2014
Anu
rated it really liked it
Apr 08, 2014
Jade
rated it it was ok
Nov 18, 2017
« previous 1 3 4 5 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »