Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Gadis Kaya Yang Sombong Dan Cerita-Cerita Lain” as Want to Read:
Gadis Kaya Yang Sombong Dan Cerita-Cerita Lain
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Gadis Kaya Yang Sombong Dan Cerita-Cerita Lain

3.64  ·  Rating details ·  468 Ratings  ·  28 Reviews
189 pages
Published July 1989 by PT. Gramedia Pustaka Utama (first published June 1st 1983)
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Gadis Kaya Yang Sombong Dan Cerita-Cerita Lain, please sign up.

Be the first to ask a question about Gadis Kaya Yang Sombong Dan Cerita-Cerita Lain

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Stefani
ceritanya manis dan banyak pesan-pesan yang cocok untuk anak-anak maupun orang dewasa.
Muhajjah Saratini
Mar 24, 2016 rated it it was amazing
"Pakaian yang bagus tidak bisa membuat orang menjadi baik."--p.73

Masih bagus efeknya.
Masih suka.
Padahal sudah berapa lama berlalu sejak membaca seri ini.

Kover baru ini juga lebih menarik.
Walaupun, typo tidak diperbaiki. Padahal, alangkah baiknya jika diperbaiki agar anak-anak yang membaca sejak kecil bisa memahami bentuk bahasanya sendiri, bahasa Indonesia, yang baik dan benar.

Dulu saya suka baca cerita-cerita di Bobo--numpang baca punya kawan.
Dan cerita-cerita di buku enid Blyton seri ini, sela
...more
Ela Usman
May 24, 2011 rated it it was amazing
i was still a kid when i read this, and i was totally in love with it.each story gives a good lesson and it's just stuck in my mind.the description feels so real and familiar.really good book for children to read.
Sri Wahyuni
Jun 08, 2017 rated it liked it
Shelves: ijak
Bacaan kecil dulu.... lumayan buat santai-santai isi waktu luang baca ini.

Ada beberapa judul, untuk yang judulnya "Binatang-binatang terlantar", bagus ceritanya, bisa buat cerita juga ke anak-anak sebelum tidur.
Ica Surjo
Mana ada yang tak suka karya Enid Blyton? Karyanya selalu berkisah tentang dunia anak2 yang penuh warna.
Sondang
Jul 27, 2007 rated it it was amazing
I read this book from my playgroup's library at Taman Aries Jakarta.
The series consist of 8 books, that called Serial Kumbang back then.
From all the 8 books, this one is my favourite, and I loved the main story.
All these Kumbang Series consistes of simple stories that always have something to think about as a child.
Do you want to be the kind of person like this girl?
Do you want your friends to love you?
Do you find it great if someone's lying to you?
Simple things like that.
I bought all the serie
...more
miss
Jun 13, 2011 rated it really liked it
Dari ke-tujuh cerita yang ada, aku paling suka Mari Kita Teruskan.

"Alangkah manisnya! Kita berbuat baik kepada seseorang, lalu menyuruhnya melalukan kebaikan untuk orang yang lain, dan orang lain yang menerima kebaikan orang itu pun kemudian menyuruh orang lain lagi meneruskan kebaikan kepada orang yang lain lagi - dengan begitu, kebaikan takkan terhenti. Ia akan diteruskan, diteruskan, dan diteruskan lagi." -p138-139
Indri
Jul 26, 2007 rated it really liked it
Shelves: children
buku ini gw baca waktu gw masih kecil...mmm... sd kalo ga salah....
Gw ikutin smua serial dr buku ini... mulai dari "si babi ungu", "si gadis penakut", "tommy si pengadu", n banyak lagi laah....

Dan kaya'nya buku2 ini lumayan bagus jg kalo di baca ma anak2 jaman sekarang... ceritanya simple... tapi ada "pelajaran" yangbisa diambil dari situ...
yaah... itu pemikiran gw waktu gw masih kecil siiy.... ga tau jg deh... masih relevan ga yah ma pemikiran anak2 jaman sekarang...??
Sulhan
Oct 08, 2016 rated it liked it  ·  review of another edition
Bukunya bagus, sarat makna terutama untuk anak kecil agar menjadi anak yang baik, sopan, dan tahu tata krama.

Lumayan sebagai penyegar bacaan dan bisa dibacakan sebagai dongeng pengantar tidur untuk anak-anak.
Asuka Mai
Sep 26, 2016 rated it really liked it
Shelves: children
Dari seri kumbang.. Cerita Gadis kaya yg sombong ini yg paling berkesan buatku..
WhyNN ~
Jul 06, 2015 rated it it was amazing
Jangan heran. buku anak, penuh nilai moral, cocok buat dongeng tidur, ringan dan mudah dimengerti. that's why.
Neti Triwinanti
Dec 14, 2016 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: owned
Menyelesaikan buku ini di kereta menuju Kramat. Seperti biasa, banyak wisdom di bukunya Enid Blyton
Maya
Sep 15, 2007 rated it really liked it
One of my all time favorite series..
Koko Nata
Sep 06, 2011 rated it liked it
Shelves: childrens
KUmpulan cerpen dari Enid Blyton. Kisah yang menjadi judul buku adalah gadis kaya yang angkuh luar biasa.
Nisa
Jan 15, 2013 rated it really liked it
Cerita favorit, yaitu tentang si gadis sembrono dan dua bersaudara yang angkuh lalu diberi pelajaran oleh kurcaci-kurcaci :))
Ajeng Puspitasari
Jul 27, 2008 rated it it was amazing
I so love this series!
Clarasarah
Jan 31, 2013 rated it really liked it
This my childhood favorite books and will always be. I love how each story has a lesson, teaching us not to lie, steal, be arrogant, etc. I introduced this to my little sister and she loves it too.
Devi
Nov 27, 2015 rated it it was amazing
kok ga bisa baca y?
Ancilla
Sep 28, 2007 rated it liked it
For me, this is the hardest one from 8th book series. And when I got it, I get so happy because I can have the complete series. But then, all of them gone by the flood. HEHEHE...
Indri Juwono
Dec 30, 2011 rated it liked it
Shelves: childhood
#2011-56
Rika
Sep 03, 2007 rated it liked it
one of my first book that made me to be a bookworm...
dexqa
Sep 10, 2007 rated it really liked it
Recommends it for: children books
Shelves: children
woaaaaaaa, old time reading

ini masi di produksi nggak ya?
dulu gw bacanya bole pinjem dari tetangga
bacaan awal sebelom kenal Sapta Siaga dan Lima Sekawan
lots of good learning from it
Lastee
Jun 01, 2010 rated it it was ok
waaa... buku lama, masih ada yg punya ga ya? gw baca pas masih kecil neeh..isinya simple tp sarat dgn nasehat.
Yani
rated it liked it
Jan 02, 2009
Hilda
rated it it was amazing
Aug 05, 2007
Putri Utami Rahmania
rated it it was amazing
Apr 03, 2017
Kartini
rated it really liked it
Apr 08, 2011
Ratri Hendrowati
rated it liked it
Sep 09, 2008
St.phylla
rated it it was amazing
Apr 07, 2008
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • Hari-Hari Bahagia di Bullerbyn
  • Di Gua Kelelawar (Lima Sekawan)
  • The Double Life of Zoe Flynn
  • Kumpulan Dongeng Andersen
  • The Woodland Folk Meet the Gnomes
  • Yokohama series
  • The Mystery of the Two-Toed Pigeon (The Three Investigators, #37)
  • The Case of the Chocolate Snatcher
  • Candy Candy, Vol. 1 (Candy Candy, #1)
  • The Third Form at St. Clare's (St. Clare's, #7)
  • The Golden Book of Fairy Tales
  • Vendetta (The Runestone Saga, #2)
  • Sakit, Lah, Dekh, Donk, Weew! (Lupus Kecil, #5)
  • Mahabharata: Buku A
  • Face-Off! (Girl Talk, #2)
  • Veronica at the Wells (Sadler's Wells, #2)
10657
(See also her pen name Mary Pollock)

Born in 1897 in South London, Enid Mary Blyton was the eldest of three children, and showed an early interest in music and reading. She was educated at St. Christopher's School, Beckenham, and - having decided not to pursue her music - at Ipswich High School, where she trained as a kindergarten teacher. She taught for five years before her 1924 marriage to edito
...more
More about Enid Blyton...

Share This Book