Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Näkijän tytär” as Want to Read:
Näkijän tytär
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Näkijän tytär

(Ilveksen sukua #1)

3.46  ·  Rating details ·  228 ratings  ·  27 reviews
"Paetkaa, rouva! Paetkaa", huusi renki Matias ja löi piiskallaan Margareeta Starkin ratsua lautasille. Tamma hypähti ja ryntäsi holtittomaan laukkaan takaisin tulosuuntaansa. Jossakin siellä, vielä toivottoman kaukana, olivat Teinperin kivitornit, koti ja turva.

Eletään keskiaikaa 1200-luvun Suomessa. Ryöväri käy Margareeta-rouvan kimppuun ja näin saa alkunsa Eira, tulitukk
...more
Hardcover, 569 pages
Published 2012 by Tammi
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Näkijän tytär, please sign up.

Be the first to ask a question about Näkijän tytär

Community Reviews

Showing 1-30
3.46  · 
Rating details
 ·  228 ratings  ·  27 reviews


More filters
 | 
Sort order
Ansu
Mar 24, 2017 rated it it was ok
Shelves: luettu-2017
Sopivan aivotonta lomahömppää, mutta vähän väliä piti puuskahdella ääneen raivostuttaville hahmoille.
Ronja
Kristiina Vuoren esikoista on joskus verrattu Kaari Utrioon, eikä täysin syyttä. Vuoren teos on kuitenkin melko omaleimainen historiallisen fiktion edustaja. Loppusanoissaan Vuori viittaa Sergeanne Golonin Angelika-sarjaan.

Tapahtumat sijoittuvat 1200-luvun Suomeen ja kiinnostavasti aikaan, jolloin kristinusko ja kansanusko elivät limittäin silloisessa yhteiskunnassa. Se ja monet muut historiaa kuvaavat elementit loivat autenttisen vaikutelman sikäli kuin nykypäivän ihminen voi kuvitella elämää
...more
Maria
Aug 23, 2012 rated it liked it
Shelves: kotimainen
Päällimmäinen fiilis? Onnistunut ja huolella tehty esikoisteos, ehdottomasti.

En ala verrata Kaari Utrioon, sitä on jo tehty niin paljon. Ei Kristiina Vuori ole Kaari Utrio, ja hänelle ehdottomasti parempi niin. Kirja soljuu miellyttävästi ja yhdistää maagisia elementtejä keskiajan arkeen sekä sisältää sopivasti silkkaa lihallisuutta. Kielessä ei mikään tökkää silmään, joskin varsin kaikkitietävä kertoja tiputti välillä kärryiltään. Että ketäs tässä seurataankaan.

Aivan alku on hieman hidas, tarin
...more
Anna
Olipa hyvä kirja! En yleensä edes pidä kolmiodraamoista, mutta tässä se oli hyvin rakennettu. Ehkä hiukan toisenlaista loppua olisin kaivannut, mutta en myöskään pettynyt. Mutta siitä ehkä tuo yhden tähden tiputus. Tämä oli vielä kirjailijan esikoiskirja, niin aivan varmasti luen lisää. Ostin jo seuraavan kirjan ekirjana senkin...
Suketus
Jun 14, 2013 rated it really liked it
Shelves: finland, history
Mainiota ja sujuvaa kesäviihdettä, jota lomapäiviini kaipasinkin! Tarina vetää mukavasti, ja vaikka puolivälissä on vähän tyhjäkäyntiä, Vuoren kuvittelema keskiaikainen Häme on erinomainen miljöö ja tarinan ihmiset kiinnostavia ja monipuolisia, joskaan Eirasta en lopulta ottanut oikein selvää...
Maija
Feb 05, 2017 rated it liked it
Älä anna kammottavan harlekiinimaisen kirjan kannen hämätä - teos sisältää yllättävän paljon muutakin kuin nuoren naisen pariutumistuskaa. Hieman tyhjäkäyntiä ja loppuu kummallisesti. Kivan keveää ja helppoa loma- ja matkalukemista.
Katja Poikajärvi
Jul 27, 2013 rated it liked it
Oli ihan ok, sopi kesäloman ajanvietteeksi paremmin kuin hyvin. Mutta se loppu... Se jäi kaivelemaan...
Riitta Perttunen
Jan 02, 2018 rated it it was ok
Paetkaa, rouva! Paetkaa, huusi renki Matias ja löi piiskallaan Margareeta Starkin ratsua lautasille. Tamma hypähti ja ryntäsi holtittomaan laukkaan takaisin tulosuuntaansa. Jossakin siellä, vielä toivottoman kaukana, olivat Teinperin kivitornit, koti ja turva.quot;Eletään keskiaikaa 1200-luvun Suomessa. Ryöväri käy Margareeta-rouvan kimppuun ja näin saa alkunsa Eira, tulitukkainen tyttö. Lapsen syntyperästä ei puhuta sillä isoisä, Teinperin herra Ulf Stark ei sitä sallisi. Kun neito varttuu, tul ...more
Liisa
Vaikka pidän kovasti historiallisesta kirjallisuudesta, tutustuin kyseisen genren suomalaiseen kärkinimeen, tai ainakin yhteen kärkinimistä, ensimmäistä kertaa vasta nyt. Kristiina Vuoren esikoisteoksen juonessa on jonkin verran kliseitä, mutta ne naamioituivat melko hyvin itselleni erikoiseen tapahtumaympäristöön. Erikoisella tarkoitan hämmentävän läheistä - olen tottunut lukemaan historiallista fiktiiviä vieraiden maiden maisemista, ja tapahtumien sijoittuminen tuttuihin, mutta keskiaikaisiin ...more
Anu
Jan 30, 2018 rated it it was ok
Äänikirjaa kuunnellessa tuntui että juoni hyppelehti hieman: osittain kertomus laahasi paikallaan turhankin pitkään, ja yhtäkkiä paikka ja tilanne vaihtuivat lennosta. Ihan mielenkiintoista ajankuvausta, mutta päällimmäiseksi jäi kuitenkin turhautuminen raskaskulkuiseen kerrontaan ja päähenkilöiden yksinkertaisuuteen.
Leena
Jun 29, 2017 rated it it was ok
Shelves: aikuiset
Liikaa tarinasta irrallista kansatieteellisiä kuvausta. Juoni junnaa ja loppu ei ole toivomani. Tää sarja ei mulla mene todellakaan jatkoon. Ihmettelen, miksi luin edes loppuun asti, miksi annoin kaksi tähteä.
Katianna
Apr 01, 2019 rated it liked it
Paikoittain mukaansatempaava kirja, mutta kokonaisuutena olisi mielestäni kaivannut reilua tiivistämistä. Loppu oli vähän outo tai ei miellyttänyt.
Tiina Mahlamäki
Jun 25, 2017 rated it liked it
1200-luvulle sijoittuva kolmiodraama perustuu pitkälti historiallisiin tosiasioihin ja kuvaa kristinuskon ja vanhan kansanuskon saranakohtaa, jossa molemmat elävät rinnakkain. Kevyttä kesälukemista.
Emerch
Oct 17, 2012 rated it really liked it
Shelves: historical, romance
Täytyy tunnustaa, että nappasin tämän kirjan eteeni puolitylsyyksissäni, kun ei ollut ruokatunnille muutakaan luettavaa. Parin luvun jälkeen olin koukussa.

Eira, tulitukkainen tyttö perii hyljeksityn ja pelätyn shamaani näkijän ja parantajan lahjan kyseenalaiselta isältään. Äpäräsyntyisen tytön elämä ei ole helppoa, kun hän poukkoilee elämän karikoissa varttuen vain suopean isoisänsä ansiosta vauvasta vanhemmaksi. Kun isoisä viimein ei ole enää suojelemassa ymmärtämätöntä tyttölasta joutuu Eira k
...more
Johanna
May 29, 2014 rated it liked it

Arvosteluissa Vuorta on kehuttu Kaari Utrion seuraajaksi historiallisen romantiikan saralla, eikä aivan suotta. Vuoren esikoiskirja on hyvin kirjoitettu ja mielenkiintoinen tytön kasvutarina aikuiseksi naiseksi ja näkijäksi. Pidin kirjasta ja erityisesti Eiran hahmosta, minkä vuoksi arvosteleminen on vähän hankalaa. Oikeastaan haluan antaa kirjalle 3,5 tähteä mikä valitettavasti ei ole mahdollista, joten se pyöristyy 3. Vaikka juoni oli omasta mielestäni hyvä, jokin siinä silti paikoitellen tökk
...more
Mintti
Jul 26, 2012 rated it it was amazing
Shelves: escapism, history
Tätä ei uskoisi esikoiskirjaksi, teksti oli sujuvaa ja ajankuvaan sopivaa, juoni oli vaiheikas ja mielenkiintoinen ja piti sisällään yllätyksiä ja koukeroita. Henkilöhahmot olivat uskottavia ja mieleenpainuvia. Ainoa harmitus on halvannäköinen kansi joka antaa kuvan että olisi kyse jostain kioskiromantiikasta - kyseessä on itse asiassa Suomen historiaan, 1200-luvulle, sijoittuva kertomus jossa on ihan historiallisia faktoja mukana.

Eira on punatukkainen parantajan kyvyt omaava neito joka varttuu
...more
Curious bookfairy
May 04, 2015 rated it liked it
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Joni Kettunen
Jul 07, 2013 rated it really liked it
Miellyttävä kirja, jossa mennään henkilöhahmojen motiivien ja ajatusten taakse. Oikein miellyttävä lukukokemus, vaikka toisaalta hieman hämmentävä. Kirja sisälsi vähän kaikkea, niin kuin elämä. Ehkä sen takia tämä tuntui rouheammalta kuin Kaari Utrion kirjat. Historiallisesti hyvä maailma, eikä liian siloiteltu maailma.

Luin kirjan elektronisena kirjana, joten lukukokemukseni poikkesi hieman paperiversiosta.
Pilvi
Vaikka kirjaa on verrattu Kaari Utrion kirjoihin, oli minusta tässä kirjassa iso ero verrattuna Utrion kirjoihin. Kirjan luki nopeasti loppuun ja jäin vähän odottelemaan jatkoa tarinalle! Toisaalta historiaa on tässäkin varmaan venytelty sopimaan tarinaan, en usko että naisilla oli noinkaan hyvät olot silloisessa yhteiskunnassa mitä tarina antoi ymmärtää.
Annikin
Sep 09, 2014 rated it liked it
The story of a young woman who tries to choose between a man who she's related to through her grandfather's marriage and a man who is most likely her cousin. Tough choice!! That said I did enjoy the writing and the historical setting felt well-researched but my life is too short for another pointless love triangle.
Linnea
Jun 26, 2013 rated it it was ok
Näkijän tytär oli ihan mainio historiallinen romaani, jota lukiessani muistin että en oikeastaan kauheasti välitä historiallisista romaaneista. Vaikka lukeminen oli siis välillä henkilökohtaisesti hieman raskasta, on kirja leppoisaa luettavaa ja kiintoisa aikamatka 1200-luvun Suomeen.
Laura
Jan 02, 2013 rated it liked it
Lähes Utrion veroista, muttei nyt sentään...
Milla
Jul 27, 2018 rated it really liked it
Mukaansatempaava tarina, jota ei olisi malttanut jättää kesken. Sopivasti historiaa, sopivasti vivahduksia fantasiaan, sopivasti raastavaa romantiikkaa. Uskottava kieli ja maailma.
Jaana
Dec 29, 2016 rated it it was amazing
Mukaansatempaava rakkaustarina... Nyyh!
Anne Hätinen
rated it it was amazing
Aug 26, 2013
Marre
rated it really liked it
May 19, 2014
Hanna Kultanen
rated it really liked it
Aug 04, 2019
Katinka
rated it liked it
Oct 30, 2013
Evaria
rated it liked it
Nov 01, 2016
« previous 1 3 4 5 6 7 8 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Other books in the series

Ilveksen sukua (2 books)
  • Neidonpaula