Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Anna minun rakastaa enemmän” as Want to Read:
Anna minun rakastaa enemmän
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Anna minun rakastaa enemmän (Suvi Vaahtera #1)

3.52  ·  Rating details ·  884 Ratings  ·  33 Reviews
Leena Vaahtera ja Antti Salokoski. Suomen suurimman rocktähden Summer Maplen, ristimänimeltään Suvi Vaahteran, äiti ja entinen poikaystävä.

Molemmilla heillä on, tahtoivat tai eivät, osansa Summer Maplen yhtä mielikuvituksellisemmaksi kääntyvässä tarinassa. Sivuosa, kenties - tarinassa, jota kumpikaan ei pysty hallitsemaan.

Ja pystyykö kukaan? Summer Maple on nimittäin kadon
...more
Hardcover, 340 pages
Published 2005 by Teos
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Anna minun rakastaa enemmän, please sign up.

Be the first to ask a question about Anna minun rakastaa enemmän

Community Reviews

(showing 1-30)
Rating details
Sort: Default
|
Filter
Tuulevi
Feb 28, 2016 rated it liked it
Ristiriitaiset ajatukset. Toisaalta ärsyttävää nuortenkirjamaisuuttaa (älkää nyt viitsikö! = olen hieman liian vanha lukemaan tätä?) ja toisaalta hieno tarina (vaikken sitä "koukkua" aivan niellytkään eli arvasin, mistä on kyse) kaikkine epäuskottavuuksineenkin. Toki taitavasti kirjoitettu ja kaiketi osuvaa ajankuvaa. Musiikki-ihminen en ole, mutta elän sellaisen kanssa, joten tuttua sekin osasto tavallaan - ainakin niminä.
Mai Laakso
Feb 06, 2016 rated it it was ok
Shelves: male-writer
Nyt hieman harmittaa, kun tuli luettua tämä kirja hieman hitaammalla tahdilla. Olisin varmaan pitänyt kirjasta enemmän vauhdikkaammalla lukutahdilla. Eniten minua häiritsi kirjan tapahtumien sekavuus ja ajallinen hyppely.
Tämä tarinahan jatkuu Itkosen seuraavassa kirjassa Palatkaa perhoset, jonka olin jo varannut kirjastosta, mutta tämän sekavuuden takia en halua lukea sitä. Lisäksi minua vaivasi päähenkilön ajatukset naisista.
Juuso
Sep 13, 2017 rated it it was ok
Tämä oli pettymys. Musiikki on voimakkaasti teoksessa läsnä; jollain tavalla kaikki rakentuu nuoruudessa koettujen rockunelmien varaan. Mielikuvitus määrittää sen millaisia unelmia me koemme, mitä me toivomme kokevamme, joskus todellisuus ei ikävä kyllä vastaakaan näitä unelmia. Pettymyksistä ja niiden käsittelystä on tavallaan tässä kirjassakin lopulta kyse.

Omakohtaisesti käsittelin kirjan lukemisen tuottamaa pettymystä kuuntelemalla Blur-yhtyeen Parklife-albumia ja siivoamalla asuntoa. Itkone
...more
Laura Walin
Apr 09, 2014 rated it liked it
Shelves: contemporary, couples
Tämä on yksi niitä harvoja kirjoja, jotka ostin hylyyni sen jälkeen kun olin lukenut. Nyt tartuin tähän uudestaan monen vuoden atauon jälkeen ja luin toiseen kertan. Ei olisi pitänyt magia oli poissa. En pysty ymmärtämään, mitä ylimaallisen ihmeelistä olen tässä tarinassa ensimmäisellä lukukerralla nähnyt.Vaiketa ihmisiä, vaikeita ihmissuhteita, musiikkisnobbailua ja kielikikkailua. Sujuvaa, muttei taianomaista.
Janne Typpi
Oct 20, 2016 rated it it was amazing
Juha Itkonen neuvoi taannoin kirjailijaillassa, että kirjojen lukeminen uudestaan on antoisaa. Luin AMRE:n uudestaan noin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Yksityiskohdat olivat pyyhkiytyneet mielestä, tarinan muistin pääpiirteissään. Ehdottomasti hyvä lukukokemus ja kirjahan on erittäin hyvä. Pop-musiikki tarinan kontekstina toimii mainiosti
Tuike
Oct 25, 2014 rated it really liked it
Toimi toisella lukukerralla vielä paremmin kuin ensimmäisellä.
Salla W
Oct 27, 2016 rated it really liked it
Juha Itkonen, mitä voin sanoa, olet tehnyt sen minulle taas. Kieli soljuu suoraan läpi, saa kiinnostumaan aiheesta kuin aiheesta. Nämä hahmot parasta Itkosta, Myöhempien aikojen pyhien rinnalla.
Liisa
May 23, 2016 rated it it was amazing
Edelleen (kolmas kerta kun tämän luin) ihan super! <3
Niko Vantala
Juha Itkosen toinen romaani "Anna minun rakastaa enemmän" vuodelta 2005 on ymmärtääkseni saanut paljon ylistystä ja jopa valtion kirjallisuuspalkinnon. Kirjan viime vuonna ilmestynyt jatko-osa "Palatkaa perhoset" on nostattanut reilun kymmenen vuoden takaisen rock and roll-rakkausromaanin uudelleen valokeilaan ja kirjakauppojen näkyvimmille hyllyille. Joten olihan se korkea aika poimia teos mukaan tutustuttavaksi.

"Anna minun rakastaa enemmän" on eheä draamallinen kokonaisuus ja syviä virtoja ky
...more
Noora
Feb 18, 2018 rated it it was ok
Shelves: kotimaiset
En ole ihan varma, pidinkö kirjasta vai en. Itkosen kirjoitustyylistä pidän kyllä todella paljon, mutta kirjan tarinasta ehkä en. Kamalan vaikea sanoa itse asiassa! Tämän kirjan lukeminen takkuili myös aika paljon, vaikka tarina veti hyvin ja Itkosen kieli on kaunista. Rakenne toimi myös, mutta loppupuolen käänne, joka veti maton lukijan alta, ei ollut ihan mieleeni. Tai sitten en vaan pitänyt yllätetyksi tulemisesta, kun en mitään sen kaltaista tajunnut edes odottaa. Ristiriitainen kirja, mutta ...more
Sami Eerola
Jan 14, 2018 rated it liked it
Loppua kohden menetin kokonaan missä mennään ja kuka oli enää kirjan kertoja. Lopussa en edes ymmärtänyt enää, mitä oli tapahtumassa.
Marjatta
Dec 31, 2017 rated it liked it
Roikkui pitkään kesken. E-kirja, luin, kun ei ollut muuta. Ei sytyttänyt.
Elviira
Dec 17, 2017 rated it really liked it
Oudon toimiva. Vähän erilainen.
Mikael Kuoppala
Nov 24, 2012 rated it really liked it
Juha Itkonen on kirjoittanut kirjan kaikille meille teennäisille musiikkisnobeille! Itkosen toinen pitkä romaani esittelee Suomen, jossa musiikkitaivaan vientituotteista merkittävin on viihdyttävällä taiderokilla maailman hittilistojen kärkeen noussut Summer Maple. Summerin takana on pikkukaupungista kotoisin oleva Suvi Vaahtera, herkkä tyttö josta on kasvanut itsevarma tuote. Tarina alkaa kun suosionsa huipulla oleva Suvi katoaa Afrikassa.

Suvi itse ei ole romaanissa äänessä, mutta hänen tarinan
...more
Susa
Apr 03, 2011 rated it liked it
Shelves: 2011
En pidä Itkosen kirjoitustyylistä tässä romaanissa yhtään, jollakin lailla melkein hullun fanaattista. Tietynlainen fanaattisuus kuitenkin on juuri se, jota Antti Salovaaran puheessa ja ajatuksissa täytyykin tavoitella. Antti Salovaaran muistot ovatkin kirjan parasta antia. Sen sijaan sama rytmikäs hakkaava kirjoitustyyli ei Suvin äidin Leenan osassa tarinaa toimi ollenkaan. Vaikka romaani yritetään rakentaa kahden ihmisen tarinoiden välille, jää Leena silti etäisemmäksi, melkein turhaksi. Suvia ...more
Veera
Jan 24, 2016 rated it really liked it
Shelves: books-i-own
"Seurustelu on kuiluun johtava kierre, tuskallinen taival liian täydelliseen tuntemiseen. Seurustelu on rajallinen määrä ensimmäisiä kertoja, jotka aika muuttaa ensin toisiksi ja lopulta kymmenensiksi. Seurustelu on vähäisten vaatteiden hidas voitto alastomuudesta, jolla vain alussa on arvonsa. Seurustelu on hiljaisuuden asteittainen muuttuminen toisenlaiseksi, ei yhtä kiusalliseksi, mutta paljon surullisemmaksi. Seurustelu on sitä, että hänen isänsä tervetulotoivotukset muuttuvat lämpimämmiksi ...more
minna
Jan 21, 2012 rated it liked it
7.12.2008
Itkonen, Juha: Anna minun rakastaa enemmän (2005)
9+
- Romaani rokkitähdestä läheisten kertomana. Vaikuttaa pitkään olevan suht tavanomainen, kunnes lopussa... Itkonen osaa, ja siirtyki jo kiinnostavimpien kotimaisten kirjailijoiden joukkoon. Summer Maplessa häiritsi vaan biisien ja levyjen nimet: ”Please, Tell Me I'm Wrong” ja ”Confessions of a Girl” vaikuttaa vähä keksimäl keksityiltä mielestäni, ku yleensähä nuo on lyhyitä ja ytimekkäitä. Mut mitäpä mä näistä tietäisin. Hyvä kirja.
Elina Sydänmaanlakka
OK, mutta ei erityinen. Kirjan kertojista samastuin Suvin/Summerin äitiin enemmän kuin ex-poikaystävään, ja siksikö suhde kirjaan jää vaisuksi. Nuoren miehen rooli kun tuntuu olevan tässä niin kovin äänekäs ja "iso", ja persoonana Antti on ärsyttävästi jumittanut entiseen. Ja jokaisessa luvussa piti hakea ja hahmotella, kumpi heistä nyt puhuukaan. Ensin sinänsä viehättävät musiikkiviittauksetkin alkoivat jossain vaiheessa nyppiä kirjailijan briljeerauksena.
Ville Halonen
Mar 26, 2015 rated it it was ok
Helppolukuinen ja mukaansatempaava ihmissuhderomaani musiikista, mutta valitettavasti lopulta yhtä ohut ja pinnallinen kuin popmusiikki pahimmillaan, ja tyyli helppolukuisessa mukaansatempaavuudessaan muistuttaa musiikkilehdistöä ja sen pahimpia kliseitä. Kaksi kertojaa, jotka kuulostavat katkeruudessaan samalta. Jos kirjassa olisi ollut jokin mielekäs pointti, nämä olisi voinut antaa anteeksi ja nostaa tähtiä, mutta lopetus lässähti pahasti.
Minnik
May 03, 2012 rated it really liked it
Pidin Itkosen kirjasta. Hän kirjoittaa hienovaraisesti ja mukaansatempaavasti. Voin sanoa ahmineeni tämän kirjan, en kuitenkaan mitenkään riemuisasti kerralla, vaan hiljalleen, mutta joka kerta odotin avatessani kirjan, että minne mennään. Voihan New York ja rakkauksien rajapyykit.

Tämän kirjan myötä aion tutustua myös muihin Itkosen kirjoihin.
Iira
Aug 14, 2011 rated it really liked it
Shelves: 2012
No onhan tää nyt aika klisee, mutta onhan tää myös hieno ja ovela. Tiukasti omassa ajassaan kiinni. Itkosen lauseet ja pilkutetut kilometrilauseet ovat toimivia, napakoita, kauniita.

Olen lukenut tän joskus aiemminkin, ehkä parikin kertaa, mutta ehkä ilman mitään syvempää ajatusta. Nyt ehkä ymmärsi juttuja paremmin.
Anne
Sep 30, 2016 rated it it was ok
Kaksi ja puoli tähteä, eli kirjana ok vaikkei herättänyt sen suurempia väristyksiä. Paras oli lopun yllätys, jollaiseen en ole törmännyt aiemmin ja jonka takia kirja kannattaa lukea loppuun asti. Se muutti mielikuvan päähenkilöstä aivan toiseksi .
Minna Pietiläinen
Nov 06, 2016 rated it really liked it
Pidin kirjasta. Kahden eri ihmisen, äidin ja poikaystävän, kertomus rock-tähden elämästä. Aika yllättävä käänne kuitenkin kirjan lopussa, joka laittoi pohtimaan uudelleen kaikkea lukemaansa. Jää mieleen. Pidän Itkosen kielestä ja tarinan kuljettamisesta.
Tiina Heinonen
Apr 08, 2013 rated it really liked it
Yksi ikiaikaisista suosikeistani. Itkosen kerronta ja kieli ovat vahvaa, soljuvaa ja vievät mukanaan hetkessä. Rakastin toden ja kuvitelman suloista sekasortoa ja niiden häilyvää rajaa. Rakastin kirjaa kokonaisuudessaan ja aivan valtavasti rakastinkin.
Anna
May 11, 2016 rated it liked it
tykkäsin. ihan kiva!
Visa Oksa
Apr 26, 2016 rated it it was amazing
Shelves: 2016
Mukaansatempaava, koukuttava, syvällinen ja hetkittäin pinnallinen, kaunis, haaveileva ja pettävä.
ulla
Oct 17, 2010 rated it liked it
itkosen kieli on vaan hienoa. siitä on jo aikaa kun luin tämän ja voisin lukea kyllä myöhemminkin uudestaan.
Irene Piipponen
May 18, 2016 rated it it was amazing
Hieno kirja, joka heti alusta asti jaksoi vetää imuunsa. Moniääninen tarina, josta jokainen osa oli uskottava.
Tarmo Syvapuro
Jul 24, 2016 rated it did not like it
Surkea, sekava....ei antanut mitään. Ihme, että on saanut niinkin hyviä arvoteluja kuin on.
Anniina
Dec 21, 2015 rated it did not like it
Yksi niistä kirjoista, jota kaikki muut tuntuvat rakastavan. Minä inhosin, enkä malttanut odottaa kirjan loppua. Kummallinen epärealistinen tuotos, niinkuin joku B-luokan amerikkalainen leffa.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
 • Sinun lapsesi eivät ole sinun
 • Missä kuljimme kerran
 • Metsäjätti
 • Nälkävuosi
 • Pessi ja Illusia
 • Maa on syntinen laulu
 • Täällä Pohjantähden alla 1–3
 • Neljäntienristeys
 • Kauimpana kuolemasta
 • Mielensäpahoittaja (Mielensäpahoittaja, #1)
 • Punainen viiva
 • Elena
 • Sanovat sitä rakkaudeksi
 • Raja
 • Punainen erokirja
 • Sarasvatin hiekkaa
 • Juoksuhaudantie
 • Sinun jälkeesi, Max
39 followers
Juha Itkonen (s. 1975 Hämeenlinnassa) kuuluu nuoren kirjailijapolven kärkinimiin. Itkonen asuu Helsingissä, Arabianrannassa vaimonsa Maija Itkosen ja kahden lapsensa kanssa. Maija Itkonen (s. 1977) työskentelee muusikkona ja teollisena muotoilijana.

Itkosen esikoisromaani Myöhempien aikojen pyhiä (2003) oli Finlandia-palkintoehdokkaana ja sai Kalevi Jäntin palkinnon.Romaanista Anna minun rakastaa e
...more
More about Juha Itkonen

Other books in the series

Suvi Vaahtera (2 books)
 • Palatkaa perhoset

Fiction Deals

 • Mercy Among the Children
  $14.99 $1.99
 • Take Me with You
  $4.49 $1.99
 • The Diver's Clothes Lie Empty
  $7.49 $1.99
 • The Traveler's Gift: Seven Decisions that Determine Personal Success
  $9.99 $1.99
 • The Little Giant of Aberdeen County
  $9.99 $2.99
 • Her Sister's Shoes (Sweeney Sisters #1)
  $3.99 $1.99
 • The Rock Harbor Collection: Without a Trace, Beyond a Doubt, Into the Deep, Cry in the Night, and Silent Night (Rock Harbor #1-5)
  $5.99 $1.99
 • A Thousand Tomorrows (Cody Gunner, #1)
  $7.99 $1.99
 • Shoeless Joe
  $8.99 $1.99
 • Death in Venice
  $7.99 $1.99
 • Blonde
  $9.99 $1.99
 • Ever After (Lost Love, #2)
  $7.99 $1.99
 • Rescue
  $9.99 $2.99
 • The Lords of Discipline
  $17.99 $1.99
 • The Sheltering Sky
  $10.99 $1.99
 • Gena/Finn
  $13.99 $1.99
 • A Charles Martin Collection: When Crickets Cry, Chasing Fireflies, and Wrapped in Rain
  $14.99 $3.99
 • Remember Tuesday Morning (9/11, #3)
  $8.99 $1.99
 • The Scavenger's Daughters (Tales of the Scavenger's Daughters #1)
  $3.99 $1.99
 • Under the Udala Trees
  $9.99 $2.99
 • The Streets Have No King
  $9.99 $2.99
 • The Passion
  $11.00 $1.99
 • The Language of Hoofbeats
  $4.99 $1.99
 • Not Perfect: A Novel
  $5.99 $1.99
 • The Beach Street Knitting Society and Yarn Club
  $9.99 $2.99
 • The Seekers (Kent Family Chronicles, #3)
  $17.99 $1.99
 • Don Quixote
  $9.99 $1.99
 • The Essex Serpent
  $10.99 $1.99
 • The Storycatcher
  $9.99 $2.99
 • Domestic Violets
  $9.24 $1.99
 • The Devil Wears Prada
  $11.99 $1.99
 • Half a Heart
  $4.99 $2.49
 • The Keeper of Secrets: A Novel
  $9.24 $1.99
 • A Garden of Earthly Delights (Wonderland Quartet, #1)
  $9.99 $1.99
 • The Golden Notebook
  $11.99 $2.99
 • Life of Christ
  $11.99 $1.99
 • The Good Mother
  $5.74 $1.99
 • The Palest Ink (Tales of the Scavenger's Daughters Prequel)
  $4.99 $1.99
 • Go: A Coming of Age Novel
  $4.99 $1.99
 • As Close to Us as Breathing: A Novel
  $9.99 $2.99
 • The Child in Time
  $8.99 $2.99
 • Lowcountry Stranger (Sweeney Sisters Series Book 2)
  $2.99 $0.99
 • The Man in 3B
  $7.99 $1.99
 • Save Me
  $9.99 $2.99
 • Better Nate Than Ever (Better Nate Than Ever #1)
  $7.99 $1.99
 • Time Bomb
  $9.99 $1.99
 • Heat and Light: A Novel
  $8.99 $1.99
 • Reunion
  $9.99 $2.99
 • Stay Up With Me
  $5.99 $1.99
 • The Loser
  $10.99 $1.99
 • The Love Affairs of Nathaniel P.
  $9.99 $3.99
 • The Map and the Territory
  $8.99 $2.99
 • You Know Me Well
  $7.09 $2.99
 • Father's Day
  $3.99 $1.99
 • Skeletons at the Feast
  $11.99 $1.99
 • Even Now (Lost Love, #1)
  $7.99 $1.99
 • Sackett's Land: The Sacketts (Sacketts, #1)
  $5.99 $2.99
 • This Bright Beauty
  $4.99 $1.99
 • Intervention (An Intervention Novel)
  $9.99 $1.99
 • Star Sand
  $3.99 $0.99
 • Secrets of Nanreath Hall
  $11.74 $1.99
 • The Sugar Queen
  $11.99 $1.99
 • The Birth House
  $9.49 $1.99
 • Open City
  $12.99 $1.99
 • Out of Sorts
  $5.99 $0.99
 • The Hearts of Men: A Novel
  $9.99 $1.99
 • Revolutionary Road
  $13.99 $1.99
 • The Blessings
  $9.99 $2.99
 • Choke
  $14.99 $2.99
 • Bachelor Girl
  $11.99 $1.99
 • The Wednesday Sisters
  $11.99 $1.99
 • Allie and Bea
  $4.99 $1.99
 • After the War Is Over: A Novel
  $9.99 $1.99
 • Shanghai Girls (Shanghai Girls #1)
  $12.99 $2.99
 • What Belongs to You
  $9.99 $3.99
 • The Odds of Loving Grover Cleveland
  $3.99 $1.99
 • The History of Bees: A Novel
  $13.99 $1.99
 • The Love Goddess' Cooking School
  $10.99 $2.99
 • All the Summer Girls
  $8.74 $1.99
 • The Girl From the Train
  $9.99 $1.99
 • Bitter Winds (Tales of the Scavenger's Daughters, #3)
  $4.99 $1.99
 • If I Loved You, I Would Tell You This
  $14.99 $1.99