Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Syysprinssi” as Want to Read:
Syysprinssi
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Syysprinssi

3.45  ·  Rating details ·  231 ratings  ·  15 reviews
“Lupasin miehelle, etten kertoisi hänen tarinaansa. Sitä paitsi, mies huokaisi syvään, minulta on kadonnut elämästäni vuosia. En itsekään muista mitä pyydän sinua pitämään omana tietonasi.”

“Olimme vaiti. Kävelimme rinnakkain korkean kaislikon reunaa, polulla jota olimme kävelleet usein yhdessä viisitoista vuotta aikaisemmin, nuorina, rakastuneina, silloin oli vuosikymmenen
...more
Hardcover, 126 pages
Published 1996 by WSOY
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Syysprinssi, please sign up.

Be the first to ask a question about Syysprinssi

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
3.45  · 
Rating details
 ·  231 ratings  ·  15 reviews


More filters
 | 
Sort order
Mai Laakso
Luin pokkariversion elokuvakannella ja siinä on hiukan enemmän sivuja kuin kovakantisessa alkuperäisessä kirjassa. Kirja on kirjailijan omaelämäkerrallinen rakkaustarina, josta on nyt tehty elokuva ja jonka haluan käydä katsomassa. Olen Kaurasen/Snellmanin kirjojen fani. Ehkä ainoa, josta en ole pitänyt, oli Lemmikkikaupan tytöt. Kyllä minä siitä kirjasta odotin ihan muuta.
Tämä Syysprinssi on ollut tapetilla 20 vuotta. Onhan se aikansa kirja, kuvaus kirjailijan nuoruudesta, ystäväpiiristä, arvom
...more
Heidi
Mar 22, 2017 rated it it was ok
Kuuntelin kirjailijan itse lukemana äänikirjana. Saattoi olla vika formaatissa tai lukijavalinnassa (siihen on syy, miksi on ammattilaislukijoita) tai sitten olen saanut yliannostuksen tämän omaelämäkerrallisen rakkaustarinagenren kohdalla. Toivottavasti yliannostuksen oireet katoavat.
Kirja Vieköön!
Oct 22, 2016 rated it it was ok
A tragic story. Koskettava tarina, mutta en syttynyt kirjana.
Lanttunen
Dec 26, 2018 rated it really liked it
Kaunista kieltä, nautin. Kerronnan sujuvoittamiseksi omaelämänkerrallisesta totuudesta olisi voinut poiketa, esimerkiksi jättämällä nykyhetken aikatason pois. Onnekseni kuulin omaelämänkerrallisuudesta vasta luettuani teoksen - kerronnan (mahdollinen) todenperäisyys tuo teokseen ikävän tirkistelyn tunteen.
Laura Walin
May 07, 2017 rated it it was ok
Shelves: kotimainen, drama
Niin kovin sisäänpäinkääntynyt, omaelämäkerrallinen teos, jossa kirjoitetaan nuoruuden hullua rakkautta tarinan muotoon. Hyvin vaikea päästä tähän ulkopuolisena sisään, ja päälimmäiseksi tunteeksi jää, että kirja on alunperinkin ollut vain Syysprinssille itselleen kirjoitettu terapiateos. Terapian tarpeessa siis olleet olemmat suhten osapuolet.
TS
Oct 12, 2017 rated it really liked it
Tallaisia me olemme. Hulluja, mutta ei sita ymmarra kuin vuosien paasta, kun nakee asiat uusilla ja vanhemmilla silmilla. Kirjoitin muutamia katkelmia muistiin kirjasta. Nopealukuinen kirja ja pidin kirjoitustyylista.
Mira | I Read Like Phoebe Runs
Haluatko että kerron sinulle sinun oman tarinasi? kysyin mieheltä terävästi. Että voit sitten taas unohtaa sen ja kieltää minua kertomasta sitä edelleen? Missä muuten sinun tarinasi päättyy ja minun alkaa? Omistammeko toistemme tarinat sikäli kuin ne ovat yksi ja sama tarina? Olenko minä sinun muistisi?

Kieli ja ajankuvaus upposivat vaivatta, mutta tarina sinällään ei herättänyt suurempia tunteita tai ajatuksia, ehkä vain pienen haikeahkon hymähdyksen. Ihan ok.
Helka Oksanen
Feb 27, 2017 rated it it was ok
Outo tarina, jota en oikein osannut ymmärtää. Kieli oli omalaatuista ja välillä aika kaunista, siitä kolme tähteä, mutta (rakkaus)tarina ei kyllä auennut.
Jenni
Feb 13, 2012 rated it it was amazing
Shelves: finnish, owned
Itselle muodostunut jo tavaksi lukea tämä kirja uudestaan kerran vuodessa, aina syksyn tultua. Vahva ja intohimoinen tarina sellaisesta pakkomielteisestä rakkaudesta, jonka jokainen haluaa kokea joskus elämässään, mutta vain harvat tulevat kohtaamaan.

"Muistin ihon, sen käsittämättömän pehmeyden, ennen kokemattoman sulautumisen, nautinnon nälän joka oli alussa niin paljon kaikkea muuta suurempi, muistin ensimmäiset sanat, ennen kuulumattomat äännähdykset, muistin yhteisen vilun ja yhteiset hikip
...more
Nante
Oct 20, 2015 rated it it was amazing
Shelves: favs
Parhain kirja, jonka olen tänä vuonna lukaissut. Pitkästä aikaa teos, jota ei tehnyt mieli laskea kädestä ja ahminkin tämän sunnuntain ratoksi. Samalla harmitti, että se loppui.
Kaurasen kuvaus upottavasta rakkaudesta, joka musertaa ja kahlitsee oli jotain todella samaistuttavaa ja samalla tuli fiilis, että kuinka sitä ihastumisen ja rakastumisen alkuhuumaa kaipaakaan. Itku meinasi tulla silmään useampaan otteeseen.
Nyt odottelen pelonsekaisin tuntein, että tuleeko ensi syksynä julkaistava elokuv
...more
Niina
Dec 10, 2013 rated it really liked it
Kipeä, haikea, huimaava kertomus nuoruudesta ja nuoresta hullusta rakkaudesta, punk-liikkeestä ja elämän realiteeteista. Tämä tarina tuntui tyrmäävän isolta ja jäi karheudeksi kurkkuuni, ainiaaksi, luulen. Kuvaus on yksipuoleinen, kahden kokemukset on sulautettu yhdeksi, yhdessä kaksi rakasti ja kosketti, iho tai ei mitään. Aiheeseen palataan elämän syksyssä, kun unohduksesta ja menneisyyden kuolemisesta tulee todellinen mahdollisuus, ennen aikojaan, kun rakastavat vielä rakastavat ja elävät.
Sini
Nov 28, 2016 rated it really liked it
Kiinnostuin tästä elokuvan katsomisen jälkeen. Parempi olisi ollut lukea kirja ensin. Pidin silti Snellmanin kielestä ja tyylistä, tietystä vilpittömyyden ja pidäkkeettömyyden tunteesta. Kirja oli sopivan pituinen tapahtumiin ja tyyliin nähden. Hahmot kuvattiin melko nopein vedoin. Tämän jälkeen pitää lukea Sonja O., sillä en ole Snellmania muuten juuri lukenut.
Janina
Aug 12, 2012 rated it it was amazing
Somehow this book really hit me, it might not be as powerful today as it was when it was published, but I remember that I was really impressed. Somehow the story touched me and my feelings at that time, I read Syysprinssi probably twice in a row. Or even three times.
Janne Typpi
Oct 17, 2016 rated it really liked it
Hieno Anja Kaurasen ja Harri Sirolan rakkaustarina. Kirjan alkupuolella olin aivan tarinan lumoissa ja kuin punk-ajan Helsingissä sekä myöhemmin Lapinlahden sairaalan rantatiellä. Kuitenkin kirja jätti lopulta syvemmin koskettamatta, vaikka mitään lisääkään en olisi siihen kaivannut.
Arja-täti
Jan 01, 2016 rated it really liked it
Shelves: aikuiset, ahdistus
Olinkohan tätä lukenut koskaan? Nyt luin ja pidin.
Mietin, pitääkö minun lukea nyt "syysprinssinkin" teokset.
Anu Liikanen
rated it it was ok
Jul 24, 2007
Juha
rated it did not like it
Aug 02, 2018
Tessa Horila
rated it really liked it
Oct 25, 2018
Rasmus
rated it really liked it
May 20, 2018
Linda Kanninen
rated it really liked it
Apr 08, 2018
Eveliina
rated it it was ok
Nov 08, 2016
Jenni
rated it it was amazing
Apr 10, 2017
Paula
rated it liked it
Nov 29, 2016
Eira Pohjanvaara
rated it liked it
Jul 03, 2017
Jenni
rated it it was ok
Apr 16, 2017
Johanna
rated it really liked it
Dec 16, 2018
Maria
rated it really liked it
Jan 20, 2019
Johanna
rated it really liked it
Jun 28, 2010
Linda
rated it liked it
Apr 04, 2016
mystoryaboutme
rated it it was ok
Jan 21, 2017
« previous 1 3 4 5 6 7 8 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
9 followers
Books by Anja Kauranen have been published with the name Anja Snellman since 1997.
Vuodesta 1997 Anja Kaurasen teokset on julkaistu nimellä Anja Snellman.


EN: Anja Kauranen (Snellman since 1997) is a successful Finnish author. She grew up in neighborhood of Kallio in Helsinki. She went to the Aleksis Kivi school and Alppilan Yhteislyseo. Between 1973 and 1981 Kauranen studied in the University of He
...more
No trivia or quizzes yet. Add some now »