Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Kenji ” as Want to Read:
Kenji
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Kenji

4.24  ·  Rating details ·  102 Ratings  ·  19 Reviews
Kenji (拳児) is a manga about a Japanese teenager named Kenji who practices the martial art Bājíquán (Japanese: Hakkyoku-ken) and his encounters with other martial artists, including some from real life, such as Adam Hsu and Liu Chia-Liang.

The series is based on the life of Song Tien Long Dz and has had histories of Hakkyoku-ken, Li Shu-Wen, and Liu Yun-Chiao.

Kenji's archnem
...more
Published 1992 by Elex Media Komputindo
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Kenji, please sign up.

Be the first to ask a question about Kenji

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30)
Rating details
Sort: Default
|
Filter
Theshrewedshrew
Jan 01, 2013 rated it really liked it
Shelves: kenji
I think this was 21 or 22 Volumes, I stayed up all night last night reading my friends copy after finishing Shina Dark.

This is probably one of the most interesting Manga's Ive read in the past few years.

I never knew the rise of Communism was called the Cultural Revolution. I love the fact that the disarming of the population and destruction of their culture is seen as a necessity to create a new government.

It is incredible to read between the lines, and see the world as this author shows us.
...more
Djayawarman Alamprabu
Jan 11, 2011 rated it it was amazing
Shelves: comic
BEST MANGA EVER
It's So realistic like watching a half documentary film.
It's accurate in describing realistic kungfu and give accurate detailed History of Martial Art.

There are also lots of interesting Fact adn wisdom that we can learn
Such As Muslim Chinese who are the one who create and develop and perfected 2 strongest chinese kungfu
1. Baji Guan
2. xinyiliuhequan

Ruchi Matsuda interact first hand with Chinese Muslim and he managed to put lots of Chinese Muslim reality that full of Wisdom and
...more
Setyo Tri Windrasmara
Aug 16, 2015 rated it it was amazing
Shelves: modern
Meskipun kisahnya agak too good to be true menilik jumlah keberuntungan yang didapat Kenji, serta ending yang rasanya terlalu cepat dan antiklimaks, ini adalah salah satu buku (i consider this literacy as a book, not a manga, since it contains a strong and informative martial arts-based history. Very powerful aspect) mengenai silat terbaik yang pernah saya baca. Judul lain yang lebih populer seperti Kungfu Boy pun sepertinya harus mengalah dengan masterpiece yang satu ini. Very very worth to rea ...more
nanto
Komik yang didalamnya banyak bicara sejarah perkembangan ilmu beladiri dari Jepang hingga Cina. Berawal dari Karate yang dipelajari di Jepang, Kenji sampai memerlukan untuk berkelanan ke Cina untuk bisa mendalami ilmu beladiri. Di Cina, Kenji menemukan dan belajar banyak aliran beladiri, yang tiap daerah dan suku terkadang menyimpan ilmu beladiri yang unik.

Kesan yang paling mendalam adalah ketika Kenji menemukan orang yang mumpuni dengan belajar satu jurus saja. Dengan jurus yang sama namun teru
...more
Rahmat Romadon
Sep 16, 2007 rated it it was amazing
Recommends it for: everybody who loves manga & martial arts
Gw udh baca, ngoleksi, dan suka sm manga ini dari kelas 6 SD! Plus dari kecil emang udh gila bgt sm yg namanya martial arts. Uniknya dlm manga ini, kungfunya bukan fiksi - Kungfu Delapan Mata Angin memang ada beneran! Lie Syo Bun (Lie Syu Wen) juga memang ada beneran dan legenda satu pukulan mematikan itu nyata terjadi! Selain itu beladiri lain kyk Daito-ryu Aiki-jutsu, Shotokan Karate, Kungfu Tolo 6 & 7 bintang, dll juga sangat menarik utk diikuti. Sayang ending-nya kurang greget.
Aisyah
Nov 22, 2009 marked it as comic
komik bela diri yg pertama gw baca.. n ternyata sampai skrg slalu jd komik favorit gw.. ^^

bukan cm gambar yg jd penarikny, tp alur cerita n filosofi yg tertanam di dalamny. mengajarkan seseorang untuk tdk cepat menyerah dan teguh pd pendirianny. jk salah, mengakulah salah. tp jk benar, pertahankanlah itu sampai kapan pun. bukan mengajarkan egois, tp ad kalany prinsip qt g bisa dganggu gugat oleh siapa pun..
Lewi
Nov 12, 2008 rated it it was amazing
Recommends it for: anyone
Kisah perjalanan seorang bocah yang sangat menyukai bela diri serta filsafat dan pengajaran yang ada di dalamnya. Dikisahkan Kenji, sang tokoh utama, pergi menjelajah ke Hongkong, Taiwan dan Cina daratan demi mencari kakek tercinta-nya, disamping mencari apa arti di balik semua bela diri, terutama Kungfu Delapan Mata Angin (Baijiquan) yang selama ini telah ia pelajari.

Salah satu dari sedikit komik yang harus dibaca. Bravo buat Ryuchi Matsuda :D
Irwan
Aug 20, 2007 rated it it was amazing
Shelves: finished
This is the best martial art comic series I have ever read. The graphic was excellent, the plot was believable, and most importantly the martial arts are comprehensive. I read this when I was really crazy about martial arts. I am not ashamed to admit that I even tried to practice some of the movements described in the book. I dont remember finding "Dont Try This At Home" sign anyway :-)

If I had to choose only one comic series, this would definitely be the one!
Tarek Tantawy
That was a long series! Well, not the longest, I admit. Quite informative, albeit a bit childish. Overall, your typical shounen manga with some actual martial arts history thrown in. Art is not the best I've seen (but I've seen much worse!). I do prefer the old school style of it though. Story isn't that impressive, predictive maybe but I can't say it's boring.
Achmad Yusuf
Apr 29, 2011 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Dulu suka banget baca komik Kenji ini, sepertinya diambil dari cerita nyata pengarang, Ryuchi Matsuda. Petualangan belajar Kungfu Delapan Mata Angin dari kakeknya ketika masih di Jepang, hingga ia harus pergi ke dataran Cina untuk mencari kakeknya yang telah pergi saat Kenji masih kecil.
Komik ini dulu sering kubaca berulang-ulang, jadi masih ingat detil ceritanya hingga kini.
Junan
Aug 21, 2007 rated it it was amazing
seru. ending nya bagus aja. paling tidak kasih jawaban atas nasib musuh terbesarnya. gak nggantung. setelah komik ini, keluar game virtua fighter yang jagonya juga punya jurus-jurus yang ada di kenji ini.
Purwito
Mar 19, 2008 rated it it was ok
Ini komik kroyokan waktu dengerin kuliah dosen killer...

Kenji club (Dadang, Aku, Leman cs)
kinu triatmojo
Jul 08, 2007 rated it it was amazing
Shelves: manga
Komik silat paling lengkap dan paling (serasa) nyata yang pernah saya baca.
Yudi
May 01, 2009 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Manga kedua yang kubaca, dan sangat mengesankan. Benar-benar menarik, dari sisi gambar, alur cerita maupun pesan moral. Tidak pernah merasa bosan membaca berkali-kali.
Iqro
Nov 15, 2008 rated it did not like it
gw suka bangetfilm ny....btl banget sejarah tntang jpn sedikit d ungkap di sini terutama pada zaman benzi
Evan
Aug 08, 2007 rated it it was amazing
seru..sayang "endingnya" drop..terlalu seru di awal jadi akhirnya terasa hambar.
Shinju
Nov 28, 2011 rated it it was amazing
C.O.O.L & F.U.N
Vulco1
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Bruri
Feb 23, 2010 rated it it was amazing
great book
Krisna
rated it it was amazing
Jul 03, 2014
Jonathan
rated it really liked it
May 22, 2016
Zhoel13
rated it really liked it
Sep 06, 2007
Kasnopich
rated it it was amazing
Dec 29, 2009
Halfino Berry
rated it really liked it
Jun 13, 2014
Perduto boy
rated it liked it
Aug 25, 2008
Misty Freeman
rated it really liked it
Jul 17, 2014
winda
rated it it was amazing
Nov 08, 2009
Deka Wahyu
rated it it was amazing
Jan 17, 2013
Ayu
rated it liked it
Oct 12, 2007
Kurtis Burkhardt
rated it really liked it
Apr 07, 2016
« previous 1 3 4 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »