Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Marketing in Venus” as Want to Read:
Marketing in Venus
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Marketing in Venus

3.74  ·  Rating details ·  226 ratings  ·  32 reviews
Buku ini berisi butir-butir pemikiran Hermawan Kartajaya yang terangkum dalam The 18 Guiding Principles of Marketing in Venus, sebuah model yang akan membawa merek dan perusahaan Anda menuai sukses di Venus. Prinsip-prinsip yang terkandung di dalam model ini merupakan esensi konsep-konsep pemasaran mutakhir yang lahir dalam dua-tiga tahun terakhir sebagai dampak dari kemaj ...more
Paperback, 313 pages
Published January 2004 by Gramedia (first published 2003)
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Marketing in Venus, please sign up.

Be the first to ask a question about Marketing in Venus

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
3.74  · 
Rating details
 ·  226 ratings  ·  32 reviews


More filters
 | 
Sort order
Felix Siauw
Apr 17, 2012 rated it liked it
berapa banyak buku marketing yang bisa dimengerti bahkan oleh anak SMA sekalipun? buku ini satu diantaranya :)
Robert
Jul 01, 2009 rated it really liked it
Sebenarnya buku ini sudah cukup lama diterbitkan (2003). Saya pun dulu waktu kuliah di tahun 2004 sempat didesak oleh dosen untuk membeli buku ini, hanya untuk memahami mengenai teori "positioning". Tetapi baru tahun lalu, saya berkesempatan untuk membeli dan membacanya sampai habis.

Ternyata memang isinya sangat bagus dan disampaikan dengan bahasa yang sangat mudah dicerna. Pak Hermawan melihat bahwa saat ini dunia telah bertransformasi menjadi venus, karena itu strategi yang sebelumnya sukses d
...more
Agus Jakarta
May 29, 2011 rated it really liked it
I have bought this book long time ago around 2007 and just had the time to finish reading it now.
I am trully amazed that although this book actually published around 2003 but Hermawan and his team already can predict that the way of people think and act will surely changed in the future.
In this book, Hermawan already predict for example that man will mostly be wo-men in the future where they will be more sensitive and more open about what they need and what they want.
In that year 2003, I recalle
...more
Konny Cool
Oct 07, 2007 rated it it was amazing
Shelves: recentlyread
Nice Marketing book ever ! two thumbs up for Hermawan, he really get into the concept of Venus.
How market change emotionally, how taste change from logic to emotion.
Hermawan gives us several cases from Harley, LV, Starbuckz until Sampoerna.

This book really entertaining ! increase your knowledge now by learning marketing in Venus...
Mas Dani "Chapunk" Setiawan
buku marketing yang cukup bagus dengan mengungkapkan sisi psikology dari calon customernya, dimana hal tersebut merupakan salah satu sisi positif yang dapat dimanfaatkan oleh seorang marketer dalam mencapai goalnya
Rani
Oct 16, 2007 rated it liked it
well, enhancement of knowledge :P
Xuan Do
Sep 01, 2015 rated it liked it
Think globally, act locally
kinu triatmojo
Jul 06, 2007 rated it really liked it
Shelves: marketing
Saya ngefans Hermawan Kertajaya sebelum bertemu Afrizal Malna.
Rahmaut
Nov 30, 2010 rated it really liked it
Saya rasa secara konten ini bagus, tapi herannya kok saya gak terlalu terkejut dengan isinya yah? Apa saya telat bacanya ?
Agus
Sep 25, 2007 rated it really liked it
buku ini bagus dibaca bagi orang-orang yang ingin tau tentang perkembangan dunia marketing. dapat memberikan banyak inspirasi.
Elkin
Apr 26, 2010 marked it as to-read
Marketing
Tiwik Dw
Nov 24, 2008 rated it really liked it
Shelves: non-fiction
Pernah baca ini di Atrium Senen sampai pinggang pegel. Abis belum kuat beli sendiri sih hehe...
ridho ardhi syaiful
Jan 24, 2015 rated it really liked it
The book is great. Inspiring!
Nilam Wulandari
Sep 30, 2007 rated it really liked it
Recommends it for: everyone
Shelves: economic
This book will give you knowledge about strategy for marketing.
Good language and written by the expert on that field.
Good one!
Wina Alfazos
Jan 23, 2013 rated it it was ok
HK is the best!
Ahmad
Oct 05, 2007 rated it really liked it
memberikan teori beserta contoh konkret aplikasi strategi marketing, menarik, memnantang untuk dipraktekkan
Lestiyo
analogi yang bagus "bahwa pria berasal dari mars dan wanita dari venus akhir nya pria dan wanita bertemu di bumi dengan dunia mareketing dengan segmentasi yang berbeda"
Emilelisa
Aug 01, 2007 rated it really liked it
menarik dan realistis ^_^
Mochammad
Mar 05, 2013 rated it really liked it
Pelanggan itu seperti cewek..milihnya pake hati, ga pake logika.
Jadi, belajarlah cara marketing di venus
Ilham Abiyasa Suhardi
Dec 09, 2007 rated it it was amazing
A fantastic marketing book!! I read this book 3 years ago and now I can see that the world is becoming Venus (not Mars anymore).

I wish that this book translated to English.
Ahmad Kurnia Elqorni
Karya marketing yang sangat brilyan dari pakar marketing Indonesia..dimana ada gejala manusia venus berprilaku mars..
Ifrad Dahri
Aug 07, 2011 rated it really liked it
Buku yang memperluas cakrawala berpikirku akan pentingnya memberikan value berupa EMOTIONAL TOUCH kepada pelanggan
Lily
Mar 16, 2008 added it
Shelves: management
Learned how to know our market situation now.
Ridwansyah Yusuf
Jun 13, 2009 rated it it was amazing
inspiratia flava
Icha Rahmanti
Jul 18, 2007 rated it it was amazing
I love Hermawan Kertajaya's books and this one is my most favorite book from him. Very insightful.
Puan Sari
rated it liked it
Jan 06, 2009
Rifa
rated it really liked it
May 01, 2013
Decy
rated it liked it
Jul 22, 2007
Pascal
rated it it was amazing
Oct 21, 2018
« previous 1 3 4 5 6 7 8 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

  • Marketing Revolution
  • ESQ
  • Brand Hijack: Marketing Without Marketing
  • Perang Pasifik
  • The Fourth Dimension
  • Marketing 3.0: From Products to Customers to the Human Spirit
  • Bottom-up Marketing
  • Manusia Indonesia (Sebuah Pertanggungan Jawab)
  • Zero-Resistance Selling: Achieve Extraordinary Sales Results Using the World Renowned Techniques of Psycho-Cybernetics
  • Membongkar Gurita Cikeas: Di Balik Skandal Bank Century
  • Si Parasit Lajang: Seks, Sketsa, & Cerita
  • Marketing Myopia
  • How Economics Shapes Science
  • Six Sigma for Dummies
  • The Miracle of Water
  • Bank Islam: Analisis Fiqih dan Keuangan
  • Diet Sehat Golongan Darah B
  • The One Minute Apology: A Powerful Way to Make Things Better
See similar books…
Hermawan Kartajaya is an Indonesian author and public speaker in the area of marketing studies. In 2000, Kartajaya co-authored "Repositioning Asia: From Bubble to Sustainable Economy" with Philip Kotler. In it they analysed why the Asian crisis of 1997 occurred, and outlined what the governments and companies of the region could do to develop more sustainably in the future. Kartajaya’s expert anal ...more