Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Nörtti: New Game” as Want to Read:
Nörtti: New Game
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Nörtti: New Game (Nörtti)

3.29  ·  Rating details ·  161 Ratings  ·  27 Reviews
”Mutsi jaksaa vinee himassa, että oon aina koneella enkä siivoo. Miten se jaksaa valittaa samasta asiasta vuodesta toiseen.”

DragonSlayer666 elää mieluiten virtuaalimaailmassa – vain tietokoneriippuvuudesta huolestunut äiti voisi estää häntä tulemasta maailman parhaaksi pelaajaksi!

Nuori mies raportoi elämäänsä vimmaisella nörttiliturgiallaan koneella 24/7 ja kommentoi hanka
...more
Paperback, 1st, 206 pages
Published January 2012 by Otava
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Nörtti, please sign up.

Be the first to ask a question about Nörtti

Community Reviews

(showing 1-30)
Rating details
Sort: Default
|
Filter
Susa
Sep 06, 2017 rated it really liked it
Melko hyvä nuorten kirja, mutta jonnet ei muista ja mutsi ei ymmärrä.

Pikkuveli luki sarjan neljännen osan ja piti siitä paljon, joten aloitin sitten ihan alusta. Tunnistan kirjassa monia Irc-gallerian kultakaudelta tuttuja juttuja, ite galtsun, runen joka oli hirveä hitti, pissis - ja fruidekulttuurin, koulukiusaamisselvittelyt, jossa koulukiusatut ovat syytettyjä, nettipiuhan joka piilotettiin... Ei jaettu nokia 3310:stä wifiä, ei. Sitä en tiedä, miten vanhemmat osat iskee enää nykynuorisoon, m
...more
Niina
Jan 12, 2014 rated it really liked it
Liityn Delikourasta kiitosvirrellä ylistävien kuoroon ja totean lisäksi, että vaikka kirja oli tällaista keski-ikäistyvää tätsyäkin naurunpyrskähdyksiin innoittava, niin se ei tarkoita sitä etteikö kohderyhmääkin se voisi viihdyttää. Tosi kiva kirja! Varmaan pitää jatkoakin lukea, josko siellä palattaisiin Fetasalaatti-aiheeseen. :)
Elisa
Jun 19, 2013 rated it liked it
Heh! Kun on koko kevään ahertanut lähinnä tieteellisten tekstien parissa 24/7, jotain tällaista kaipasinkin kesälukemiseksi. En oo tutustunut kirjan hahmoon liittyviin videoihin tai muutenkaan tiennyt tyypistä juuri muuta kuin satunnaisia mainintoja etukäteen, mutta onneks töissä tuli puhe tästä! Katselin kirjan luettuani myös Kirjastokaistalta Aleksi Delikouraksen esityksen aiheesta "pojat ja lukeminen" (kiitos edelleen vinkistä kivalle työkaverille), ja hienoja palautteitahan siellä vilahteli. ...more
Markku Kesti
Feb 03, 2012 rated it did not like it
Peliriippuvainen nörttipoika, koulu-uhkauksia, kaunis tyttö johon poika ihastuu ja arvattavat juonenkäänteet plus se, ettei henkilöistä ja heidän kohtaloistaan jaksa välittää. Juu ei. Herra Hevonen kertokoon mielipiteeni: http://www.youtube.com/watch?v=dQ3acv...
Arja
Feb 10, 2012 rated it it was ok
Shelves: teinit
Tämä oli todellakin huono kirja. Täytyykö minun lukea tällaista kieltä? Miksi tämä tarina ei kanna? Miksi tämä on kirjoitettu? Lukemisen jälkeen jäi enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.
Juuso
May 25, 2018 rated it really liked it
Ihan mainio opus. Huomaa, että Delikouras on samaa ikäluokkaa kuin itse. IRC-Galleria, Runescape ja muut nuoruusajan ilmiöt ovat kirjassa voimakkaasti läsnä. Yllätyksekseni huomasin, että kirjasarjan päähenkilö DragonSlayer666 ei kirjassa liiemmin pelaakaan Counter Strikeä vaan Battlefieldiä ja Runea. Mielikuvat Nörtti tv-sarjan perusteella olivat toisenlaiset.

Siksi mietin, kuinka 10 vuoden takaiset ilmiöt, kuten IRC-galleria avautuvat nykyisille yläkoululaisille. Maailma muuttuu niin nopeasti.
...more
Samu
Tämä kirja yllätti iloisesti. Aihe sinällään itselle täysin vieras, enkä ole erityisemmin kiinnostunut pelinörtteilystä vieläkään, mutta oli tässä jotakin. Uskon, että tietynlaiselle vaikeasti tavoitettavalle ryhmälle menisi nämä nörtit jopa alas. Tarina avasi myös ehkä itselle jollain tapaa cispoikien teinivuosia ja ehkä minulla on nyt hieman enemmän ymmärrystä joitakin asioita kohtaan. Työkaverin suositus, kiitti siitä! Hyvä aina välillä päätyä lukemaan jotain IHAN MUUTA.
Joanna
Aug 04, 2017 rated it it was amazing
Tämä on juuri sitä, mitä lukemista inhoavat nuoret tarvitsevat. Tunnistin parikin tuntemaani nuorta miestä tästä. Nuorten oma maailma ja nuorten omaa kieltä, eikä pyri mielistelemään aikuislukijoita pseudotaiteellisuudella ja syvällisyydellä. Loistava!
Alexandra
May 15, 2018 rated it really liked it
KOKO SARJA ON NIIIIN HAUSKA!!!
Lumissa
Apr 23, 2016 rated it liked it
Tässä on jälleen yksi lukuisista kirjoista, joihin ei olisi tullut tartuttua ilman kirjallisuustieteen nuortenkirjallisuuden kurssia. Kuulin Delikourasin nörtistä ensikerran vasta kurssin myötä, vaikka olen itsekin ollut aikamoinen nörtti omina yläkouluvuosinani. Joissain määrin voin sanoa samaistuneeni DragonSalyer666:een eli Dragoon ajatellessani omia teinivuosiani. Drago on tietokonepeleihin koukuttunut yläkouluikäinen poika, jonka mustavalkoinen maailmankuva ja ironiset kommentit saavat vanh ...more
Matti Karjalainen
Aleksi Delikourasin "Nörtti - New Game" (Otava, 2012) on nuortenkirja netissä roikkumisen ja verkkopelaamisen maailmaan vähän turhan syvälle uponneesta DragonSlayer666:sta. Hän kertoo kirjan aluksi päättäneensä pitää päiväkirjaa, jos ei muuten niin ihan vaan sen takia, että jos mutsi joskus näännyttää mut nälkään, poliisi löytää mun päiväkirjat ja koko maailma näkee, miten väärin mua on kohdeltu. (s. 9)

Nuoren miehen elämään vaikuttaa aluksi kuuluvan pelkkää pelaamista ja pakollisia arkirutiineja
...more
♡Susanna
Arvoin yhden ja kahden tähden välillä, eli ei oikein uponnut. Ei siitä huolimatta, että olen itse ollut koulukiusattu ja myös nörtti (olen vain toisen ajan kasvatti ja oman koneen sain vasta yliopistossa), vaan ehkä sukupuoli teki osansa. Päähenkilö siis pelkästään ärsytti ja paljolti myös tarinan kuviot. Minulta meni varmaan puoli kirjaa ennen kuin hahmotin, kuka oli hänen kaverinsa ja kuka kiusaajansa, koska hän nimitteli ja haukkui molempia. Kuitenkin lukeminen oli ärtymyksestä huolimatta kev ...more
Anu
Mar 05, 2014 rated it liked it
Luin kirjan sen jälkeen, kun sen palautti kirjaston pöydälle yksi vitosluokan "tää poika ei lue mitään, etkö sä nyt löytäis tälle jotain kirjaa" -tapaus. Poika oli lukenut kirjan viikonloppuna ja halusi heti kakkososan. Kun kakkonen oli meiltä lainassa,hän ei halunnut odottaa varausta, vaan lähti saman tien pääkirjastoon hakemaan sitä.

Ihan mielenkiintoinen kurkistus itselleni täysin outoon nörttiteinipoikien maailmaan. Kirjasta jäi sen verran "kieli poskessa tehty" fiilis, etten ihan kauheasti j
...more
Reetta Saine
May 07, 2012 rated it liked it
Shelves: ongelmat, pojat, teinit
Onpas tämä herättänyt suurta vastenmielisyyttä! Ymmärrän kielen kohtuullisen kökköyden - "koulusurmaaja" ja tarkoitushakuisen teinien mielistelyn, mutta silti. Kyllä kaiken alta löytyi hyvinkin samastuttava tyyppi hermonmenetyksineen, kirjaimilla diagnosoitu semiluuseri, jonka päässä pyörii vähän turhankin monta tunnetta ja liian vähän ajatuksia. Erityisesti nautiskelin ystävyyden kuvauksesta kaikessa sairaalloisuudessaan. Ja rakkaustarinasta, jota koskaan ei tapahtunut.

Hyvinkin vinkkaukseen. Mu
...more
Eedla
Nov 10, 2015 rated it liked it
Vaikka en kirjan iälliseen kohderyhmään kuulukaan, se jaksoi olla tarpeeksi viihdyttävä. DragonSlayer666:n viehättävin piirre on hänen epätäydellisyytensä. Hänkin tekee virheitä ja ylilyöntejä, eikä itse tunnu niitä aina tajuavankaab maailman ympärillä näyttäytyessä epäoikeudenmukaisena.

Mainitut pelit ja valitut some-sivut tosin tuntuivat vanhahtaneilta verrattuna nykypäivän tilanteeseen (kirja on kuitenkin julkaistu vasta 2012). Pelaamisen ja tietoteknisten juttujen harrastajana se rikkoi lukuk
...more
Greta
Jan 14, 2013 rated it it was ok
Arvoin kahden ja kolmen tähden välillä. Juoni jäi mielestäni heppoiseksi, huumori toimi välillä ihan hyvin, välillä taas ei ollenkaan. Henkinen kolmas tähti siitä, että on onnistuttu kirjoittamaan kirja, jonka voisi kuvitella uppoavan myös vähemmän lukeviin yläkouluikäisiin poikiin. Vinkkaukseen menee, tosin ei mitään hajua, miten tämän vinkkaan. Hankala saada tähän vinkkausotetta, en keksi koukkua. Pelkällä lukunäytteellä varmaan mennään.
Outi
No joo, teinit on ärsyttäviä, ei siinä mitään. Mutta kyllä Nörtin luki ihan mielellään ja seurasi päähenkilön kehittymistä ja sosiaalistumista. Mutta voi ei, Fetasalaatti!

Tykkäsin nopealukuisuudesta ja kirjan maailman ja todellisuuden sekoittumisesta esimerkiksi somen ja youtuben välityksellä. En ihmettele, että on tehonnut teinipoikiin.

Mintti
Dec 20, 2013 rated it really liked it
Shelves: youth
En ihmettele että tätä kirjaa on kehuttu ja sitä lukevat jopa pojat joita ei muuten lukeminen kiinnosta. Tosi elämänmakuinen ja kuvaa nuorten elämää ja olemista hyvin, ei tartte ollenkaan nolostua tekstistä eikä kielestä. Nyt pitää saada käsiinsä toinen osa :)Hyvä vinkkauskirja yläkoululaisille ehdottomasti!
Suvi
May 12, 2012 rated it liked it
En yhtään ihmettele sitä, että kirja on saanut suosiota nuorten keskuudessa, sen verran rehellisesti se kertoo teinituskasta ja epävarmuudesta. Dragon peliriippuvaisuus paistaa tekstin lomasta, mutta sitä ei erikseen painoteta. Kukin tehköön omat johtopäätöksensä. Kirja ei varmasti miellytä kaikkia, mutta eihän se kirjallisuuden tehtävä olekaan.
Tomi
May 31, 2017 rated it it was ok
Melko heppoinen kirja, jonka jaksavat paatuneimmatkin swägipäälliköt lukea viimeiselle sivulle asti mopomiiteissään.

Itse kuitenkin tykkäsin tämän työajalla lukea vaikkei nyt niin kummonen kokonaisuus ollutkaan.
Linnea
Mar 09, 2014 rated it liked it
Aleksi Delikouraksen Nörtti yllätti positiivisesti. Pelimaailmaan uppoutuneen nuoren miehen maailma on muutamia seikkoja lukuunottamatta hyvin uskottava. Kirja on helposti lähestyttävä, nopealukuinen ja sopivan tapahtumarikas.
Liisa
Jan 14, 2013 rated it liked it
Surkuhupaisa Nörtin päiväkirja, jossa kirosanoja lentelevä ajatuksenjuoksu nauratti ja sai ainakin minut tykkäämään tästä kirjasta.
Heidi
Apr 13, 2013 rated it it was ok
Shelves: na, suomi
En jaksanut tätä kokonaan. Päähenkilö oli vain melko kiinnostava ja hänen kynänsä vain melko lennokas. Tippunee silti kohdeyleisöönsä, eli yläasteikäisiin nörttipoikiin.
Pia Göös
Apr 24, 2012 rated it liked it
Muut ei o tykänneet, mutta mä tykkäsin.

Ehkä siksi että oon ihan samanlainen ^^.

Kirjaa voinee siis suositella nörteille, jotka haluavat lukea toisten nörttien paskasta elämästä.
Erska
Aug 18, 2014 rated it it was amazing
4/5 välillä vähän tylsä
Vili Laurila
Apr 28, 2014 rated it it was amazing
Loistava ja mukaansatempaava kirja. Juuri niitä, joita ei kärsi käsistään laskea!
Virpi Virtanen
Apr 10, 2014 rated it liked it
Vaikka tämä onkin nuortenkirja niin kyllä tämä iski varsin hyvin tällaiseen vanhaan ikinörttiinkin
Heli
rated it really liked it
Jan 03, 2013
Elisa Marttinen
rated it it was amazing
Dec 30, 2013
Simsalavim
rated it really liked it
Sep 02, 2016
« previous 1 3 4 5 6 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Other books in the series

Nörtti (5 books)
  • Nörtti 2: next level (Nörtti, #2)
  • Nörtti 3: Game over (Nörtti, #3)
  • Nörtti 4: pro gamer (Nörtti, #4)
  • Nörtti 5: Multiplayer (Nörtti, #5)