Jump to ratings and reviews
Rate this book

Bunker 137

Rate this book
Gyser om den tyske soldat Jürgen, hvis enhed må søge tilflugt i en forladt bunker, efter et amerikansk angreb. Det skulle de aldrig have gjort, og snart er soldaterne under angreb fra flere sider

208 pages, Paperback

First published November 15, 2011

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Michael Kamp

71 books23 followers
(For my English page go to: fromthefrozennorth.com/)

Jeg er født en kold vinternat i 1974, opvokset i Holbæk og er uddannet som folkeskolelærer i 2002.

Jeg har altid holdt af at fortælle historier og var et fast indslag på lejrskolerne, når der skulle fortælles gysere. I skolen elskede jeg fristil og hadede analyser. Jeg skrev i fritiden og fik færdiggjort tre romanmanuskripter, der aldrig blev antaget af forlag, før jeg måtte koncentrere mig om uddannelse og voksenliv. Jeg vendte dog tilbage til skriveriet efter en mangeårig pause og debuterede i 2006 som selvudgivet med første bind af Bobs Saga.

Mange romaner senere er jeg nu på Tellerup.

Jeg skriver mest fantasy, horror og sci-fi og er fascineret af livets bagside. De skæve, underlige og dystre historier, hvor tingene ikke er hvad de ser ud til at være. Jeg er ret produktiv, og har de sidste år stabilt skrevet ca. to romaner om året. Efter otte år som lærer har jeg taget orlov, hvor jeg arbejder som nattevagt for at få bedre tid til forfatterskabet. Forhåbentlig er det frugtbart.

Jeg bor i Roskilde og når jeg ikke skriver eller bruger kvalitetstid med familien nørder jeg med computeren eller taber i Warhammer.

Litteraturpriser:
Vinder af Kulturministeriet og Ministeriet for Børn og Undervisnings Drengelitteraturpris 2011

Vinder af Niels Klim-prisen 2012 i katagorien “Bedste science fiction novelle” (Homo Arachnida)

Finalist til Årets Horrorudgivelse 2011 (Moln – Jorden husker)

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
9 (13%)
4 stars
20 (29%)
3 stars
24 (35%)
2 stars
11 (16%)
1 star
4 (5%)
Displaying 1 - 8 of 8 reviews
Profile Image for Kamilla Evald.
51 reviews
March 6, 2020
Super god bog med masser af action og et helt uvirkeligt gennemtænkt plottwist. Scenerne er godt detaljeret og der bliver ikke lagt låg på masser af blod og rædselsfulde skader og dødsårsager.
Profile Image for Rikke NordRavn.
165 reviews4 followers
April 23, 2022
I loved it, it was super super great... Until the last 10 minutes (I listened to it as an audio book). That has to take the cake as rhw worst ending ever... Only ever topped by Miguel Estrada.
Profile Image for Anne-sophie Olsen.
188 reviews9 followers
February 14, 2013
Vi befinder os i Tyskland i de sidste dage af krigen. Her følger vi den tyske soldat Jürgens kamp for at overleve både mentalt og fysisk. Hans konvoj bliver angrebet af amerikanerne og han og nogle få fra hans deling må flygte ud i mørket i den omkringliggende skov for at overleve. De finder en forladt bunker og beslutter sig for at forskanse sig i den. De er fra Waffen SS og de overgiver sig aldrig, de er de sidste der forlader slagmarken, enten som helte eller døde helte.

Delingen indser hurtigt' at der er foregået noget mærkeligt i bunkeren og at svaret måske skal findes på den anden side af en enorm ståldør' der ikke kan åbnes. Snart begynder der at ske virkelig sære ting, der har noget at gøre med de eksperimenter en gal videnskabsmand har udført for Hitler i bunkeren. Jagten på det ultimative våben er endt i et levende mareridt.

Bogen er for dem, der elsker et godt og velskrevet gys, tilsat en god portion historie om 2. verdenskrig, spøgelser, monstre og en ordentlig omgang elegant splat. Mørket i historien vil med sikkerhed krybe under huden på dig, så her følger en lille advarsel: læs den ikke efter mørkets frembrud og hvis du gør så sørg for at have godt med batteri på lommelygten.
Profile Image for Sabrina.
257 reviews52 followers
October 6, 2014
Jeg tror jeg havde alt for store forventninger til denne historie. Det er min tredje roman af Michael Kamp, jeg startede ud med Moln, jorden husker som jeg synes var rigtig god. Dog er de efterfølgende jeg har læst knap så gode.

Bunker 137 er egentlig en interessant historie, for der er ikke rigtig nogle personer man kan lide, da de alle er nazister under anden verdenskrig. Kamp prøver at bygge spænding og uhygge op, og det går meget fint i starten, men engang i mellem blev historien forvirrende og jeg havde svært ved at koncentrerer mig. Samtidig føltes bogen utrolig lang, trods sine kun 208 sider. Jeg kan ikke længere huske hvor lang tid jeg var om at læse den, men det virker som utrolig lang tid.

I bund og grund er det egentlig en okay historie, for mig var den bare ikke særlig uhyggelig. Jeg har ingen anelse om hvad Michael Kamp kunne have gjort for at gøre historien mere skræmmende, men den virkede i hvert fald ikke for mig, desværre.
Profile Image for Ella-Maluca Floyd.
Author 5 books36 followers
February 5, 2012
Det er et godt gys og en virkelig dygtig forfatter, når man er bange for at vende næste side i bogen. Fuck, hvor ville jeg gerne havde kunne gemme mig bag en pude. Virkelig billedligt fortalt, jeg kan desværre se "monstrerne" alt for tydeligt for mig. Jeg havde så store forventninger til denne bog efter at have læst Michael Kamps "Moln - Jorden husker", at jeg havde mareridt om den allerede inden den for alvor blev uhyggelig. Og den levede op til mine forventninger, men husk, når du læser Michael's bøger, så er der ikke nødvendigvis en Happy ending, du er bare glad for at du selv har overstået mareridtet.
Profile Image for Casper Helenius.
3 reviews2 followers
January 11, 2015
Greatly composed youth-horror-slasher in a military setting.

Definitely a book worth reading if you are into the raw, in-your-face violence from Coons, and the straight forward story-telling of Rowling.

An overall Cthulhu-like vibe gives this bunker-based bump-in-the-night story a claustrophobic feel, and it is literally hard to put down this book.

As the story follows a german squad of soldiers in WWII, it takes a bit of getting your head around actually rooting for the "bad guys".

Definitely worth a read!
Displaying 1 - 8 of 8 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.