Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Zero Moment (The Joshua Files, #3)” as Want to Read:
Zero Moment (The Joshua Files, #3)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Zero Moment

(The Joshua Files #3)

by
4.10  ·  Rating details ·  484 ratings  ·  34 reviews
In the next installment of the action-packed series The Joshua Files, Josh thinks that he has solved the puzzle of time travel-but now he faces an even bigger dilemma. Should he use it to go back in time and save his father? When his mother and his best friends are kidnapped by the people who want to see the ancient prophecy predicting the end of the world in 2012 come tru ...more
Hardcover, 368 pages
Published July 3rd 2012 by Walker Childrens (first published February 2010)
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Zero Moment, please sign up.

Be the first to ask a question about Zero Moment

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Rating details
Sort: Default
|
Filter
Daniel
Jul 19, 2014 rated it really liked it  ·  review of another edition
Sampai sekarang saya masih menganggap kalau cover serial Joshua Files ini salah satu cover buku terbaik yang pernah saya lihat. Pilihan warnanya, gambar relik Maya-nya, cover yang berlubang. Selamat buat perancang sampulnya.

Petualangan Josh berlanjut kali ini diawali dengan kehidupannya yang tenang dan damai di Oxford. Namun, itu tak berlangsung lama ketika ia dan Tyler harus pergi ke Brazil untuk mengikuti kejuaraan capoeira. Di sana mereka bertemu dengan Montoyo, Ixchel, dan Benicio. Mereka se
...more
R-Qie R-Qie
Jun 25, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Aku ingin berenang melawan arus waktu. (Italo Calvino)



Buku ketiga dari seri Joshua Files ini bercerita tentang keinginan Josh kembali ke masa lalu setelah mendapatkan gelang Itzamna. Mengambil setting di Inggris, Brasil, Swiss, dan kota fiktif Ek Naab di Meksiko. Berawal dari ketika Josh, Tyler, Eleanor, dan Benicio--yang setelah insiden di gunung Orizaba, tinggal bersama Josh di Oxford, Inggris, untuk menjaganya--pergi ke Brasil untuk mengikuti kejuaraan Capoeira. Di sana mereka bertemu dengan
...more
Norish Azman
Jun 22, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
well, i never knew i would cry
Isoya Tatsuya
Oct 18, 2018 rated it really liked it  ·  review of another edition
Banyak yang udah mulai kebaca nih ceritanya.. susah lepas juga nih dari bukunya.. cukup keren nih buku..
Sulis Peri Hutan
Jun 18, 2012 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: pinjem
read more: http://www.kubikelromance.com/2012/10...

“Ini belum selesai.” Itulah kata-kata terakhir ayah Josh sebelum tewas di gunung bersalju. Tapi bagi Josh, semuanya sudah berakhir. Ia sudah menemukan Codex Ix—buku kuno bangsa Maya yang memuat cara menyelamatkan umat manusia dari supergelombang galaksi pada tahun 2012. Ia juga berhasil mendapatkan Gelang Itzamna—alat yang semestinya berfungsi sebagai mesin waktu.

Jadi Josh berusaha menjalani kehidupan normal. Tetapi sepertinya bahaya memang tak
...more
Oky Septya
Sinopsis (Awas Spoiler!):
Kali ini Joshua Gracia sudah berusia lima belas tahun. Badannya sekarang lebih tinggi dan lebih berotot. Secara tak langsung, ia jadi lebih sigap dalam melindungi diri dan Mum sangat bergantung padanya. Apalagi sekarang kemampuan Capoeiranya semakin ahli. Bersama Tyler (sahabatnya), Benicio (sepupunya), dan Mum, mereka berangkat ke Brasil untuk mengikuti Kejuaraan Dunia Capoeira sebagai bagian dari kehidupan 'normal'nya. Tapi siapa sangka Ixchel dan Montoyo datang mengun
...more
Hanifah Mahdiyanti
Setelah dibuat terpesona oleh keindahan piramida Maya dan peradaban kuno bangsa Maya di Meksiko, di buku ketiga ini aku dibuat terpesona oleh capoeira.

Yep, Josh dan Tyler mewakili Inggris di kejuaraan dunia capoeira di tanah kelahiran olahraga beladiri itu, Brasil. Apakah aku perlu memasukkan negara itu dalam ‘daftar negara yang ingin kukunjungi’? Itu sudah pasti! Kupikir Brasil bakal mirip Meksiko, tapi ternyata tidak. Brasil punya keindahannya sendiri. Pantainya, ombaknya, selancarnya, capoeir
...more
Andrea Ika
Apr 10, 2014 rated it really liked it  ·  review of another edition
The Joshua Files: Book 3
Zero moment
by M. G. Harris (Author)

Josh thinks he has discovered the key to time travel. Should he use it to go back in time and save his father? Ixchel knows what he intends to do. Should she stop him? Before they can decide, Ixchel is kidnapped by the people who want to see an ancient prophecy predicting the end of the world in 2012 come true. It's up to Josh to save Ixchel and possibly save the world. Time is running out in the exhilarating third part of the best-selli
...more
Suzanne Dix
This title represents the third in a series. Josh, a 14 year old from Oxford, England, is returning to Brazil for the first time since the death of his father several months prior. He has been training for a capoeira tournament with his friends Tyler and Benecio, who with Josh's mother all accompany him on the trip. Through emails and chat room conversations, the reader also begins to understand the past relationship between Ixchel, a teenage girl from Brazil, and Josh and the many harrowing adv ...more
Fanda Kutubuku
Oct 11, 2011 rated it really liked it  ·  review of another edition
Makin seru, makin tegang!
Ternyata M.G. Harris lumayan sukses menulis The Joshua Files ini. Dari buku pertama hingga ketiga, greget-nya masih terjaga. Setelah petualangan di Gunung Orizaba, Josh mencoba (tapi gagal) untuk menjalani hidup sebagai remaja normal. Ia dan Tyler berpartisipasi di kejuaraan dunia capoeira di Brazil, hanya untuk menemukan Sekte Huracan masih mengincarnya. Bahkan mereka menculik Mum, Ixchel dan Tyler agar Josh mau menyerahkan diri sebagai subyek tes mereka.

Kali ini Josh b
...more
Amelia Aura
May 08, 2015 rated it it was amazing  ·  review of another edition
*spoiler alert*
Ini keren banget gila parah! sampe bingung harus ngomong apa....
Konfliknya sangat amat kompleks dan rumit dan gak bisa ditebak.
Cara kerja gelang Itzamna serta perjalanan & paradoks waktunya terlalu amazing dan mendetail sampe aku bingung sendiri jadi nggak betul-betul paham.
Alurnya bagaikan rollercoaster dan melesat cepat bagaikan F1.
Adegan aksinya yang diwarnai jurus-jurus capoeira benar-benar bikin tegang sekaligus menghibur.
Dan aku merasakan feel yang sama seperti saat memb
...more
Randy
Jan 23, 2012 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: fantasy
1. Inside my head, I had to do British accent everytime Josh, Eleanor, and Tyler spoke (this one was kinda hard 'cause I kept coming back to American accent) ; English-Hispanic for Montoyo, Benecio and Ixchel; also some East-Europe accent.

2. At last, the romances came out. Though I didn't really like this book, in which there were only a few moments of Josh and Ixchel together.

3. Furthermore, Benecio was acting like a total jerk in almost the whole book. He was like blaming Josh all the way from
...more
Arito Sato
Dec 26, 2012 rated it really liked it  ·  review of another edition
日本語版
ジョシュア・ファイル<5・6>消えた時間<上・下>
http://www.amazon.co.jp/%E3%82%B8%E3%...
http://www.amazon.co.jp/%E3%82%B8%E3%...
Ayu Dipta
Pada 2 seri sebelumnya, saya selalu mengabaikan kenyataan bahwa usia Joshua baru mulai 13 dan 14 tahun ketika cerita bergulir. Perasaan yang disampaikan tidak pernah seperti layaknya remaja kebanyakan atau karena dia memang orang spesial? Tetap penggambaran jiwanya terlalu dewasa untuk usia segitu.

Namun diseri ini, saya menemukan karakter Joshua yang pas untuk usia remajanya. Akhirnya. Dan ceritanya semakin seru. Romantisme petualangan dengan peradaban kuno.

Jia Cheng
I feel this book attracts the reader by slowly describing the story, making the atmosphere feel tense. As this book is sort of a mystery story, the words used to describe actions and emotions of characters really gives me a clear picture of what's going on. There were even some parts of the story where I felt scared and worried for one of the main characters in the story. Overall, a nice book to read.
Jalen
Mar 23, 2016 rated it it was amazing  ·  review of another edition
The kidnapping scenario has reached into something so scary that it's to painful to think about. There is only 1 thing Josh can do but Fix the bracelet go back into time and save his dad and make sure that none of the nightmare that Josh ever lived through comes true. Great book about the Mayans long count calendar and the end of the world.
Earvin Putra
Apr 16, 2014 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: fantasy-2
4.5/5

Sekali lagi begadang untuk nyelesein seri ini . overall keren ..

Sisi romantisnya dapet , galaunya anak muda ada haha

ceritanya juga makin kompleks aja . Yg kemaren belum kejawab udah mulai kejawab disini ..

sipp ..

satu hal yang aku harapkan adalah Camilla back lagi :3 haha
Annisa Purnomo
Mengikuti naluri. Josh banget ya kayaknya. Saya suka buku ini soalnya banyak cerita dia sama ixchel. Lucu aja si josh cemburu sama sepupunya sendiri. Tapi kayaknya durasi novel ini pendek ya. Gak kayak yang sebelumnya.
Irene Sijabat
Finally...after 2 nonsense books, this 'Joshua Files' starting to make sense for me. Ready for the book #4.
Dakota the one and only miller
it was a good book with a lot of science fiction elements, but was still fun to read. it was confusing sometimes when it talked about time travel, but was also interesting.
Clara A
Mar 01, 2016 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Nyesel banget udah baca buku ke-2 dan ke-3 tapi bahkan belum punya buku pertama. Tapi ceritanya bikin gak bisa berhenti baca. Seneng banget bisa kenal buku ini.
Ami Ridho utami
Satu buku ini isinya cuma nyelamatin ixchel yang diculik sekte hurracan. But oveeall, i love how Harris describe perjuangan Josh untuk menyelamatkan ixcel.
Prashanti Deviani
Cool! Just cool! I am now reading Dark Parallel :D
Risna
Nov 07, 2016 rated it really liked it  ·  review of another edition
Sekte Huracan itu Wahyudi? :o :o :o
Alexandra (ModernAlexandrian)
Love, love, love it!
Jordan
Jul 02, 2012 rated it liked it  ·  review of another edition
not as good as ice shock but still good
WhyNN ~
Sep 29, 2013 rated it really liked it  ·  review of another edition
kejutan diakhir yang sangat menegangkan. meskipun siapa Si A sudah aku perkirakan dari buku ke dua. mudah2an salah karena sampai akhir tak ada yang bisa memastikan siapa si A ini. :D
Selvianty Selvianty
Still too many Mystery in this book. The love affairs is understandable.. He's a teen after all...

And then, on to next book
Nana
May 02, 2013 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Josh.. Josh.. masih aja naif. Ehehe.
Tapi petualangannya makin seru. Ga sabar buat mulai baca buku keempatnya besok di kantor.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • Deadlock (Darcie Lock, #3)
  • Hit Squad (The Medusa Project, #6)
  • Jacob's Ladder
  • Seira and The Destined Farewell (Magical Seira, #3)
  • Blue Romance
  • All Fall Down
  • Fantasy
  • The Betrayal (At the House of the Magician, #3)
  • Hunter x Hunter, Vol. 21 (Hunter x Hunter, #21)
  • Karneval, Vol. 5 (Karneval, #5)
  • Good Memories
  • Rebel (Faery Rebels, #2)
  • Camar Biru: Cinta Tak Selalu Tepat Waktu
83 followers
Author Bio:
M.G. Harris was born in Mexico City and raised in Manchester, England. She studied Biochemistry at St Catherine's College Oxford and stuck around for even more at St Cross College.

To this day she lives in Oxford. It's not an easy place to leave.

The first job M.G. Harris was ever aware of wanting to do, aged six, was to write children’s books. Then, aged eight and inspired by Doctor Who
...more

Other books in the series

The Joshua Files (5 books)
  • Invisible City (The Joshua Files, #1)
  • Ice Shock (The Joshua Files, #2)
  • Dark Parallel (The Joshua Files, #4)
  • Apocalypse Moon (The Joshua Files, #5)