Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Vals alarm” as Want to Read:
Vals alarm
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Vals alarm

3.78  ·  Rating details ·  376 ratings  ·  47 reviews
Een scheiding komt in de beste families voor. Maar wat doe je als je kind inzet wordt van een wraakactie van de vader?

Janna probeert haar veeleisende baan zo goed mogelijk te combineren met de zorg voor haar dochter Fleur en haar echtgenoot Roderick. In die volgorde. Als Roderick bij een jongere vriendin intrekt, blijkt hij zijn vertrek zorgvuldig te hebben voorbereid. Ja
...more
Paperback, 303 pages
Published November 18th 2011 by Verbum Crime
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Vals alarm, please sign up.

Be the first to ask a question about Vals alarm

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.78  · 
Rating details
 ·  376 ratings  ·  47 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Vals alarm
Silvie
Feb 05, 2020 rated it it was ok
Ondanks dat dit boek goede beoordelingen krijgt had ik er enorm veel moeite mee om door dit boek te komen. Het begint goed, maar daarna vind ik het langdradig worden. Een echte thriller is het ook niet. Nee, dit boek wist me op de een of andere manier niet te raken, ook al is het onderwerp heftig. Jammer...
Floor Flawless
Jul 31, 2018 rated it it was amazing
Ik heb naar het audioboek geluisterd om dat fenomeen na jaren weer eens uit te proberen. Wat een ervaring! En wat heb ik een goede keus qua boek gemaakt. Het zou je maar gebeuren wat Janna in dit boek overkomt! Een heftig verhaal zeg!
Patty Zuiderwijk
Aug 06, 2018 rated it it was ok
* ouders omgekomen bij tragisch ongeluk ( bonus punten als het door een vrachtwagenchauffeur veroorzaakt is) Check
* maar het was zo'n leuke, lieve man, zelfs nadattie m'n kind de trap opsleurde en ik al tig keer gezegd had dat hij onze dochter eigenlijk alleen maar lastig vind.
* alcohol

Verhaal: 1/5
Karakters: 1/5 Fleur, leuk meisje.
Schrijfstijl: 3,5/5
Herlezen: Nee.
...more
Bertha
May 13, 2019 rated it really liked it
super spannend , ik vind haar boeken super goed, leest lekker makkelijk en toch ontzettend spannend. Deze leg je steeds moeilijk weg. Je wilt graag naar het einde van het verhaal.
Wendy Koedoot
Jul 22, 2014 rated it it was amazing
Een scheiding komt in de beste families voor. Maar wat doe je als je kind inzet wordt van een wraakactie van de vader?

Janna probeert haar veeleisende baan zo goed mogelijk te combineren met de zorg voor haar dochter Fleur en haar echtgenoot Roderick. In die volgorde. Als Roderick bij een jongere vriendin intrekt, blijkt hij zijn vertrek zorgvuldig te hebben voorbereid. Janna blijft berooid achter,hij verkoopt hun huis zonder haar medeweten ... Ze onderneemt een laatste poging om de schade te be
...more
Corina Nieuwenhuis
Feb 21, 2014 rated it really liked it
Het zal je maar gebeuren... zo "naief" om alles maar te tekenen wat je man je voorhoudt om er dan bij de scheiding achter te komen dat hij alles van je af heeft gepakt... dat gebeurde Janna onder andere.. ze probeert zo goed als ze kan haar leven weer op te pakken voor haar en haar dochter maar met een wraakzuchtige ex die geen middel onbenut laat om je het leven zuur te maken is dat een bijna onmogelijk taak.

Als dan ook nog eens de instanties ,bang om fouten te maken "vallen" voor de charmes va
...more
Bibi
Sep 29, 2017 rated it it was ok
Helaas vond ik de hoofdpersoon dermate irritant dat het boek niet door te komen was. Na iets meer dan de helft heb ik het opgegeven. Ik ergerde me aan de ontzettend passieve houding van Janna. Ze doet helemaal niets om haar problemen op te lossen. Voortdurend leunt ze achterover, in afwachting van acties van anderen. Steeds verwacht ze dat iemand anders het wel komt oplossen of dat dingen vanzelf overgaan als je niets doet. Ik kan me er geen voorstelling van maken om zo in het leven te staan en ...more
Lisa Niehoff
May 11, 2014 rated it it was amazing
Ik geloof niet dat ik ooit zó geraakt ben door het boek. Het verhaal heeft van mij begin tot eind compleet gegrepen en veel emoties opgeroepen. Bravo.
Karolien
Nov 04, 2016 rated it it was amazing
Adembenemend verhaal. Ook al is dit een fictief verhaal, zulke dingen gebeuren helaas in het echt...
Marijke
Mar 27, 2019 rated it it was amazing
Masterpiece!
Nienke
Jan 27, 2019 rated it really liked it
Wat een heftig boek! Ik kan me niet voorstellen dat er echt zulke mannen als Roderick bestaan! Waar ik me dan ook aan kon ergeren is dat veel personages in dit boek niet door zijn masker heen konden kijken, waardoor ik me af en toe echt even gefrustreerd voelde. (view spoiler).
Het was fijn dat er wat afwisseling was tussen vroeger en later, want de vroegere Janna von
...more
Tamara Van dishoeck
Jul 07, 2018 rated it really liked it
Janna word wakker na een nacht doorhalen maar weet niet meer wat er gebeurd is. ze word gearresteerd voor de moord op haar ex-man maar weet niet meer wat ze die nacht heeft gedaan. dan ga je terug in de tijd dat Janna en Roderick net uit elkaar gaan en hun dochtertje Fleur nog bij Janna woont. Roderick trekt in bij zijn nieuwe vriendin en laat Janna en Fleur achter met niks. dat valt bij Janna verkeerd en ze word boos op Roderick die haar terug pakt door haar dochter van haar weg te nemen. je he ...more
Anitaleest
Oct 09, 2015 rated it liked it
Als dit verhaal over onder andere misstanden in de jeugdzorg maar enigszins op waarheid berust is dat erg zorgwekkend. Vond ik dit een thriller? Nee, het is behalve de proloog eigenlijk niet spannend. Ik vond het meer een psychologische roman maar het zou ook zomaar een waargebeurd verhaal kunnen zijn.

Wat ik ook moeilijk vond was het feit dat ik Janna totaal niet sympathiek vond. Waarom ze zo snel naar de alcohol grijpt terwijl ze toch graag haar dochter terug wil vind ik onbegrijpelijk, net al
...more
Herbert
Dec 25, 2016 marked it as icarus-xl

Een scheiding komt in de beste families voor. Maar wat doe je als je kind inzet wordt van een wraakactie van de vader?

Janna probeert haar veeleisende baan zo goed mogelijk te combineren met de zorg voor haar dochter Fleur en haar echtgenoot Roderick. In die volgorde. Als Roderick bij een jongere vriendin intrekt, blijkt hij zijn vertrek zorgvuldig te hebben voorbereid. Janna blijft berooid achter. Ze onderneemt een laatste poging om de schade te beperken, maar haalt zich hiermee de woede van h

...more
Cindy
Nov 18, 2012 rated it it was amazing
Marelle Boersma schrijft het schrijnende verhaal dat helaas voor bepaalde gezinnen dagelijkse realiteit is. De impact van een scheiding, fouten die er gemaakt worden in de omgeving. Hoe de jeugdzorg in beeld komt, maar er te weinig gedaan wordt aan waarheidsvinding. Het verhaal laat op een goede en ingrijpende manier het gevecht van een moeder zien, een gevecht om de waarheid boven water te krijgen. Kan het vals alarm nog teruggedraaid worden? Realistisch geschreven, een boek dat iedereen raakt. ...more
Marieke
Feb 21, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: 2017
Wat een heftig verhaal. Zo realistisch beschreven dat het echt gebeurt zou kunnen zijn. Steeds voelde ik de enorme moedeloosheid die Janna in het nauw werkte. Iedereen die met Jeugdzorg te maken heeft zou dit moeten lezen. Zodat iedereen op scherp blijft staan en dat waarheidsvinding en het belang van het kind goed gewaarborgd worden. Eerder las ik CompleX van Boersma en het was leuk om journaliste Fenna opnieuw een rol zien spelen. Ze laat zien hoe belangrijk het is de juiste vragen te stellen.
Debora De Krom
Mar 17, 2018 rated it really liked it
Shelves: in-bezit
Het boek gaat over Janna, die in een hele nare scheiding terecht komt.
Langzaam wordt niet alleen haar leven (huis, baan, auto) afgepakt maar ook haar dochter Fleur.
Haar ex speelt een heel vuil spel, waar meer achter lijkt te zitten dan je in eerste instantie denkt.
Je krijgt op een vreselijke manier een kijkje aan de andere kant van jeugdzorg.
Dit is zo'n boek wat je bij blijft.
De onmacht wordt zo goed weer gegeven.
Heftig verhaal, maar zo mooi geschreven.
...more
Ivon Pruijsers
Aug 17, 2015 rated it liked it
Heb het boek in een paar dagen uitgelezen. Wanneer je echt goed over het boek nadenkt gebeurd er eigenlijk zo heel veel en herhalen veel dialogen zich, maar toch is het boek op zo een manier geschreven dat je verder wilt lezen.
Tijdens het lezen zat ik er dus helemaal in, maar wanneer je het uithebt laat je het boek ook snel weer los.
Ilse
Oct 31, 2014 rated it it was amazing
Shelves: 2014
ik ben 2 dagen geleden in het boek begonnen en heb het als een sneltrein uitgelezen.
personages zijn heel goed uitgewerkt, spanning goed opgebouwd,...

voor iedereen wel een herkenbaar personage, maar vooral een heel herkenbare situatie. Ik denk dat elke ouder hoopt op nooit in de positie van Janna te staan.

Het boek gaat me nog wel even bezighouden denk ik
Saskia
May 21, 2012 rated it really liked it
Een enorm aangrijpend verhaal, ik heb het boek gisteravond uitgelezen en het blijft maar door mijn hoofd spoken, je moet er toch niet aan denken zeg om je kind kwijt te raken. Ondanks dat het verhaal aangrijpend is, had ik wat moeite om in het verhaal te komen, vandaar vier duimpjes.
Khim
Jan 09, 2012 rated it really liked it
Shelves: dutch, read-in-2012
Een erg goed verhaal en als je zou zeggen het is waargebeurd zou je het zo geloven. Hoe fout het in de jeugdzorg kan gaan lees je als het dochtertje uit huis geplaatst wordt.
Zo kan het gaan als je ex uit is op wraak.
Heidi Peemen
Jul 17, 2018 rated it really liked it  ·  review of another edition
Een mooi en aangrijpend verhaal. Leest lekker weg, een echte aanrader.
Chantal
Jun 03, 2014 rated it really liked it
Nicolejeffrey
Mar 10, 2015 rated it liked it
Shelves: bibliotheek
.
Iris
Jan 17, 2017 rated it it was amazing
Pakkend boek. Wat je als ouder nooit wil meemaken. Mijn 1e ervaring met deze schrijfster en direct een voltreffer!
Danielle Pels
May 17, 2017 rated it it was amazing
Pageturner!
Jolanda Pikkaart
Apr 19, 2014 rated it really liked it
Shelves: thrillers
Heel beklemmend
Lizette Van DUREN
Mar 18, 2019 rated it really liked it
Mooi boek, verrassend plot. Op het einde wat langdradig. Boeide wel zodanig dat ik het in 1,5 dag uit las. Thema's: communiceren, falende jeugdzorg, zelfliefde ...more
Nicky
May 04, 2018 rated it really liked it
Hoewel de wisselingen tussen vroeger en nu het soms best ingewikkeld maken, vond ik het een goed boek. Het zou zo maar kunnen gebeuren. En daar moet je echt niet aan denken.
Jacqueline De klerk
Jun 28, 2014 rated it it was amazing
In 1x uitgelezen....
Zo goed geschreven. Soms zelfs zo herkenbaar... Bjz is geen pretje, en dat komt heel goed naar voren...
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Wat jij niet ziet
 • All Fall Down (Helen Grace, #9)
 • Ik mis je
 • Enkeltje Ierland
 • Bonuskind
 • Carte Blanche
 • De stroopwafelshop
 • Houvast
 • Wintergast
 • Knap voor een dik meisje
 • Stromboli
 • Uitgeschakeld
 • The Storm Sister (The Seven Sisters #2)
 • Zondagskind
 • Basta!
 • Under Italian Skies
 • Toen de dag donker werd
 • Misstap
See similar books…

Related Articles

Die-hard mystery fans are always on the hunt for their next supremely satisfying whodunit. To help you stock that Want to Read shelf, we asked...
36 likes · 20 comments
No trivia or quizzes yet. Add some now »