Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Tunne lukkosi : Vapaudu tunteiden vallasta” as Want to Read:
Tunne lukkosi : Vapaudu tunteiden vallasta
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Tunne lukkosi : Vapaudu tunteiden vallasta

3.70  ·  Rating details ·  340 ratings  ·  33 reviews
Vaaditko itseltäsi kohtuuttomia? Uhraatko omat tarpeesi? Joudutko toistuvasti hankaliin tilanteisiin ihmissuhteissasi?

Tiedätkö järjellä, että jokin toimintatapasi on sinulle haitallinen, mutta et pysty muuttamaan itseäsi?

Tunne lukkosi -teos auttaa sinua tiedostamaan tunne-elämän lukkosi ja niiden vaikutuksen elämässäsi havainnollisten kuvausten ja esimerkkien avulla. Se
...more
Paperback, 252 pages
Published 2011 by WSOY
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Tunne lukkosi , please sign up.

Be the first to ask a question about Tunne lukkosi

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
3.70  · 
Rating details
 ·  340 ratings  ·  33 reviews


More filters
 | 
Sort order
Marko Suomi
Apr 20, 2019 rated it really liked it
Oikein kiinnostava ja hyödyllinen, vaikkakin osittain raskas ja puuduttava. Suosittelen kaikille vähintään selaamaan, yleisinhimillistä rikkinäisyyttä hyvin paketoituna.
Arja-täti
Oct 17, 2016 rated it liked it
Tärkeä kirja, mutta minulle ei antanut mitään uutta.
Veera
Jul 19, 2017 rated it really liked it
Auttaa ymmärtämään sekä omaa että muiden käyttäytymistä eri tilanteissa. Tästä kirjasta löytyy takuulla jotain, mistä tunnistaa itsensä ja siksi uskallan suositella tätä jokaiselle.

Kirja on helppolukuinen ja sen saa luettua nopeasti läpi, mutta parasta tälläisissä opuksissa olisi syventyä teksteihin ja harjoituksiin kunnolla, jolloin lukeminen saattaa tuntua ajoittain jopa ahdistavalta. Kannattaa siis varata aikaa tämän lukemiselle.
Antti Virolainen
This was very good and thought provoking content. Helped me to identify some patterns that probably have been acquired already in childhood. The book is now done, but there would be plenty of work left to be done.. :)
Lasse Karjalainen
Aug 05, 2018 rated it really liked it
Hyvä populaariteos tunnelukoista ja skeematerapian perusperiaatteista. Antaa ajattelemisen aihetta omista käytösmalleista ja mahdollisista tunnelukoista. Auttaa erityisesti tunnistamaan tunnelukot mutta niistä irtipääsemisen kuvailu jää kirjassa ohuemmaksi.
Nastja Belkov
A book based on the beliefs and methods of schema therapy that is now gaining popularity, telling the reader about the impact of childhood and its events on the way we perceive the world and, especially, social situations, and how we act and react because of our experiences in the past. A very insightful and useful book, written in a simple language and with lots of practical exercises and explanations. The first half of the book I would recommend to anyone, but the second half started to become ...more
Henna Hyvärinen
Jul 05, 2017 rated it liked it
Auttoi minua hahmottamaan haitallisia ajattelu- ja toimintamallejani ja ymmärtämään, mistä ne ovat peräisin. Tunnelukkojen työstämiseen tarjottu moodityöskentely, jossa rakennetaan yhteyttä "sisäiseen lapseen", tuntui kuitenkin kaukaa haetulta ratkaisulta ongelmien työstämiseen. Koin, että kirja etsii turhankin paljon vastauksia lukijan nykyelämän ongelmiin hänen lapsuudestaan ja hänen vanhempiensa tunnelukoista. Pidän täten lukijan uhriutumisen vaaraa suurena ja koen, ettei se vie meistä ketään ...more
Marja
Monenlaisia ajatuksia ja tunteita herättävä kirja. Sai pohtimaan omaa ja muiden käyttäytymistä uudesta näkökulmasta eikä se ollut aina oikein mukavaa. Miinusta jankkaavasta kirjoitustyylistä. Olisi voinut kaivannut vähän lisää napakkuutta ja mahdollisesti myös jonkinlaista tieteellistä perustaa tai tutkimustaustaa. En ole yleensä tällaisen kirjallisuuden kuluttaja niin en osaa sanoa millainen genrensä edustaja tämä on yleisesti ottaen. Ihan silmiä avaava lukukokemus oli kyllä.
Kaisa Naapuri
Dec 19, 2017 rated it it was amazing
Ja minä kun luulin jo tuntevani itseni niin läpikotaisin, niin ei, kyllä sieltä vielä yksi täysin tiedostamaton tunnelukko löytyi. Kuin omaa päiväkirjaa olisi lukenut tunnelukon kuvauksessa ja vaikutuksesta parisuhteeseen. Kimmo Takasen teksti aiheuttaa ahaa-elämyksiä toisensa perään. Tämä on ehkä eniten ajatteluani muuttanein ja elämääni mullistainen teos. Suosittelen kirjaa vahvasti kaikille, oli tunnelukot sitten kuinka pieniä tai suuria tahansa. Pääsin eroon lapsuuteeni kohdistuvasta katkeru ...more
Peitsa Rautio
Jun 16, 2017 rated it really liked it
Suomenkielisen skeematerapian raamattu, Tunne Lukkosi on avainteos kaikille joiden kasvatus on mennyt enemmän tai vähemmän vinoon ja jotka kokevat kärsivän siitä nuoruudessaan ja aikuisiällään.

Kirja antaa työkaluja lukijalle katsella menneisyyteensä ja pohtia nykypäivän ongelmiaan, päämääränä luoda anteeksiantavampi, tyydyttävämpi ja tuottavampi elämä. Enimmäkseen omalla kohdallani kirja auttoi setvimään ihmissuhteissani kokemiani ongelmia ja pettymyksiä sekä samoja haittoja joita olen aiheuttan
...more
Markus Lehto
Jun 27, 2017 rated it really liked it
Tunne Lukkosi lisäsi omaa itsetuntemusta roimasti ja auttoi yhteyden luomisessa omaan sisäiseen lapseen. Yksittäiset heurekahetket saavat sanomaan Takaiselle kiitos. Kirja toimi lähinnä johdantona skeematerapiaan antaen vain pintaraapaisun todellisesta matkasta johon polku johtaa ja olisinkin kaivannut enemmän syvyyttä tekstiin. Kaiken kaikkiaan olen hyvin iloinen, että sain lukea kirjan ja viisastua Takaisen ajatuksista ja löydöistä.
Anniina
Mar 17, 2019 rated it liked it
Tunnelukkotesti ja lukkojen selitykset olivat erittäin mielenkiintoisia. Lukkoihin tutustuminen auttaa varmasti ymmärtämään itseään ja muita vähän paremmin. Lukkojen syitä ja niiden avaamista käsiteltiin kuitenkin hieman kummallisesti. Vanhempien oletettiin liiaksi olevan syypäitä tunnelukkoihin. Sisäisestä lapsesta ja vastuullisesta aikuisesta puhuttaessa toisteltiin paljon samoja asioita ja neuvottiin vähän turhan hankalasti miten keskustella "lapsen" kanssa.
Anna
Törmäsin tähän suosituksena ja koska löytyi BookBeatista, päätin kokeilla. Olin alun perin hieman epäilevä sisällön suhteen, mutta osoittautui erittäin positiiviseksi kokemukseksi. Tai siis, välillä oli vaikeaakin luettavaa, mutta valaisevaa silti. Oli hyvä saada nimiä asioille. Voin suositella aivan kaikille, jotka haluavat miettiä omia käyttäytymismallejaan.
Helena
Osittain tuttua asiaa, mutta ihan mukavalla tavalla yhteenkoottuna. Jätin varsinaiset testit tekemättä, tyydyin vain lukemaan läpi.
Kristiina Laitinen
Jul 25, 2018 rated it really liked it
Antoi ymmärryksen omaan käyttäytymiseen osana sukupolvien ketjua.
Antti Koskinen
Apr 28, 2019 rated it really liked it
Mielenkiintoinen menetelmä lähestyä omaa käyttäytymistä ja sitä millaisia ongelmia käyttäytymislukot aiheuttavat meille itsellemme sekä lapsillemme, joille lukot herkästi siirtyvät.
Jaakko
Aug 19, 2017 rated it did not like it
Juu vois sanoo, että tää amerikkalaiseen skeematerapiaan pohjautuva kirja vetää hieman mutkia suoriksi. Olis varmaan ihan hyvä kirja mun isoäidille.
Mika
Dec 02, 2018 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Yksi harvoja kirjoja joita voi suositella ihan kaikille. Ehkä silmiä avaavin ja hyödyllisin kirja mitä olen lukenut vuosikausiin.
Annika
May 16, 2019 rated it it was ok  ·  review of another edition
Võib ju lugeda, aga pigem väldiksin selliseid eneseabi raamatuid edaspidi. Tekib tunne nagu hüpohondrikul haiguste entsüklopeediat lugedes: kõik haigused on, isegi nurgavoodi palavik.
Juha
Nov 24, 2018 rated it it was amazing
Vaikea oli lukea.. mutta silmiä avaava. Suosittelen
Book Bunny
Harvinaisen huonosti kirjoitettu. Muuten kyllä täyttä asiaa.
Juulianna
Ajatuksia herättävä, mutta turhan toistava ja yksinkertaistettu; sortuu tämäntyylisten kirjojen perisyntiin eli selittämään kaiken yhdellä teorialla (vanhemman toimintamallien vaikutus).
Ellu
Apr 15, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Äänikirjana itkuinen matka minuuden lapsuuteen. Kumpa olisin löytänyt tämän aiemmin. Lukijan ääni tosin unetti valtavasti ja torkahtelu hieman häiritsi elämystä.
Miia
Jan 06, 2019 rated it really liked it
Really interesting way to approach your behavior. Now it's easier to understand why you react at some things and situations the way you do.
Anne
Oct 18, 2014 rated it liked it
Ensimmäinen asia joka tästä kirjasta tulisi ymmärtää, on se, että tämä on tarkoitettu kaikille. Kohdeyleisö eivät ole masentuneet, mielenterveysongelmaiset tai käytöshäiriöiset. Se on jokaiselle, joka haluaa tutustua omaan tunne-elämäänsä.

Jokaisella on tunnelukkoja. - sivu 9

Haluatko saada koulussa vain kymppejä? Sinulla saattaa olla vaativuuden tunnelukko. Haluatko olla kaikille aina mieliksi? Alistumisen tunnelukko. Onko Suomessa aina paska sää? Sää on sää, ja sen tulkitseminen on aina jokaisen
...more
Saturnina
Jun 07, 2016 rated it really liked it
Tämä tunnelukkoteoria vaikuttaa hyvin järkevältä lähestymistavalta ihmisen ongelmiin. Tässä kirjassa käsitellään kaikki tunnelukot, toisin kuin esim. teorian kehittäjän populäärikirjassa, joten tämä on kokonaisvaltaisemmin hyödyllinen. Takanen esittelee tunnelukot selkeästi ja antaa hyviä ohjeita niiden työstämiseen.
Sini
Sep 08, 2015 rated it liked it
Oli hieman vaikea selkoinen joistain osin ja osa kappaleista oli melko raskaita lukea. Testit oli kyllä hyviä niin sai hieman selvitettyä omaa tilannettaan :)
Tiina Holm
Dec 12, 2012 is currently reading it
Itsensäkehittämistä;) En tosin muista mihin laatikkoon olen kirjan laittanut, ehkä se tulee muutossa vastaan!
Milja
Nov 22, 2016 rated it it was amazing
Shelves: 2016
Asioita eriteltiin minusta kätevästi. Hyvä kirja tunteiden ja erilaisten moodien tunnistamisen avuksi, niiden työstämiseen sekä turvalliseen kohtaamiseen. Sopii minusta kaikille luettavaksi. :)
Salla
rated it really liked it
Jul 19, 2017
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Saat sen mistä luovut - elämän paradoksit
 • Onnen tunti
 • Lujasti lempeä
 • Yösyöttö (Antti ja Paavo Pasanen, #1)
 • Sanovat sitä rakkaudeksi
 • Den hemlige kocken: Det okända fusket med maten på din tallrik
 • The Snowflake
 • The Storm Before the Calm: Book 1 in the Conversations with Humanity Series
 • Keskivaikea vuosi – muistiinpanoja masennuksesta
 • Syötäväksi kasvatetut
 • Muumit ja olemisen arvoitus
 • Depressiopäiväkirjat
 • Keisari Aarnio: Huumepoliisi Jari Aarnion uskomaton tarina
 • Kotona maailmankaikkeudessa
 • Murtuneet mielet: Taistelu suomalaissotilaiden hermoista 1939–1945
 • Trauma Releasing Exercises
 • Juoppohullun päiväkirja (Juoppohullun päiväkirja, #1)
 • Sara@crazymail.com (Sara, #1)
See similar books…
5 followers
Yksi skeematerapian edelläkävijöistä Suomessa. Hän pitää yllä suosittua nettisivustoa www.skeematerapia.fi, ja toimii terapeuttina ja kouluttajana.