Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Zoek het maar uit” as Want to Read:
Zoek het maar uit
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Zoek het maar uit

4.21  ·  Rating details ·  426 Ratings  ·  43 Reviews
Wat zou jij doen als je een tweede kans kreeg in je leven? Met die vraag wordt Ella geconfronteerd als haar schijnbaar perfecte leventje overhoopgehaald wordt door een gewapende overval die ze ternauwernood overleeft. Is haar baan in een boekwinkel eigenlijk wel genoeg voor haar? Wanneer gaat ze nu eindelijk zelf een boek schrijven? Wordt het niet eens tijd om te gaan same ...more
Hardcover, 432 pages
Published September 17th 2011 by The House of Books (first published January 1st 2011)
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Zoek het maar uit, please sign up.

Be the first to ask a question about Zoek het maar uit

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30)
Rating details
Sort: Default
|
Filter
Shannon
Jan 27, 2015 rated it it was amazing
Shelves: 2016
Wat een geweldig en mooi boek! Het enige minpuntje is dat sommige gebeurtenissen iets te lang duurde voordat het daadwerkelijk gebeurde. (view spoiler)
Ik vond het boek erg mooi geschreven, er kwamen af en toe dingen langs die me hardop lieten lachen, maar er kwamen ook dingen langs die ik erg zielig vond.
Kortom, ook dit was weer een super boek van Chantal van Gastel en he
...more
Angelique
Oct 13, 2017 rated it really liked it
Ik heb ongewoon lang over dit boek gedaan. Waarschijnlijk omdat ik een spanning zoek in een verhaal doordat ik de laatste tijd veel thrillers las. Dit verhaal van Van Gastel kent geen spanning, maar ik kon dat gevoel voor mezelf niet loslaten.
Het verhaal in 'Zoek het maar uit' verloopt langzaam, op sommige punten te langzaam. Maar dat neemt niet weg dat het niet goed geschreven is.

Ella is in een roofoverval in de boekenwinkel waar ze werkt met een pistool op haar gezicht wakker geschud. Verdoof
...more
Nikki
Jun 16, 2015 rated it it was amazing
Wat een mooi verhaal was dit! Chantal van Gastel flik het weer! Ik vond Ella en Dex meteen erg leuk. Ondanks dat Dex wat fratsen had uitgehaald snapte ik hem wel. Daarnaast is de oma een schat. Wat een mooi verhaal over haar verleden dat we beetje bij beetje krijgen te lezen. Ook vond ik Boris een leuk en grappig karakter in het verhaal. De volledige recensie staat nu online http://bookswithabeautychick.blogspot...
Madelon
Nov 02, 2017 rated it liked it
Het was weer even tijd voor een heerlijke kiplit van Nederlandse bodem! Dit boek was het echter niet helemaal voor mij (niet zoals de andere boeken die ik van Chantal heb gelezen). Enkele dingen vond ik minder, maar enkele dingen vond ik juist ook super mooi en leuk!
Hoe dat precies zit? De uitgebreide recensie volgt binnenkort op www.thebookdiaries.nl.
Aleida Oskam
Jun 02, 2016 rated it really liked it  ·  review of another edition
Dit boek was een re-read voor mij. Maar ondanks dat was het een heerlijk verhaal om weer te lezen. Chantal weet me altijd te pakken met haar boeken.
Patricia
Jan 17, 2016 rated it really liked it
Mooi boek. Ik zit me af te vragen hoe ik een goede omschrijving van het boek kan geven.
Eigenlijk is en blijft het natuurlijk gewoon een chicklit maar zoals ook "ik wist het" van van Gastel zit er een heel mooi verhaal in. Eerlijk gezegd ben ik er zelf nogal verbaast over haha.
Prachtig verhaal waarin je echt opgaat in de personages.
Asha Viguurs
Feb 19, 2017 rated it it was amazing
This is such a wonderful book! Loved it!!!!
Am also in love with Dex
Janita
Ella probeert haar leven weer op de rails te krijgen na een overval op de boekwinkel waar ze werkt. Is de vriend met wie ze nu is, echt haar prins op het witte paard? En als hij dat is, waarom denkt ze dan nog steeds aan haar jeugdliefde Dex?

Dit is een erg goed geschreven boek over een serieus onderwerp! Wie wil er geen tweede kans in het leven? In dit verhaal staat vooral centraal dat als je leven niet is zoals je het eigenlijk zou willen, je daar zelf iets aan moet gaan veranderen!
Wat ik voor
...more
Vanessa
Jun 05, 2015 rated it really liked it
EDIT 2: terug naar 4 hahahaha sorry ik ben besluiteloos over dit boek

EDIT: aargh sorry, na het uitschrijven van mijn recensie ga ik toch afronden naar beneden ... het is uiteindelijk toch te fel een 'bedriegen is leuk'-boek ... En ik vond het ergens ook zo'n 100 pagina's te lang voor z'n genre. Twijfelgevalletje: 3,5 is alleszins de échte rating! (misschien switch ik later nog wel eens terug naar 4, ik weethet echt niet :'))

***

Helaas geen voeling met de romance, gezien ik Dex absoluut een eikel
...more
Annelies
Jun 08, 2012 rated it it was amazing
Shelves: alie-love
September 2017:
Een kleine vijf jaar later is dit nog steeds één van mijn favoriete boeken. Ella en Dex passen zo goed bij elkaar en Anna's verhaal is om bij weg te kwijnen.
Als Ella's boek echt zou bestaan, zou ik het meteen kopen.

2012:Een van de betere boeken die ik de afgelopen tijd gelezen heb.
Ik vond de splitsing van de verhaallijnen heel erg goed, zodat je wel moest blijven lezen als je achter de waarheid wou kwamen.
Al de lijnen waren stuk voor stuk interessant om te volgen.

And I kind of
...more
Sacha Kay
May 03, 2017 rated it it was amazing
Een zeldzame 5 sterren voor dit boek.
Ik word vaak een boekensnob genoemd omdat mijn beoordelingen bijna nooit boven de 3 sterren uitkomen, maar mijn vijf sterren criterium is eigenlijk bijna kinderlijk simpel: Leest een boek vlot weg?
Maakt het me aan het lachen en/of maakt het me aan het huilen of houdt het me op het puntje van mijn stoel?
Zijn de foutjes, inconsistenties en hinderlijkheden te verwaarlozen of vallen ze tegen het verhaal weg?
Zijn de karakters en het verhaal min of meer geloofw
...more
Amy
Jun 03, 2017 rated it it was amazing
Met dit boek is voor mij nogmaals bewezen hoe fantastisch Chantal van Gastel is. Na de Zwaar-trilogie en Geknipt voor jou, was dit weer een boek waarin ik mij heel goed kon herkennen. Oude liefdes, nieuwe kansen, het al dan niet leren van je lesjes. Maar zeker ook de mooie band die Ella had met haar oma was zeer herkenbaar. Ik heb zo met hen meegeleefd. Ik heb gelachen, gehuild, maar bovenal genoten van dit prachtige verhaal.
Ramona
Nov 10, 2017 rated it it was amazing
Weer een geweldig boek dat je net als haar andere boeken meesleept het verhaal in en niet meer loslaat. Ik had echt het gevoel in het verhaal te zitten, voelde me Ella en voelde ook alles wat zij voelde. Ik heb het boek dan ook gelezen met een lach en een traan en af en toe ook bijzonder gefrustreerd. Wilde Ella soms door elkaar schudden en zeggen wat ze moest doen. Ook het verhaal van Ella's oma en de band van Boris en Dex vind ik geweldig. Ik zou graag willen lezen hoe het nu met ze gaat!
Jantine
Feb 25, 2017 rated it liked it
een mooi verhaal, maar veel te langdradig naar mijn zin
J_jantine
Dec 12, 2017 rated it liked it
3,5 ster. Heel mooi romantisch verhaal en op het eind verdrietig. Chantal van Gastel kan prachtige verhalen vertellen. 3,5 omdat ik het soms te zoetsappig en voorspelbaar vond.
Kreatita
Jun 11, 2017 rated it it was amazing
In tears at some points near the end.
Loved it.
Saskia
Apr 21, 2018 rated it liked it
Shelves: read-in-2018
Leuk boek, beetje voorspelbaar is het wel. Na de eerste hoofdstukken weet je eigenlijk al wel hoe het boek gaat aflopen.
Fien
Mar 08, 2017 rated it it was amazing
Romantische drama - Op het eerste gezicht lijkt dit een wat oppervlakkige chicklit (waar overigens op z'n tijd niks mis mee is). Toch bleek het een prachtig boek te zijn waar zeker diepgang in zit. Het enige minpunt is dat sommige delen van het boek wat langdradig zijn.
Sandra Allemeersch
May 24, 2013 rated it really liked it
Shelves: chicklit
De frustratie, die onzekerheid over jezelf, het onbereikbare van juist die ene jongen. De pijn wanneer hij met andere meisjes is, je eigen gevoelens dan maar verdrukken...
Been there, done that. (En in ben waarschijnlijk niet alleen!)

Ella, heeft als hoofdpersonage in het verhaal, dit ook allemaal meegemaakt toen ze tiener was. Met naar mijn mening het verschil dat het duidelijk wederzijds was (ma soit, da zijn mijn frustraties, wish I had that)
Het verhaal begint eigenlijk 9 jaar later. Wanneer El
...more
Ajita
Sep 05, 2014 rated it really liked it
Ella Droomer leeft een veilig leven. Ze werkt in een boekenwinkel en staat op het punt om samen te wonen met haar vriend Owen. Totdat een overval alles verandert. Ze maakt een wishlist en daarop staan onder andere Dex Kramer, haar jeugdliefde, en bezoekjes aan haar oma.

Vanaf dat moment gebeuren er twee dingen: als lezer krijg je flashbacks van Ella’s jeugd met Dex, die ik heel mooi vond, en lees je het bijzondere verhaal van haar oma als het boek waarin Ella het omzet. In feite lees je dus over
...more
Kim
Aug 02, 2013 rated it really liked it
Een tijdje geleden las ik voor het eerst een boek van Chantal van Gastel. Dat boek beviel me wel, maar de vervolgen daarop heb ik nog niet te pakken kunnen krijgen. Maar ze heeft ook nog een paar 'losse' boeken geschreven en daarvan zag ik 'Zoek het maar uit' bij de bieb liggen. Ik vond het wel weer eens tijd voor een boek voor even tussendoor en geheel afgaand op de schrijfster heb ik het boek meegenomen. Ik had een heerlijke chicklit verwacht voor lekker tussendoor. Maar dit boek is eigenlijk ...more
José Vriens
Oct 24, 2012 rated it really liked it
Na haar eerste 2 boeken gelezen te hebben, had ik een soortgelijk boek verwacht. Mijn verwachtingen werden zelfs nog overtroffen. Dit is geen chicklit meer maar een volwassen liefdesroman. Ella lijkt het goed voor elkaar te hebben met een vriend die van haar houdt en die met haar verder wil. Dan wordt ze overvallen in de winkel waar ze werkt. Voor haar een moment om haar leven onder de loep te nemen. In plaats van aan haar vriend denkt ze op dat cruciale moment aan een jeugdvriendje, Dex. Aan di ...more
Iris Herbosch
Feb 09, 2017 rated it it was amazing
Eerste liefdes en tweede kansen... mooi!
Pauline Jansen
Sep 13, 2015 rated it it was amazing
Shelves: favorites
I loved this book from the beginning till the end. So much emotions has passed by. I laughed, cried, had goosebumps and had sympathy for the characters. The story is good written and easy to read for every age.

It's a chicklit book for young people but also for the older ones among us. It's a story all about life, love and making choices in life. Predictable parts but also unpredictable are part of this amazing story. Just as in our own life. That's what makes it touchable and a realistic story.
...more
Saskia
May 21, 2012 rated it liked it
Ik heb een beetje een dubbel gevoel bij dit boek. De eerste helft vond ik het erg moeilijk om in het verhaal te komen, naar mijn gevoel draaiden Dex en Ella teveel om elkaar heen en werd het een beetje langdradig allemaal. Echter de tweede helft van het boek komt er vaart in het verhaal en wilde ik alleen maar verder lezen. Ik was erg benieuwd naar Zoek het maar uit omdat ik Geknipt voor jou zo fantastisch vond, ik miste in dit boek de humor die in Geknipt voor jou wel aanwezig was. Dit verhaal ...more
Femke
Oct 03, 2011 rated it really liked it
Shelves: 2011, chicklit
Wauw! Wat een prachtig boek is dit. Het boek is een melange van emoties en gebeurtenissen die je keer op keer raken. Het boek is prachtig geschreven met terugblikken naar het verleden, juist door deze terugblikken maakt het het boek nog interessanter. Het verhaal is erg meeslepend en tegen mijn verbazing in absoluut niet voorspelbaar. Als je begint met lezen denk je al dat je weet hoe het afloopt maar dan neemt het verhaal toch weer een andere wending. Chantal van Gastel was al langer een van mi ...more
Iris
Jun 07, 2016 rated it really liked it
She's done it again! Wat een mooi verhaal, zo fijn om te lezen en te beleven. Goede conflicten die vanuit ieders oogpunt goed te begrijpen waren maar ook de juiste spanning aan t boek gaven. De persoonlijke ontwikkeling van de karakters vond ik erg fijn. Leuke wisselingen met het verleden en het heden, een vleug humor en een fijne dosis romantiek, rock en roll en verdriet. Het enige mindere vond ik de voorspelbaarheid van het verhaal, wat absoluut niet betekent dat het geen heerlijk boek is om t ...more
Natasja
Feb 12, 2014 rated it really liked it
Shelves: 2014, roman
Was even een verrassing ik verwachte een chicklit maar kwam in een mooie roman terecht en dat is me erg goed bevallen.
De liefde van Ella maar ook die van haar oma worden erg mooi op twee verschillende manieren verteld en houd je aandacht tot het einde vast.
hart verwarrende momenten maar ook hele trieste,ik heb ook een paar keer moeten slikken met dit verhaal.
Als je naar het verhaal van Ella's oma gaat in het verleden komen er dingen aan licht die niemand wist,maar ook zeker wat een ellende er wa
...more
Serena Cloos
May 31, 2013 rated it it was amazing
Shelves: ebooks
In 1 woord, wow… Ik lees normaal niet zo vaak chicklits omdat ik meer van de literaire thrillers en romans ben. Maar dit boek, nooit geweten dat een chicklit soms ook zo triest kon zijn.
Onverwachts kwam er een heel verhaal over WO II in naar voren, een erg favoriet leesonderwerp.
Ik heb sommige stukken niet met droge ogen kunnen lezen en heb tot midden in de nacht liggen lezen omdat ik perse wilde weten hoe het verhaal af zou lopen.
Absolute aanrader voor vrouwen!!!
Ilse
Oct 12, 2015 rated it it was amazing
Shelves: 2015
heerlijk genieten van alweer een topper van Chantal van gastel

toen ik het boek las en merkte dat er 2de verhaal doorheen zat, schrok ik even, want ik ben helemaal geen fan, van zo'n flashback achtige toestanden.

Maar toch even doorgezet, gelukkig maar want wat heb ik van beide verhalen even hard genoten. Pure romantiek, pure chicklit, maar dan wel heel goede chicklit.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
 • Glazuur
 • Miss Communicatie (Miss, #1)
 • Single en Sexy
 • Wicked Games
 • 60 dagen
 • Lizzy Harrison Loses Control
 • Zes maanden zonder
 • Verstrikt
 • Koffie verkeerd (Barista! #1)
 • Kiss
 • Valentijn blues
 • Houvast
 • Maya und Domenico: Die krasse Geschichte einer ungewöhnlichen Freundschaft
 • Aan niemand vertellen (Lois Elzinga, #1)
 • Sevenster (De Laatste Wachter, #1)
 • Hasta la vista!
 • Not Quite A Bride
139 followers
Chantal van Gastel was chosen as best chicklit writer of 2009 by the chicklit.nl website.

Romance Deals

 • Party Girl
  $4.49 $1.99
 • The Confounding Case Of The Carisbrook Emeralds (The Casebook of Barnaby Adair 6)
  $6.99 $1.99
 • Paris (International Guy #1)
  $2.99 $0.99
 • Shame on Him (Fool Me Once, #3)
  $4.99 $0.99
 • Out of Breath (Breathing, #3)
  $5.49 $1.99
 • Off Base (Out of Uniform, #1)
  $4.99 $1.99
 • Barely Breathing (Breathing, #2)
  $5.49 $1.99
 • Reason to Breathe (Breathing, #1)
  $4.99 $1.99
 • Second Chance Summer (Cedar Ridge, #1)
  $5.99 $2.99
 • Married By Morning (The Hathaways, #4)
  $7.99 $2.99
 • Playing It Safe
  $3.99 $0.99
 • Beneath Copper Falls (Rock Harbor #6)
  $8.99 $1.99
 • Tight
  $4.99 $2.49
 • A Year of Weddings: Twelve Love Stories (A Year of Weddings Novella)
  $12.99 $3.99
 • The Curse Keepers (The Curse Keepers #1)
  $4.99 $1.99
 • Feral Sins (The Phoenix Pack, #1)
  $4.99 $1.99
 • How to Tame a Beast in Seven Days (The Embraced #1)
  $7.99 $2.99
 • Shame on You (Fool Me Once, #1)
  $4.99 $0.99
 • Shame on Me (Fool Me Once, #2)
  $4.99 $0.99
 • The Curse Breakers (The Curse Keepers #2)
  $4.99 $1.99
 • Dirty Exes (Liars, Inc., #1)
  $3.99 $1.99
 • Shadow's Edge (Night Prowler, #1)
  $4.99 $1.99
 • First Drop of Crimson (Night Huntress World, #1)
  $4.99 $1.99
 • A Taste of Magic (Magic, # 1)
  $3.99 $0.99
 • Where the Road Takes Me
  $3.99 $1.99
 • New York (International Guy #2)
  $2.99 $0.99
 • Sin With Me (Bad Habit, #3)
  $4.99 $0.99
 • The Memory of You
  $8.99 $1.99
 • One Foot in the Grave (Night Huntress, #2)
  $4.99 $1.99
 • Wicked Cravings (The Phoenix Pack, #2)
  $4.99 $1.99
 • Good Guys Love Dogs
  $5.99 $1.99
 • Camino Beach
  $3.99 $1.99
 • Shadow Woman
  $7.99 $1.99
 • Embrace the Night (Vampire Romance #1)
  $3.99 $0.99
 • The Shell Seekers
  $9.99 $2.99
 • Wicked White (Wicked White Series Book 1)
  $3.99 $0.99
 • All the Little Lights
  $4.99 $1.99
 • Carnal Secrets (The Phoenix Pack, #3)
  $4.99 $1.99
 • Scream For Me: A Novel of the Night Hunter (For Me, #3)
  $3.99 $1.99
 • When Life Happened
  $3.99 $1.49
 • Cheater (Curious Liaisons, #1)
  $4.99 $1.99
 • Cheater's Regret (Curious Liaisons, #2)
  $4.99 $1.99
 • The Hunting Grounds (Hidden Sins, #2)
  $3.99 $1.99
 • The Consequence of Revenge (Consequence, #2)
  $4.99 $1.99
 • The Consequence of Seduction (Consequence #3)
  $3.99 $1.99
 • The Story of Us
  $3.99 $1.99
 • The Consequence of Loving Colton (Consequence, #1)
  $4.99 $1.99
 • No More Masquerade (Secrets of Stone Series Book 2)
  $6.99 $1.99