Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Syurga Di Wajahmu” as Want to Read:
Syurga Di Wajahmu
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Syurga Di Wajahmu

3.82  ·  Rating details ·  90 Ratings  ·  9 Reviews
Pertemuan pertama Idayu dan Hairi, membuahkan rasa cinta di hati Hairi terhadap gadis pingitan ini. Walaupun dirinya sukar didekati, Idayu turut sama merasakan apa yang Hairi rasakan. Mereka akhirnya bertunang dalam tempoh pengenalan yang singkat. Namun rahsia yang terbongkar tentang diri Idayu menyebabkan Idayu dengan rasa rendah diri memutuskan pertunangannya dengan Hair ...more
Paperback, 539 pages
Published September 2011 by Kaki Novel Enterprise
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Syurga Di Wajahmu, please sign up.

Be the first to ask a question about Syurga Di Wajahmu

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Nonieღserenity2bliss
Aug 31, 2013 rated it really liked it
Shelves: malay-novel
Announcement before review: N nak jual buku ni for RM7. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :)

Can I just say that I love Laila Hanni’s style of writing Ia menepati citarasa N yang suka dengan citer2 penuh drama seperti ini. Kasihan sungguh N dengan nasib Idayu. Walaupun N suka Idayu dengan Engku Loman, babak kegemaran N adalah scene Idayu dengan Hairi yang terakhir. Oh, part tu memang buat N sebak.
Image and video hosting by TinyPic
Berbanding Idayu dengan Lokman, cinta Idayu dengan Hairi lebih tulus. Plus, they are eac
...more
kuzzeen
Feb 26, 2014 rated it liked it
Shelves: read-2014, library
Naskah untuk dilepaskan; RM12.00. PM je....

Satu lagi naskah yang dilayarkan. X tahu pun masa mencapai naskah ini. Mungkin sebab drama tersebut ditayangkan di TV1 dan waktunya 11.00 PAGI(?).... confirm wanita2 yang banyak jawatan mcm aku takan tahu.

Seriously.... karya2 Laila Hanni perlu dijauhkan daripada capaian anak-anak remaja. Scene dalam bilik tidur dan luar bilik tidurnya memang 'menjolok mata'.... :)

Ini karya pertama penulis dan (for me) boleh dibanggakan. Jika diukur daripada sudut bah
...more
Ella
Nov 27, 2016 rated it really liked it
3.8*
Syurga di wajahmu
Mungkin itu apa yg Lokman nampak dalam diri Ayu atau lebih tepat lagi bila memandang wajah Ayu. Manis dan menenangkan hatinya.

Ayu..dia seorang muslimah sejati, periang, lembut, sopan & disenangi oleh Engku Maryam dan sesiapa yg mengenalinya tapi sayangnya sikap dia yg amat pessimist, gemar buruk sangka terhadap Lokman dan degil enggan mendengar keterangan, almost malapkan segala kebaikan. Susah benar nak jadi orang sempurna ahlak, kan? Cita2 ingin jadi isteri solehah..Pe
...more
MamaErra
Jan 18, 2012 rated it liked it
Idayu & Engku Lokman
Ain
Dec 01, 2013 rated it it was amazing
Shelves: 2014
Dah abis, yeah.
Best
azian2575
May 13, 2014 rated it liked it
Idayu & Engku Lokman
Que Razali
Dec 25, 2013 rated it really liked it
cukup rencah dan penuh pengajaran...
Syida Nick
Jan 17, 2016 rated it really liked it
Shelves: i-like
perempuan yg degil sgt2. nampak muslimah tp berfikiran singkat. sebaik2 manusia adalah manusia yg ingin berubah dan cuba utk perbaiki dirinya. jln cerita ok dan menarik. simple tp tension dgn perangai ayu. ending mcm x cukup.
Hajariah Alias
Dec 02, 2015 rated it really liked it
best ku suka sgt..4.4*
Diana
rated it it was amazing
Apr 03, 2014
Anne
rated it liked it
Sep 20, 2014
Le Diem
rated it it was ok
Dec 25, 2013
Dinie Dania
rated it it was amazing
Jan 23, 2015
Lina Noordin
rated it liked it
Jan 27, 2015
Emoon
rated it really liked it
Nov 19, 2013
Nuril Bahanudin
rated it liked it
Aug 09, 2013
LadyKeira Zachary
rated it really liked it
Jan 13, 2012
Nur Alifah
rated it it was amazing
Sep 03, 2013
Ain adawiyah
rated it liked it
Jul 22, 2014
Amirahzulkifli
rated it it was amazing
May 30, 2013
Zurianita Manab
rated it really liked it
Sep 23, 2013
athirah amri
rated it it was ok
May 15, 2012
Ed
rated it it was amazing
Jun 28, 2014
Fara Abd Razak
rated it really liked it
Jan 28, 2017
SH
rated it it was amazing
May 24, 2014
Norliza Yusop
rated it it was amazing
Sep 07, 2014
Rabiatul
rated it really liked it
Aug 20, 2014
Eeyta
rated it really liked it
Jan 28, 2015
Sapp73
rated it really liked it
Mar 26, 2014
Alyzakyu
rated it liked it
Nov 19, 2014
« previous 1 3 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Share This Book