Jump to ratings and reviews
Rate this book

Gothic

Rate this book

92 pages, Paperback

First published February 1, 2011

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Ştefan Bolea

28 books162 followers
Ştefan Bolea lives in Cluj-Napoca, Romania and is the co-founder and the editor in chief of the Romanian e-zine EgoPHobia.
He earned PhDs in both Philosophy and Literature from the University of Cluj-Napoca, Romania and has won research fellowships in Oslo, Copenhagen, Munich, Paris and Vienna. He also has two BA's in Philosophy and European Studies and one MBA in American Studies. He is the recipient of 21 national and international prizes of literature and selections from his texts were translated into English, German, French and Portuguese. He has published 12 books in Romanian (four poetry collections, four philosophical studies, a collection of essays, a collection of aphorisms, and two fictional journals).

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
28 (66%)
4 stars
10 (23%)
3 stars
2 (4%)
2 stars
2 (4%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 5 of 5 reviews
Profile Image for Ana-Maria Negrilă.
Author 24 books201 followers
July 26, 2018
Poeziile lui Ștefan Bolea vorbesc despre alienarea omului modern, despre sentimentul de înstrăinare și de singurătate în fața unei lumi în care orice forță superioară a dispărut/ s-a retras, iar realitatea se descompune. Vocea poemelor este cea a unui bărbat care trăiește suferințele celui ce nu poate schimba nimic, ci doar denunța nedreptatea și nepăsarea lumii și divinității. Există o dorință de retragere din mijlocul spectacolului, a oamenilor, cu nepăsarea lor, cu bulucirea lor de turmă, cu revelațiile lor mărunte. Lumea poemelor este plină de ființe ce parcurg traiectorii bine determinate, dar este, în același timp, și o necropolă în care orice e posibil, în care ordinea și dezordinea există simultan, în care dragostea este mistuitoare – o explozie, o furtună, un mare zid chinezesc.
Profile Image for Alexandra Medaru.
Author 4 books34 followers
December 7, 2016
Un neogotic îndrăzneț (spre exemplificare: „sartre este chelner în praga, citește kleist și aspiră la perfecțiunea marionetelor/ kierkegaard motociclist în san francisco de câte ori intră la pârnaie se descurcă cu abilitate și-i convertește pe tinerei la islam/ cioran asistent juridic al vaticanului” - „necropola”). Recomand acest volum de poezie cititorilor care vor primi „o viză de flotant în iad” („schwarze kirche”).
Profile Image for Laura.
8 reviews131 followers
September 25, 2014
''visez izvoare cu limbi de petrol și curcubee care vomează corbi''
1 review1 follower
October 16, 2011
A Terrific Experience!!! I Highly Recommend it!!!
Displaying 1 - 5 of 5 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.