Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Joël: de enige die precies weet wat er is gebeurd” as Want to Read:
Joël: de enige die precies weet wat er is gebeurd
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Joël: de enige die precies weet wat er is gebeurd

3.75  ·  Rating details ·  609 ratings  ·  33 reviews
Ze is verdiept in haar boek als er wordt gebeld. Het zou Bart kunnen zijn. Ze staat op om open te doen. Maar het zijn niet Barts voetstappen die ze op de trap hoort. Nieuwsgierig doet ze de deur open.
Remco, jij! Wat moet hij hier ineens? Als ze had geweten dat hij het was, had ze nooit voor hem opengedaan. Maar wat moet ze? Hem afschepen bij de deur? Ze kijkt hem aan, hij
...more
Paperback, 252 pages
Published 2011
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Joël, please sign up.

Be the first to ask a question about Joël

Community Reviews

Showing 1-30
3.75  · 
Rating details
 ·  609 ratings  ·  33 reviews


More filters
 | 
Sort order
Sara
Jan 25, 2017 rated it really liked it
Ik vond dit boek heel interessant. Het thema van het boek draait rond transgenders en dat is niet echt een zo een heel populair thema voor een boek. Ik vind het daarom dus leuker omdat er weinig boeken zijn zoals deze. Het beste deel vond ik, was wanneer je de brieven van Joël kon lezen, omdat je je dan helemaal kunt laten onderdompelen in het verhaal. De brieven brachten een heel specifiek gevoel bij mij op en ik voelde me schuldig dat ik ze aan het lezen was, want de brieven zijn zo intiem en ...more
Belinda
Aug 17, 2015 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: young-adults
Hoe gaan drie overgebleven vriendinnen om met de dood van hun vriendin en huisgenoot? Wat hebben de anonieme brieven met de dood van Luna te maken?
En waarom liegt de ex-vriend van de overledene? Allemaal vragen in dit boek die de schrijfster probeert te beantwoorden. En hoe ga je om met de plotselinge dood van je huisgenoot? Alle drie hebben ze zo hun eigen manier. En willen ze wel alle geheimen kennen? Is vond het hier en daar heftig te lezen. Misschien ook omdat het dichtbij komt.

Daphne Sneek
Jun 05, 2018 rated it liked it
Shelves: i-own
I have read this book multiple times because I didn't really get the story. The different perspectives were hard to understand, but the story itself was great. I really didn't see it coming, and it was a special ending.
Mariska
May 15, 2017 rated it liked it
Ik had veel moeite met het begin van Joël. De zinnen waren heel simpel (naar mijn mening té simpel voor een 16+ boek), waardoor ik het idee kreeg dat ik een kinderboek aan het lezen was. Dit maakte het verhaal voor mij saai, terwijl het begin juist heel droevig is/zou moeten zijn. Het boek begint namelijk meteen bij de dood van Luna, maar het raakte mij in ieder geval niet echt. Wellicht ben ik met mijn bijna 20 lentes toch te oud voor dit boek.

Waarom dan toch 3 sterren? Vanaf pagina 76 wordt er
...more
Laura.A
Jul 10, 2017 rated it really liked it
Ik vond het een erg mooi boek. Maar op de een of andere manier had het iets voorspelbaars. In het begin kon ik gelijk al raden wie Luna waarschijnlijk uit het raam had geduwd. En in de loop van het verhaal werd het steeds duidelijker waarom deze persoon dit had gedaan. In het begin van het boek werd er namelijk gezegd dat Luna uit het raam was gevallen en dat niemand iets had gehoord. De enige die thuis was was Fleur en zij zat op haar kamer te studeren zonder muziek op dus als er iemand in het ...more
Joanna
Mar 30, 2018 rated it really liked it
Very emotional to read the account of abuse and horror. I am just happy that despite the fact one of the main characters and I are both trans, I was spared the misery of growing up in an ultra-religious family.

Don't want to give away the rest of the plot.
Joyce
Jun 23, 2017 rated it really liked it
Voor het eerst in lange tijd weer een Carry Slee boek gelezen. Voornamelijk omdat ik toe was aan iets wat makkelijk weg leest. En dat is precies wat Joël doet. Van begin tot eind makkelijk weg te lezen met de nodige spanning.
Femke Zwiep
Jul 14, 2017 rated it liked it
het beste boek van Carry Slee dat ik las. Ik ben alleen niet zo'n Carry Slee fan.
Linda Bestebreur-Van Looijengoed
Eerst kwam het een beetje traag op gang, maar uiteindelijk bleef ik lezen. Bijzonder thema (transgenders) en een heel verrassend einde!
Eva
Jul 01, 2017 rated it really liked it
Pageturner, mooi geconstrueerd, aangrijpend.
Diemmy
Feb 07, 2017 rated it it was amazing
Mooi boek! Dat einde had ik echt niet verwacht ...
CarmabelleJane
Feb 17, 2013 rated it really liked it
Shelves: ya
Was de dood van Luna echt een ongeluk? Haar beste vriendin Eva denkt van niet, ze verdenkt zelfs de agressieve ex-vriend van Luna. Gaandeweg kom je als lezer steeds meer te weten over de eigenzinnige, vrolijke Luna. Je gaat helemaal mee in de spanning die Eva voelt wanneer ze de dood van Luna probeert te achterhalen, wat is er echt gebeurd? Verder woonde Luna samen met Eva, Fleur en Natalie en je volgt ook hoe zij omgaan met de dood van hun huisgenootje. Het is geen dik boek, en heel meeslepend ...more
Micha Meinderts
Oct 11, 2011 rated it did not like it
Ik hoop echt dat dit boek geschreven is voor moeilijk lezende tieners, anders kan ik de belachelijk eenvoudige stijl niet verklaren. Ik heb boeken voor kinderen van zeven en ouder gelezen die stilistisch beter in elkaar zaten dan dit, wat een treurnis. Korte zinnetjes, constante herhaling van woorden en uitdrukkingen, alsof Slee's woordenschat niet verder komt dan die van een twaalfjarige. Alles werd uitgelegd, de dialogen waren om te janken en het gewissel van perspectief diende ook nergens toe ...more
Maria
Mar 01, 2015 rated it really liked it
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Ilja Slingerland
Sep 15, 2012 rated it it was ok
mwah niet echt een pakkend boek voor mij. ik snap wel dat anderen het een goed boek vinden maar het is geen verassend boek halverwege weet je eigenlijk al wie joël is en daarbij vind ik de reformatorische gemeenschap wel erg overdreven weergegeven. natuurlijk er gebeuren dat soort dingen maar zoals dit dorp beschreven wordt is echt bullshit.
ik vond ook het taalgebruik en de omschrijving overkomen alsof het boek geschreven is voor kinderen van 10 tot 12 jaar terwijl de sexscenes vrij expliciet zi
...more
Vivian
Oct 01, 2013 rated it it was amazing
A typical Carry Slee book, the best I've read from her hand so far. Very intriguing story about the mysterious death of a beloved young girl. The story held me captive right from the start, I loved the characters and their diverse personalities. Had many theories on what happened, but the actual point left me shocked and astonished in the end. Simply amazing how Carry Slee can write so easily and casually about such a heavy subject, but she really did an amazing job.
Kimberly
Oct 27, 2013 rated it it was amazing
Dit boek is nederlands dus ik typ het review ook in het nederlands :)
Dit boek heeft me echt geraakt. Ik vond het zo mooi! En ik heb echt gejankt op sommige stukken. En het eind was erg verrassend moet ik zeggen, ik had alles verwacht, behalve dat! (Voor degenen die weten wat ik bedoel :) )
Ja, dit boek heb ik al drie keer geleend bij de bibliotheek, het heeft zo'n grote indruk op me achtergelaten!
Echt heel mooi.
Celliej
Aug 27, 2011 rated it liked it
Carry Slee is en blijft een van mijn favoriete schrijfsters uit mijn jeugd. Dit boek was zeker geen teleurstelling, al is het geen thriller, zoals de flaptekst wil laten geloven.
Voor iedereen die de boeken Afblijven, Spijt, Radeloos etc vroeger met veel plezier heeft gelezen, een aanrader. Taboedoorbrekend en verrassend geschreven.
Lisanne
Jan 21, 2013 rated it liked it
Ik vond dit boek, net zoals alle Carry Slee boeken erg goed!
Het einde heeft me verrast en het was eens een ander verhaal dan je gewend bent.
De gebeurtenissen in het boek waren soms erg onrealistisch, of gingen veel te snel.
Verder vond ik het jammer dat je niet op alle vragen echt goed antwoord krijgt.
Maar alsnog heb ik genoten van dit boek.
Thomas
Jun 28, 2015 rated it really liked it
Prachtig meeslepend verhaal, waarbij de mysterieuze Joel een heel interessant figuur vormt. Doelgroep is vrij duidelijk vrouwelijk, maar als man heb ik hier ook veel van genoten. Schept wel erg onrealistische verwachting over de seksuele capaciteiten van een man.
Berna
Mar 03, 2013 rated it it was amazing
Één van de beste boeken die ik heb gelezen. Erg spannend en het einde is erg onverwacht. Je blijft doorlezen, want je wilt gewoon weten wie de dader is. Ook de stukken met de brieven zijn erg goed. Je hebt op een gegeven moment wel door dat ze er iets mee te maken hebben, maar wat?
Anissa Boukra
Dec 10, 2013 rated it liked it
i bought this book randomly in the bookstore without reading the back because it looked interesting and i must say that i enjoyed it more than i thought i would.
i finished it in a day or 3 and was really touched by the flashbacks in this book
Linda Olsthoorn bunk
Aug 19, 2012 rated it it was amazing


Goed boek met verrassend eind! Vind alleen de eerst brieven die eva leest die gericht zijn aan luna erg langdradig en heb ook stukken daarvan over geslaan. De laatst brieven die eva later krijgt van yvet heb ik wel gelezen
Saskia
May 21, 2012 rated it really liked it
Een geweldig Young adult boek dit! En een apart onderwerp, weer eens wat anders. Het leest als een trein, wel vond ik sommige dingen een beetje te ongeloofwaardig en te toevallig allemaal maar al met al heb ik zeker van dit boek genoten!
Eveline Geirnaert
Oct 16, 2015 rated it it was amazing
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Lydia
May 15, 2015 rated it really liked it
Book: 3 stars, Plot: 5 stars!
JustQuinty
Dec 13, 2015 rated it really liked it
All I'm going to say is Plot twist
Shannon
Echt een geweldig boek! Ik lees het nu voor de tweede keer, hij blijft spannend. Hij is geschrikt voor je boeken lijst in 3 havo
Fleur De
Oct 26, 2013 rated it really liked it
Dit boek is echt geweldig!
Kelly
Aug 05, 2011 rated it really liked it
Shelves: dutch
Heel erg gaaf
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Over the edge
 • Verstrikt
 • Zwaar beproefd!
 • Verkikkerd (Verkikkerd #1)
 • 60 dagen
 • Single en Sexy
 • De reünie
 • Raveleijn
 • Vals Spel
 • Hoe overleef ik het jaar 2000? (Hoe overleef ik, #2)
 • The Children's Illustrated Bible
 • De onderkant van sneeuw
See similar books…
91 followers
Carolina Sophia (Carry) Slee (Amsterdam, July 1, 1949) is a Dutch children's author. She also writes books for adults.
Her books are based on teenagers, who have problems with their environment and are thus deeper into trouble. Or children who do not understand why mommy is acting so strangely, and where her big belly is suddenly coming from!

For her first books were her own daughters a major source
...more