Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Bara” as Want to Read:
Bara
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Bara

3.63  ·  Rating details ·  38 ratings  ·  5 reviews
' Nafsunya terjerat di sangkar dosa dan noda... '

Bara
Di lembah yang penuh dosa dan noda ini, terhidang dendam kesumat yang disembunyikan dalam longgokan nikmat yang membahang. Antara kebenaran dan nafsu yang tidak pernah mengenal Tuhan, keseronokan digandar... dijunjung bersama keegoan yang membuta tuli. Rezekinya daripada lendir yang hanyir, di pesta dunia yang beriramaka
...more
Paperback, 540 pages
Published January 2006 by Creative Enterprise Sdn Bhd
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Bara, please sign up.

Be the first to ask a question about Bara

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.63  · 
Rating details
 ·  38 ratings  ·  5 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Bara
Sha Mohamed
Jan 15, 2019 rated it it was ok
Jalan cerita yang disampaikan memang best.. Sha lebih suka kisah Dr. Hayati dalam buku 1.. Usaha yang dilakukan dalam memikat hati Rosli bukan biasa-biasa.. Buku 2 pula Sha suka apa yang ingin disampaikan iaitu perjuangan membela wanita tapi penceritaan buku 2 Sha tak berapa setuju.. Terlalu detail aksi-aksi yang tak sepatutnya.. Meremang bila baca..
Yazlina Saduri
Apr 11, 2019 rated it really liked it
Saya sangat suka cara Dr Hayati 'menjerat' Rosli melalui mastery permainan rugby - very cool & bold. Kasihan juga dengan Dr Zaharah namun, kasihan dia, tiada rezeki. Rosli sounds like an amazing man, lengkap serba serbi sebagai seorang lelaki ... tak perlu digambarkan sangat kehenseman dia, tapi kisah-kisah Dr Hayati saja cukup buat saya bayangkan.... hmmmm.

Kisah Jun, Rita, Kartina dan Tan Sri Mutalib anak beranak, tidak la boleh disebut best namun menarik. Apa yang berlaku akhirnya juga menarik
...more
Zully Azizan
Oct 13, 2018 rated it liked it
Ada 2 kisah dalam buku ni. Kisah Dr Hayati dan kisah model Jun Azzudin yang akhirnya dicantumkan menjadi sebuah cerita. Aku lebih tertarik dengan kisah Dr Hayati berbanding Jun Azzudin.

Membayangkan macam mana Ati berusaha keras untuk mendapatkan Rosli, cukup buat aku tersenyum dan tersengih sendiri. Hishhhh. Bayangan watak Rosli tu bermain main je dalam kepala. HAHHAHAHAHA. Merenyam tetiba.

Tapi setakat neh EGO masih mendahului carta ARA aku (sebab baru baca 2 je buah karya ARA ponn). Tak sabar n
...more
Bita
Aug 14, 2018 added it
Nak baca
Nurul Farhanny
rated it really liked it
Jan 12, 2013
Nur Amirah
rated it did not like it
Dec 10, 2019
Jumaatun Zulkarnaini
rated it it was amazing
Jun 18, 2020
Anita
rated it really liked it
Apr 15, 2019
Emily Iliani
rated it really liked it
Apr 18, 2011
Efah
rated it really liked it
Nov 24, 2017
Azhwa
rated it it was ok
Mar 29, 2013
Dayah Moktar
rated it it was amazing
Jan 29, 2019
Mirza Rachmad
rated it liked it
Sep 18, 2011
Anis Shaheera
rated it really liked it
Oct 11, 2014
Noor
rated it it was ok
May 05, 2015
Rohani Din
rated it liked it
Jan 18, 2014
Irlia
rated it it was ok
Nov 20, 2013
Inawza Yusof
rated it liked it
Feb 21, 2013
Nazmi Yaakub
rated it liked it
Aug 16, 2011
Fakhrul Zaki
rated it it was amazing
Dec 19, 2015
Nabilah
rated it it was amazing
Aug 31, 2017
Shakirah Hashim
rated it really liked it
Feb 09, 2016
Aya Miyuki
rated it really liked it
Apr 09, 2014
Zezett
rated it it was ok
Dec 13, 2011
Razo Yusof
rated it it was amazing
Oct 14, 2012
Razmankamarudin
rated it it was amazing
Feb 09, 2012
Sam Marley
rated it it was amazing
Feb 16, 2019
Aina Sofea
rated it it was amazing
Dec 05, 2018
Ferhadija
rated it did not like it
Sep 20, 2012
« previous 1 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

  • How It Feels to Float
  • Madeline
  • House Rules
  • A Fine Balance
  • Raid Arjuna
  • Sentuhan Kasih
See similar books…

News & Interviews

Need another excuse to treat yourself to a new book this week? We've got you covered with the buzziest new releases of the day. To create our lis...
24 likes · 2 comments
No trivia or quizzes yet. Add some now »